95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
bgabor #18234 Ez a cirkálórakéta-tézis már erősen a vicc kategória. Komoly ember szemében teljesen hiteltelenné válnak azok, akik ilyeneket kitalálnak/terjesztenek. -
harcu #18233 Ha megnézed a legújabb amcsi terepszínű ruhákat, ott is kis négyzetekből áll a mintázat. Az éles vonallal választott, szögletes mintázat valamiért jobban összemossa a kontúrokat, jobban rejt. A miértje nemrég volt valamelyik szájton, ha jól emlékszem, akkor arról van szó, hogy az emberi szemet be lehet így csapni. -
#18232 Amúgy golyóálló mellényeket, meg jármű páncélozásokat gyárt katonai, illetve rendfenntartói célokra. Ennyi derült ki számomra a honlapjukról. -
#18231 Ha ismeri valaki, légyszíves írjon róla valamit, fontos lenne :) -
#18230 Arotech nevű amcsi céget ismeri valaki? elvileg katonai kiegeszítőket gyárt.
AROTECH -
#18229 Ezt én is tudom :D. -
Tiberius B #18228 furi -
Cnut #18227 Én keresgélek képeket meg még infot.
Nem szoktam bevenni az összeesküvés elméleteket, ezek kezdenek meggyőzni afelől hogy érdemes jobban utánanézni. -
Saintgerman #18226 Na és a Bush dinasztia nem díszpéldánya a "telivér"-vonalnak ? Már csak azért sem mid 1, mert zavaró, hogy minket embereket annyira hülyének néznek, hogy még ezt is bevesszük. -
#18225 MInek ehhez illuminati? Ugyanmár. Elég ha Bush háborút akart (hogy milyen hátsó okokal az mindegy). -
Saintgerman #18224 1. Az illuminati utasítására a hadsereg, CIA ?
2. Az utasokat elvitték a Holdra vagy a Marsra rabszolgának, esetleg valami titkos kisérleti alanyokká váltak ? -
#18223 Az érdekes:) -
Cat #18222 és nem ez az első ilyen
röhejes, hogy még a pentagon saját felvételein sincs repülőroncs.
Egyébként ok, robotrepülő volt.
1. ki lőtte?
2. hova tünt a boeing, és a rajta lévő utasok? -
Cnut #18221 Érdekesnek érdekes. -
#18220 Érdekes....elgondolkodtató :) -
#18219 9/11 ráadás...jópofa :) -
#18218 a siroki robbanásnál nem volt akkor a gáz a szétszerelő üzemben volt a durranás a megégett manuszt tesómék látták el :) -
#18217 Ettől még meg lehet venni (noha mostmár én sem veszem meg minden számát és évkönyvét), csak nem árt odafigyelni. ;) -
#18216 Friss információk a gránátrobbanás-balesetről. -
marcio mela #18215 Már nem is bánom annyira,hogy már nem veszem meg a Kalibert. -
#18214 Szerintem két lehetőség áll fent:
1.: Távolról nézve a jármű nem egységes színű, így nehezebb szemmel felfedezni (látni kéne róla egy 5-10 km-ről készült képet)
2.: Ez egy kísérleti jármű, tehát lehet, hogy a festése némileg hatásvadász, különösebb indok nélkül. -
#18213 Miért jó ez az abszolút természetellenes terepminta? Nem lenne kicsit jobb mondjuk átmenettel megoldani a két szint, és nem ilyen élek háromszög alakú kontúrokkal? -
#18212 Ha már a fegyverpiacok megnyitásánál tartunk: az EADS és a Northrop Grumman egy közös céget hozott létre, az EuroHawk Gmbh-t, hogy közösen, európában gyártsák az EuroHawk-ot. Ez a Global Hawk kissé módosított változata, és a német haditengerészetnek készül, az első demonstrációs példány még az évtized vége elött száll fel a várakozások szerint. Az EuroHawk tengerészeti járőrgépként fog szolgálni és az Dassault Atlantique gépeket váltja majd le, valamikor a következő évtized elején-közepén.
[center]
E helyett...
...jön majd ez... -
#18211 Ez rohatt jól néz ki.. -
#18210 nesze neked titkos fejlesztés :) -
#18209 Asszem már 1x raktam be képet a SOCOM kisérleti hajójáról, a Stiletto-ról. Ez egy kis merűlésű, nehezen felderíthető, nagy sebesség (50 csomó) hajó, amely képes egy teljes NAVY SEAL egység bázisául szolgálni, őket észrevétlenül a part közelébe juttatni, a róla indított pilótanélküli repülőgépel (UAV) illetve távirányított víz alatti robottal (UUV) pedig a támogatást nyújtani. A SEAL még februárban tesztelte előszőr a járművet, és nagyon elégedettek voltak, vele, nemrég újabb teszteknek vetették alá, és erről kikerült pár kép is:
[center]
-
#18208 így többet tudnak lopni mintha nyitott verseny lenne..... -
#18207 A roppant komoly magyar hadiipart értelemszerűen védeni kell a külföldi cégekkel szemben... :D -
#18206 nana, Clintnél nincs jobb ezt remélem mindenki tudja -
Cat #18205 Nyitás elõtt a huszonötök védelmi piaca
Az uniós tagországok közül huszonkettõ döntött úgy, hogy megnyitja védelmi piacát az európai konkurensek elõtt. Magyarország csak részletes elemzés után ad végleges választ Brüsszelnek.
Az EU-tagállamok hadügyminiszterei a múlt héten megegyeztek az uniós szabályok alkalmazásáról a védelmi szektorban, aminek következtében megnyílhatnak az egyes országok eddig jellemzõen zárt hadászati tenderei a többi tagországban bejegyzett vállalatok elõtt is. A megegyezés azon a tanácskozáson született meg, amelyen a védelmi és biztonsági kérdésekben állandó kívülmaradási joggal rendelkezõ Dánián kívül az összes tagország minisztere, illetve az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) képviselõje is részt vett. A magatartási kódex legkorábban július 1-jén léphet életbe, és az aláíró feleket arra kötelezi, hogy a védelmi tenderkiírásokat tegyék közzé az interneten, az európai uniós vállalatok részvételét pedig tegyék lehetõvé azokon.
Nick Witney, az EDA elsõ embere a megegyezéssel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a védelmi piacok megnyitása az európai verseny elõtt a kis- és középvállalati szektornak is jót tehet, a kisebb megrendelések elnyeréséért ugyanis õk is harcba szállhatnak. A kódex minden egymillió eurót meghaladó beszerzésre vonatkozik majd, kivéve a nukleáris, illetve a vegyi fegyverekkel kapcsolatos tendereket.
A védelmi szektort eddig kivonták a közös piac szabályai alól, azzal érvelve, hogy az iparágnak különleges jelentõsége van a nemzetbiztonság szempontjából. A most elfogadott, de jogilag nem kötelezõ érvényû megállapodás is hagy egy kiskaput a protekcionistáknak, az érzékenynek minõsített termékek esetében ugyanis meghagyja a piac bezárásának lehetõségét. Az érzékenység, illetve a nemzetbiztonsági érdek kényes kérdésével kapcsolatban az Európai Bizottságnak (EB) kell majd állást foglalnia.
A tagállamok közül huszonkettõ nyitja meg védelmi piacát, a különleges helyzetben levõ Dánián kívül Spanyolország és Magyarország jelezte Brüsszelnek, hogy egyelõre nem csatlakozik a megállapodáshoz, és csak a piacnyitás hatásainak részletes elemzése után ad végleges választ. A jelentõs hadiiparral rendelkezõ Lengyelország csatlakozását korábban sok szakértõ kétségesnek tartotta, de Varsó végül igent mondott a piaci liberalizációra. Radoslaw Sikorski lengyel védelmi miniszter azonban nem hagyott kétséget afelõl, hogy a lengyel kormány nem „ingyen” nyitja meg az eddig védett piacot. Varsó ugyanis abban bízik, hogy a védelmi politika terén tett engedménye fejében szolidaritást várhat el a régi tagállamoktól – elsõsorban az Oroszországgal közös gázvezetéket építõ Németországtól – az energiapolitikával kapcsolatos kérdésekben. -
dara #18204 Azért írtam, hogy a "külső" szánakasztó hiánya. Tisztában vagyok a meglétével. -
#18203 Van szánakasztó a pisztolyon, csak egyben az a kar a fesztelenítő is. -
#18202 Pardon, az általam belinkelt Sig P220 Combat a tenderen induló pisztoly civil változata, ami 2006 Augusztusában jelenik meg a piacon. A tenderen indult pisztolyról egyelőre semmit sem tudni, de a civil változat alapján már lehet sejteni, kb. miről lenne szó. -
#18201 Muhaha, ezt le is úszom :D -
#18200 Mégse, az más volt. 4 célra lőtt 1.06 alatt, 6 lövés, tárazás, 6 lövés 2.99 sec
video
Szinkron eléggé elcsúszott. -
#18199 3.06, ha jól emlékszem. Másik gépen valahol még talán megvan az a video. -
#18198 Hú, annyit még én is gyalog, háttal :D Yeah, I'm damn so good! :D -
#18197 LOL
-
dara #18196 A külső szánakasztó hiánya felvet néminemű fegyverbiztonsági kérdéseket. -
dara #18195 Jó gép az F-16-os, akár 1500m-t is megtesz egy óra alatt! (Index, a műszaki biblia.)