Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Desert Eagle.
A rohamozó, közelharcot erõltetõ vietkong ellen a legideálisabb fegyver egy ismétlõ sörétes.
Oda igen, csak éppen elõre nem igazán lehet tudni, hogy mi vár rájuk. Ha meg 50 méteren túl vannak a rosszfiút, a sörétessel sokminden nem tud kezdeni, maximum beint nekik... 😊
de kis létszámú felderítések esetén szerintem van keresnivajója.
Spec. esetekben írtam, hogy használták is, de átlagos esetben, hétköznapi egységeknél nem volt túl elterjedet.
A .44 Magnum a 9 mm-es Glocknál van annyival erõsebb, mint amennyivel kevesebbet visz belõle. Mondjuk nem hiszem, hogy komoly tûzpárbajra készülnének, egy repülõt nem szokás szellõssé tenni párszáz lyukkal.
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
"Sima" egységeknél is elõfordult, de csak kissebb számban, ha a szakasz/raj parancsnoka szükségesnek látta, és volt mód a vételezésére.
NAVY SEAL katonák Vietnamban, ballra Ithaca Model 37
Winchester 1200 Vietnamban, US Army
Elõre kell ugyanakkor valamit bocsátani: a sisak a közhiedelemmel ellentétben nem igazán alkalmas a lövedékek megállítására. Elsõdleges célja a katona fejének védelme a szilánkoktól, repeszektõl, és mellesleg, a kissebb ûrméretû lövedékektõl (az alap PASGT "Level IIIA" szintû védelmet nyújt, ami egy 426 m/s sebességû (nem torkolati, hanem becsapódás elötti sebességû) 9x19mm-es FMJ lövedék ellen véd). Állítólag idén a hadsereg egyes alakulatai már egy új sisakot is kaptak, amely "Level IV." szintû védelmet nyújt - ez elvileg azt jelenti, hogy egy közvetlen közelrõl kilõtt 7.62x39mm-es (AK) vagy 5.56x45mm-es (M16) lövedék sem képes átütni.
M1, U.S. Army 1941-1983
Az elsõ világháborús M1917 sisakok (amelyet az angolok végig használtak a II.VH alatt) alapvetõen megfeleltek a hadseregnek, de aztán a 30-as években a lecserélésük mellett döntöttek, fõleg amiatt, hogy az M1917 korlátozta a katona látómezejét, és közben oldalról és hátulról nem nyújtott kellõ védelmet. Az eredmény az M1 sisak lett, amelyet ugyan 1936-ban már elkészült, de csak 1941-ben állították rendszerbe (a háború korai szakaszában még lehet látni "angol sisakos" (M1917) katonákról készült képeket, a háború végére ezek teljesen eltüntek). A sisak valójában két részbõl áll, egy külsõ acélhéjból, és a belsõ pamutvászon részbõl, amelyhez az állítható belsõ tartószíjakat rögzítették. A két rész csak egymásba volt csúsztatva, kivéve az ejtõernyõs M-1C változatnál. Az állítható belsõ nem volt túl jó ötlet, mivel a sisak csak egy méretben készült, volt, akinek a fején lötyögött és zavarta a látásban, másoknak pedig egész egyszerûen nem ment fel a fejére (persze az elöbbi volt a gyakoribb eset). A háború folyamán általánossá vált a "spárgaháló", amelybe lehetett különféle álcázó leveleket, ágakat, stb. rakni, de ezt a II.VH után elhagyták. A Vietnami háború elött kissebb módosításokon esett át (új állszíj ill. kicsivel megváltoztatott alak), de gyakorlatilag több, mint 40 évig ugyanazt a sisakot használták az amerikai hadseregben. Az M1 sisak tömege mintegy 1-1.5kg, függõen a gyártási évtõl.
Az M1 egyben illetve szétszedve.
Personal Armor System Ground Troops (PASGT), U.S. Army 1983-?
A II.VH-s M1 sisakot (amit a katonák fõleg "acél fazéknak" csúfoltak) leváltó új fejvédõ fejlesztését az 1970-es években kezdték, és a fõ cél az M1 hibáinak (csak 1 méretben készült, ezért sokaknak kényelmetlen volt a viselése, ráadásul a fém alapanyag miatt túl nehéz volt) kiküszöbölése. Alapanyagnak a Dupont cég Kevlar nevû anyagát választották, és 5 különbözõ méretet határoztak meg (XS (fõleg nõknek), S, M, L és XL (ritka nagy fejû embereknek)). Tömege 1.41kg-tól (XS) 1.91kg-ig (XL) változó. A külsejére az adott terepviszonyoknak megfelelõ terepszinû huzat kerülhet. A nemrég kikerült újabb változat már a Kevlár KM2-bõl készült, és tömege 10%-al alacsonyabb, mint a korábbi változatnak, továbbá új tartószíjak kerültek bele (amelyekben már nincsenek fém kapcsok) és egy plusz habszivacs került bele a tartószíjak és a sisak közé. Dolgoznak azon, hogy tovább csökkentsék a tömegét, mivel vizsgálatok szerint több, jármûben történt nyaksérülést is a fejen lévõ sisak (többlet)súlya okozott.
A PASGT és elemei
A PASGT terepszinû huzat nélkül.
Szerintem még nemigen löttek ki egy teljes tárat éles helyzetben...
Tényleg nem lassabb, de még kétszer kell újratáraznod, míg a félautomata pisztolyos ürgének kiürül az elsõ tára...
Elöször én is csodálkoztam,de végülis semmi különös nincs benne...
Tárazni nem lassab,hisz a gyorstöltõvel sem lehet sokkal lassab a töltés...gondolom...
Meghát,nemigen szoktak pisztollyal "cowboykodni",inkább az elsõdleges fegyverek képviselik az erõt 😊
(az más,hogy én jobban érezném magam egy mindenféle jóval felszerelt Glock-al a kezemben)😊
Bár az is igaz, hogy a revolver igen megbízható jószág, és ha ennyien vannak ott, akkor az 5-6 lõszer több, mint elegendõ...
És a "felszerelt" BMP-3:

bár legalább jó helyre irtad, én még me gis nézem asszem 😊
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Esetleg lehet véleményezni is az elképzelést.
htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
thx

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
50 meterre levo celra alliottak be pontlovesre...
(nah utana le is lottem sorozatbol a bukocelt...de mar nem emlekszem hogy hany szaz meterre volt...100, 200, vagy 300....???....ehh 7 ev, az 7ev ez ;/)
De itt ugye egy felspécizett fegyverrõl van szó, gondolom azért 300 méter elvárható lenne, nemde?
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
szal 60 az elejére 😄
Ott már lejtett!! 😄
Jó persze a komolyabbak biztos(?) elvisznek 60 méterre..
(úgyse hiszi L)😊