Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Kérnék egy kis segítséget, valaki meg tudná mondani, hogy ez a sub melyik típus és hogy melyik évbõl való? THX
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Kimondtad a varázsszót: sportcélból. Én a vadászfegyvereknél soroltam fel, ott érvényes a 3 lõszeres korlátozás.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
IZMASH Saiga 12-t is lehet idehaza kapni (~80k, olcsobb, mint a CO2-s Junkers-3) és ahhoz van akár 6/8/10-es tár is. Tudtommal lehet sportcélbõl is használni, agyaggalamblövészetre.
Más:
A Comanche project még létezik vagy már fefüggesztették?
<#felkialtas>#felkialtas>
De lehet sokkal egyszerubb lenne politikusnak menni es megvaltoztatni a magyar fegyvertorvenyt <#smile>#smile>
Maroklõvegyver:
Olyan lõfrgyver amelynek a csöve nem haladja meg a 30cm hosszúságot vagy amelynek a teljes hossza nem haladja meg a 60cm-t. és offkorsz "és amely nem képes a sorozatlövésre."
Tod most tanultam.😊
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Viszont egy VT tagjának sokkal szélesebbek a lehetõségei, 'elitebb' a vadászhierarchiában, bár ez a része azért annyira nem fog meg. 😊)
fater ez 😊 és nincs vele semmi zûr, nem kell tagdíjat fizetni stb.....
Mert ha igen akkor ezert mar megeri "szenvedni" 😉
Nah Cifu ha egyszer lesz egy ilyenem (ami nem kizart, de nem is a legvaloszinubb <#bee1>#bee1>), meghivlak 100 lovesre az tuti <#wink>#wink>
AWM-je szerintem sincs senkinek itthon, de pl. Mauser K98 és talán Moszin-Nagat lehet golyós vadászfegyverként (a K98 biztos, a Moszin-Nagat-ban nem vagyok biztos a lõszere miatt).
Mondjuk én ezzel is beérném.... <#vigyor3>#vigyor3>
Tehat szinte semmi torvenyes lehetoseg nincs egy "normalis" fegyver hasznalatara. Kiveve AWM, de az meg sejtesem szerint kurva draga, es csodalkoznek ha lenne itthon valakinek magan kezben torvenyesen...
1.: Sportlövõ:
Szükséges: Fegyverismereti vizsga, három fegyvertípust különböztet meg (Maroklõfegyver (pisztoly), Golyós vadászfegyver és Sörétes vadászfegyver), az oktatás és vizsga ára mindháromra ~20.000 Ft.
Lehetõségek: A vizsgapapír birtokában belépsz egy lövészegyesületbe, ezután az egyesület fegyvereivel lõtéren puffogtathatsz. Pénzügyileg elég eltérõ dolgok vannak, általában pár ezer Ft-tõl több tízezer Ft-ig terjedõ éves tagdíj, ill. egyes esetekben a felhasznált lõszert ki kell fizetni. Ha saját sportfegyvert akarsz, akkor két puska és három pisztoly engedélyezett, azonban a tartási engedély kiadásának feltétele az adott fegyvertípusból a minõsítõ versenyeken megfelelõ kvóta elérése, valamint a Szakszövetségtõl is kell egy papír, a tartási engedély megtartásához a kvóta teljesítését folyamatosan (évente) biztosítani kell, ha nincs meg a kvóta, le kell adnod a fegyvereidet. A meglehetõsen szörnyû jogi helyzet miatt éppen ezért igazából csak valóban komoly sportlövõknek éri meg veszõdni ezzel...
Elérhetõ fegyverek: A sportegyesületeknél a két legáltalánosabb fegyver a .22LR kaliberû Toz-8 kispuska és az MCM kispisztoly. Egyesületfüggõ, de lehetséges nagykaliberû sportpisztoly (forgótáras és öntöltõ egyaránt) tartási is egyesületek számára, valamint az új jogszabály értelmében a hosszú öntöltõ fegyverek is elképzelhetõek (a HK MP5 félautomata sportváltozatából, a BT96-ból volt jópár pár éve még az egyesületeknél, de aztán a hatóság beszedte azokat). Korong- és traplövészetnél sörétes puskával lehet lõni, itt szinte kizárólag billenõcsöves, két csõvel ellátott sörétes fegyverekre kell gondolni.
2.: Sportvadász:
Szükséges: Fegyvervizsga golyós és sörétes vadászfegyverhez (ld. sportlövõknél), vadászvizsga (az oktatás és a vizsga ára 40-60.000Ft körül van, a vadászkamarák szervezésében), érvényes vadászjegy (a vadászkamaránál váltható ki, most valahol 10.000Ft körül van évente).
Lehetõségek: Kell egy fegyverszekrény (zárható, fém lemezszekrény) lehetõleg állandóan lakott lakásban elhelyezve. Korlátlan számú vadászfegyver és lõszer tartására vagy jogosult, a fegyvermegszerzési engedélyt a rendõrség adja ki (a fent felsorolt papírok kellenek hozzá, az elsõnél a fegyvertárolás feltételeinek meglétét külön kiszálnak ellenõrizni a kiadás elött). A vásárlás után a fegyvert a papírjaival be kell mutatni a rendõrségen, ahol felvezetik a fegyvertartási igazolványodba. Kizárólag olyan lõszert vásárolhatsz, amilyen a fegyvereidbe kell és nem is tárolhatsz más fajtát (tehát ha nincs 16-os sörétes puskád, nem vásárolhatsz és tárolhatsz 16-os sörétes lõszert). A legalja lehetõség, ha bérvadász vagy, ekkor csak meghívásos / invitálásos alapon vadászhatsz, illetve lehetsz vadásztársaság tagja is (ez elég zûrös, nem térnék ki a részletekre).
Elérhetõ fegyverek: Lent már felvázoltam mik a lehetõségek:
Golyós vadászfegyver: csak egylövetû vagy ismétlõ fegyver lehet, 45cm vagy hosszabb csõvel rendelkezõ, .22-esnél nem kisebb kaliberû és a hüvely hossza 40mm-nél nagyobbnak kell lennie. Vagyis például lehet mesterlövészfegyverek (akár Artic Warfare Magnum (AWM) is), de kizárva vannak a katonai lõszerek (.223 Remington és a .308 Winchester ebbõl kilóg, de ezen ne akadjunk fel).
Sörétes vadászfegyver: Billenõ csövû, pumpálós vagy öntöltõ lehet, tárja maximum 3 lõszert fogadhat be.
http://www.airsoftextreme.com/gallery/SHOT-Show?page=1
...ebbol is latszik mi mindent haza nem vittek emlekbe a jenkik...:

Milyen fegyverek vannak engedelyezve ma nalunk a civil szferavan?
Gondolok it arra, hogy en pl szeretnek "lovoldozni". Persze egyertelmuen szabalyozott keretek kozott loteren/palyan sport vagy "hobbi" szinten.
Cifu ha jol tudom te nagy spiler vagy ebben 😉 Mik a lehetosegek, szabalyok? Milyen vizsga, papir kell hozza?
(olyan regen ereztem mar loporszagot 😉)
Nekem boven eleg lenne disznek egy hatastalanitott (mint amik regen voltak), vagy egy makett... mint azt irtam 😉
A szabályzat valahogy így szól:
Tiltott vadászati eszköznek minõsül:
-az önmûködõ (automata) és öntöltõ (félautomata) golyós lõfegyver, valamint a 0.22 kaliberû és 40 milliméternél kisebb hüvelyhosszúságú lõszer kilövésére alkalmas golyós lõfegyver használata.
"családi" okok miatt áron alul eladó.
http://www.cars.auto.ru/sale/GQ70041/437933/
nézd meg a képet 😉
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-