Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Még szerencse, hogy ilyen drága. Így is egyre unalmasabb a magyar vadon állatvilága, mert kiírtanak mindent.
traXion
védõfelszerelés = szemet védõ felszerelés 😊))

egy töltény 2 forint

akku az olyan 5-10-15 ezer meg a töltõ

más nem nagyon, csak a kiegészítõ dolgok a fegyverre, az a csillagos ég 😄

Sadist
Airsoftnak a fegyón és a védõfelszerelésen kívül van valami anyagi vonzata?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

traXion
ezért kéne RSoftozni 😉

Punker
én 5 éve mondom hogy megcsinálom a vadász vizsgát, de valahogy mindig elhalasztom, pedig most vasárnap is mehetnék fater-ral vadászni majd, pár hete is hozott 3 fácánt amibõl isteni kaját lehet csinálni (ha nem hagyom benne a sörétet😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Ajajj... ne is mond, most intézem a saját vadászengedélyem, a papírok alapból olyan 60 rugóba vannak eddig, a vadászjegy ára jövõre felmegy, így kb. 15ezer lesz, egy elég alap bock (egymás feletti csöves) IZS sörétes puska újonan cirka 100.000 Ft, golyós puska éppen ezért egyelõre csak használt lesz, még körül kell nézni, de 150 alatt aligha úszom meg sajnos (egy új közepes minõségû 30-06-os vadászpuska 200-250 ezer, rá alapabb távcsõ 80.000, egy jobb minõségû, szálkeresztmegvilágítással már 300.000, ha pedig változtatható nagyítású, akkor félmillió körül van már az árcédula - na ilyenem egyelõre aligha lesz 😊)).
Egy 12-es sörétes patron cirka 70-80 forint, a 30-06-os lõszer árát már írtam. És akkor még a járulékos dolgok, mint vadászöltözet, kés, keresõtávcsõ, stb.

A vad kilövése sokmindentõl függ, de egy nyúl vagy fácán 5-10 ezerbe kerül, egy vaddisznó 30-70 ezer, egy kapitális szarvasbika (aminek az agancsa tényleg szép nagy) pedig akár többszázezer is lehet.

Namost én örülök, ha jövõre összehozom a fegyvereket, meg talán 1x-2x kisvadra el tudok menni vadászni (sörétessel traplövészet mondjuk már be van tervezve 😊), sajnos sanszos, hogy a gépbõvítés elmarad, mert nem marad rá pénz. 😊)
És hozzátenném, hogy bár nagyon szeretem a természetett, de nem vagyok az a zsigereiben vadásznak született alkat. Ha lenne rá más lehetõség, hogy egy nagykaliberû puskám legyen, és ne kelljen attól tartani, hogy a hatóságok a szörnyû fegyvertörvény(imitáció) miatt feleslegesen b@szogassanak, akkor azt válsztanám...

Hiába, fegyverõrült vagyok... <#idiota>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Amennyire én tudom még ez a legkevésbé költséges része ! 😄DD

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

traXion
fõleg ha nem találsz célba 😊

Sadist
Nem is gondoltam, hogy a vadászat ennyire drága mulatság :C

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Igen, egy lõszer (akkori árfolyamon) olyan 500-600 forint (csak azóta kicsit lecsúsoztt a dollár 😊).
Mondjuk meglepõ nincs benne, egy 30-06-os vadászpuskához egy közepes minõségû lõszer 350 forint, egy .400 Winchesterhez meg 2000Ft. Persze ezen rajta van a kisker és nagyker haszna is.

Sadist
1 db töltény 2.50$ <#wow2>

[NST]Cifu
Persze, 12.7x99mm NATO. Érdekesség, 2002-ben a hadsereg 2.50$ fizetett egy FMJ lövedékkel szerelt ilyen lõszerért. Lehet szorozni, hogy most Irakban mennyit puffogtatnak el mondjuk egy ilyen Faludzsai akció alkalmával...

traXion
és ugyan azt a lõszert zabálja majd mint az M2?

traXion
XM8 mellé kell valami...

Sadist
Inkább csak futurisztikusabb kinézete van.

Adam II
Szerintem brutális<#eplus2>

a fegyvereknél szvsz ne a szépség meg a megszokott külalak emg hasonlok legyenek a fõ szempontok..., ha ez igy lenne az amcsik már rég nem használnának jópár fegyvert <#crazya>

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Punkerwork
és ez csúnyább is 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
A hadsereg eldöntötte, hogy 2006-ra lecseréli a több, mint 70 éves 12.7mm-es M2 géppuskát, mégpedig az (X)M312-vel. Ez alapjaiban megegyezik az MK19-et váltó XM307 25mm-es gránátvetõvel, csupán 5 alkatrész különbözik a két fegyverben (csõ, a zárszerkezet és lõszertovábbító szerkezetek). Az XM312 sokkal könnyebb (13.6kg vs. az M2HB 38kg-ja) és rövidebb (1.35m hosszú, szemben az M2HB 1.65m-ével), mint elõde.

XM312

XM307

Seaweed
pffff....
Keress egy esztergályos (ly???) fószert , vagy lakatost azok képbe vannak a hidegfolyással ...

Ezt megszívta a marhája ... <#guluszem1>

Ehh , Cifu már leírta ... 😊

(Fényjelzõ , könyörgöm , FÉNYJELZÕ ... a nyomjelzõs az a pálinka mondotta annó vahúr barátom .)

Fényjelzõs lõszert (egészen szépen : fényjelzõs lövedékkel szerelt lõszert) nem csak éjjszaka használnak , nappal is nagyon szépen látszik amíg ég a fényjelzõ elegy . Ha már elkezdted veretni a számodra nem kedves felebarátaidat a tûzelõállásod már úgyis fel lesz fedve a torkolattûz (nappal a felszálló füst) ill. dörej miatt , bár valóban a fényjelzõs lõszerek használata kétélû dolog , te látod merre mennek a lövéseid és gyorsabban tudsz helyesbíteni , a rosszarcúak meg könnyebben megtalálnak . Ha jól emlékszem a brittek már nyûglõdtek valamit egy olyan megoldással aminél a fényjelzõ csak kb 100m-re kezd el világítani , de errõl semmi mást nem tudok ... <#nemtudom>

Sadist
Hehe, már a magfúzióról tanulunk, de errõl a hidegfolyásról még az életbe nem hallottam 😊

Passz ... Ha találok valamit majd linkelem (amúgy középiskolás fizika 😛) .

Hja kérem , kritizálni mindíg könnyebb ! 😄DD

[NST]Cifu

Bucser
De tudod, hogy az amcsik mindig azt hiszik, hogy õk szarták a spanyol viaszt.😊 És nekik ez új dolog (mondjuk újszülöttnek minden vicc új)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Hát a páncélozott D-9-eseket már pár éve "teszteli" az Izraeli hadsereg... 😄DD

Bucser
helyesebben minden van ott amiket tesztelni kell háborús körülmények között😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

traXion
minden van ott 😄

[NST]Cifu
Hmmm...
Már irakban is vannak páncolozott Caterpilar D-9-esek?

traXion

Adam II
Köszi!!

[NST]Cifu
Rémlik valami a hidegfolyásról, mintha a középiskolában az anyagismeret tantárgy alatt szóba került volna...
De olyan régen volt, hogy már csak arra emlékszem, hogy két anyag difundálhat is ezzel a módszerrel (az atomjai egymásba "csúsznak", és így kötés jön létre). Uhhh... de kegyetlen dolog, hogy ilyenekre már nem emlékszem... <#szomoru1>

Rákerestem a neten, de semmit nem találtam magyar nyelven, a szó angol megfelelõjét pedig nem tudom (a SZTAKI sem...).

Sadist
Az lehet, a torkolattûzre nem is gondoltam <#idiota> Utólag belegondolva a hangtompítóhoz meg más lõszer is kell...

Glpetyus
Ha már lõnek,akkor nem mindegy? <#banplz>

Sadist
<#fejvakaras> Egy éjszakai akciónak nem az a lényege, hogy észrevétlenül támadjanak? A nyomjelzõ lövedékkel csak a saját poziciójukat fedik fel.

Sadist
Errõl tudsz valami cikket linkelni?

[NST]Cifu
A nyomjelzõ lövedék álltalában némileg nagyobb, mint a hagyományos lövedék, és a hátsó részébe üregesre van kiképezve. Az üregbe valamilyen pirotechnikai anyag kerül, NATO lövedéknél jellemzõen magnézium és stroncium elegye, ami vöröses színû, a kínai és orosz lõszerekben pedig magnézium és bór vagy réz elegye, ami zöldes szinû. Nemrég megoldották, hogy egy LED világít valamilyen módon, de errõl nem tudok többet, ami elõnye ennek a változatnak lenne, az az, hogy nem változik a tömege, mint a hagyományos nyomjelzõs lövedéknek.
A nyomjelzõk három fõ fajtáját használják, a legelterjedtebb már a csõtorkolat elhagyása után világít, a második fajta csak mintegy 75-100 métertõl kezdve (nagyobb lõtávú alkalmazásnál jellemzõ), a harmadik pedig egy halovány fajta, amely szintén a csõtorkolattól kezdve világít, de alig láthatóan, hogy ne vakítsa el az éjjelátó szemüveget használó katonát (értelemszerûen északai használatra szánták).

Má bocs, de elfeledkeztél arról, hogy ha Magyarország bajba kerül, a baráti iraki hadsereg pillanatok alatt segítségünkre siet, T-72-esein száguldva... na jó, befogtam. <#zavart1>
Adam II
Tudom nem vág a témába de szeretném tudni.

Adam II
Hogy mûködik a nyomjelzõs lövedék?

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter szerint a tankok átadásával jelentõs összegeket takarít meg a honvédség, ugyanis ezeket az eszközöket már kivonták a hadrendbõl, õrzésük és majdani megsemmisítésük pedig sok pénzbe kerülne.

http://www.magyarorszag.hu/hirek/kozelet/irak20041211.html

juhász aztmondta hogy ezeket már leselejtezték, és olcsóbb átadni, mint megsemmisíteni

[NST]Cifu
Sajnos a fogalmazás tényleg nem erõsségem, ezt már sokan olvasták a fejemre, ilyenkor azzal próbálok takaródzni, hogy nem a Karinthy-díjra hajtok... <#vigyor3>

De azért köszönöm a dicséretett, tõled ez minimum szorzósan értékelendõ. 😄

Egyébként jó a bop-os cikk (annak ellenére , hogy idõnként veszett pongyolán fogalmazol <#ticking>) nagyon tetszett . <#eljen>

Nyers
Black Watch katonák hazatérte (1st Battalion)

My Life for Freedom!

[NST]Cifu
Yepp, a T-55AM2 és a Bastion tényleg kimaradt a szórásból...