Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#mf2>#mf2><#idiota>#idiota><#nyes>#nyes><#vigyor3>#vigyor3>
Vagy ez a konyhai harcra rendszeresített álcaháló?😄
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az én Slaviam-nál akkor is jobb <#idiota>#idiota>
(azt se tudom már,hogy hova raktam :I )
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ezt egy könyvben olvastam,nem is rég... 😮
Ráadásúl nem is amcsi könyv volt,vagy mittomén'.
Egy Leclerc sem rossz harckocsi, ugyanazzal a tûzvezetõ rendszerrel rendelkezik, mint a Challenger Mk.II., de a franciák a védelem helyett a mozgékonyságott tartották szem elött - emelett egy jó automata töltõberendezése van. Ha a jövõt nézzük, az egyik legambiciózusabb terv jelenleg a Leclerc 2010 (aktív védelem, felderítõ mini-robotrepülõgépek, stb.).
A Challenger Mk.II. kétségkívûl igen potens tank, de a jelenlegi modern páncélelhárító rakéták ellen még reaktív páncélzattal sem képes felvenni a versenyt (legalább a fellelhetõ adatok alapján én ezt vélelmezem), cserébe viszont mozgékonyság terén is csak a Merkava mellett rúghat labdába.
A Merkava Mk.4 arra a feladatra, amire az IDF használja, kétségkívûl a legjobb. El kell ismerni, hogy messze a legjobb védelemmel rendelkezõ rendszerben lévõ harckocsi, amely egyben a legjobb a városi harctéren (már amennyire egy harckocsi jó lehet ilyen harctéren). Az is a Merkava mellett szól, hogy az izraeliek nem szórakoznak: az új technológiákat (mint az aktív védelem) rövid idõ alatt alkalmazásba veszik. Ellenpélda ugye az USA, és az Abrams.
Az M1A1/A2/A2SEP Abrams ugyanis bármennyire is potens harckocsi, semmivel sem emelkedik ki igazán. Amit tud, azt tudja a Challenger, a Leclerc, sõt, részleteiben még jobban is. Emellett még mindig nincs hozzájuk pl. ERA...
Ami igazából kiemelkedik, az a Leopard 2A6, hosszú csövû 120mm-es ágyú, brutális passzív védelem, és német precizitás. Viszont a Leopard 2-eseken csak évek múlva jelenik meg az aktív védelem...
Ami az orosz eredetû technikát illeti, az ukránok T-84 családja kétségkívûl a csúcs, a Pakisztáni/Indiai "párharcban" a T-84 megbízhatóságból jobban teljesített, mint az orosz T-90, igaz ez utóbbi rendelkezik a "Sthora" védelmi rendszerrel. Különösen T-84-120 'Oplot' az, ami kiemelkedp, a nyugati harckocsik bizonyos részleteket figyelembe véve szégyenükben elbújhatnak mellette....
Ami a T-90-et illeti, szvsz egy mellékvágány. Hiába szerelik rá a legújabb aktív védelmi rendszereket, ha küzd a T-72 örökséggel (különösen az elszeparált lõszertároló hiányával).
Az oroszok legnagyobb reménysége a Fekete Sas. Jelenleg a legerõmutatóbb tervek közé tartozik. Csak rendszerbe kellene állítani már...
Szvsz a legközelebb a "legjobb" harckocsi titulushoz a rendszerben lévõk közül a Leopard 2A6 és a Merkava Mk.4. van, a rendszerbe állításra váróak közül az Oplot és a Fekete Sas...
Leopard 2A6
Merkava Mk4.
T-84-120 "Oplot"
"Fekete Sas"
Egy érdekes orosz terv... Figyelemre méltó, hogy a hajtáslánc a jármû orrába került, a legényéség elé.
Utoljára a X-33 kisérleti gép (mely a Venture Star ûrsikló technológai demoja lett volna) hajtómûvének makettjét szerelték rá, hogy vizsgálják hogy viselkedik az Aerospike hajtómû hangsebesség körüli tartományban.

A gázturbina tudomásom szerint az egyetlen "gyenge" pontja...,merthogy az hajlamos bekotlani....de ez még az A1-es változat,az A2-rõl nemtok semmit 😛
...Ezek a "független" tesztek meg ilyeneket is néznek,hoyg elõállítási költség,meg hasonlók.
Az meg mind1 a kérdés szempontjából 😊
(de majd úgyis jönnek a hozzáértõk,és Lmondják a frankót 😊
Én akkor is a Challanger-re szavazok 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Meg lehet kovezni, es lehet fujjozni, de en akkor is kiiallok ezmellett a velemeny mellett 😊
(Arrol nem beszelve, hogy gyonyoru, es amugy is nemet technika rulez) 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.
(Max a protoipusa az A-12 keszult annak..de azt meg nem rendszeresitettek....)
Tehat a kerdes hogy melyik a leggyorsabb vadaszgep, ami rendszerben is all, es ismert is, az az orosz Mig-25 es Mig-31.
Tank: Nem a tankok meg mindig a jooreg loveges, gapagyus megoldanal tartanak napjainkban is rendszeresitett ezkoz szinten.
De majd Cifu megmondja hogy szerinte melyik a "legjobb" (mar ha ki lehet ilyet jelenteni), mert o jobban ert (nalam biztos 😛) a csoromposokhoz 😉
Vagy mondjam ugy hogy az "ilyen hulyenek mint te" barmit-barmikor?:
http://mambo.agria.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=33
(amugy csak alul a keresebobe kellett volna anyit irni hogy "minigun")
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Tételezzük fel, hogy a pilóta nem veszti el a fegyvert a katapultálás folyamán, és egy darabban leér. Ott van, remélhetõleg elfogadható eü. állapotban (legfeljebb zúzódások és fejfájás, de nincs se törött boka, se komolyabb gerincsérülés), akkor mit fog csinálni? Hát nem fog Terminatort játszani, hanem igyekszik valahogy kibekkelni, hátha jön mentõegység (mondjuk érdekes kérdés, mennyire számíthat efélére az adott célterületen). A túlélésre kell összpontosítani. Szvsz az AK erre a célra nem az igazi.
Egy lehetõleg csendes, könnyû és hatásos fegyver kell. Egy Bizon hangtompítóval, vagy még jobb lenne egy VSS Vintorez.
Mondom én, a tök laikus, innen a monitor elöl. <#vigyor3>#vigyor3>