Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már a Kuznyecov sem megy,igaz?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A BPLA-ról szintén csak fantáziarajzokat találtam, számomra kissé hihetettlen módon 'farokraszálló' gépet ábrázol...

Az orosz légierõ következõ géptipusának hányatatott sorsa (MFI/LFI programok, a Szuhoj S-37/Szu-47 gyõztesnek kihírdetése, és rendszerbeállításáról való döntés, majd visszakozás, és az új PAK-FA program beindítása, amit aztán a felsõ vezetés döntésére a Szuhoj kapott meg azzal, hogy a többi nagyobb iroda is részt vesz benne bedolgozóként) még mindig nem ért véget. A Szuhoj T-50 legutóbbi (2004 Decemberi) információk a következõk:
Fõbb adatok (VMF/VVS)
Hossz: 20.6m
Fesztáv: 14.4m
Magassága: 5.84m
Szárnyfelülete: 54.6m2/77m2
Max. Felszállótömege: 32,800kg/31,600kg
Max. leszállótömege (helyben való leszállás) 21,000kg/-
Üzemanyag: 7,000kg/11,000kg
Üres tömeg: 5,750kg
Max. sebessége: 2M
Rep. magasság: 18,800m
Hatótávolsága: 4,200-5,500km/7,400km(légi utántöltéssel)
Hajtómû: 2db AL-41F1
Teljesítménye: 2x 155kN
Tervezett elsõ felszállás, hagyományos változat: 2008
Tervezett elsõ felszállás, helybõl felszálló változat: 2012
A fegyverzet légiharc esetén a belsõ fegyvertérben való elhelyezésérõl döntöttek (8 légiharc rakéta).
Pár fantáziakép róla:

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Én állat beismertem a 2. link nagyon-nagyon elszúrását. Kérvényeztem törlését volt, slõn törlésé az valán.
Seaweed írta nekem, hogy politizálás vala. Mondtam neki, hogy 2.at kitörölném ha tudnám, elsõben hol érez ilyesmit.
Õ ezt úgy felfogván, hogy én az õ gondolatait kicsavarnám, félreértvén egymást egymásmellé beszélénk, majd megnyugvánk (szerintem).
Állatok mindenhol vannak. Látom belõled is törne ki, ne hagyd el magad cimbora. Bontakozz csak ki...
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Ez meg csak érdekes:
[center]
Akkor csak azt magyarázd el, hogy az elsõn hol a politika, ha a képek miatt linkeltem? Ott, hogy az oldal szerint US veszteségek vannak?
Keress rá legyél oly kedves erre a képre:
http://web.axelero.hu/seaweed/etc/1.jpg
Ott lesznek egy hozzászóláson belül a társai is.
Én legalább egy linket raktam ki, -bár sajnálom, hogy nincs szerkeztés, mert odaírnám, hogy az nézze, aki akarja-. Te legalább kiraktad full képben.
Most akkor mirõl beszélsz nekem?
kedelyborzolas? hol?
jolesz ha ezt itt es mot befejezed!
"Rámlik jópár lángoló jármûv!"
Rémlik jópár lángoló jármû...
Keressek neked hasonlót itt? Ennyire újreg nem vagyok. Végiglapoztam az egész topicot, mielõtt 1x is hozzászóltam volna. Rámlik jópár lángoló jármûv!
De ha nagyon feledékeny is vagy. Mint ha itt lett volna egy képsorozat egy orvlövészparádéról, amikor az egyik usmc elesik, odarohan a társa, õt is lelövik a 3. meg elszelel.
Az megint mas ha valaki tala egy kepet/kepsort amit ugy vel hogy ITT erdekesnek/tanulsagosnak talalhatnak...
De azt kizartnak tartom hogy orjongo iraki analfabetak es szettrancsirozott emberi maradvanyok, es hullak kepeit lattad volna...
Az elsõ oldalhoz hasonlóakból legalább fél tucatot találtam itt nálatok. Úgy hogy hátrább az agarakkal. Találtam egy oldalt, itt is láttam hasonlót. Sajnálom, hogy megbotránkoztattam vele egyeseket.
Szerintem akiket a haditechnika erdekel, azok tisztaban vannak (REMELEM!) a haboru kovetkezmenyeivel!
(arrol mar nem is beszelve, hogy az elso linken egy csomo olyan roncs is van ami soha se volt amerikai...pl a szetdurrantott Su-17/22..amit meg az oldal keszitoje se nezett meg szerintem jol, mivel epp ruhaszarito kotel tartonak hasznalnak....erro lennyit)
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Tudtok egy olyan oldalt mondani ami lõfegyverekkel foglalkozik?
(A fegyver.org -on kívül)
Aki tud olyan C-130J-rol ami nem szurke jelezze plz! (Ezust (prototipus), es feher-piros savval(partiorseg) ok, de nem ez erdekel, kamuflazs elonyben!)
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
....hmmm...engem most ez foglakoztat.
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

Mondjuk látatlanba én azt várom, hogy azért BVR-ben lenyomják a MiG-eket, bár ez a minimum elvárás, amit teljesíteni kellene...
Jelentõsen bõvült 2003-ban az európai fegyverexport. A legnagyobb forgalmat Franciaország bonyolítja, messze megelõzve vetélytársait. A legígéretesebb felvevõpiac a Közel-Kelet.
Az EU éves összesítése szerint - amelyrõl csütörtökön számolt be a belga hírügynökség - Franciaország 13,6 milliárd euróért exportált fegyvereket 2003-ban, a franciákat Németország követte 4,9 milliárdos értékkel, a harmadik helyre pedig a britek kerültek, 4,5 milliárddal. A teljes európai fegyverexport értéke 28,3 milliárd euró volt, ami jelentõs, 6,8 milliárdos növekedés a 2002-es adathoz képest. Az európai fegyverszállítmányok legnagyobb felvevõpiaca a Közel-Kelet volt (8,4 milliárd), de majdnem ekkora, 8,3 milliárdos értéket képviseltek az egyes EU-országok egymás közti szállításai. Az Észak-Amerikába irányuló fegyverkivitel csak 2,2 milliárd eurót tett ki, ami mutatja, hogy az európai hadiipari cégek még mindig nehezen jutnak be az amerikai piacra.
A franciák kiugróan magas fegyverexportja, s a többiek lemaradása szintén a közel-keleti térség viszonyaira vezethetõ vissza. Párizs több mint 4 milliárd euróért adott el fegyvereket és katonai rendszereket az Egyesült Arab Emírségeknek és majdnem 2 milliárdért Szaúd-Arábiának, miközben például a britek ezekben az országokban 2003-ban alig-alig tudtak üzleteket kötni. A jelentésbõl az is kitûnik, hogy az európai országok olyan államoknak is adtak el fegyvereket, amelyeket elvileg EU-embargó sújt. Kína például 2003-ban 416 millió euróért vett francia, olasz és brit haditechnikát, miközben még mindig érvényben van az a fegyverszállítási tilalom, amelyet az 1989-es Tienanmen téri vérengzés után léptetett életbe az ázsiai ország ellen az Európai Unió.
Fehéroroszország is kapott 2003-ban - igaz, mindössze 335 ezer euró értékben - osztrák, német és magyar fegyvereket.
Nezegettem a Jetfly-on a Pumak kepeit, most hogy Gege atadta a stafetat (szvsz nem lesz megint joideig meg egy ilyen hozza hasonlo "oreg puma" ...ehhez a feladathoz szuletni kell...nah de ez masik tortenet). Elgondolkoztam, lesz kb 1-2, joesetben 2-3 ev hogy parhuzamosan uzemeltetjuk, majd a Mig-29-est es a Gripen ESB-HU-t....szoval en kivancsi vagyok...kivancsi vagyok majd az elso igazan objektiv, es hazai, es igazan mervado tapasztalatokra! Ugyanis ahogy elneztem az allomanyt tobbek igen sokat nyomtak 29-esen, bar van aki albarol kerult at, de az NFTC-ben megtanuljak amire szukseguk van, ebben nem ketelkedem (aki ott nem az majd az ott ,es svedeknel kikupalt magyar oktatoktol). Szal, lesz egy szazad (Dongo) 29-el, egy szazad (Puma) Gripen-el, es szinte 100% hogy mar a hadrafoghatosagi mutato elott, meg a "tesztek" (ebbe ne menjuk bele, aki ismeri a hadrendbe allitas folyamatat az tudja, aki nem az nezzen utana..) idejen meg fog tortenni az elso legiharc magyar-vs-magyar reszvetellel, mind kozel, mind BVR modban...
Szoval kivancsi vagyok! Mi lesz majd a vegeredmeny?! Olyan hajozoktol, akik nagyresze repulte a szoban forgo epp aktualis ellenfelet, olyan hajozoktol akik igen regota egyutt repulnek tarsaikkal, akik akkor epp a Grippent toljak....Mi lesz majd a velemenyuk, nem az amit a sajtonak es a kulvilagnak kell mutatni, az amit egy-egy itt toltott hadgyakorlat, utan egy-egy repules utan kell megfogalmazni...hanem "elesben", a rivalizalas, a belso nyomas hatasa alatt hajtanak majd vegre a magyar legterben....
Kivancsi vagyok, varom mar 2006-ot!!! 😉
(sajnos errol a helyzetrol csak ez az 1 kepem van....)
Hardver és szoftver problémák merültek fel
A szintén anyagi megszorítások alá került Lockheed-Martin C-130J még mindig hardver és szoftver problémákkal küzd, állítják washingtoni elemzõk, ami azt jelenti, hogy a típus harci alkalmazhatósága nem kielégítõ.
Ezek az állítások szerepelnek Thomas Christie, a Pentagon Hadmûveleti Tesztelõ és Értékelõ egysége igazgatójának éves fegyverzeti rendszer jelentésében is.
Mind a Lockheed-Martin, mind a Légierõ szerint dolgoznak a felmerült problémák megszüntetésén, amivel Christie is hajlandó egyetérteni. „A felmerült hiányosságok kiküszöbölésére egy programot dolgoznak ki,” írja a jelentésében.
Eddig az USAF az összesen megrendelt 59 példányból két C-130J-t vetett be Irakban, ahol a repülõgépek kimagaslóan teljesítettek állítja Peter Simmons, a Lockheed-Martin szóvivõje. A típus több példánya is bevethetõvé válik a közeljövõben. Az USMC (Amerikai Tengerészgyalogság) légiutántöltõ változatai a jövõ hónapban érik el a hadrafoghatóságot.
A C-130J a C-130H típusú repülõgépek modifikációi. A J változat fõ módosításai között szerepel a kétfõs repülõgépvezetõ fülke kialakítása, valamint az Allison AE 2100D3 típusú hajtómûvek alkalmazása, aminek következtében nõt a repülõgép teljesítménye és megbízhatósága, valamint javultak az üzembentartási mutatók. A C-130J/J-30 integrált digitális technológia mûszerrepülési körülmények között is biztosítja a deszantolás végrehajtását a kidobási zóna megjelölése nélkül is. A nagyfelbontású térképez üzemmóddal rendelkezõ APN-241 típusú fedélzeti lokátor a kettõs INS/GPS navigációs rendszerrel történõ együttmûködése esetén a C-130J/J-30 rendszer akár kötelékrepülésben is biztosítja a mindenidõs alkalmazhatóságot.
(Jetfly-rol)
Sokba kerul a raketavedelmi baromsag, mi?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.