113
Van valami előnye XP alatt ha 1GB ramot teszek a gépbe?
  • Gerry
    Futtass 3DMark mellett antivirus programot, és másolj közben winyóról winyóra mondjuk legalább 4GB-ot, és azonnal elfogy a memód.
  • Akuma
    de tényleg, hogyan lehet kihasználni mondjuk 50%-osan lehetőleg kevés program futtatásával (1 max 2)?? múltkor kipróbáltam, betöltöttem vagy 20 programot és csak 41% volt a kihasználtság!
  • tudatlanka
    Mátrix #58:
    Ez miért kunszt ha memoriád használod ki 100% az igen de a proci.....szinte valamennyi videovágó,seti stb ki tudja hajtani 100%ra a procit.
  • janos666 #70
    Na CPU:RAM az hol van P4P800-ban?
  • M@TriX
    FSB-t és 1:1-en hagyod a CPU:RAM -ot...
  • janos666 #68
    És hol nyomod annyira?
    Nálam 400-as a lap, meg a RAM-is? Hol nyomhatnám nagyobbra, a feszt kell emelni, vagy az FSB-t?
  • Lazarus
    mmorpghez naon jó ha sok van
  • ollie
    Túlhúzással lehet. Az én lapom 333-asat tud, de most 412-ön megy a memcsi.
  • janos666 #65
    Kérdés lett volna csak lemaradt a kérdőjel.
  • M@TriX
    ez most kérdés vagy észrevétel volt? ;)
    Amúgy igen ritkán kileng a hőmérőm, 60-65-re, de általában 55 körül van. Ha nem húzom akkor is ennyi...
    Persze lehet az érzékelő van rossz helyen, mert azt mondták ez elődordul Abitéknál...
  • janos666 #63
    Na most lehet, hogy elnézem a képet, de neked 66 celsius az rendben. Affölé nem is nagyon megy, hanem meglassul, vagy lefagy/újraindul.
  • janos666 #62
    Hogy lehet egy 400Mhz-s ramot 450-en pörgetni? Van olyan alaplap amibe 450-es controller van?
  • shaky
    Na most ezt nem vágom!
    180FSB, 360Mhz DDR és AIDA32:
    Olvasás: 2721MB/s
    Írás: 1060MB/s

most néztem, hogy szinkronban hajtva mennyivel jobb!
    Na meg CL2-vel!
  • shaky
    Na ma végre volt egy kis időm, úgyhogy nekiláttam a memória tesztelésnek!
    Még nincs végleges mérésem, de jelenleg 450Mhz-en megy a rendszer aszinkronba 180Mhz FSB mellett.
    Jelenleg AIDA32 mérése alapján az olvasási sebesség: 2553MB/s, az írási sebesség pedig 1056MB/s.

A memók késleltetése nálad mennyire vannak állítva?

Mert nekem 380-on engedi a CL2-t, 400-on csak CL2.5-t 450-en pedig csak CL3-al megy!
  • [NST]Cifu
    Gyilkos... :)))))
  • M@TriX
    Na sikerült 100%-ig kihasználni a picikét. ;)

• M@TriX
    Na sikerült 3.515-öt kisajtolni a prociból. De kipróbáltam 3.6-on és azon is mennt. Lehet az? Érdekes. A memória 234-en megy.. Hőmérséglet rendben
  • shaky
    Szerintem is jobb kikapcsolva!
    De csak akkor lehetett érezni a különbséget miután reinstalláltam a winfost.
    Addig viszont semmi különbség nem volt az igaz...
    De lehet, hogy csak már eleve ráfért a frissítés 5hónap után.

Ma este még megpróbálom lemérni a memókat!
    Ha megvan berakom az eredményemet!

• cleric
    De igen. Ha be van kapcsolva, akármennyi ramod van, akármennyi a szabad mem, használni fogja a pagefilet is. Na most ennek mi értelme szerinted? Nekem 3 bitet se a vinyón tároljon abból, amit a memóriában is lehet, nem véletlen tettem bele a ramokat. Mint írtam 512 még határeset, de max kapsz egy hibaüzit, aztán visszakapcsolod. De 1 gigánál teljesen felesleges akár csak a helyet is foglalni vele.
  • M@TriX
    Köszi, pedig nem is válogattam. Az AIDA szerint Xerox RAMok.
  • shaky
    Azaz igazság, hogy nekem az AMD konfiggal a proci FSB-nek az emelése adja a nagyobb sebességet, ezért a memória húzásával még nem is foglalkoztam, de holnap nekilátok és letesztelem mit is tudnak a ramjaim.
    Egyébként ahogy a teszteket nézegettem a neten 400-as ramoknál már ez is ritka sebesség, és csak a tuningramok bírják ezt a sebességet!
    Az árlisták alapján is ez mutatakozik!
    A te ramjaid ezekszerint 440Mhz-en pörögnek, az ilyen ramok pedig:) :
    DDR 512MB PC3500 434MHz KINGSTON HyperX (2x256MB!!!) nettó:29 520 Ft Bruttó:36 900 Ft
    ennyibe kerülnek minimum manapság.
    Amíg a sima ddr PC3200 smasung mindössze: DDR 512MB PC3200 400MHz nettó: 14 160 Ft Bruttó: 17 700 Ft- ba kerül.
    Nem lehet véletlen ekkora különbség, 34Mhz miatt még akkor sem ha van rajta hűtőborda.
    Szóval szerintem nagyon jól kifogtad a ramjaidat!!!

hy!
  • M@TriX
    Abit IC7 PIV 3.0 800mhz Dual512DDR 400
  • shaky
    bocsi!
    Minden tiszeteletem az ősőknek!!!

echo off!
  • Zozo76
    Azert add meg a tiszteletet a gepnek azzal hogy jol irod le a nevet:

Commodore 64
  • shaky
    comodor64-en legalábbis mindenképpen!
  • shaky
    milyen konfiggal?
    Mert nekem nem megy 190Mhz fölé a procim FSB-je akármennyire is nyaggatom vele!
    De ma idáig jutottam vele:
    AthlonXP2200+ 1800@2090(11x190)((5,5x380))/1Gb dual ddr400 CL2.5/8/3/3T@380Mhz CL2/7/3/3T !
    Itt most atomstabil a rendszer! Dobtam winXP install is és semmi gond nem volt vele!
    De ha meg akaro emelni az FSB-t 200-ra azonnal meghal még brutális fesz emelgetések mellett is!
    A memoria bár bírná talán még a magassabb frekit is de a tesztek alapján jobb a szinkron és a CL2-es időzítéssel, az aszinkron és a CL2,5.
  • [Walaki]D`Lair
    Én csináltam 32 fős BF szervert 2.4-es P4-el meg 512 memóriával...és az égadta világon semmi baja nem volt...
  • M@TriX
    nekem az lenne akérdésem, hogy a memória sebességét meddig lehet emelni, mert most nekem 222-n van a többi az fix (66/33)
  • shaky
    OK! Semmit nem szoltam! Már megoldottam!
    csak emelnem kellett a proci FSB-jét 150-ről 190Mhz-re.
    Csak a 200FSB nem jön...sajna.
    De még próbálkozok tovább.... azt majd meglátom.
    Jelenleg 190@380 dual ddr CL2 2900-3050Mb/s olvasási írási sebesség. AthlonXP 2200+ 1800@1900Mhz 10x190Mhz FSB.
  • shaky
    Szerintetek az normális jelenség, hogy a sandra és az aida is mindössze PC2100-2700-as sebességet mér a dual 400-as ramra?
    abit nf7/amd 2200+ alapon/
    ?????
  • shaky
    És kipróbáltad kikapcsolva is?
    Vagy meg sem próbáltad kikapcsolva?
  • dchris
    Szerintem 1 GB RAM esetén se szabad kikapcsolni a pagefilet... Nekem lassan 1 éve 1 GB RAM van a gépben, és sose vettem észre, hogy lassú lenne a pagefile miatt a gép...
  • shaky
    még jó, hogy van kézikönyvem!
    csak ne a szekrénybe lenne! akkor tudtam volna!
    cserélem is gyorsan!
  • cleric
    Bootnál kiírja, ha dual módban megy a két modul. Az 1-3 vagy a 2-3 slotba kell tenned a modulokat.
  • shaky
    2*512Mb samsung ddr.
    De azt hol látom, hogy duálba kezeli-e? vagy azt már automatikussan nyomatja? Az első két slotba vannak, de induláskor nem írja hogy dual, és a biosba sem találtam ilyen beállítást.
  • cleric
    Nem mondod, hogy fordítsam le?? :)
    Sajátgép/Tulajdonságok/Haladó/Teljesítmény-nél Beállítások gomb/Haladó fül/Alul Lapozófájl-nál Változtat gomb/Lapozófájl mérete a kiválasztott meghajtón-nál Nincs lapozófájl-t jelöld ki, mindent leokézol, újraindítod.
    Fejből írtam, nem használok túl sok magyar vindózt :)
    Szerintem 1 giga alatt nem érdemes kikapcsolni, én 512-vel fix méreten hagytam. Ez a másik, amit kipróbálhatsz, hogy ugyanott kézzel megadod a méretét, de a minimum és a maximum is ugyanannyi legyen, nem a vindóz kezelje dinamikusan a méretét. Mondjuk 512 MB-ra állítod, vagy 384-re.
    Az 1 giga ramod az ugye nem 1 modul? NF7 tud dual ddr-t kezelni, úgy aztán tutira gyorsabb.
  • shaky
    aha köszi! De ez magyarba hol van?
    vezérlőpult/rendszer/speciális/teljesítménybeáll/....stb...
    ne legyen lapozófájl- klik OK. ?
    Mert amikor ezt kipróbáltam csak rontott a helyzeten... de megpróbálom mégegyszer!
    Azért köszi!
  • cleric
    My Computer/Properties/Advanced/Performance-nál Settings gomb/Advanced fül/Alul Virtual memory-nál Change gomb/Paging file size for selected drive-nál No paging file-t jelöld ki, minden leokézol, reboot.
  • shaky
    na igen!
    De ezt hol kell kikapcsolni?
  • cleric
    1 giga rammal már kikapcsolhatod a pagefile-t xp alatt, nem tekeri a vinyót mint a barom. Elvileg 512 mbnál sem kell, de ott még ráfuthatsz egy out of memoryra. Ha bekapcsolva hagyod, az 1 giga ellenére is fog swappelni.