Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
Ha minden igaz, akkor az két Colt 1911-es. A legelsõ részben még AMT 1911 Hardballer néven ment.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

a hitmanben lévõ hardballer/silverballer valódi vagy csak kitalált fegyver? és ha létezik ilyen akkor mik a paraméterei?

Punker
össze tudnál ütni valamit az észak-koreai hadsereg jelenlegi állapotáról?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
Meghipnotizálják az ellenséget <#idiota>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Zs0lt1

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Seaweed
E-2C Hawkeye
Zs0lt1
Sziasztok, ezen a képen az a három 'spirálos' repcsi, az mi?

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

traXion
Hadithah

Mosul

Seaweed
Vegen van jopar Chinook is 😊
traXion
Mosul

Fallujah

Training

Mufrek

[NST]Cifu
Hát a többség nem "turbános"... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ghost cb
Sorakozó

Intel&#8482; Pentium&#8482; 8 @ 7388 MHz | 8192 MB&#8482; 1200 MHz Samsung&#8482; RAM&#8482; | ATI&#8482; Radeon&#8482; X4400 XT @ 4096MB RAM&#8482; [&#8482;]&#8482; (levédve)

Glpetyus
thx
szép példány ez is 😮

Punkerwork
Van atomfegyvere Észak-Koreának

sejtettük eddig is 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[NST]Cifu
Egy Francia PGM Hecate II. 12.7mm-es rombolópuska.

Glpetyus
Ennek meg mi van a vállán? 😮

[NST]Cifu
Nagyon elemedben vagy Sea... 😊))

Seaweed
...eeeees a tomor Tornado gyonyor!!! 400 megaban, es 20 percben!! Kotelezo darab!...
Seaweed
(Zsir a dipolt dobalo Drone loveszet benne 😊) )
Seaweed
Nagyon zsir kis Falcon video! (eftizenhat maniasok : lehet hegyezni ra a brokit <#vigyor>)
Seaweed
Egy egesz "elviselheto" jenki er forsz video
Seaweed
Durci GAU-8 video

AC-130 video (Zsir!)

Atlagos F-15 video

Ket "elmegy" Eurofighter Typhoon video #1 #2

Erdekes, vagy inkabb ritka nemet videok (Jabo 32) #1 #2 #3 #4

Szamomra nem ujdon Vari Gyulas video (angol)
Seaweed
Biztos sokan emlekeztek meg az "orult Mirage F-1" videora...
itt a telljes, ugyanis az hianyos volt! (Sajnos ez utobbinak viszont a hangja nincs olyan minosegu... Latszik, hogy eredetileg a video nagyobb-szebb-jobb volt es ujrakodoltak..ezt az "eredeti" 13 megaja es a mostani 24 megaja is bizonyitja... az igazi eredetit jo lenne megszerezni!!)
Seaweed
Thunderstruck helikopteres video
Seaweed
Igen akkor a 8353-on is forditott kep van, es az a bizonyos panel nem jobb hanem bal oldalt van meg az UB-n is.

..es hogy miert ide raktak? Hat jo kerdes 😄
[NST]Cifu
Szerintem az elsõ képen fordítottak egyett, ha megnézed a második kép pontosan ugyanazt a mûszerfalat mutatja, csak éppen a függõleges tengely mentén tükrözve. Valószinüleg az elsõ kép a hamis. 😊

Ami a kapcsolótáblát illeti, talán a pilóta/másodpilóta ezen keresztül adhatja át az irányítást a másiknak? De miért kell ilyen helyre felszerelni? A Szu-27UB esetén legalább alulra szerelték, és nem kb. szemmagasságba...

Seaweed
Jah de ugytudom hogy az AMRAAM-okat nem kapnak meg mindig meg...
Amugy erre az egeszre a lagjob az a karikatura amit bevagtam a #8360-ban 😊))
Seaweed
Hasonlo panel a Su-27UB-n csak epp bal oldalt a kereten:
[NST]Cifu
Szvsz az F-16 politikailag lehet egy nagyon-nagyon sunyi húzás. Gondolj bele milyen hatás lehet pakisztániakra, ha India vesz 126db F-16-ost, miközben az õ 71 gépes rendelésüket anno embargó miatt felszámolták. Nemrég Pakisztán 18db F-16-os vásárlását helyezte kilátásba, miután az amerikai kormányzat 'megbocsátott' Pakisztánnak a "terrorizmus elleni háborúban nyújtott teljesítményének köszönhetõen" (eredetileg éppen a terrorizmus burkolt támogatása és az Al-kaida elleni fellépés hiánya miatt rendeltek el fegyverembargót Pakisztán ellen). Pakisztán szintén igényelne AMRAAM rakétákat a gépek mellé.

Seaweed
Passz...es tenyleg!
De azon a kepen mas se stimmel! A jobb oldalon levo gazkar!
[NST]Cifu
Mi a rák lehet az elsõ fülke esetén a szélvédõ keretének jobb oldalán lévõ kapcsolótábla? Szvsz elég hülye helyen van...

Seaweed
Amugy erdekes ez a Bison dolog! A kepessegei papiron egesz kivaloak egy snassz mezei 21-eshez kepest..es megis le akarjak (szvsz ido elott) cserelni...
Szerintem inkabb a koztudottan rossz kepzest kellene megoldaniuk!! Nem veletlen volt nalunk is a hajozok kozott a mondas hogy "a Mig-21 nem bocsajt meg!" Ha hibaztal ott maradsz!
Seaweed
"Erre azonban jó lehet a Francia gép is, mely szvsz a MiG-29 mellett befutó lehet még..."

Hmm en francia gepekre voksolnek elso korben, hisz ugyis rendszerben all, es ahogy olvasom jok a tapasztalatok vele..
Bar MRCA/M2 se rossz huzas, hisz a 29-es is rendszerben van....
Nehez kerdes 😉
(Mindenestre egyes forumokon, mar az F-16-ost emlegetik mint befutot...ami nekem is igen valoszinutlennek tunik...)

[NST]Cifu
India 126db 'olcsó' nyugati gépet akar vásárolni a MiG-21 'Bison' flotta leváltására, melyek elég rossz baleseti statisztikával rendelkeznek (kérdés, hogy mi miatt...). A négy tárgyalópartner az LM F-16-osa, a Dassault Mirage 2000-5-öse, a Saab JAS-39C Gripen és MiG-29 MCRA/M2.

A kormányzati engedély megvan a gépek eladására, a fegyverzet viszont kérdéses (márpedig a Gripen és az F-16 gyõzelme csak az AMRAAM esetén reális, azok nélkül nem sokat érnek). Elvileg az F-16-os nem rughat labdába, Indiának szinte jóideje nem volt amerikai gépe, és fegyverzetet is külön kell vásárolni hozzá. Politikailag persze elõnyös, hiszen függetleníthetnék magukat valamennyira az oroszoktól. Erre azonban jó lehet a Francia gép is, mely szvsz a MiG-29 mellett befutó lehet még...

Más kérdés, hogy 126 gép megrendelése elég zsíros falat manapság, szóval az LM lobby gõzerõvel dolgozhat (ha már Pakisztán becsõdölt politikailag...).

Seaweed
Akkor most nezheted vissza azt a sok szart mait betettem, van kozuk par erdekesebb cumo is... 😄
(Konnyed szerda delutani elfoglaltsag 😊))
Seaweed
jojo...elnezest ;]
Seaweed
LCA tewrvezett muszerfala...(mikor lesz, vagy egyaltalan lesz ebbol az LCA-bol valami?!...hmm)
[NST]Cifu
LoL... Lemaradtam, mint a borravaló 😊

Refresh: Megbocsáss, de nekiálltam utánakeresni a Tarang-nak, átnyálaztam vagy tucatnyi fórumot és oldalt, majd beírtam a választ. Eközben nem szoktam még refreshelgetni... 😊))

Seaweed
Jujj egy suru refresh radfer 😉)
[NST]Cifu
Na, így már könnyebb a helyzet 😊
A Tarang egy Indiai gyártmányú radarbesugárzásjelzõ és automata chaff/flare szóró rendszer, megtalálható a MiG-21 'Bison'-okon is. A Szu-30MKI az újabb Tarang MkII.-õvel van felszerelve.

Seaweed
Tehat besugarzas jelzo...
(ennek fenyeben erdekes, hogy a panel jobb aljan ott maradt az eredeti is...)
Seaweed
Tarang RWR system:

"The complete "Tarang" RWR system package including the power supply, processors,antennae and LCD display. The Tarang, developed by Defence Avionics Research Establishment(DARE), is a solid state, software intensive system operating in the 2-18 Ghz range. It intercepts and identifies all transmissions and has a MIL-STD-1553B comm. interface. The Tarang is an integral part of the Su-30MKI's and Mig-21UPG Bison's EW systems. It will also be deployed aboard the upgraded Jaguar-IS/IMs and an older version known as the Tranquil, equips the upgraded Mig-27ML/mod.Mig-23BN. The complete EW system also captures and records new and unknown threat emission data for subsequent analysis and exploitation. "
Seaweed
Ez nagyon jooooo <#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Seaweed
Nah termeltem, emesszetek <#wow3><#vigyor3>
Seaweed

Jah! "Nem én voltam!" felkiáltással persze =).

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Hah! Van egy régi "Tábori tüzérség" c. könyvem, asszem alapból 56Km a lõtávja, de rakéta póthajtásos lõszerrel 240Km! Azért az már nem is rossz.

Csak kigurul néhány a határhoz, eldurrogtat pár kört a szomszédos ország fõvárosára, majd el"viharoznak" =).

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Seaweed
Orosz acel mindenek felett! <#nyes>
Seaweed
Nah mita talaltam!?! <#merges2><#vigyor3>

R-73 hatra! inditasa!
Seaweed
Su-30MK india gyartasa/osszeszerelese:

es muszerfala, reszben indiai, reszben francia, es reszben izraeli avionikaval: