61
Firmware frissités
-
Sawyer2 #61 Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy letöltöttem a Pioneer honlapjáról a DVR-109-es író 1.58-as firmware frissítését és hogy azt hogy kell felrakni. Mert használati utasítás nincs hozzá, de régebbről rémlik hogy a firmware telepítések elég macerásak tudnak lenni. A választ előre is köszi. -
#60 most már kezd bebizonyosodni, hogy az író éli valószínű az utolsó napjait...de firmware frissítésnek attól még mennie kéne nemde? -
n3whous3 #59 akkor tényleg valami gáz... de én nem tudok ehhez szólni, átadom a többieknek a stafétát. -
#58 nero se ,se ashampoo se -
#57 LG H58N dvd-író 1.03 firmware-jét letöltöttem, a readme azt írja, hogy úgy frissítsem, hogy masterként rakom be az írót a secondary IDE-re úgy, hogy azon az IDE kábelen ne legyen semmi más. Okozhat gondot, ha nem így van (most a winchesterrel van együtt az író)? -
n3whous3 #56 Esetleg másik író progival próbáltad? Még azt is megpróbálhatod... -
#55 hali. van egy matshita dvd-ram uj-840s laptop dvd-írom. a történet lényege hogy tdk megújíthatta dvd korongjait, és nem tudok rá írni, mert nem ismeri fel. (hihetetlen jó észrevételemmel megállapítottam hogy a középső ezüst "dekor kör" most jóval nagyobb mint az előző "szérián") próbáltam frissíteni a firmware-t de nem sok sikerrel. Olvastam viszont itt-ott hogy fontos, hogy nem lehet MASTER a meghajtó, meg ilyenek...erről tudnátok valami bővebbet mondani? kösszi -
#54 Akkor eri meg ha pl egy adott lemezt nem tudja irni a maximum sebessegel amit a lemez megenged ha nincs ilyen problemad akkor en nem cserelnem le. -
kavaro #53 sziasztok.
Van egy Asus DRW-1814Bl light cribe-os dvd iróm, és firmware szeretnék frissiteni rajta.
tudna vki segiteni, meg hogy megéri e????
Üdv Misi -
Netmacs #52 Sziasztok!
Nekem is gondom van az LG GSA-4164B dvd írómmal, nem ír és nem olvas dvd-lemezt, csak cd-t, de azt hibátlanul, tud valaki erre valami jó megoldást?
1.01-es firmware van rajta.
Előre is köszi. -
#51 Megoldottam a problémát! Nem a firmware volt a hibás, hanem az, hogy valami miatt átállt a meghajtó adatátvitele PIO módba! Vissza kellett állítani DMA-ra (Direct Memory Access), és máris újra gyors az írás és nem terheli le a procit! Akinek hasonló problémája van (lassú az írás, terheli a processzort, 40% körül mozog a buffer írás közben), az keresse meg ezt az eszközkezelőben, és állítsa DMA-ra:
KÉP -
#50 Ezt az oldalt meg is találtam, de itt sajnos nincs hozzá semmi, annak ellenére, hogy ugyanaz a firmware kell hozzá, mint a Hp 840b-hez (A Windows úgy is ismeri fel alapesetben).
-
vg #49 Elég bena vagy, már ne haragudj! A goggle első helyen hozza ki a firmware szóra a http://forum.rpc1.org/portal.php oldalt, ahol tuti, hogy fent van az általad keresett cucc! -
#48 Van egy Hp 840i típusú DVD íróm. Letöltöttem hozzá a legújabb firmware-t a gyártó honlapjáról. Azóta inkább csak rosszabb, és lassabban ír. Nem tudjátok, honnan lehetne régebbi vagy gyári firmware-t letölteni? (Google-lel nem találtam) -
#47 Én egy WA 2204A -s Wireless Routernek basztam el a Firmware feltőltését.
Kiírta, hogy minden OK, az OK után újraindul.
Azután kapa.
Halottam, hogy valami tfpt-program segítségével + egy PC segítségével, aminek van normal IPje visszalehet tolni ra a firmware-t, nade ezt hogy tudom elérni....?? -
#46 sziasztok letezik olyan progi amivel le tudom menteni a dvd egetom eredeti Firmware -t??? -
zseeee4 #45 Köszi szépen a tippet! Ezt az oldalt én is csak mindenkinek ajánlani tudom!
Most rendessen viselkedik! A Pioneer DVRFlash 2.2-t frissítőprogramot használtam + 1 Firmware frissítést!
Köszi szépen! -
izb #44 itt nézz körbe -
zseeee4 #43 Sziasztok!
Egy Pioneer DVD-RW DVR-110D típusú Dvd írom van! Letöltöttem hozzá egy Firmware-t a gyártó oldaláról! És azóta elég érdekesen viselkedik. Valamikor beolvassa a dvd-t vmikor + ha berakom a DVD-t egyből leáll a gépem.
Tapasztaltatok hasonlót vagy esetleg tudnátok segíteni?
Elvileg visszafelé flashelni NEM lehet! -
tukko #42 Sziasztok!
Hogy tudom visszarakni az eredeti firmware-t a dvd olvasomra? Megvan a frimware, de egy bin fájl. Egy LG 4082B irom van.
SegÍtsetek! -
Laszlou #41 Sziasztok.
Van egy HL-DT-ST DVD-ROM GDR8162B típusu LG DVD Olvasóm és már egy idelye nagyon nehézkesen, lassan olvas dvdket, kattog is közben.
CDket minden gond nélkül olvas. 0015 ös firmware van rajta, de frissíteni nem tudom, mert a flashelő progi kb azt írja, hogy a kiválasztott meghajtóhoz nem használható vagy ilyesmi.
Van vmi ötletetek? Vegyek újat, mi? :D -
joshhomme #40 Lehet, hogy a Service Pack2 kavar be??? de korábban is rajta volt a régebbi firmwarrel. -
joshhomme #39 Újra kellett raknom a windows XP-t service packokkal, aztán mindenféle problémáim voltak, nero telepítéssel+működéssel is.
Azóta a dvd író hol ír hol nem, 1x megírja uazt a lemezt, máskor nem.
Előtte LG 4082B firmwaret frissítettem A208-ra, és úgy érzem mintha az kavarna be. 207tel mintha jobban müködött volna, mindenféle dvd-t megtudtam írni, vissza lehet állítani a 207re a firmwaret vagy mit csináljak???
köszi
-
Roll #38 Srácok, ha elszáll frissítés közben a meghajtó, otthon meg lehet csináni. Nekem sikerült!!!
A megoldás itt van: http://digi.rpc1.org/mwf.htm
Ez egy windows-os verzió, nem kell szórakozni boot floppy-val, meg ntfs kezeléssel.
-
Roll #37 Már tudom mire gondolnak bin alatt, már csak ezt az ntfs dolgot kéne megoldani bootdiskhez.
Nemcsakfeel azon az oldalon csak olyan van ami ntfs-t látja ugyan, de futtatni nem tudja a progikat, csak másolni és törölni. -
Roll #36 Még egy olyan help kéne, hogy ehhez a visszaállításhoz valami bin kiterjesztésű frimware kellene, de hol találok én ilyet? -
#35 www.bootdisk.com vagy s a disks végén nemtom -
Roll #34 olyan segítség kéne, hogy mivel tudok olyan boot lemezt csinálni ami látja az ntfs vinyókat? -
Roll #33 A lényeget meg lehagytam, kéne egy kis segítség, valaki ránézne? -
Roll #32 Írtam az lg-nek hogy mi történet, erre azt írták hogy megoldható a dolog: http://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/mtkflash.htm
És garanciába is megcsinálják ha itthon nem boldogulok vele.
Kellemesen csalódtam bennük. -
Anee #31 www.biosiras.hu
ha nem 2-4 ezres cuccot kell javíttatni akkor megéri ide elvinni -
Roll #30 Frissíteni akartam egy lg 52x/32x/52x-t és a frissítés közbe kiírt egy hibaüzenetet.
Nem ez volt az első frissítésem, és nem értem miért halt be,mert ez a firmwaret a másik gépen már felraktam.
Most meg se moccan, ha rá van dugva gépre akkor a gép megáll ott ahol kiírja a gépen lévő procit+memóriát.
Még garanciás, milyen szöveggel próbáljam be? -
#29 nos igen erre én i rájöttem, viszont nemrég bebootoltam 98-as rendzerlemezről és azt írta ki amikor el akartam indítania DN-thog keve a memó, na akko feltételezem hogy ugyan ezt mondta volna az 1,2MB-os filera. De egyébként teljesen mind1 mert mint írtam ugyan az a firmware ami nekem van fent és a NERO is kiírja a firmware verziót, tejesen véletlenül vettem észre :)
-
#28 A DVDinfoPro progi kiírja,h milyen firm van az íródba.
Amúgy meg valszeg dos-os a progi amit futtatni probálsz sejtésem szerint xp-alatt ami nem fog menni -
#27 Nos csak rátaláltam a Teac, ha jól látom japán honlapján a Firmware-kre de úgy néz ki,hogy még sincs újabb az íróhoz az 1.30-snál. Az 1.33A a szoftware verziót takarja csak, vagy hogy is van ez? -
#26 Töltöttem le egy újabb FIRMWARE-t az 1.33-ast az írómhoz(TEAC DV-W50E), ha minden igaz jelenleg az 1.30-as van rajta. Elindítottam, de csak annyit láttam belőle, hogy feltűnik CMD ablak majd eltűnik. ezek után próbáltam a CMD alól futtani de azt íja, hog nincs elég memória a futtatáshoz :(
Mi tévő legyek?
Végigolvastam topicot, és írtátok hogy csak agyártó oldaláról érdemes FIRMWARE-t letölteni és használni. Na most én a TEAC oldalán sehol nem találtam Firmware-t pedig tudtommal a TEAC az írok elég elterjedtek, nem csak ilyen néven, hanem mondjuk PIONEER meg még ki tudja milyen néven.
Ha valaki tud biztos forrást adni legyen szíves linkelje már be.
-
#25 minden le van irva azon a cimen, de leirtam neked privatba. -
Fboy #24 Sziasztok, vki el tudná magyarázni, érthetően hogy lehet fényképezőgépbe firmware-t frissíteni? Találtam angol szöveget firmware faq, de amíg nem értem pontosan nem szeretném elcseszni a gépet:), egyébként csak azért szeretném frissíteni, mivel a képek nézegetése közben(a fényképezőgépben) különböző színes csíkok jönnek elő és remélem ez majd segít rajta. Szal plz help:) (HP photosmart 320) -
#23 jha, tényleg . fix.
de hátha pont akkora van bennne :)))
esetleg megszámolom hány lábas a foglalat, ha nem egyezik akkor sux.
de tényleg megvenném alkatrésznek a marsjáróhoz :DD -
#22 Elhiszem neked!
Csak ha jól sejtem akkor fix!Nem tod állígatni!?Tehát egy bizonyos tipusú pll ic-t tucc csak égetni vele!Nem úgy mint a normál két oldalas eepromokat amiknél az égetőt tod álligatni az ic méretéhez.