Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bár javítom magam. Azt megtanulhatják, hogyan NE csináljanak katonai reformot... 😊
Bõvíteni és erõsíteni kell a finn-magyar katonai kapcsolatokat a jövõben. Errõl a finn Védelmi Erõk vezérkari fõnöke és a Magyar Honvédség vezérkari fõnökének helyettese azt követõen beszélt csütörtökön, hogy megtekintette az egyik elit alakulat kiképzési-harcászati bemutatóját.
- Finnország hadserege is egy reformfolyamat közepénél tart, ezért nagyon fontos számunkra, hogy minden olyan tudást és tapasztalatot átvegyünk a magyaroktól, amit hasznosítani tudunk. Ezért nagyon gondosan és nagy odafigyeléssel igazából azt nézzük, hogy önök hol tartanak a reformban, és azt, hogy milyen rendszerben hajtják azt végre - mondta Kari Rimpi altábornagy. A finn Védelmi Erõk vezérkari fõnöke elismerõen szólt a Magyar Honvédség I. Könnyû Vegyes Ezred katonáinak technikai eszközeirõl. Az altábornagy dicsérte a rövid harcászat-kiképzési bemutató szakmai színvonalát is.
- A magyar kiképzési módszerekbõl is tudunk hasznosítani annak ellenére, hogy Finnországban továbbra is fenntartjuk a sorozott állományt - tette hozzá a semleges, katonailag el nem kötelezett ország vezérkari fõnöke. Finnország és Magyarország katonái kiválóan együtt tudnak mûködni a jövõben a nemzetközi békefenntartó és válságkezelõ missziókban, ugyanis mi már nagyobb hagyományokkal és gyakorlattal rendelkezünk ezen a területen - mondta a tábornok.
- A mostani találkozásnak egyik alapvetõ célja, hogy az elmúlt években tapasztalt lanyha magyar-finn katonai kapcsolatokat felfrissítsük, aktívabbá tegyük, és keressük azokat a pontokat, ahol együtt tudunk dolgozni. A feladat érdekes is lesz, hiszen két különbözõ felépítésû haderõrõl van szó, miután hazánk a professzionális katonaság kialakítása mellett döntött - tájékoztatott Havril András altábornagy, a Magyar Honvédség vezérkari fõnökének helyettese. Az altábornagy elmondta: a finnektõl elsõsorban a békefenntartásban résztvevõ katonák felkészítési, kiképzési módszereit érdemes átvennünk. Ezen a területen ugyanis sokkal régebbi tapasztalatai vannak az északi országnak, mint nekünk. Kiemelte azt is, hogy a terror elleni küzdelemben szintén együtt kell mûködnünk a jövõben.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Fejlesztési költség: 168 millió $
Elõállítási költség: 2.895 milliárd $
Teljes költség: 3.063 milliárd $
Beszerzési ár: 129,322 $
Elõállítási költség: 122,230 $
Amúgy az újabb AG-65G Maverick beszerzési ára 269,000 $.
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
COSTS Air Force
AGM-65D/G
Development cost $168 million
Production cost $2,895.5 million
Total acquisition $3,063.5 million
Acquisition unit cost $129,322
Production unit cost $17,000 $122,230
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
remélem nincsenek és nem lesznek áldozatok
kesz elvezet lesz nezni...
(szenzacioooooooooo)

2004. augusztus 5., csütörtök 17:18
A Finommechanikai Mûvek pirotechnikai üzeme robbant fel Törökbálint-Pistályon. Helyszíni tudósítónk jelentése szerint öt óra körül egy hatalmas, ablakokat megrázkódtató robbanást lehetett hallani, majd több kisebbet. A fegyverropogásra emlékeztetõ hangokat továbbra is hallani.
A környéket sûrû füstfelhõ borítja, az ég felé emeletnyi lángok csapnak fel.
A tûzoltóság szóvivõje elmondta, hogy ötös fokozatú, legmagasabb készültséget rendeltek el.
Hogy all a sorozatgyartasa a typhoonnak?
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Amúgy megnéztem a svájci Mirage-IIIRS videót! Vadállat! Nemtom honnan szedted, de nagyon kerály! Ilyen jöhet még dögivel!

Még az elsõ "nagyobb" Kecskeméti repnapon kapta apukám egy pilcsitõl, aztán oda hozzta nekem, de azt se tudta, hogy kiadta, honnan adta 😊
Aztán csak most tudtam le fotozni.
Nem oszlattak fel ezeket veletlenul mar? (1euroert/db)
(az igazat megvalva csak "nyomokban" remlik valami roluk..ezert tapogatozom most...)
JG73 amugy A Steinhoff (JG74 az a Molders)
De a Jg 74nek es a JG35-nek is ez volt a szazadjelvenye:
(akkor szinte biztos, hogy JG35 neven repultek a Phantomot, azutan JG73 neven is, es vegul 29-est repultek ugyanezen neven, ugyanezen szazdjelvennyel)
De az biztos hogy a kerdezett patch az JG73 Steinhoff