Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez a program azonban a cég pénzébõl táplálkozik, megrendelés még tudomásom szerint nincs rá.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Can you get e-mail on submarines?
With today's technology, submarines can send and receive e-mail while in port and under limited conditions while at sea. The Navy is working to expand e-mail connectivity without compromising submarine stealth and security. On longer deployments, crew members receive limited communications known as "family grams" via the submarine's normal message traffic.
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
How do you get letters on submarines?
Letters and packages mailed to submarines while they are at sea are forwarded to the next port that they are scheduled to visit. The crew is always very excited when there is mail call during a deployment. (You can't receive home-made cookies via email.)
Amugy a fél évet még ne temesd, ugyanis a navy oldalán a faq ban a köv. irják:
What do you eat?
Being a cook on a submarine is a very important and demanding job. The quality of food served has a great impact on crew morale. Imagine shopping for 120 men for six months and planning every meal! Submariners eat the same food as you would find at almost any table in an American home. .........
Lattam nemreg egy filmet a rephordozos eletrol. Nos 95% a kihajozas utani par napban csalodik. Beszelgettek emberekkel, akik mondtak, hogy eletuk legrosszabb dontese volt, hogy a haditengereszethez mentek.
Mindez egy varos meretu hajon!
Szerintem en semmilyen eszkozon nem szolgalnek szivesen 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
anno 1987
Feladat és körülményfüggõ. Azért a modern tengók (még a nukleráis meghajtásúak is) fel-felmerülnek legalább heti rendszerességgel.
Optikai irányzék, anpaq, stb. Kis túlzással szívesebben harcolnak már este mint nappal.
Az ejés ugrás az egy pillanat a tengó szolgálathoz képest. Ahhoz "csak bátorság" kell. Egy tengóra beköltözni nem egy olyan nagy dráma. A gondok pár nap / hét után kezdõdnek...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A tengón kb egy dolog jobb a felszíni vasaknál, hoyg csönd van. :-)
A 30-06-os illetve a 7.62x54R lõszer pedig 100 éves. Mégis mindkettõ használatban van a mai napig, elõbbi a vadászoknál itthon is roppant népszerû, utóbbi pedig a PK géppuska család miatt még jó ideig biztos jövõvel rendelkezik...
Egyébként keres rá a G11-re és a hüvely nélküli lõszerre, illetve az un. "teleszkópikus lõszerekre". Itt a topicban is sokszor elõkerültek, csakhát a topickeresõ hol jobban, hol rosszabbul muzsikál. 😞
Régen valóban így volt, de már kb. egy évtizede a nyugati tengókon mûholdas kommunikáció van. Erre két opció van.
1.: A tengó felemelkedik periszkóp mélységbe és kibocsát egy antennát. Az e-mailek le- és feltöltése pár perc alatt megvan, és mehet vissza a mélybe.
2.: Egy hosszú (optikai) kábelen felbocsát egy bóját, amely ugyanezt el tudja játszani, viszont a tengó akár 100 méter mélyen, a bójától akár egy km-re is lehet...
Csodálom, hogy találnak tengóra legénység.
Mennyivel kevésbé nyomasztó egy antarktiszi téli mûszak? Nem sokkal...
Mert nálam nincs az az összeg, amiért bevállalnám az önkéntes számûzetést. Mert ez lényegében az...
Valaki ki nem ugorna egy repülõgépbõl ejtõernyõvel, van, aki sportszerûen ûzi ugyanezt, és mindennél jobban élvezi. Nem vagyunk egyformák.
És a kézi löfegyvereknél történt valami nagyobb ujdonság a II. világháboru ota? Persze már alap az automata gépkarabély, gránátvetö, optikák... stb. De pl. 5.56 NATO lövedék wiki szerint 1963-ban lett rendszeresitve. :S
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Horváth Csaba - Lengyel Ferenc: Délvidéki hadmûvelet
TG
karosszéktábornok.blog.hu
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Dombrády Lóránd: A MAgyar királyi Honvédség 1919-1945
Gyors-hadtest
Érdemes még rákeresned a Kárpát-csoport szóra is, mivel a Gyors-hadtest ennek a része volt.
TG
karosszéktábornok.blog.hu
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
A tengó szerintem ma is messze a legnyomasztóbb szolgálati hely. 0 természetesség - se eget se tengert sem látsz - ezen felül még a kaja is sanszosan rosszabb, mint odafent. Nincs levelezés, nincs kommunikáció. Csodálom, hogy találnak tengóra legénység. Vagy annyira jól fizetik õket? Mert nálam nincs az az összeg, amiért bevállalnám az önkéntes számûzetést. Mert ez lényegében az...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Keres utána itt az SG-n a cikkek közt, Cifu írt egy hosszabb cik (sorozatot) a tengókról. :-)
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Mert bluie/gold állomány van. Ha butaságot írtam, a többek majd javítják.
Ide a jövõbe egy pilóta nélküli óriásgép kell, mint a Global/Euro Hawk...
Mivel Szu-30 gépek kifutnak, a Szu-35 nem képes leváltani minden egyedül, ezért marad ez. A Szu-34 hatótávolsága üti bármelyik Szu-27 utódplatformét és több dolog intengrával van rá, ami nincs a másikba. Pl. tudtommal beépített lézeres célmegjelölõvel bír...
http://www.airliners.net/photo/Russia---Air/Sukhoi-Su-34-(Su-32FN)/1590575/L/
Jammer pod, annyit látok . . .
A világ számtalan országában civil UH-1 ment...
Erre mondtam, szvsz nem. Mert Cifu i azt írta, hogy nem tudom hol a tûzoltók világították valamelyik salakos leszállót a helinek a kórház mellett és az a 2-3 kép amit láttam, ott szintén földre szálltak.
Kb csak az AEK-et ismerem, de az meg az egyik legújabb épület lehet az országban.
Tudom, hogy most nem repülnek este, erre írtam, hogy ha a mostani kisméretû helik lennének NV képesek, akkor sem hiszem, hogy mernének szûk helyre szálldogálni vele este.
Az másik dolog hogy az iszapnál azért mentek budaörsre, mert az igaz hogy N-es géppel voltak ami az éjjellátos repülésre használnak, de az AEK sem éjszaka sem NVG-vel nem lett berepülve igy nem élesbe akarták kiprobálni és nem akartak kockáztatni egy esetleges balesetet vagy késedelmet a segitségnyujtáshoz.
Az OMSZ oldalán a cikkek elég régiek lehetnek, mert Pápán nincs bázisuk már.
" mentõ helik is többnyire földre szállnak a kórházsknál, nem?"
Vidéken esetleg. Egy budapesti kórháznál általában a legközelebbi beépítetlen, fa és akadálymentes nyílt terület a városon kívül van. 😄
"Amúgy meg éjszaka megnézem mikor akarnának leszállni egy udvarra. :-)"
Jelenleg nem repülnek a magyar mentõhelikopterek északa.