Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A1 full auto-t tud, és burstot nem? én annál is burstra meg egyes lövésre emlékeztem.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Sorozatlövés=full automata
Egyes lövés=Félautomata
Hármas lövés=rögzített sorozat(Burst)
M-16A1 csak Full autot és félautómatát.
M-16A2 csak Burst-ot és félautomatát.
Szóval miért gond ha fullautomatán lövöldöznek vele?
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
A rövidebb csõ (és nem a hüvely) miatt valóban nem olyan pontos, de ez kevéssé számít, mivel az M4-est alaphelyzetben rövid távolságokra (300m és annál közelebb) szánták, ezen a távon belül pedig minimális a különbség a szórásképben.
Aióta az M-16 csak létezik, mindig volt igény arra hogy létrehozzanak belõle egy rövidebb csövû változatot, az olyan egységek számára ahol kicsi a rendelkezésre álló hely. Pl:pilóták, tankosok. Sok ilyen változat készült, pl: CAR-15 stb.
Aztán kb 15évvel ezelõtt elkészült az M4, ami az M-16 karabélyváltozata. Az alap M4-el csak egyes lövést és hármas rögzített sorozatot lehetett leadni.(ugyanúgy,mint az M-16 bizonyos változataival, pl: M-16A2) Aztán megjelent az M4A1, azon már hármas sorozat helyett full auto volt. (azaz teljes sorozatot is lehetett vele lõni,mint az M-16A3-al). A tetején lévõ fogantyú(ami mellesleg a célgömb részét képezi) leszerelhetõ (ugyanúgy, mint az M-16 újabb változatainál, pl:A3,A4), a helyére akár 4X nagyítású céltávcsõ is szerelhetõ.
Több infot ITT találsz.
Mi a különbség az M4 és az M16 között! Az M4-es a Delta forcenaál közkedvelt fegyver. Az M16 rövidebb(kisebb) változata. De azt is olvastam már hogy rövidebb hüvelye miatt kevésbe pontos. Ennek mennyi a valóság alapja?
Amúgy tényleg nagyon illuzio rombolo tud lenni néhány filmes baki!
Én a Ryan közlegényben fedeztem fel tucatot! Pl: Van a .30 kaliberes Browing géppuska amit a végén igencsak használtak az amcsik a filmben! De van egy olyan rész ahol tisztán látszik, hogy a magának a tölténynek nincs feje-vaktöltény. És tök jó mikor a manus osztja az áldást a vaktölténnyel a nácik meg nagyba esnek homlok hanyatt! De még rengeteg volt......................................
Inkabb rakja fel a maszkot! <#ravasz1>#ravasz1><#idiota>#idiota>
Ez a filmekben általános, hogy lásd a "szinészi játékot" - ez mindenfajta arcot eltakaró dologra igaz.
MiG-29 -> MiG-28
Hiába, öregszem. <#idiota>#idiota>
Én mégis ezt emelném ki:
"From his nearby Warrior, the company commander, Major Andy Hadfield, saw what was happening. “I saw them come out as fireballs, and I felt sick. They were my soldiers,” he said. “Then five minutes later, I heard Sergeant Long back on the radio. He said he was back in the vehicle but needed a new gunner as the last one was a casualty.”
In the late afternoon, the soldiers briefly withdrew and were fired at with rockets and small arms. But they deployed to al-Jameat again after a six-man negotiation team who had tried to get the release of the first two prisoners was surrounded by the mob. It was only then that Major Hadfield realised that Sergeant Long’s burns were more than superficial.
“He is a modest man and a professional,” the major said. “It was nine hours before I discovered that he had actually been burned badly around his waist and back. Nine hours in which he had chosen to get back into his Warrior and continue. That is some example.”
TGR
Ezen olyan jót nevettem annó!
TGR
-Valójában Tom Cruise két centivel alacsonyabb a NAVY pilóták testmagasságára vonatkozó elõírás alsó határánál.
-A NAVY-nél az oxigénmaszk folyamatos viselete elõírás repülés közben (a filmben szinte alig van felcsatolva).
-A vágásoknál teljesen össze-vissza lettek kavarva a felvételek, és nem törõdtek azzal, hogy a gépek számozása tökéletesen látható. Így megesik, hogy kétszer egymás után ugyanaz a gépet indíthatják a katapultról. 😊
-Amikor a "MiG-29" és a Tomcat "kabintetõ-a-kabintetõn" manõvert csinálta, valójában a MiG-et játszó F-5-ös volt fejjel lefele, mivel az F-14-es hajtómûveinek csapágyainak nem volt megfelelõ az olajzása fejjel lefele repülve - ezért amúgy a fejjel lefele való repülés max. idõtartamát két percben maximálták. Azt hiszem ez csak a TF30 hajtómûvekre volt igaz.
Döbbenet!!!
üdv:
TGR
Anyi a lenyeg hogy mikor irtak a forgatokonyvet jott egy 5let hogy kellene ide valami megindito ami Mevriket' kicsit kizokkentene! Ekkor mondta a szaki hogy a Tomcat hajlamos a laposdugoban olyan esetre hogy leall mindket hajtomuve, ez realis es lehetne hasznalni!(+hogy ilyenkor tobb baleset is volt a berepulesek alatt(a szaki az egyik berepuloje volt a tipusnak) a laposdugoban problemak akadtak a dobbantassal...innen jott a "fejbeveros" resz(tul korai a kabintet dobas utani katapultalas...) ..es felhasznaltak, azzal a hollywoodi "atuddel" hogy a gazsugarba ment bele...
A TomCat egyik nagy hibája az, hogy egy (vagy mindkét) hajtómûve leállása esetén szinte azonnal dugóhúzóba kerül, ahonnan nem egyszerû kihozni...
Bocsika hogy el térek a témától-nem mintha unnám a dolgot-csak szeretenék egy dolgot megkérdezni!
Biztos láttátok a Top Gun címû filmet! Ott volt egy olyan jelenség- ami az egyik F-14-es lezuhanásához vezetett--amit csóvának vagy hajtósugárnak is neveznek! Tulajdonképpen ez micsoda! Nagyjából tudom mirõl van szó de részletesebben is érdekelne! Nem egy ilyen esetet tudok amikor a gépek emiatt zuhantak le!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Warrior Lövészpáncélos
Warrior tankvadász
Elgondolkoztató azért pár dolog.
-A periszkópok sérülékenysége közismert dolog, és az is, mennyire károsan hat a harcképességre. Viszont azt nem teljesen értem, hogy miért kell a törött periszkóp miat "kigombolkozni". A lövész vagy a parancsnok simán adhatta volna az utasítást a belsõ intercomon keresztül.
-Nem tudom, volt-e tûzoltókészülék a jármûben, de azért a kézi készülékek megszokott jelenségek. Azokat miért nem használták?
-Az SAS dolog.... hát no comment. Viszont igencsak jól példázhatja, valójában milyen állapotok vannak irakban, ha a saját embereiket ilyen módszerrel kell kihozni a rendõrségrõl...
most jöttem vissza Londonból, kezemben a Daliy Telegraph, amely 2 oldalt ír a Warrior-os esetrõl.
0/
Az egész két "SAS trooper" kimentésre indított akció elleni tiltakozás miatt alakult ki...
a Warrior a Stafforshire Regiment jármûve.
1/Aki a képen ég, az sgt. George Long, a jármû parancsnoka. kis égési sebbel az arcán (azért nem kellene nekem) átvészelte, tovább harcol.
Égési sebei ellenére, amint a kintiek eloltották a lángjait, AZONNAL a toronylövész állapotát ment ellenõrizni, majd a jármûvet segítet etávolítani (nem semmi hozzáállás!)
2/a vezetõ (Pte Ryon Butron - fiatal arcú srác) AKKOR nyitotta ki a búvónyílását, hogy lásson, AMIKOR a periszkópját agy kõvel (!!!!!!) összetörték, és nem látott semmit (ennyit a drága fegyverekrõl!)
Az elsõ koktél oda repült, majd a mikor a parancsnok megpróbált kiszállni, a második a tornyba/toronyra.
A vezetõnek lábbbal keleltt kirúgnia nyílást, mert beragadt - s a ddig a lángok miatt nem vehetet levegõt!
3/ a 19 éves (16-nak néz ki) Jo McCann tizedes mászott vissza (!!) a beszorult Gunner-ért, õt hátulról húzták ki.
kis idzet:
"All it was, basically, was petrol burning on top of armour. Apart from the one that went into the turret, noting was wrong with the vehicle. It was hot to touch but it wasn't too bad."
Amúgy a britek jól felépítet barátságos megszállók kéépe ezzel össze is omlott (Északír Példa alapján pedig sikeres volt eddig, amit tettek) s Blair megigérte, jövõre hazajönnek mind!!!!
A két SAS katonát, mint TERROROISTÁT akarták azz iraki bíróság elé állítani...
Egyenruha nem volt rajtuk, az biztos!
Akkor ki is a terrorista?
???????
üdv:
TGR

A 120mm-es változat exportra készült, annak, aki megveszi (jelenleg én nem tudok ilyen országról). 😊
A félaktív lézeres rávezetés hogy mûködik? A 120 mm-est kinek gyártják?
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
Az R-211 már csak 120 és 125mm-es változatban készül, dehogy miben jobb/több, arról semmit sem tudok.
Viszont arról nem regélnek, milyen hiba is volt pontosan...
szeptember 21. 20:00
Lezárult a Kecskemét légterében május 11-én bekövetkezett MiG-29B típusú repülõgép balesetének szakmai vizsgálata, amely szerint a balesetet a repülõgép jobb oldali hajtómûvének üzem közbeni mûszaki meghibásodása okozta, közölte a Honvédelmi Minisztérium. A HM közleménye szerint a szakmai vizsgálat során kiderült az is, hogy kizárható a repülõgépet üzemeltetõ mûszaki szakszemélyzet és a repülõgép-vezetõ felelõssége. A repülõgépet a gyártó által kiadott üzembentartási utasítások betartásával üzemeltették. A pilóta a vészhelyzetre vonatkozó elõírások szerint, a rendelkezésére álló információkból kikövetkeztethetõ helyzetértékelés alapján helyesen járt el. A repülés biztonságának megóvása érdekében a szakmai bizottság javasolta a hajtómûvek ellenõrzési periódusának 10 repült órára csökkentését, áll a közleményben. A vadászgép május 11-én zuhant le Kecskeméten, a pilóta sikeresen katapultált."
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent