Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Asztalterítõfejû!!!😄
<#mf2><#idiota><#nyes><#vigyor3>

Vagy ez a konyhai harcra rendszeresített álcaháló?😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Lehet, hogy az én világlátásommal van a probléma, de szerintem a németeknek a Leopard 2A6 esetén igazából (csak) azért van szükségük a hosszabb csõre, mert mereven elzárkóznak az uránalapú lövedékek rendszeresítésétõl.

Glpetyus
Najó vazz.. 😊
Az én Slaviam-nál akkor is jobb <#idiota>
(azt se tudom már,hogy hova raktam :I )

[NST]Cifu
A Steyr Scout azért szebb, csak éppen az 3x ennyiba kerül. <#idiota>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Glpetyus
Szép darab <#eljen>

[NST]Cifu
A CZ550-em (egy 30-06-os kaliberû vadászpuska). <#vigyor3>

Glpetyus
Mi van a kezedben ?

[NST]Cifu
Addig is egy leleplezõ kép magamról:

Glpetyus
Ehhhh...így szabad hinni a "független" irásoknak.... :S
Ezt egy könyvben olvastam,nem is rég... 😮
Ráadásúl nem is amcsi könyv volt,vagy mittomén'.

[NST]Cifu
Ettõl függetlenül sem biztosít jobb védelmet, mint pl. a Leopard 2A6 vagy a Merkava Mk4., mindkettõ erõsebb páncélzattal bír, ráadásul a Merkava esetén van LAHAT pct. rakéta, a Leopard 2A6 esetén pedig L/55-ös löveg...

Glpetyus
<#wilting>
Átfogó a "cucc" <#eljen><#eljen>

[NST]Cifu
Hogy melyik a világ legjobb tankja? Az a kérdés inkább, hogy mire, és hogy mi a kérdés (rendszerben álló vagy fejlesztés alatt lévõ).
Egy Leclerc sem rossz harckocsi, ugyanazzal a tûzvezetõ rendszerrel rendelkezik, mint a Challenger Mk.II., de a franciák a védelem helyett a mozgékonyságott tartották szem elött - emelett egy jó automata töltõberendezése van. Ha a jövõt nézzük, az egyik legambiciózusabb terv jelenleg a Leclerc 2010 (aktív védelem, felderítõ mini-robotrepülõgépek, stb.).
A Challenger Mk.II. kétségkívûl igen potens tank, de a jelenlegi modern páncélelhárító rakéták ellen még reaktív páncélzattal sem képes felvenni a versenyt (legalább a fellelhetõ adatok alapján én ezt vélelmezem), cserébe viszont mozgékonyság terén is csak a Merkava mellett rúghat labdába.
A Merkava Mk.4 arra a feladatra, amire az IDF használja, kétségkívûl a legjobb. El kell ismerni, hogy messze a legjobb védelemmel rendelkezõ rendszerben lévõ harckocsi, amely egyben a legjobb a városi harctéren (már amennyire egy harckocsi jó lehet ilyen harctéren). Az is a Merkava mellett szól, hogy az izraeliek nem szórakoznak: az új technológiákat (mint az aktív védelem) rövid idõ alatt alkalmazásba veszik. Ellenpélda ugye az USA, és az Abrams.
Az M1A1/A2/A2SEP Abrams ugyanis bármennyire is potens harckocsi, semmivel sem emelkedik ki igazán. Amit tud, azt tudja a Challenger, a Leclerc, sõt, részleteiben még jobban is. Emellett még mindig nincs hozzájuk pl. ERA...
Ami igazából kiemelkedik, az a Leopard 2A6, hosszú csövû 120mm-es ágyú, brutális passzív védelem, és német precizitás. Viszont a Leopard 2-eseken csak évek múlva jelenik meg az aktív védelem...

Ami az orosz eredetû technikát illeti, az ukránok T-84 családja kétségkívûl a csúcs, a Pakisztáni/Indiai "párharcban" a T-84 megbízhatóságból jobban teljesített, mint az orosz T-90, igaz ez utóbbi rendelkezik a "Sthora" védelmi rendszerrel. Különösen T-84-120 'Oplot' az, ami kiemelkedp, a nyugati harckocsik bizonyos részleteket figyelembe véve szégyenükben elbújhatnak mellette....
Ami a T-90-et illeti, szvsz egy mellékvágány. Hiába szerelik rá a legújabb aktív védelmi rendszereket, ha küzd a T-72 örökséggel (különösen az elszeparált lõszertároló hiányával).
Az oroszok legnagyobb reménysége a Fekete Sas. Jelenleg a legerõmutatóbb tervek közé tartozik. Csak rendszerbe kellene állítani már...

Szvsz a legközelebb a "legjobb" harckocsi titulushoz a rendszerben lévõk közül a Leopard 2A6 és a Merkava Mk.4. van, a rendszerbe állításra váróak közül az Oplot és a Fekete Sas...

Leopard 2A6

Merkava Mk4.

T-84-120 "Oplot"

"Fekete Sas"

Egy érdekes orosz terv... Figyelemre méltó, hogy a hajtáslánc a jármû orrába került, a legényéség elé.

Az A-12 az SR-71 elõdtípusa. A vadászváltozatot YF-12A-nak nevezték.

[NST]Cifu
Az SR-71 már a NASA-nal sem repked, amennyire én tudom.
Utoljára a X-33 kisérleti gép (mely a Venture Star ûrsikló technológai demoja lett volna) hajtómûvének makettjét szerelték rá, hogy vizsgálják hogy viselkedik az Aerospike hajtómû hangsebesség körüli tartományban.

Glpetyus
Amúygmeg páncélvédettségben az a legjobb....spéci páncélja 250%-al nagyobb ellenállóságot biztosít,mint az acél !
A gázturbina tudomásom szerint az egyetlen "gyenge" pontja...,merthogy az hajlamos bekotlani....de ez még az A1-es változat,az A2-rõl nemtok semmit 😛
...Ezek a "független" tesztek meg ilyeneket is néznek,hoyg elõállítási költség,meg hasonlók.
Az meg mind1 a kérdés szempontjából 😊
(de majd úgyis jönnek a hozzáértõk,és Lmondják a frankót 😊
Én akkor is a Challanger-re szavazok 😊

Glpetyus
Azért elég jól nyomja <#ravasz1>
(tudtam,hogy ebbõl flém lesz 😄)

Sanyix
Ha az abramst elveri, az nem jelenti azt, hogy az a legjobb tank. Mert az abrams közelse a legjobb tank.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A Leopard-2 a vilag legjobb tankja. Tobb fuggetlen tesztben is elverte az Ambramst.

Meg lehet kovezni, es lehet fujjozni, de en akkor is kiiallok ezmellett a velemeny mellett 😊

(Arrol nem beszelve, hogy gyonyoru, es amugy is nemet technika rulez) 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Glpetyus
Jaahh...meg Leopard 2,Leclerc,Ariete,T-98(vagy mi?),Sabra,Olifant,K1....meg még 10 másik 😛

Seaweed
Spamkiraly

Glpetyus
<#wilting>

Seaweed
Bar biztos hogy a Merkava 4 es az Abrams is kivalo tank...de majd jon Cifu aztan jol megmondja a "frankot" <#bee1>
Seaweed
Hat akkor kijelenthetjuk nem hogy barmilyen repulo kozul, ami ismert, es rendszerben all meg, a Mig-25/31 a vilagon a leggyorsabb! <#ravasz1>
Glpetyus
Tudom.

Seaweed
Arra szavaznak en is, vagy T-90-re ERA-val meg ARENA rendszerrel <#vigyor>
Reaper
T-12UM1 "Black Eagle" <#ravasz1>

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Seaweed
Ettol fuggetlenul SR-71 mar csak a NASA kotelekben repulhet max meg..(pontos infoim nincsenek, hogy uzemelik e meg, de az biztos hogy a feladatkorebol, azaz a felderito gepkent kivontak a hadrendbol!)
Glpetyus
del pls 😊

Truck Driver001
köszi a infot!találtam roluk képet is tök állatok föleg a tank az nagyon bejön 😊 bár a repülö 1 kicsit csunya nem?van ilyen vadászgépes albumom vagy mi abba ez benne van...de ez nem uj gép vagy igen?mármint hogy régi tipusu...

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.

Seaweed
Talan volt..hisz kivontak oket mind a handrendbol, es amugy se VADASZGEP <#bee1>
(Max a protoipusa az A-12 keszult annak..de azt meg nem rendszeresitettek....)
Glpetyus
Ja tényleg,VADÁSZgépet kérdezett 😛
olvasás rulz

Seaweed
<#fejvakaras> G ero az a nehezsegi ero. A sebeseeget az adot "valami" (targy, pl repulo), adott ido alatt megtett tavolsagaban merjuk. Ami repulesben kilometer per ora, merfold per ora, csomo per ora, vagy mach szamban, azaz a hang sebessegehez viszonyitva.
Tehat a kerdes hogy melyik a leggyorsabb vadaszgep, ami rendszerben is all, es ismert is, az az orosz Mig-25 es Mig-31.

Tank: Nem a tankok meg mindig a jooreg loveges, gapagyus megoldanal tartanak napjainkban is rendszeresitett ezkoz szinten.
Glpetyus
SR-71 Blacbird a leggyorsabb rendszerbe állított repgép.

Glpetyus
Hány éves vagy vazz ? 😊

Glpetyus
Valószinûleg a brit Challenger a "legjobb tank" .

Truck Driver001
jah és még1 kérdés melyik a leggyorsabb vadászgép?😊mármint hány g-vel mehet a legsebesebb 😊

Truck Driver001
én csak igazábol megnézném 1 képen hogy hogy néz ki😊de gondolom a legobbak az ilyen prototipusok nem?mármint az ilyen csoda gépek amiken má lézer meg minden van 😄

Seaweed
Hat ez eleg kemeny dio kerdes szerintem. Klaszikus tankcsatak mar nem nagyon vannak konfliktusokban(igy tank-tank elleni utkozetek is egyre ritkabbak, ami mervado lehetne.), es egy tank hogy jo legyen az sok minden tenyezo egyuttes hatasa.
De majd Cifu megmondja hogy szerinte melyik a "legjobb" (mar ha ki lehet ilyet jelenteni), mert o jobban ert (nalam biztos 😛) a csoromposokhoz 😉
Truck Driver001
egypk lehet gyerekes hülye kérdést teszek most föl de azé meg kérdezem 😊melyik a legfaszább tank a világon?😄biztos a amerikaiaknak van van olyannyuk 😊 állitolag ök az egyetlen világhatalom vagy mi😊 ezt hallotam csak..

Seaweed
Hat nem kisse felre ertheto volt a fogalmazasmod <#rolleyes>
Egeszsegedre!
Truck Driver001
nem ugy értettem nah mind1....akkor bocs ha megbántotalak....ja és thx az infot 😊

Seaweed
Mar csak az hianyzott hogy le nem barmozd az "ilyen okosokat"....

Vagy mondjam ugy hogy az "ilyen hulyenek mint te" barmit-barmikor?:

http://mambo.agria.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=33

(amugy csak alul a keresebobe kellett volna anyit irni hogy "minigun")
Truck Driver001
emberek lenne 1 kérdésem föleg az ilyen okosaknak szol 😊 nem tudja valaki hogy 1 hordozhato minigun milyen sulyal rendelkezik?meg valami képet is rakhatnátok be rola megnézném 😊

Reaper
Mi-8PPA-k! A PP-n nem ilyen antenna van...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Glpetyus
De jó ez a felsõ kép 😮

[NST]Cifu
Ezek Mi-8PP gépek, rádióelektronikai hadviselés a feladatok (az ellenséges radarok és rádióberendezések zavarása).

Seaweed
Vasagy-szobaventillator kombinaciok <#idiota>
(antennak)
Mik azok az oldalan?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Seaweed

[NST]Cifu
(Szerencsére) nem fenyeget, hogy ilyen gondom legyen, de szvsz az AK mégis inkább csak önbizalomnövelõ eszköz ez esetben.
Tételezzük fel, hogy a pilóta nem veszti el a fegyvert a katapultálás folyamán, és egy darabban leér. Ott van, remélhetõleg elfogadható eü. állapotban (legfeljebb zúzódások és fejfájás, de nincs se törött boka, se komolyabb gerincsérülés), akkor mit fog csinálni? Hát nem fog Terminatort játszani, hanem igyekszik valahogy kibekkelni, hátha jön mentõegység (mondjuk érdekes kérdés, mennyire számíthat efélére az adott célterületen). A túlélésre kell összpontosítani. Szvsz az AK erre a célra nem az igazi.

Egy lehetõleg csendes, könnyû és hatásos fegyver kell. Egy Bizon hangtompítóval, vagy még jobb lenne egy VSS Vintorez.

Mondom én, a tök laikus, innen a monitor elöl. <#vigyor3>