113
Van valami előnye XP alatt ha 1GB ramot teszek a gépbe?
-
Futtass 3DMark mellett antivirus programot, és másolj közben winyóról winyóra mondjuk legalább 4GB-ot, és azonnal elfogy a memód. -
Akuma #72 de tényleg, hogyan lehet kihasználni mondjuk 50%-osan lehetőleg kevés program futtatásával (1 max 2)?? múltkor kipróbáltam, betöltöttem vagy 20 programot és csak 41% volt a kihasználtság! -
tudatlanka #71 Mátrix #58:
Ez miért kunszt ha memoriád használod ki 100% az igen de a proci.....szinte valamennyi videovágó,seti stb ki tudja hajtani 100%ra a procit. -
Na CPU:RAM az hol van P4P800-ban? -
FSB-t és 1:1-en hagyod a CPU:RAM -ot... -
És hol nyomod annyira?
Nálam 400-as a lap, meg a RAM-is? Hol nyomhatnám nagyobbra, a feszt kell emelni, vagy az FSB-t? -
mmorpghez naon jó ha sok van -
Túlhúzással lehet. Az én lapom 333-asat tud, de most 412-ön megy a memcsi. -
Kérdés lett volna csak lemaradt a kérdőjel. -
ez most kérdés vagy észrevétel volt? ;)
Amúgy igen ritkán kileng a hőmérőm, 60-65-re, de általában 55 körül van. Ha nem húzom akkor is ennyi...
Persze lehet az érzékelő van rossz helyen, mert azt mondták ez elődordul Abitéknál... -
Na most lehet, hogy elnézem a képet, de neked 66 celsius az rendben. Affölé nem is nagyon megy, hanem meglassul, vagy lefagy/újraindul. -
Hogy lehet egy 400Mhz-s ramot 450-en pörgetni? Van olyan alaplap amibe 450-es controller van? -
shaky #61 Na most ezt nem vágom!
180FSB, 360Mhz DDR és AIDA32:
Olvasás: 2721MB/s
Írás: 1060MB/s
most néztem, hogy szinkronban hajtva mennyivel jobb!
Na meg CL2-vel! -
shaky #60 Na ma végre volt egy kis időm, úgyhogy nekiláttam a memória tesztelésnek!
Még nincs végleges mérésem, de jelenleg 450Mhz-en megy a rendszer aszinkronba 180Mhz FSB mellett.
Jelenleg AIDA32 mérése alapján az olvasási sebesség: 2553MB/s, az írási sebesség pedig 1056MB/s.
A memók késleltetése nálad mennyire vannak állítva?
Mert nekem 380-on engedi a CL2-t, 400-on csak CL2.5-t 450-en pedig csak CL3-al megy! -
Gyilkos... :))))) -
Na sikerült 100%-ig kihasználni a picikét. ;)
-
Na sikerült 3.515-öt kisajtolni a prociból. De kipróbáltam 3.6-on és azon is mennt. Lehet az? Érdekes. A memória 234-en megy.. Hőmérséglet rendben -
shaky #56 Szerintem is jobb kikapcsolva!
De csak akkor lehetett érezni a különbséget miután reinstalláltam a winfost.
Addig viszont semmi különbség nem volt az igaz...
De lehet, hogy csak már eleve ráfért a frissítés 5hónap után.
Ma este még megpróbálom lemérni a memókat!
Ha megvan berakom az eredményemet!
-
cleric #55 De igen. Ha be van kapcsolva, akármennyi ramod van, akármennyi a szabad mem, használni fogja a pagefilet is. Na most ennek mi értelme szerinted? Nekem 3 bitet se a vinyón tároljon abból, amit a memóriában is lehet, nem véletlen tettem bele a ramokat. Mint írtam 512 még határeset, de max kapsz egy hibaüzit, aztán visszakapcsolod. De 1 gigánál teljesen felesleges akár csak a helyet is foglalni vele. -
Köszi, pedig nem is válogattam. Az AIDA szerint Xerox RAMok. -
shaky #53 Azaz igazság, hogy nekem az AMD konfiggal a proci FSB-nek az emelése adja a nagyobb sebességet, ezért a memória húzásával még nem is foglalkoztam, de holnap nekilátok és letesztelem mit is tudnak a ramjaim.
Egyébként ahogy a teszteket nézegettem a neten 400-as ramoknál már ez is ritka sebesség, és csak a tuningramok bírják ezt a sebességet!
Az árlisták alapján is ez mutatakozik!
A te ramjaid ezekszerint 440Mhz-en pörögnek, az ilyen ramok pedig:) :
DDR 512MB PC3500 434MHz KINGSTON HyperX (2x256MB!!!) nettó:29 520 Ft Bruttó:36 900 Ft
ennyibe kerülnek minimum manapság.
Amíg a sima ddr PC3200 smasung mindössze: DDR 512MB PC3200 400MHz nettó: 14 160 Ft Bruttó: 17 700 Ft- ba kerül.
Nem lehet véletlen ekkora különbség, 34Mhz miatt még akkor sem ha van rajta hűtőborda.
Szóval szerintem nagyon jól kifogtad a ramjaidat!!!
hy! -
Abit IC7 PIV 3.0 800mhz Dual512DDR 400 -
shaky #51 bocsi!
Minden tiszeteletem az ősőknek!!!
echo off!
-
Zozo76 #50 Azert add meg a tiszteletet a gepnek azzal hogy jol irod le a nevet:
Commodore 64
-
shaky #49 comodor64-en legalábbis mindenképpen! -
shaky #47 milyen konfiggal?
Mert nekem nem megy 190Mhz fölé a procim FSB-je akármennyire is nyaggatom vele!
De ma idáig jutottam vele:
AthlonXP2200+ 1800@2090(11x190)((5,5x380))/1Gb dual ddr400 CL2.5/8/3/3T@380Mhz CL2/7/3/3T !
Itt most atomstabil a rendszer! Dobtam winXP install is és semmi gond nem volt vele!
De ha meg akaro emelni az FSB-t 200-ra azonnal meghal még brutális fesz emelgetések mellett is!
A memoria bár bírná talán még a magassabb frekit is de a tesztek alapján jobb a szinkron és a CL2-es időzítéssel, az aszinkron és a CL2,5. -
[Walaki]D`Lair #46 Én csináltam 32 fős BF szervert 2.4-es P4-el meg 512 memóriával...és az égadta világon semmi baja nem volt... -
nekem az lenne akérdésem, hogy a memória sebességét meddig lehet emelni, mert most nekem 222-n van a többi az fix (66/33) -
shaky #44 OK! Semmit nem szoltam! Már megoldottam!
csak emelnem kellett a proci FSB-jét 150-ről 190Mhz-re.
Csak a 200FSB nem jön...sajna.
De még próbálkozok tovább.... azt majd meglátom.
Jelenleg 190@380 dual ddr CL2 2900-3050Mb/s olvasási írási sebesség. AthlonXP 2200+ 1800@1900Mhz 10x190Mhz FSB. -
shaky #43 Szerintetek az normális jelenség, hogy a sandra és az aida is mindössze PC2100-2700-as sebességet mér a dual 400-as ramra?
abit nf7/amd 2200+ alapon/
????? -
shaky #42 És kipróbáltad kikapcsolva is?
Vagy meg sem próbáltad kikapcsolva? -
dchris #41 Szerintem 1 GB RAM esetén se szabad kikapcsolni a pagefilet... Nekem lassan 1 éve 1 GB RAM van a gépben, és sose vettem észre, hogy lassú lenne a pagefile miatt a gép... -
shaky #40 még jó, hogy van kézikönyvem!
csak ne a szekrénybe lenne!akkor tudtam volna!
cserélem is gyorsan! -
cleric #39 Bootnál kiírja, ha dual módban megy a két modul. Az 1-3 vagy a 2-3 slotba kell tenned a modulokat. -
shaky #38 2*512Mb samsung ddr.
De azt hol látom, hogy duálba kezeli-e? vagy azt már automatikussan nyomatja? Az első két slotba vannak, de induláskor nem írja hogy dual, és a biosba sem találtam ilyen beállítást. -
cleric #37 Nem mondod, hogy fordítsam le?? :)
Sajátgép/Tulajdonságok/Haladó/Teljesítmény-nél Beállítások gomb/Haladó fül/Alul Lapozófájl-nál Változtat gomb/Lapozófájl mérete a kiválasztott meghajtón-nál Nincs lapozófájl-t jelöld ki, mindent leokézol, újraindítod.
Fejből írtam, nem használok túl sok magyar vindózt :)
Szerintem 1 giga alatt nem érdemes kikapcsolni, én 512-vel fix méreten hagytam. Ez a másik, amit kipróbálhatsz, hogy ugyanott kézzel megadod a méretét, de a minimum és a maximum is ugyanannyi legyen, nem a vindóz kezelje dinamikusan a méretét. Mondjuk 512 MB-ra állítod, vagy 384-re.
Az 1 giga ramod az ugye nem 1 modul? NF7 tud dual ddr-t kezelni, úgy aztán tutira gyorsabb. -
shaky #36 aha köszi! De ez magyarba hol van?
vezérlőpult/rendszer/speciális/teljesítménybeáll/....stb...
ne legyen lapozófájl- klik OK. ?
Mert amikor ezt kipróbáltam csak rontott a helyzeten... de megpróbálom mégegyszer!
Azért köszi! -
cleric #35 My Computer/Properties/Advanced/Performance-nál Settings gomb/Advanced fül/Alul Virtual memory-nál Change gomb/Paging file size for selected drive-nál No paging file-t jelöld ki, minden leokézol, reboot. -
shaky #34 na igen!
De ezt hol kell kikapcsolni? -
cleric #33 1 giga rammal már kikapcsolhatod a pagefile-t xp alatt, nem tekeri a vinyót mint a barom. Elvileg 512 mbnál sem kell, de ott még ráfuthatsz egy out of memoryra. Ha bekapcsolva hagyod, az 1 giga ellenére is fog swappelni.