Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
és?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

I.C.ram
Nestlé doboz 😄
SgtChris
Akartam csatolni képet...de talán most:
US Assault pack (olive) vagy US Assault pack (ACU)

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

SgtChris
Hali! Érdekelne, hogy tudnátok-e olyan _ha lehet, magyar- webáruházat ajánlani, ahol ezt a hátizsákot emberi áron megkaphatom? Mert nem találtam pedig kutatok, keresek...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Molnibalage
A mik? Ennek a mondatnak se füle, se farka...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

szerintem nézzétek meg a tnaknak a csövét.aból elég érdekesen távoznának a lövegek

[NST]Cifu
Az eredeti TUSK-ban is meglévõ dolgok:

-Belsõ távvezérlésû géppuskaállvány a parancsnoknak, M2 géppuskával.
-Védõpajzsal felszerelt M240 géppuskaállvány a töltõkezelõnek (bár tényleg más a pajzs, mint a TUSK-nál).
-Rafael gyártmányú raktív páncélzat a kötényezésen.
-Telefon hátul

Ami új a TUSK-hoz képest:

-Fényszórók. Nem infrák, hanem látható fényûek. A cél az, hogy a célterületet fényárba lehessen borítani. Miért jó ez, nos, elõször is egyes milicistáknál éjjelátókat találtak, számukra ez elég fájdalmas lehet ha a szemükbe világítanamk. Viszont az éjjelátók nem túl használhatóak egy városban, amelyik fényárnyban úszik. Viszont a fényszórók jól jönnek, hogy a sötét sikátorokat, az épületek árnyékban lévõ oldalát azért bevilágítsák.
-Az ágyúcsõ tetejére szereltek egy géppuskatartót, hasonlót ahhoz, amit az izraeliek alkalmaznak, M2 géppuskával. A lényege az, hogy az irányzó is tudjon gyalgosok ellen nagy tûzerõt leadni - de nem az ágyúval. Van ugyan egy M240-es géppuskája, de az M2 egy klasszissal komolyabb amúgy. Alternatíva, hogy Mk19-es gránátvetõt szerelnek oda.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
nem olyan csúnya ez.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hassel606
Csúnya kis béka, de nagyon tetszik! 😊

Punker
pfff én még nem láttam TUSK-os verziót, ezeket mind homemade-nek néztem fõleg a géppuska ablakokat.

Ja és hogy az elsõ képen lecserélték a szokásos coca-cola reklámot a harckocsin Nestle-re. Ez mondjuk nagyon durva 😊

Amúgy a reaktívot meg a kis ablakos védelmet észrevettem, node ez a marketing irányváltás azért sokkal meglepõbb! 😊

A második képen Ramadi egyenesen és jobbra is van! 😄

Na jó, szóval ezek TUSK upgraden átesett M1A1-esek (most érkeztek meg az elsõ ilyenek irakba, amennyire én tudom). Szerintem kicsit eltérnek az elõzetes specifikációktól, de lehet hogy csak rosszul látom. A reaktív páncélzat megvan oldalt. Van kis pajzsa a töltõ géppuskájának, bár kis ablakok vannak rajta és nem teli mint a prototípuson. Mintha a parancsnoki kupolánál lévõ géppuska távirányításos lenne, de az szintén másik model mint eredetileg tervezve volt. A hátsó rács mintha lemaradt volna vagy legalábbis nagyon összement. A kis doboz a jobb hátsó sárhányón az talán a telefon a gyalogosok számára. Viszont nem látom a töltõ éjszakai periszkopját ill mi az sok fényszóró? Infra lenne?

ColdFire
hátul 2 toitoi, meg egy kuka

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sajnos nem tudok szerkeszteni,de szerintem ezt kellett észrevenni.

Xenon lámpa géppuskával

Talán az a doboz az ágyúcsõ felett?Persze én nem értek hozzá,de nem emlékszem,hogy láttam volna régebben.

[NST]Cifu
Jó, majd közöld mikor jár le a moratórium. 😊

degenerator
laza a lökhárítója😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

bardocz
én direkt a díszletbe nem illõ tárgakat amiknek elüt a színe,de rosz taktika volt😊
nem tudom mi lehet a furcas a tankon
Punker
én csak a tankot néztem nem a díszletet 😊

bardocz
vagy hogy alig lehet beszállni azon a lyukon?
bardocz
olyan mitha valami állat feküdne rajta
bardocz
magyarázd mán meg hogy nem dísztárcsa ott az árpádsávos betontömbnél😄
Tigristank
Az oldalsó "lemezek" talán? 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Punker
nem dísztárcsa tartalék görgõ

passzolom

Segitek: a tankot kell nézni, a legjobban az utolsó képen látszik szvsz 😊

bardocz
2. képen dísztárcsa,és az a sárga hordó a tankon
Punker
a nestlen kívül? 😊

bardocz
az is kell na😄
Punker
milyen képen?

Ki veszi észre az érdekességet a képeken? (Cifu fogd vissza magad 😊)

[NST]Cifu
Itt egy kicsit más a háttér. Grúzia ugyebár politikai harctér az orosz barát és az amerika barát grúzia kérdésében. Nagy fegyvertény (szó szerint 😊), hogy az ország az orosz fegyverekrõl átáll a nyugati fegyverekre, és az amerikaiak jófejségbõl megdobták õket egy szállítmány M4-essel. A grúzok meg beinthetnek az oroszoknak, hogy lám, mi már nem is a ti fegyvereiteket használjuk, látjátok?

Az amerikai hadsereg valószinüleg valamit csinálni fog az M4A1-essel a közeljövõben, lecseréli, vagy legalábbis frissíti a belsõ szerkezetét (átalakítják a jelenlegi közvetlen lõporgáz mûködtetésûrõl olyanra, ahol a lõporgáz csak egy dugattyút mozgat, hasonlóan az AK féle megoldáshoz).

[NST]Cifu
Mit tartasz "még" hordozhatónak? Ha egy sörétes puska belefér, akkor igen, a sörétes puska jó fajta szarvassöréttel, esetleg göngygolyóval. Persze akkor már elõkerülnek a durvább próbálkozások, mert egy 40mm-es gránátvetõ sem sokkal nagyobb vagy nehezebb....

Punker
kérdés mit cserélnek, ha 30-40 éves AK-kat akkor még mindig jobb az M4.

Adam II
Jól megszivatják azokat akiknek eladják.

Punker
"Amerikai M4-es gépkarabélyokra cserélik le a NATO-csatlakozásra törekvõ Grúzia hadseregében a szovjet korszakban rendszeresített Kalasnyikov-gépkarabélyokat.

Maga Mihail Szaakasvili elnök adta át pénteken az új fegyverek elsõ példányait egy katonai támaszponton a Tbiliszitõl 80 kilométerre fekvõ Goriban.

A következõ hetekben az egész hadseregben lecserélik a kalasnyikovokat M4-esekre.

Automata és félautomata üzemmódban egyaránt használható az amerikai hadseregben is széles körben használt M4-es."

szórják ki az M4-eseket? a végén mégis csak lecserélik? Cifu nem tudom mi most a helyzet a tenderrel?

.357 magnum ennek a legjobb a statisztikája.
Punker
kicsit home made csúzli:

Hassel606
Ez elé sem álnék 😊 DE

Amatõr kérdés, de center mass body shot-ot nézve az egy lövésre vetített túlélési arány hol a legkevebb egy még elvileg jól hordozható fegyvert feltételezve?

Én egy ilyenre tippelnék így elsõ nekifutásra...
DJ Skyline
köszi szépen

Hassel606
Ez tényleg betegség...

Ma volta a modern fegyverek sorozatban a H&K 416. Egyre jobban tetszik ez a mokány ékszer! 😊
Fõleg ez a verza!

Ez a lelki-betegség volt már?

(http://crave.cnet.com/8301-1_105-9852603-1.html?part=rss&tag=feed&subj=Crave)

[NST]Cifu
Carrier Tow Tractor A/S32A-32.

A Google-ba Tow Tractor-ként keres rá (carrier, us navy, stb. kulcsszavakkal).

DJ Skyline
sziasztok
jobb helyen nem tudom megkérdezni, de hátha tud valaki segíteni! mi az angol neve azoknak a jármûveknek, amik az amcsi anyahajókon vannak? amikkel vontatják a gépeket, tûzoltó kocsik, meg ilyenek! több féle képpen beírtam már googlebe is, meg navy.mil (galériában is szétnéztem, de alig találok valamit! tow truck-ra végülis volt pár találat navy.mil-en. most vagy ennyire kevés info van róluk, vagy én írok be rossz szavakat! leginkább képeket keresnék! köszi

[NST]Cifu
Nem mindegyik változatot, de igen, lehet.

degenerator
nem vágnám le az infó miatt a kezem, de mintha 4-5ezer környéki beugróra emlékeznék. mindgy, lényegtelen.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Hassel606
Nem is tudtam, hogy az M249-et M-16-os tárral is lehet használni.<#wow1>

Punker
budaörsön? nem emlékszek hogy a tavalyi évben lett volna ott nagy szervezett játék, pedig én minden országosan komoly szerverzést megnéztem, lehet te ismerõseid csinálnak magán játékokat, de ott nem tom mennyi lehet a fejenkénti beugró mert tuti nem 2 forint a bérlés.

degenerator
meglehet, nekem is egy ismerõs mondta, hogy ha budaörsön szoktak lenni, ki szoktak bérelni néhány eszközt...