Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na és ezt most hol kell felhúzni???
Seaweed
pfujjj <#nyes>
XCoMA
Még most is hugyozok a röhögéstõl!<#buck>

XCoMA
Jahahhaaajjj, szegények!

Glpetyus
Ezt CSAK erõs idegzetüeknek...Seaweed-nek,Kiskorúbézoltán-nak abszolút nem ajánlom 😄D

Glpetyus
Szép háttérnek való.

[NST]Cifu
Óóó... dehogy nem hiszem el. 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Így már OK. 😊

IRL kevésbé mókás , talán el se hinnéd mennyire igaz amit mondtál : "A kézigránát nem való láma kezébe..." <#felkialtas><#sniffles>

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Glpetyus
Glpetyus
hmmm,nálam jó

[NST]Cifu
File not Found

Glpetyus
Érdekes háttérkép.

[NST]Cifu

Glpetyus
<#wow2>

[NST]Cifu
Na, keresgetés közben egy érdekességre bukkantam: partraszálló tengeralattjáró. Elsõre tiszta agymenés, mert melyik az a tengó, amely elég közel tud menni a parthoz. A korábbi terveknél ezzel nem különösebben törõdtek (tudnak úszni a fiúk, és a szovjet anyácskáért akár még vállukon is elviszik a tankot - vagy valami), a késõbbi verzióknál már realistábbak voltak, úszó harckocsik (pl. PT-76) és lövészpáncélosok (pl. BMP-1) voltak tervben. Mondjuk el lehet képzelni, milyen képet vágtak volna az amerikaiak, ha Florida partjainál szépen kiúszik a partra a vidám felszabadító vörös hadsereg párszáz BMP-1-ese . 😊))

Az elsõ terv (tessék megkapaszkodni) 1948-ban kezdett formálódni, a Grönlandi, majd az Alaszkai amerikai stratégiai bombázóbázisok elleni támadásra kihegyezve. Az 5845 tonnás tengó 10db T-34/85 tankot, 12db teherautót és 3 db utánfutót, 4db terepjárót, 12db 85mm-es és 2db 45mm-es vontatott ágyút, 3db La-11 vadászgépet és 750 katonát vitt volna (összesen 1550 tonna, lõszerrel, tokkal-vonóval). A végén a programot felfüggesztették.

A második terv 1967-ben született, a tengó immár atommeghajtású, 17600 tonnás a vízfelszinen, és 1200 tonnányi felszerelést vagy pl. 20 úszó jármûvet és 256 katonát vihetett volna magával. A programon 1976-ig dolgoztak, de mivel a hajóépítés terén abszolut prioritást élveztek a ballisztikus rakétahordozó-tengeralattjárók, a fenti terv (project 717) szintén fel lett függesztve.

Glpetyus
Gondoltam,hogy nem most csináltad az oldalt 😛PP

DJ Skyline
én csak simán tomcatat meg f14-et írtam be...ezen oldalon nézelõdtem de amit kerestem nem találtam meg!😊

[NST]Cifu
Szerinted én hogy találtam a lenti linkeket?
Google: F-14 tomcat squadron

<#vigyor>

Glpetyus
<#zavart1>

Glpetyus
😄DDDD
Sry

[NST]Cifu

DJ Skyline
Köszi szépen!<#eljen><#felkialtas><#worship>

[NST]Cifu
Tessék, itt a te oldalad: F-14 Tomcat Alley

Itt megtalálsz mindent, részletes leírást a géprõl, ismertetõket a századokról, képekekkel, századjelzésekkel, stb.

Glpetyus
Hülye mexállott <#idiota>

DJ Skyline
Hali!
Lenne egy kis problémám F-14 Tomcat századjelzésekkel kapcsolatban!

Mégpedig,hogy a VF-142 Ghostriders századnak van egy kaszás figurája és én csak azt láttam eddig...ezt...És láttam egy ilyen kaszást is...szerintetek ez egy ugyanaz a század vagy két különbözõ?

és a többi század amire még kíváncsi vagyok...

ez1
ez2
ez3
ez4
ez5
ez6
ez7
ez8

[NST]Cifu
Szvsz elvitték szines fémnek...
Magyarországon a hüvelyek újratöltését tiltja a hatóság, de a .22LR ráadásul peremgyújtású lõszer, tehát nem is újratölthetõ.

Sadist
Azzal mit csináltak? Beolvasztották? Vagy újratöltötték és eladták jó pénzért? <#fejvakaras>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Több, mint valószinû, hogy támadógránát, tehát minimális repeszhatással rendelkezõ fajta. Miután a videó minõsége elég gány, ennél többet én is igazán tudok kivenni belõle...

[NST]Cifu
Ne is mond, a mi lõterünkre 3x törtek be, mondjuk a vandalizmust leszámítva csak kb. 20-30kg-nyi .22LR lõszerhüvely tünt el...

Sadist
Ez milyen gránát lehetett?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punkerwork
vagy még a céltáblákat is lenyúlnák már nyitás elött 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
Jó lenne, de félek tõle, hogy rövid idõn belül bekövetkezne egy halálos baleset, és a létezõ összes lõteret bezáratnák a túlbuzgó pótcselekvésekrõl híres politikusaink... 😄

Punkerwork
1 lángszórót szivesen letesztelnék egyszer <#ravasz1><#idiota>

Punkerwork
itthon miért nincsenek ilyen helyek? 😞

[NST]Cifu
Ez egy lõtér állítólag valahol Dél-ázsiában (Malajzia és Kambodzsa merült fel), ahol (pénzért) lõhetnek a turisták, gránátot dobhatnak, stb.
Az egyszeri idióta persze a fogával akarta kihúzni a biztosítót... csaknem rá is fázott... 😊

Glpetyus
Az idióta...pfff...

Punkerwork
lol, amúgy ezek "pecázni" akartak? 😊

[NST]Cifu
Javítva az ottani link is, de Itt van másik oldalról.

Glpetyus
Nemjó

Punkerwork
Forbidden

[NST]Cifu

[NST]Cifu
Ilyen rövid csõvel? Kizárt...

[NST]Cifu
Megegyezés született, hogy Magyarország 40db AIM-120C-5 rakétát vesz plusz a hozzá való kiszolgáló eszközöket, és ezért 25.389.904 $-t fizet. A rakéták leszállítását 2006-2007 közöttre teszik, a Raytheon és a Saab már dolgozik a rakéták integrálásán a Gripen-hez (az AIM-120B integrálása már kész).
A tárgyalásokon szóba került amerikai AIM-9M légiharc rakéták, GBU-10, 12 és 16 lézervezérlésû bombák, valamint AGM-65H/K földi célok elleni irányított rakéták is, de a magyar fél a magas árakra hivatkozva ezeket elvette. A rövid-hatótávolságú légiharcrakéták valamint a földi célok elleni fegyverzetre jövõre várhatóan új tendert írnak ki.

traXion
és pontossága hosszútávon veri az M16-okat?

[NST]Cifu
CQB-ra tökéletes. A hosszú csõ (a sima M16 Viper-nek mindössze 18.5 cm-es a csöve!) és a gránátvetõ felesleges (bár talán az M203-at fel lehet szerelni rá), a kissebb tömeg és a gyors célra emelés a legfontosabb, ehhez rövid, könnyû fegyver kell. Tehát ezek a kompakt fegyverek gyakorlatilag a géppisztolyok alternatívái.

Glpetyus
Nekem tecc'

traXion
és ez mért jó? 😊

[NST]Cifu
Az idei év "slágere" a "subcarabine", vagyis a "kompakt" gépkarabély, amely az 5.56mm-es NATO lõszert lövi, és méreteiben inkább egy géppisztolyra emlékeztetnek. Persze ilyen már van pár pl. HK53, HK G36C vagy a SIG 552 Commando.
Kicsit lassan, de úgytünik az M16-ra épülõ ipar gõzkalapácsa beindult, és itt a legújabb terméke, az M16 Viper.

Az M16 Viper XRP. Kicsit sokallom az 1850$-os árát.
Drágább, mint a G36C...

Itt egy kis videó is róla

Glpetyus
khhmmm..Graf SpRee?? 😄