Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Loál, erre a felsõ kabátra gondoltam, azt hittem az a jobb oldali. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

I.C.ram
Már ez a kabát is sokkal szebb:

Tengerészetnek vannak minden országban a legszebb egyenruhái, de ezek a kínai kukásmellényes szerelések elég nevetségesek 😄
I.C.ram
Jobb szélsõ is ünneplõ elvileg. De akkor is lehet látni, hogy sokkal szebbek voltak. Minjárt keresek "dolgozó" egyenruhát is.
sz4bolcs
szerintem a megszokáson van a hangsúly

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

[NST]Cifu
A Tordas SE sportlövész szakosztályának 66 tagja van, ebbõl kb. 20-25 aktív (rendszeresen jár lövészetre), közülök 6-an vagyunk balkezesek. És jobb kézzel mind elég kutya módra lövünk (én mondjuk bal kézzel is, de ez mellékes😊). 😊

sz4bolcs
Van egy balkezes blues-gitáros ismerõsöm, aki jobb kézzel penget (jobbkezes gitár), így tanulta meg. Nem béna.. ;] Amúgy mást jobb kézzel csinál..

[NST]Cifu
Hmmm... szép kis barkóba... 😊)

[NST]Cifu
1. A maradék 25%-ot meg rákényszeríted, hogy a bénább kezével lõjön? Ez bölcs döntés szerinted?
2. Ha valamiért bal kézzel akarja használni a jobbkezes lövész a fegyverét (pl. mert megsérült a jobb keze), akkor nem igazán van rá lehetõsége...

A Small Arms c. kínai újság (ebbõl voltak a képek) egy másik számában van összehasonlitás a FAMAS-Steyr AUG-Type 95 hármasról és az alábbi táblázat alapján szerintem elég egyértelmû, hogy egyeslövés és full-auto van rajta:

Bucser
"például abban, hogy csak jobb kézzel használható" :Hát az emberek 75 % jobb kezes😊 MOst azért számold össze náluk van kibõl válogatni😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
Nem nyert <#bee1>
[NST]Cifu
Ebbõl a jobb szélsõt hasonlísd a lentihez, mert a tengók fedélzetén ezt viselték. Az ünneplõ egyenruha nem éppen megfelelõ hasonlítási alap!

I.C.ram
De szembõl azért hasonlít rá, így már tényleg nem 😊
I.C.ram
De egy szép egyenruha tükrözi a hadsereg tekintélyét.
I.C.ram
Hát nekem ezek azért jobban tetszenek:

[NST]Cifu
A tûzváltókar három állásúnak tûnik, eszerint valószinütlen, hogy a 0-1-3-30 megoldás létezne, valószinüleg (a képek alapján) az AK-hoz hasonló 0-30-1 tûzváltója van (0= biztosított, 1= egyes lövés, 3= 3-as rögzített sorozat, 30= sorozatlövés). A képeket köszi amúgy, érdekes látni a szétszerelés fázisait! 😊

[NST]Cifu
Most csak találgatni tudnék, és el vagyok havazva, majd alaposan utánanézek. 😊

De talán a J-10 kéthajtómûves módusulata?

[NST]Cifu
Hát azért úszó harckocsik. 😊))

sz4bolcs
ez úgy néz ki mint a famas

Hu komolyak a képek!
Nem tudom ez segit-e eldönteni a kérdést:

kép1
kép2
kép3
kép4
kép5

Seaweed
Latom fogas kerdes <#vigyor1>
sz4bolcs
Ezek úszni is tudnak???

Seaweed
Igen az oxigen nekem is eszembejutott a kepek lattan! Tuti hogy maskepp bepompazsolna a hajtomu! Bar lehet hogy az eredeti kulsotoltesu oxigenrendszert levaltottak belsofejlesztesure, es akkor nem kell + nagy tartaly. (ez utobbi lenne a logikus)
A manoverek kozben pedig biztos hogy irtozatosan adagolja az elektronika az oxigent <#smile>
[NST]Cifu
Most volt alkalmam megnézni a videót, hát nem gyenge! Viszont élek a pergyanuval, hogy mind a Szu-30MKI, mint a MiG-29OVT komoly mennyiségû oxigént cipel magával, mert nehezen hiszem el egyik-másik manõvernél, hogy a hajtómûvek nem állnának le oxigénhiány miatt. 😊))

A Jordán király tudomásom szerint most csak két Il-76 tehergépet vásárolt, de valóban érdeklõdik a Szu-30(MKI) és a Mi-28N után.

[NST]Cifu
A Type 95 elvileg mindhárom általános tüzelési móddal rendelkezik (egyes lövés, 3 lövéses rögzített sorozat és sorozatlövés), de legalábbis a netes források közül néhány ettõl eltérõen ír (egyes lövés és sorozatlövés vagy egyes lövés és rögzített sorozatlövés is elõfordul).

Amúgy az SA-80-ra emlékeztet sok dologban, pl. abban, hogy csak jobb kézzel használható...

A rögzített sorozat lövésének képességét megkapta a csúzli vagy ezt fölöslegesnek ítélték a kínai mérnökök?

Úgy tûnik, a ferde szemûek csak a bullpup rendszerek elõnyeit tanulmányozták, a hátrányait már nem. Pedig nem ártott volna.

Még mindíg nem nõttek túl a másolás korán.

[NST]Cifu
A II.vh-s német tengeralattjárósok egyenruhája sem volt szebb, továbbá egy katonai feladaton dolgozó katonának nem divatbabának kell lennie, hanem kényelmes és praktikus viseletre van szüksége.

[NST]Cifu
Sok köze nincs az M16-hoz (noha a mûködési elve hasonló, mint az Ak-knak és az M16-osoknak), ez a kínaiak rendszeresített kézifegyvere, az 5.8mm-es Type 95.

I.C.ram
Hogy lehet ilyen ocsmány KFK Rt. egyenruhát rendszeresíteni??? Ocsmány. Még mindig a 2. VH németek viszik a prímet egyenruhában nálam. Én nem bírnék ilyen kukásszerelésben dolgozni.
I.C.ram
Milyen fegyver van a kezében? Hasonlít az m16-ra. Valami licensz?
I.C.ram
Azt az alsó már láttam máshol is. Nagyon keményen néz ki 😊 Tiszta Madmax 😊
Nyers
Kösz az infót. Mellesleg az amcsikra tényleg jellemzõ, hogy mindig úgy gondolkoznak, hogy náluk nem lehet veszteség és 2 tevepásztorra 3 rakétát küldenek ki. 😉

My Life for Freedom!

Seaweed
Talalos kerdes:
Seaweed
A mig-23 video az egyetlen ami er valamit.
[NST]Cifu
Akkor sem mentség, mert a Type 81-el kapcsolatban sehol sem említik a D-10T-t. Fél óráig bújtam a netet, hátra rátalálok valamire, de semmi (ahol van is valami, csak az L7 örökséget említik). Ez biza kétváll.
Pedig amikor reagáltam, teljes lelki nyugalomba voltam a két löveg közötti rokonság tekintetében.

Na mind1, inkább elteszem magam holnapra, mielött idõ elött kirobbantom a III.vh-t... 😊))

[NST]Cifu
Van városi harcra való jármû. Az Izraeliek harckocsikból átalakított szörnyei. De itt megint túlzásokról van szó. Nem lehet elvárni, hogy egy Irakihoz hasonló helyzetben veszteség nélkül kezeljék a helyzetett. Az Izraelieknek sem sikerült, minden agyonpáncélzott jármûvük ellenére... Ahol lõnek és robbantanak, ott halottak is lesznek...

Ahczarit (T-54/55-ösbõl átalakított APC)

Nagmachon (Centurion alapú APC)

Ha végigolvasod látni fogod , hogy ott sem biztosak a dologban .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

[NST]Cifu
Vazzeg, ott a pont. Miért nem a sinodefense-nél kezdtem én is az utánanézést? <#wow3><#rolleyes>

Mi a fennérét gondoltam azt, hogy az a 105-ös löveg a D-10T továbbfejlesztése, mikor a jelek szerint végig tévúton voltam. <#confused>

f2d
Én csak párat szedtem le, de azok nekem tetszenek. Mig-23, Su-27, T-80, T90

Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE

Seaweed
Az 1-es pontban levot nem neztem meg soha..pedig jartam arra parszor..bar anyira nem is erdekel.
Seaweed
Hat hallod leszedtem a videokat 98%-uk kaki semit sem ero video..tvbol van szerintem felveve...ezert kar volt erolkodnom! <#shakehead>
f2d
Megtaláltam itt.
Ezt írják a haditechnikai parkról:
Pintér Mûvek Hadtörténeti Múzeum Haditechnikai Park négy egymástól független kiállításból áll.
1. Fegyvermúzeum A kiállított fegyverek (maroklõfegyverek, puskák, géppuskák, sportfegyverek) között megtalálható a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyverek nagy része, sportpisztolyok, valamint Kádár János vadászfegyverei.
2. Tüzérmúzeum A kiállítás a magyar tüzérség eszközeit, öltözékeit mutatja be.
3. Makettház A makettházban sok száz különféle harci eszköz miniatür másolata tekinthetõ meg.
4. Szobor és Haditechnikai park A múzeum talán leglátványosabb része a több mint 3 hektáron elterülõ szabadtéri kiállítás és a kiállítást körülölelõ szoborpark. Itt tekinthetõk meg a Magyar Honvédségben használt különbözõ harci eszközök helyreállított darabjai.

Nyers

My Life for Freedom!

f2d
Az makett gyüjtemény én anno megnéztem, rengeteg.

Seaweed
Kozepen van egy epulet abban vannak erdekes dolgok..de en a kinti nagyvasakra voltam kivancsi...azt nem lattam..bar lehet az magangyujtemeny. Nemtom. Passz.
A Type 88-ra is 105-ös Type 81-I löveget írnak .

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

f2d
Régebben voltam ott kb 5-6 éve, akkor jött egy gyárlátogató csoport és velük besunnyogtam a külön területen, (érts külön épületbe berendezett) fegyver gyüjteményt megnézni. Akkor volt ott minden M16, Gepard összes kaliber, évjárat, AK, vadászpuska hegyek, stb. Ha elmegyek szeretném megnézni mégegyszer.

Seaweed
Ettolfuggetlenul hulyeseg! Mert ez NEM radar!
Nezzuk csak mi a RADAR szo jelentese...
egyszer:
-RAdio Detection And Ranging
masodszor:
-Radio Angle Detection And Ranging

Tehat AZ NEM RADAR...egy ezkoz ami hasonlo celokra valo de NEM RADAR!