95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#75995 Látszik, megint az elképzelés alapján probálsz meg következtetést levonni.Nem kell tulmisztifikálni a dolgot az is csak egy ruha és nem keverendő össze a civil és a katonai ruházat a civilnél sokat nyom az árban a márka a reklám és a divat érték , meg a kereslet , addig itt ilyenről nincs szó.
Ez a cég gyártja a lengyel hadsereg ruháit 16k ért bárki vehet belőle, nem 31 ért. -
#75994 Öööö, egy normális napi ruházat kerül 30k-ba. Egy jó egyenruha ahhoz képest eszméletlen strapát kaphat. Én azt csodálom, hogy ennyiből kijön. Ennyit szerintem gagyi szart kapsz, aminek semmi értelme. -
#75993 Spórolni akarnak 62k-s gyakorlóval?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak tudnám mi kerül ezen enynibe
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#75992 Zoli hajói szerzőjének blogja. -
#75991 A motornál nagyobb a motor miatt a védelem, mint a Leo1 páncélzata volt anno? Kemény... Persze a motor szétlövése után sehova nem megy a BMP-1, de akkor is... -
#75990 igen, érdekes ez elméletileg körkörösen védve van a 14,5mm-től, de ha jól tudom oldalról és hátulról átütheti a .50 BMG AP, ami ugye kisebb, igaz nem géppuskából lövik, meg páncéltörő lövedék. -
#75989 Röviden: nem nagyon láttam ilyet még.
Hosszabban: Az IFV-k sokkal kevésbé vannak kitárgyalva, mint a harcterek királyai, a harckocsik, ahol a World of Tanks miatt előkerültek efélék.
Emiatt másodlagos forrásokhoz kell fordulni, tudom, hogy sokan kritizálják, de mégis a legjobb kiindulási alap szerint a SteelBeast Wiki:
De ott is kevesebb energiát fordítottak erre, míg a BMP-1-nél van egy ilyen:
Viszont nincs oldalról/hátulról efféle ábra, míg a harckocsiknál van.
Arról már nem is szólva, hogy a Marder 1A3 bejegyzésben ennyi van:
Armour Protection:
Front Turret: Protected from 30mm AP
Front Hull: Protected from 30mm AP
Azt tudjuk, hogy amúgy meg körkörösen a 14,5mm-es géppuska lövedékektől véd a páncélzata, de nincs RHA érték, azt legfeljebb visszaszámolni lehet. -
#75988 Egy kis Abrams történelem... -
#75987 Egy kis Apache történelem...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.07.26. 07:54:12 -
#75986 ez az, de hatásosabb a kis állítgatás-próbalövés mint a nagy számolgatás. legalábbis én próbáltam pontosan mérni a dot-ot, jól kiszámolni, de nem mindig jött be :D -
#75985 Volt itt kommntben egy webes sniper szimulátor. Valós fizika, változó környezeti télnyezők. Mi volt az URL? THX! -
#75984 APC/IFV-kről nincsenek ilyen képek?
-
#75983 köszi ez érdekes kisfilm volt, főleg a téli álcázás, ott azért nem ártana a lánctalp nyomokat sem eltüntetni :D -
#75982 B-52s buzzed the aircraft carrier USS Ranger
“Look down" -
#75981 A Wargame Red Dragon játékban a készítők elszánták magukat a pontosabb APC IFV modellezésre. Van valakinek összefoglaló anyag a hidegháborús és '90-es évek eleji APC/IFV-kről páncél és páncélátütés terén? RHE, vastagság vagy dőlésszög is megfelel.
Ezek az IFV-k.
Ezek az APC-k vannak a játékban.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.07.25. 17:26:31 -
_rudi #75980 Ebben a videóban van néhány IR és UV felvétel arról hogy mennyit ér a Barracuda álcaháló.
Bár tudom hogy ez marketing anyag, de azért elég sokat jelenthet...
-
#75979 Érdekes a jó öreg 57mm-es ZiSz-2 löveget egy teherautó platójára szerelve látni 2016-ban, Szíriában:
Két hasonló 'Technical':
-
#75978 érdekes lenne pár referencia kép mit látnak így meg álcázás nélkül. nyilván ez hadititok, szerintem a kontúron sokat takar, de a cső miatt kilóg a "lóláb" :D -
#75977 A motorteret max. akkor árnyékolja le, ha előről / felülről nézel rá - ez eléggé esélytelen, más részről viszont nyilván kevésbé ugrik ki a háttérből, mint az átmelegedett fémtest.
De szerintem itt inkább arról lehet szó, hogy a drónok ne szúrják ki könnyen. Függően attól, mit szerelnek fel a keretre, de a lénye az, hogy egy harckocsi kontúrja jól azonosítható, viszont ha ráraknak álcahálót / álcatakarót (akár csak egy ponyvát) a keretre, akkor a kontúrt eléggé eltorzították ahhoz, hogy ne "ugorjon" ki a háttérből. Azt már csendben teszem hozzá, hogy feltehetően elég hatásos az automatikus kontur-azonosítással dolgozó rendszerekkel szemben... -
#75976 ez csak optikai álcázás vagy a hőképen sem látszana? -
#75975 Ilyen napernyő szerű megoldások voltak/vannak nyugati harckocsik esetében - ám azok direkt a búvónyílásokat takarják csak.
Dán Leo2A5, Barracuda álcahálóval letakarva, a napernyő csak a személyzetet tartja árnyékban
Itt teljesen másról van szó, a cél az, hogy a harckocsit felülről leálcázzák, hogy nehezebb legyen azonosítani. -
#75974 Az álcháló kettős funcióval is bírhat. Ápol és eltakar. :) -
F1End #75973 Szerintem az a felső keret (re szerelendő valami) lehet, hogy elsősorban a naptól véd. Azért tud ott tűzni nyáron, a 72-es meg nem épp a klimatizáltságáról híres. -
#75972 Más festék/ponyva van rajta, vagy vékonyabb festék. Azzal dolgoznak, ami éppen van. -
#75971 A felvetés jogos, pláne, hogy ugyebár vannak felülről támadó rakéták is (noha nem tudom, hogy ezek mennyire elterjedtek arrafelé), mindenesetre nincs rajtuk.
Én arra tudok gondolni, hogy a járművön való közlekedést zavarná, ha a toronyra szerelnék. Én a keretre tennék, és esetleg az IDF harckocsik tornyának a hátsó részén lévő láncos-súlyos megoldást szerelnék a kereten körbe. De valamiért erre nem volt ingerenciájuk. Ezzel együtt átgondolt és improvizáltságukhoz képest ügyes megoldások ezek. Feltehetően leginkább a műholdas / drónok felderítéstől félnek, mivel ezek ellen nincs hatásos ellenfegyverük, marad a rejtőzés...
@Palinko: Nem hinném, hogy van jelentősége, egyszerűen olyan festék lehetett kéznél. :)
Ha megnézed az egész megoldás erősen barkács, csináltak zárt szelvényből egy tartó keretet, majd erre rögzítették rá amit találtak, a nagyobb részeken valami hullámos lemezt, meg rácsokat. -
#75970 miért más árnyalatúak/színűek a négyzetek? -
#75969 Felülre nem tesznek rácsot? Városi harcban felülről is jöhet RPG-7. Ráadásul ott a távolság is nagyobb, hogy szétszedje a sugarat a rács. Semmi sem gátolná az, hogy rácsozott felületre tegyék rá a hálót vagy ponyvát. -
Átalakításon átesett T-72(B?) és T-55(AM?), az átalakítás része a szoknya, a toronyra szerelt 'rácspáncélzat' és a toronyra ráhegesztett keret, amelyre álcázó hálót vagy ponyvát lehet teríteni.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.07.25. 10:32:29 -
#75967 Na, most már megjelenik a céges gépen, pedig az otthonin valamiért nem jelent meg. Fura... -
#75966 A linkelt Youtube videó van berakva videóként. -
#75965 A spoilerben minek kéne lenni? Mert felette ott a link, de a spoiler nálam üres. Van valami objetum, de nem jelenik meg, -
#75964 Igazából az a szép, hogy ezek közül egyik sem valósult meg, vagy legalábbis nem úgy, ahogy szerették volna. A Falcon harcászati szempontból közel használhatatlan volt. A Rascal-t elkaszálták. A Bomarc ugyebár a Bomarc. A Snark pillanatok alatt túlhaladott lett és a Navaho sose állt rendszerbe. -
#75963 A kommentek között ott a válasz: eredetileg a cél az volt, hogy a laza talajon (homok, hó, stb.) beragadt vagy nehezen haladó jármű mozgását "megsegítsék". A koncepciót egy marék Sztrela légvédelmi rakéta hajtómű felszerelésével próbálták ki, de mivel a szilárd hajtóanyagú rakéta nem kontrollálható (nem állítható le csak úgy, nem lehet a tolóerőt szabályozni), ezért más megoldás után néztek... -
#75962 Jók ezek a légvédelmis történelmi videók. Ha van belőle, akkor még jöhet. Végignézni sincs időm most, de a HT összefoglalóban a teljes kép miatt beraknám linknek őket. Van aki meg fogja nézni. -
SZUsszan #75961 -
#75960 Erről esetleg lehet tudni valamit? :)
Előre is köszönöm szépen :) -
#75959 Egy párhuzamos múlt, ahogy 1950-ben tervezték...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.07.23. 23:20:09 -
#75958 Videó link nem ment át?
-
#75957 Az nem Nike-val történt? A hatás a Concordera és a Holdprogramra mi volt?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.07.23. 22:44:30 -
#75956 +1 kis BOMARC történelem...
... és hatása az amcsi hold programra, illetve a Concorde létrejöttére.