113
Van valami előnye XP alatt ha 1GB ramot teszek a gépbe?
  • ollie
    Jaja, max 512M fizikai memre van méretezve (a felett bekrepál a virtuális memo kezelés), de van egy trükk amivel meg lehet oldani nagyobb memcsikezelést is.
  • ollie
    ezzel egyetértek
  • NeoMaN
    így van. 512 felett win98 hibázik.
  • PLaci #29
    Ha Win98-at akarsz használni, akkor felejtsd el az 1GB-ot, 512MB felett beszarhat könnyen, mert nem ekkora memóriára lett tervezve... (anno kb 64Mb.)
  • Meetal
    A CAD-nek sem árt ám ha van ram dögivel!!! De valszeg mindenképpen előnyös az 1 GB:))
  • Taranov
    Hát persze, hisz az 1600-1700, 2000, 2400 Mhz-es P4 prociknál nem annyival jobb egy 3000 Mhz-es, mint 256 DDR-nél 512 DDR.
  • 0ppika
    Szerintem a memóriabővítés (akár duplázás) sokkal többet jelent sebességnövekedésben, mint akár pár 100 MHZ növekedés.
  • MaSzKa kitiltva
    Van valami előnye XP alatt ha 1GB ramot teszek a gépbe?
    :Max nem tölt annyit a HDD-ről!
  • Ben C
    mint már mondtam: 1 lósz*r az 1GB-ram, és lassítja a gépet.
    annyira vacak, szét kell törni apró darabokba. tehát add nekem, én majd megcsinálom
  • zakika
    nekem munkaba az elejen 128 MB volt az XPn (1,7 P4)
    olyan lassu volt, minht kaptam volna es 166 pentiumot

most 512 van benne, es mar lehet vele valamit csinalni
  • Taranov
    De buta kérdés szerintem :)
    Én 256-on használtam az XP-t 8 hónapig és azóta 768-on, tehát 1 gigát még nem próbáltam, de nagyon kellemes lett.
    Lehet sok ablakot futtatni egyszerre, alt-tabbal önfeledten lehet váltogatni, stb. :)
  • Taptarap
  • Mike at home
    9200 SE-vel es egy 80 gigas vinyoval nem is tuddo ezt kihasznalni
  • Mike at home
    vagy videot editalsz

ma mar 512 XP-n alap

1024 meg kellemes
  • Mike at home
    szerintem 1 Gb prima

arrol nem beszelvbe, hogy pl. photoshp alatt milyen hasznos

vagy ha sok taszk fut egyszerre
  • shaky
    Na igen a videokari!
    Az csak kényszerátmenet, mert nemrég adtam el a régi karimat (radeon9500sima) és most gyűjtök egy Radeon 9800SE-re arról azt hallottam, hogy király ha találok belőle 256bitest, de az még legalább egy hónap lessz...

A ramokat még csak most tettem bele és éppen, hogy csak bekapcsoltam a rendszert.... ezért is kérdeztem, hogy van-e valakinek tapasztalata mit mire állítsak a Winfosba, hogy kihasználhassam maximálissan a ramokat.
    Eddig tv-t néztem és ma már nem fogok nekiülni a dolognak de majd reggel nekilátok azt letesztelem mit tud a kicsike!

Egyébként 3dsmax-ot nem használom, bár már feltelepítettem a multkor, de még nem volt rá időm megismerkedni vele.
    AutoCAD2004-et használom napi munkásságom alatt, modjuk azt mindjárt észrevettem, hogy hip-hop betöltődött az mostani munkám az 512-hez képest.

Ha esetleg van valakinek azért még ötlete a beállításokhoz az ne kímélje az ujjait :) !

Köszi mindenkinek!
    Hy!
  • davos80
    Nem, ne tartsa meg adja NEKEM.
  • t. Füly
    jah végül is elég az 512 de attól füg mire használod,de ha már megvette szvsz megtarthatja, kára nem lesz belőle:)
  • davos80
    Jó ,persze ha szervert csinálsz.Úgy szinte minden gépet ki lehet akasztani...Én sima single játékra gondoltam.Amúgy ha valakinek van léje az vegyen annyi ramot amennyit tud, ha meg nincs elég sztem 512 gémhez.
  • t. Füly
    Hát azért davos nem tom játszottál -e már a Generals-sal ahhoz azért nem árt ha van rammod bőven..főleg ha monjuk szervert csinálsz és rádcsatiznak 5-6-an nah akkor aztán dolgozik a gép..
  • davos80
    Szerintem játék alá egyenlőre bőven elég 512.Vehettél volna inkább új video kártyát...
  • t. Füly
    :))
  • K.András
    Elég nagy baj volna ha nem éreznéd a különbséget :)))
  • t. Füly
    Nem tom nekem érezhető az 1gb 400mhz-es Kingston memória a 256Mb sd után:)1ébként minden gyorsabb Xp-nek különösen jó ha sok van a memóriádból az ugy is zabálja..Meg mondjuk Generalsozás közben sem egy utolsó szempont
  • K.András
    Ahoz kevés az az 1 giga :)))
    Bár tény hogy azzal már otthoni szinten kevés dolgot nem tudsz megcsinálni,de ipari szint az renderfarmnál kezdödik több terra memoriával....
  • Lacc
    Hát a BF-ben gyorsabban tölti nekem így a pályákat :D
  • FREAK
    kezdj el 3dsmax-ot használni ipari szinten....
  • bon
    A kérdésedre a válasz igen nekem 1gb ram van a gépembe és mikor bővitettem 512mb-ről elégé éreszhető sebességnővekedést észleltem az xp-m alatt. Én az XP betőltődésénél vettem észre jelentős gyorsulást. Meg tapasztalatom szerint mintha kevesebbet swap-elne az xp.
  • Ben C
    nincs semmi hatása, add nekem.
    :)
  • EOX
    Nekem 2X512MB 400Mhz van, de csak azért, mert így gyorsabb, mintha csak 1 modul lenne a gépemben
  • shaky
    Hy!
    Az érdekelne, hogy van-e külömbség 512Mb és az 1Gb ram között?
    Tudomásom szerint 98 alatt igencsk érzékelhető volt a külömbség, de ez xp alatt is működik?
    konfig: Abit NF7, AthlonXp 2200+, 1Gb Samsung DDR400Mhz, Asus Radeon 9200SE 128Mb, 80Gb 7200/2Mb IBM HDD.

Eddig 512Mb/333-as ddr volt benne, és nem nagyon érzek változást. Bár még nem is állítottam semmit a rendszeren!

Van valami tapasztalata valakinek? Mit állítsak, hogy jobb legyen a hatás?
  • Roll
    Egy ideig biztos nem kell memóriát bővítened. :-D