95001
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Punker
    volt itt egyszer 1 vita előnyről és hátrányról, részemről H&K G-s család azt csókolom :)
  • dara
    Kezdünk arrafelé haladni a gépkarabélyokkal, ahol a '90-es években a vadászrepülőkkel. Akkor ugye Európában népszerű volt az a nézet, hogy egy vadászgép korszerűségét egyszerű megállapítani: rá kell nézni felűlről. Azaz ami kacsaelrendezésű az korszerű, ami hagyományos az elavult. Apró homokszem a gépezetben, hogy az akkori egyetlen valóban generációs ugrást jelentő típusra kiírt ATF pályázatra mindegyik cég alapvetően hagyományos elrendezésű tervet adott be.

Most ott tartunk, hogy divatosan csak azt a gépkarabélyt tekintik korszerűnek, amelyik bullpup felépítésű.
  • marcio mela

Például ilyet nem látni viszont az AMP-69 meg végkép nem értem mit keres egyA könnyfakasztó gránát és a gumilövedék működése és hatása című cikkben.Szerintem egyszer se használták rendőreink tömegoszlatásra.Viszont érdekes megtudni,hogy A fegyvert a Magyar Néphadsereg 1974. augusztus 2-án, míg a Belügyminisztérium 1975-ben rendszeresítette.Ez miattam igaz lehet de eddig úgy tudtam a munkásőrség rendszeresítette.
  • Punker
    jó legyen igazad :)
  • marcio mela
    Igazából a képek se.
  • Punker
    de a képek jók, amúgy most találtam :)
  • marcio mela
    A www.haborumuveszete.hu-t ne olvasd.Leírnak olyat ami nem is úgy van.
  • Punker
    AMP- 69 stb
  • kiskorúbézoltán #21096
    Ezer éve . Groza néven keresd .
  • Punker
    van ilyen AK is?

"Újabb imázst nemrég kapott a fegyver bullpup változata, melynél a tárat a tusba helyezték el a tervezők. A fegyver markentingesei nagy jövőt jósolnak ennek a változatnak is."

Cifu plz mesélj :)
  • Cat #21094
    Ez jó cikk.

http://index.hu/politika/belfold/karhat5627/

"A gumilövedékes puskásokat elvileg az ék mögött, járművön kell elhelyezni, hogy a felfegyverkezett személyekre tüzeljenek az ék fölött, nem pedig előtte szaladgálva. "És nem duplacsövűvel, mint csőszök a szőlőben", hanem minium 10-12 lövés leadására alkalmas ismétlőfegyverekkel."
  • Sadist
    Rohadjak meg, mondtam is magamban ez gyanúsan airsoft fegyónak tűnik az átlátszó tár miatt :D
    Keressetek rá google-n a "g36c airsoft" szavakra és nézzétek meg a képeknél, hogy mindegyiken "ugyanaddig van töltve" a tár. Persze airsoft fegyón az csak díszítés. Meg ahogy számoltam a videon csak 20-22 golyó van a tárban, ha meg igazi miért nem töltötték meg teljesen? :)
  • marcio mela
    Akku nélkül is indul a T-34-es./index/
  • AKSURV
    Köszi cifu, hogy rendbe tetetted a a hozzászólásom.
  • Punker
    ház ez a 2 optikai tuning izé elég barkács cuccnak tűnik tényleg :)
  • [NST]Cifu
    A Militaryphotos fóruma szerint a lenti videóban a katona airsoft G36C-vel pózol. ^^

A (Cseh)Szlovákok nem AK-t használnak, hanem Vz.58-at, ez külsőre nagyon hasonlít az AKM-47-re, de belül eléggé eltér tőle. Ez az egyetlen ékzáras gépkarabély a világon. Nagyon korrekt, precíz kis fegyver. És nem, nem lottón nyertek, továbbra is Vz.58-asokat használnak, "csak" náluk a katonai fejlesztések egy kicsivel komolyabb hangsúlyt kapnak, így ilyesmire is jut pénz, hogy nekiálljanak a saját digitalizált gyalogsági programjunak, többek között:

[center]
    Vz.58 "pimp", vagyis a Vz.58 modernizált változata, szereléksinekkel, sőt, M4-es váltámasszal.
    (ez persze csak hasonló látvány, mint a mi Szép-féle tuningolt AMD gépkarabélyunk, nincs rendszeresítve)

Aligator páncélzott terepjáró (ezt viszont rendszeresítették)

Felújított Mi-17M kutató-mentő helikopter keresőfényszóróval és infravörös kamerával

T-72M2 Moderma, egy T-72 upgradecsomag, erősebb motor, éjjelátóval ellátott tűzvezető rendszer, reaktív páncélzat és plusz egy 30mm-es gépágyú.

T-72M2
  • Punker
    G36C????? nyertek a lottón és lecserélték az AK-kat?
  • Skyflash
    [URL=http://www.markiza.sk/tv_archiv/?19383d=09.06.2006&19383m=d&19383p=TNOVINY&19383v=5385]Szlovák "Land Warrior" (videó)[/URL]
  • Zsolo007
    Nem semmi bunker bomba!
  • marcio mela
    Ja radar.Akkor értem.
  • [NST]Cifu
    Pl. az AH-64D Apache Longbow milliméter hullámhosszon működő radarja által célra vezett Hellfire Longbow rakéta.
    [center]
  • marcio mela
    Milyen egy mikrohullámmal irányított lövedék?
  • Sadist
    Nem. EZ a nem gyenge.
  • [NST]Cifu
    T-72B "Rogatka" upgrade:

-Új 'Relikt' ERA blokkok.
    -2. generációs hőkamera, a régi nappali célzóberendezés tartaléknak megmaradt.
    -'Nakidka' csomag a lézeres és mikrohullám irányítású lövedékek elleni védelemhez.
    -Elektromagnetikus védelmi rendszer a mágneses gyújtású hk. aknák ellen.
    -Új 2A46M-4 hk. löveg.
    -Új navigációs és tűzvezető rendszer.
    -Új V92 diesel-motor, új lánctalpak és görgők.
    -'Shtora' EOCMDAS.

Az algériai T-72-eseket ilyen csomaggal újítják majd fel.
  • [NST]Cifu
    Nem tudom milyen lövedékkel lőttek rá, de igazából nem meglepő az eredmény. A kard pengéje igen erős acél, a lövedék pedig valószinüleg viszonylag lágy réz és ólom. Szép teljesítmény ettől még persze. :)
  • [NST]Cifu
    Németországban és Svédországban is volt rá példa, sőt, Oroszországban is.

A különbség, hogy ott éles, harcképes járművekkel rodeóztak, igaz ezeknél nem volt feltöltve lőszerrel.
  • [NST]Cifu
    Egyeseknek annyira gyenge a felfogása, hogy nem képesek egy pofonegyszerű, értelmes kérést megérteni. Nem politikai topic, Haditechnikai topic. Ott van a fejlécben. Pont.

Miután pár embernek ez már túl nehezen értelmezhető helyzet, beindult a törlés gomb aktív használata.
  • Bucser
    Nem tudom mikor fogod fel végre.

Ez nem az Index poli-Dili.. Oda lehet menni politizálni ilyen stílusban. Nem lógsz ki a sorból garantálom.
  • Zsolo007
    Volt bent korábban valami hasonló videó, csak akkor nagyobb stukkerrel tesztelték ha jól rémlik..
  • Punker
    ez a nem gyenge
  • Trade
    A viperakat itt miert nem mutattak be?
  • Zsolo007
    Hát nem csinálok úgy mert tényleg nem tudom, mikor megláttam gyorsan legörgettem, hogy hol van lyuk. de szépen sorban vannak a HSZek. Nem látom honnan lett törölve...

Ha meg annyira új volt, hogy még nem volt utána, akkor egyszerűen csak "későn" jöttem.
  • Zsolo007
    Nagyon durva!
  • AKSURV
    Nem ez az első elkötött tank. Az amiknál is volt ilyen. Ellopott M-60 Patton

Most képzeld el a ha fullra fel van töltve a t-34 és ezt a rodeot az emberekkel teli utcán csinálja. Kizárt, hogy ne lett volna emberhalál.
    Az ami rendörök is felmásztak szóltak, hogy állítsa le a motor nem tette meg, erre megkapta a fejesét.
  • Skyflash
    A könnyfakasztó gránát és a gumilövedék működése és hatása
  • JYeti
    Habár minden tiszteletem az öregé, mindentől függetlenül
  • JYeti
    7,5 - 12 év fegyházért lehet nem érte meg..
  • bladex
    Nagyon fúra egy történet ez, bgabor infóinak nagy részét és is halottam de összességében nekem mégis sántit a történet néhány részlete.:)
    Egy 70 éves pali autóakumlátorokkal felszerelve /azok sem két dekák/ + kábelek szétfürészel zárakat, átszerel egy tankot és úgy elfáradt ebbe a nagy munkába hogy ki sem bír szálni belőle mikor kifogyott a nafta.
    Tankot szerelni, vezetni, zárat lefűrészelni tud. De üzemanyag szerinte nem kell bele.:))) Én a öreg verziójára lennék kiváncsi.
  • Punker
    a csóka azt nyilatkozta hogy 45-ben meg 56-ban is vezetett T34-et, 70+ éves azért kapták el mert nem tudott már egyedül kijönni se.
  • bgabor
    Az esetről szóló cikkekből kiderül, hogy a tank úgy volt kiállítva, hogy az akkumulátor és a megfelelő kábelek ki voltak szerelve belőle, továbbá a torony búvónyílásai le voltak zárva(egy úgynevezett toronykulcsal), és a tankban csak annyi üzemanyag volt, amivel fel tudott gurulni a trélerre.
    Nekem úgy tűnik, hogy az illetékesek mindent megtettek annak érdekében, hogy ne lehessen elvinni a tankot.
    Az az idős fickó, aki elindította, két autóakumulátort kötött sorba, és visszakábelezte az egészet. Továbbá nyilván kinyitotta a torony lezárt nyílásait. Ehhez mind szakértelem szükséges, kevés ember képes rá.
    Nem lennék meglepve, ha kiderülne hogy a fazon már korábban is foglalkozott T-34essel.
    Az ilyen szakértő emberek ellen pedig nyilván nem lehet bebiztosítani egy a nyílt utcán őrizetlenül kiállított harckocsit.
    Érdekes kérdés, miért nem vitt a fazon magával egy kanna gázolajat, érdekes lett volna nézni a tank elől rohangáló rendőröket.
    Amúgy is egyre inkább az ÁVÓ-sokra kezdenek hasonlítani.