Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez echte szarci. A 2005-ös C+D-n volt kint a HM TH féle (egyébként ezerszer korrektebb) verzió.

Ez magyar edition? Vagy a merci csinálja?

Kiszamoltak, igy olcsobb 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

[NST]Cifu
Jól látom, hogy egy mindenféle felületkezelés nélküli sima acéllemezrõl van szó? <#guluszem1>

Kb. egy év alatt olyannyira széteszi a rozsda, hogy egy másfél kilós kalapáccsal szétverhetõ... :S

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Tigristank

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

És egy 6kg-os töltetû hk aknát is el kellene viselnie. Egyiket sem tartom valószínûnek. Még ha a kiegészítõ lemez és az eredeti karosszéria közötti tér ki lenne töltve betonnal vagy kerámiával. De nincs. Ha ki lenne, akkor el se bírna indulni szerencsétlen szarci. A teljesítményt kiírták, annyi mint a simáé. A tömegrõl viszont mélyen hallgattak. Valószínûleg nem véletlenül. Még kiderülne, hogy alulmotorizáltabb, mint egy HMMWV, és emellett még kisebb a belsõ és külsõ teherkapacitása is. A beltérrõl már ne is beszéljünk.

[NST]Cifu
A STANAG Level II. 30 méterrõl kilõtt 7.62 x 39 API BZ elleni védelmet jelent. Ha ez erre képes, akkor le a kalappal...

Amúgy a sárga továbbra is sárga béka, hiába megnyitás/F5... :S

[NST]Cifu
Pontosan nem tudom mi mindent kaptunk az USÁktól, de M16A1-es volt eddig is a "kirakodóvásárban" (a különféle bemutatókon, sátras kiállításokban).

Adam II
Lehet volt valahol M16A1es a sufniban azt kezébenyomták 😄

Punker
a tár lényegtelen, a fix hordfogantyú a fogós dolog

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Adam II
Pedig szerintem nem igazán lehet más.
Nézd meg a tokot illetve a hordfogantyút. Az M16A2eseké másképp néz ki az M4esé meg leszerelhetõ alatta meg egy szereléksín van. Ráadásul csak M16A1ben látni ilyen egyenes 20as tárat.

schrank
jobbegérgomb képmegjelenítés F5

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Punker
hivatalosan nem kaptunk M16A1 verziót (szerintem az már sehol nincs NATO országban, még az amcsi nemzeti gárdánál is lecserélték nem?)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Adam II
Szerintem M16A1.

Sadist
Nem olyan rövid az, nézd meg hol van a csõ vége. A tárfészek és a csõ vége között van vagy 5 hordfogantyúnyi távolság, M4-en max 3. Meg M4-et még sehol nem láttam egyenes tárral, bár az nem sokat számít, mert kompatibilis a kettõ, úgyhogy akár M4 is használható egyenes tárral.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
továbbra is sárgabéka.

STANAG Level2 szintû, ott van a szélvédõn is. Több tájékoztató anyag nem volt. Gondolom úgy voltak vele, hogy jó bornak nem kell cégér. Ezzel csak az a probléma, hogy ez csak lõre. Egyébként némi ferde lemez is van az alján, aknák elleni védelem gyanánt (továbbra is imageshack). A motortér alatt viszont semmi.

US? Akkor lehet karácsonyi "ajándék" gyanánt kapták az új hóruhákat, de szerintem errõl is cifu majd megmondja a frankót 😊)

Punker
csak az lesz hogy a szolnokiakat kizavarták a hóba kipróbálni az új felszerelést, elméletielg a téli álca is US.

lehet csak kiprobálás képpen volt nála.
Példáúl van olyan kép ahol g36-tal lõnek. De ott mondjuk lehet látni a "hun jelzést" a vállnál 😊

Punker
na ezért nem értem, de M16-nak meg rövid, szal lehet mégis M4 lesz az.

de nekem is m16 -osnak tûnik...

én úgy tudom magyar kép. A honvédelmen csak nem raknak ki "a hét képének" nem magyar katonát 😊

"új hóálca van magyaroknak?"
Max csak a Szolnokiaknak.
Fegvernek meg elméletileg m4a1

Punker
új hóálca van magyaroknak? vagy ez nem magyar kép? milyen csúzli az? rövid táras M16?

Bercsényi a hóban 😊? - hét képe

SgtChris
Kamaz Airborne

Azért nem minden arany ami fénylik...<#beka2>Murphy Oroszországban is tevékenykedik<#taps>

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Molnibalage
Hát ezzel én is egyetértek. Fel nem fogom miért használják annyian.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
És mi volt a páncélozás meghatározása? Tehát aknarobbanástól való védelem? Könnyûfegyverek elleni védelem?

Az utóbbi tûnik értelemszerûnek, de a hajtáslánc védelmne nélkül eléggé értelmetlennek tûnik. Amúgy szvsz a gyenge alváz és hajtáslánc lehet az ok, egyszerûen nem alkalmas arra, hogy egy ilyen szintû páncélozást el tudjon hordozni, hasonlóan a felpáncélzott HMMWV problémáihoz.

[NST]Cifu
Az Imageshack egy nagy kalap sz@r, nem csak az SG-rõl, de kismillió másik oldalról sem látom az IS-es képeket (Militaryphotoson menetrendszerint megy is a flame miatta). Ez nem az SG bûne...

[NST]Cifu
Összetett dolog. Van egy történelmi hagyománya, az USMC eredetileg az amerikai haditengerészet (USN) gyalogos egysége, tehát tengerészgyalogosok. Az amerikai függetlenségi háborúban jött létre elõdjük, a Continental Marines (CM), ami a Continental Navy (CN) mellett szolgált, de egyben szárazföldi csatákban is részt vett, de George Washington például megtagadta, hogy a szárazföldi hadseregébe betagolja a CM egységeket. A függetlenségi háború után a CM és a CN megszünt, és létrejött az USN és az USMC. A XIX. században több példa is volt arra, hogy megpróbálják az USMC-t beolvasztani az US ARMY-ba, mivel a feladatkörök több téren is megegyeztek. Az USMC gyakorlatilag partraszálló egységként kezdett mûködni, és az US ARMY és az USN közötti versengésben az US ARMY érzelmûek igyekeztek kihúzni az USN méregfogát, hiszen az USN pedig sokszor mondhatni mellõzte az US ARMY-t, és inkább a "saját" gyalogos erejét, az USMC-t vetette be a harcokban. Tudni kell, hogy noha az USN és az USMC két külön fegyvernem, gyakorlatilag nagyon szoros az együttmûködés, közös civil felügyelet alá tartoznak, sõt, például a Navy Blue Angels egyik pilótája mindig USMC pilóta, a C-130-asuk pedig szintén USMC személyzettel repül.

Az USMC beolvasztása az US ARMY-ba idõrõl idõre elõkerül, pl. Eisenhower is szerette volna, ha az USMC nem az USN, hanem inkább az US ARMY partraszálló ágaként mûködne. A beolvasztási kísérleteket eddig mindig megakadályozták politikai eszközökkel.

A másik fele a dolognak emocionális. Az USMC jellemzõen a szegényebb rétegek, utóbb a bevándorlók közül torobozta a legénységi állományt, és a tisztek jó része is ebbõl a rétegbõl került ki. Az US ARMY viszont inkább az közép és felsõ osztály támogatását élvezte, elég belegondolni a tisztképzésbe, a XIX. században az arisztokrata amerikaiak a West Pointba plántálták fiaikat, ha katonai ambiciókat dédelgettek.

Az USMC és az US ARMY közötti versengés lassan olyan szintre jutott, mint itthon az FTC vs. Újpest ellentét. A többséget nem az érdekli, hogy mi van a háttérben, hanem beáll egy számára szimpatikus táborba, és szapulja a másikat, jobbára mondvacsinált érvekkel.

Egyébként aki rajtam kívül látta a nevezett jármûvet élõben, annak mi a véleménye róla?

Elsõre nekem is csak a béka jelent meg, de az említett módszerrel úrrá lettem a problémán.

Sadist
Nem az Imageshack a szar, hanem az ezsgé hostját banolták.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Bucser
Te azért látod, mert te már voltál az imageshack oldalán. Én is egyetlen képet kell megnéznem az oldalukon és utána az összes Imageshackes kép látszik utána az SG-n. Jahh nem IE-t használok hanem Opera-t és FF-et és mindkettõn ez a helyzet.-.. Imageshacknek már csak ilyen szar a cookiekezelése.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadist
dikk má' szinesfím!

Fenrir

A halál csupán a kezdet...

Punker
hát nekem más fórumokon is össze-vissza hol megy hol nem.

Nálam simán mûködik a dolog (és láthatóan nem csak nálam). Más fórumokon meg trükközni sem kell... (Bár ez gondolom itt senkit sem érdekel, illetve eretnekségnek minõsül.)

Punker
que? amúgy FF (legfrissebb) is lesz@rja

Egyébként az a sárgaság a háttérben egy felpáncélozott Unimog. Az már tényleg páncélozva volt, legalább 10-15mm-nyi anyag volt rágyógyítva. Eddig nem néztem sokba a franciákat, de ezt jól megcsinálták.

Kép megjelenítés majd Ctrl + F5. Legalábbis FF alatt.

Az SG miatt nem fogom megváltoztatni a képfeltöltési szokásaimat (ha akarsz akkor akár bannolhatsz is emiatt, egyszer már írtál nekem egy nagy 1.-st).

Tigristank

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Punker
sárgabéka

Így néz ki összességében. A motortér láthatóan változatlan "védettséggel" rendelkezik.

Molnibalage
Tudom éppen ezért kérdeztem, hogy ez hivatalos vagy nem? Oroszok így szállították? Azért kérdezem, mert ez nem triviális, mert a Szu-27 gépeken tudtommal soha nem állt rendszerben...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Olyannyira lehet, hogy kezdetben ezzel jártak Lo-ba lövöldözni.

Molnibalage
Skacok a MIG-29 gépre nálunk lehet tenni R-60-at? Hivatalosan is rendszereben áll a gépen (szerte a világban) vagy csak afféle barkácsolás ez?

Adam II
-It's a kitty cornershot.
-Wow!

Punker

Punker
legyen kit elõre küldeni? szerintem nem volt a 2. VH óta olyan konfliktus ahova nem õket küldték elsõ vonalba, egyszer valahol olvastam 1 fejtegetést hogy ott van a legtöbb bevándorló/szinesbõrû is, de errõl statisztikát nem láttam.