95001
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
marcio mela #21184 Bocsánatot kérek!
Tudnom kellet volna.Vagy ha nem tudom akkor tudnom kellett volna,hogy nem tudom. -
#21183 jó, ha nem érted miről beszélek, akkor ne írj semmit...
"humorosból" annyit tesz, hogy a humoros és aranyos képek nevű topikból szedtem a videót, érthető? -
marcio mela #21182 Ez az oldal arról beszél a rövidebb méretből adódóan kisebb volt a gázdugattyú hátramozgatásához alkalmazott erő de a Wikipedia-ból úgy tűnik görgővel késleltetett tömegzázas.Mekkora torkolattűz!
-
#21181 de azért ez egy jó kép :)
-
#21180 nem lehet rosszabb mint az AK47S-nek -
#21179 Én inkább a visszarúgását nézném meg :) -
#21178 Az MC51 típusú fegyver igaz története - avagy miért nem H&K MC51?
vannak szép képek is :) -
marcio mela #21177 Innen néztem ki.A kaliberét nem írták tehát csak megtippeltem a tár alakjából.Remélem nem tévedtem.
-
marcio mela #21176 Szép lehet a baloldalinak a torkolattűze este.Csak 7" a csőhossz de 7,62x51-es.
-
marcio mela #21175 Nincs ebben semmi humor.Mi történik a 14. másodpercben?Mi az a robbanás? -
#21174 én is hajtogatok ilyet. :) keleti origami.. -
#21173 Kissé (nagyon) hatásvadász kinézete van... :) -
Cat #21172 A concept model of a pilotless combat aircraft was unveiled by China Aviation Industry Corpration I (CAIC1) during the 6th Int'l Aviation and Aerospace Exhibition held in South China's Zhuhai. The aircraft, dubbed "Anjian" (Invisible Sword), is being designed by CAIC1's Shenyang Aeroplane Design Institution for future aerial combat, according to an introduction by CAIC1.
-
#21171 Szerintem ez lehetett a T-34/85 harckocsik utolsó éles bevetése :D -
#21170 humorosból:
http://www.metacafe.com/watch/288069/slow_motion/ -
SZU #21169 Naja, csak sima promóvideónak, gyakorlatnak gyenge. Lehet, hogy mégis real, csak a halottakat direkt nem mutatja. Vagy nemtom. -
#21168 Pontosabban DEMOKRATIKUS berendezkedésű országban nem használnak repeszgránátot tömegoszlatásra -
#21167 Az a U2 énekese :D -
#21166 Ahogy néztem azért igyekeztek a terep adta fedezékekben közlekedni a katonák. Az mondjuk engem is meglep, hogy pl. a kameraman olyan nyugodtan mászkál, mintha csak egy lőtéren lenne (pl. bedob a katona egy házba egy gránátot, a kamerás meg nézi szépen végig, holott ha tényleg van ott valaki, akkor az ajtóból simán lelőheti). Az is érdekes, hogy nem nagyon hallani a videón más fegyverből származó hangot. A házak között pedig nem látni testeket, eldobált cuccokat (fegyverek, üres tárak legalább). Persze ez nem jelent semmit, csak a laikus kis szemem ezek ütötték meg. -
#21165 A hozzászólások hihetelenek. Úgy egymás torkának estek... -
SZU #21164 Kanadai attack!
Nem lett volna célszerűbb a páncélozott járművek fedezékében közelebb menni? Itt gyakorlatilag egy rakat katona állva lő, mint a vursliban... -
Grenzjager #21163 köcce az infót, még egy, szerintetek hitelesek a képek amúgy? -
#21162 modellezni :) -
tomcat1 #21161 Építen iakarsz? -
#21160 Sziasztok!
Valaki tud olyan oldalt ahol a Desert Eagle-nek van tervrajza szétszedve? Nekem van 1 de sajnos ez nem elég jó, ha esetleg valaki tud ilyet pls linkelje be sokat segítene nekem :).
Ilyenre gondoltam, csak részletesebben/nagyobb méretben esetleg :)
Köszi! -
marcio mela #21159 -
SZU #21158 Bár, mindenképpen gyors és hatékony tömegoszlatás lenne. Mindenhol oszló tömegek maradnának utána... =P -
AKSURV #21157 Nem igaz. Az Az AMP-69 csöve 10cm-rel hosszabb mint az AMD-é.
Az AMP alkalmazott puskagránátok valóban nagyon jó teljesítményűek, de nem élessel hanem vaktölténnyel indulnak. Végül repeszgránátot NEM használunk tömegoszlatásra! -
marcio mela #21156 Ezt hol írják? -
Grenzjager #21155 ez a "szerszám" ugye nincs renszeresítve amúgy a rendőrségnél?
érdekes amúgy...
"Az AMR-69 az AMD-65 mintájára, de sok lényeges eltéréssel készült. A fegyver hossza rövidebb, utcai és közelharcra alkalmassá tett. Csövét úgy alakították ki, hogy a puskagránátot akadálytalanul fel lehessen helyezni az elejére - az ellenséges járművek és tömeg megsemmisítésére - a csőszájfék kialakítása is speciálisan a csőbe mart ferde vágatokkal megoldott. Érdekessége a fegyvernek, hogy éles lőszerrel is indítható belőle a kétféle hozzá gyártott - repesz és páncéltörő - puskagránát, tehát használatához - más hasonló fegyverrel ellentétben - nem kell az éles lőszert tartalmazó tárat kicserélni vaktöltényre."
ez így valós??
mindenesetre überérdekes a téma... -
Cat #21154 Tüntetők figyelmébe -
#21153 Báz Te már a holddal is szivóztál :) Igen úrhajós vagy :) Alacsonypályás speciális űrhajós :) -
juzosch #21152 Felülök egy repülőre. Az megy vagy 10km magasan. Az is magas nem, akkor űrhajós vagyok? -
#21151 Mikortól szólithatunk Szentatyának? :))) Mert a sok idióta újságiró meg fogja irni hogy már KÉT űrhajósunk van a nagy "repülés" után. Mondjuk nagy figyelemmel nem követem az eseményeket, de néha bepofátlankodnak az életembe, és ekkor elcsodálkozom rajtuk. Egyébként én úgy emlékszem hogy azt mondta valahol hogy nem lesz igazi súlytalanság élménye, mert be lesz szijjazva a MiG31 D ülésébe. Erre csak akkor figyltem fel amikor leugatták Farkas Bertalant :) (aki irigy, ((szerintük)) mert nem ő lesz onnan kezdve az egyetlen magyar az űrben):)) -
#21150 Aztán partizhat Lajkával a zűrben amíg csak akar:) -
#21149 reméljük visszatérő modula 3-as pontban emlegetett hordozórakétán nincs és fent felejtik anettkát:) -
#21148 Anetka a jóérzésű emberek idegeire megy, nem az űrbe.
A MiG-31D-ből két protopéldány élpült (071 és 072 oldalszámokkal), a gépet ellátták egy különleges, felfele néző radarral és egy hozzá csatlakozó tűzvezető rendszerrel, amely megfelelő emelkedési pályára vezeti a gépet a műhold-elhárító rakéta indításához, és a szárnyak végére nagy méretű stabilizálólapok kerültek. Ezekre azért volt szükség, mert a gép manőverezőképessége túl jó volt, ergo a stabilitása kevésbé jó az adott feladathoz, a stabilizátorokkal a gép viselkedése sokkal nyugodtabb, stabilabb lett. A törzs alá lehetett függeszteni egy nagy méretű rakétát (sajnos konkrét típusjelzést nem tudok), amelyel a célpont műholdat el lehet pusztítani.
A MiG-31D program az 1990-es évek elején csipkerózsika álomba merült, mivel nem volt pénz rá. Az 1990-es évek közepétől újra elővették őket elméletben, mégpedig azon célból, hogy a törzs alól kis méretű hordozórakétát lehetne indítani, amelyel cirka 100kg-os mikroműholdakat lehet Föld körüli pályára állítani. Az elv egyszerű: a hordozórakéták leginkább a légkör alsó, sűrű részén "szenvednek", mivel nagy a légellenállás, ha a rakétát a ritkább légrégetekből indítják, 15-20km magasból, akkor sokkal kisebb hordozórakéta is elég lehet. A program csigalassan haladt, mivel nem volt befektető, de 2005-ben a Kazah és az Orosz cégek összefogtak a megvalósításra. Ez egy "Ishim" nevű hordozórakétát takar, amely legfeljebb 160kg-nyi hasznos terhet állíthat 200km-es LEO pályára.
A MiG-31D max. repülési magassága 20600 méter, parabola pályán képes lehet lendületből feljutni talán 27-30 ezer méterre (csak becslés), de ennél magasabbra aligha. Az Anettka által emlegetett 50km-től ez elég messze van.
A világűr határa függően az értelmezéstől 83 vagy 100km-es magasság a tengerszinttől.
Konluzió:
1.: Anettka a MiG-31D hátsó ülésén akkor lesz űrhajós, amikor engem a Szent Péter bazilikában pápává avatnak.
2.: Ha esetleg magyarázatot próbáluk keresni, akkor az 50km-es magasság talán elérhető úgy, hogy a MiG-31-esre gyorsítórakétákat szerelnek, és ezzel emelkedhet fel a gép.
3.: Esetleg a törzs alá függeszthető hordozórakétára szerelnek egy kis kapszulát, amelybe ha szűkösen is, de elfér egy ember. 160kg LEO tömeg akár 200-300kg-ot is jelenthet űrugrás terén, ez pedig elég lehet egy megfelelő kapszulának már, amely képes megóvni a benne ülőt, és biztonságosan visszajuttatni a felszínre.
A 2.-es és 3.-as pontal annyi a probléma, hogy ezzel kapcsolatban megerősítésként semmit sem találtam a neten... -
#21147 -
#21146 -