Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
errõl a "fényár" dologról egy bizonyos zsukov nevû úriember ugrott be😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

köszi, amúgy ez télleg egy "durvább próbálkozás"-nak néz ki <#bee1>
[NST]Cifu
Mivel a SOCOM részére szánt CV-22-eseknek szükségük van valamiféle önvédelmi fegyverre, és a helikoptereknél szokásos oldallövészek nem jöhetnek szóba, ezért ilyesmit fognak kapni:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
és?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

I.C.ram
Nestlé doboz 😄
SgtChris
Akartam csatolni képet...de talán most:
US Assault pack (olive) vagy US Assault pack (ACU)

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

SgtChris
Hali! Érdekelne, hogy tudnátok-e olyan _ha lehet, magyar- webáruházat ajánlani, ahol ezt a hátizsákot emberi áron megkaphatom? Mert nem találtam pedig kutatok, keresek...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Molnibalage
A mik? Ennek a mondatnak se füle, se farka...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

szerintem nézzétek meg a tnaknak a csövét.aból elég érdekesen távoznának a lövegek

[NST]Cifu
Az eredeti TUSK-ban is meglévõ dolgok:

-Belsõ távvezérlésû géppuskaállvány a parancsnoknak, M2 géppuskával.
-Védõpajzsal felszerelt M240 géppuskaállvány a töltõkezelõnek (bár tényleg más a pajzs, mint a TUSK-nál).
-Rafael gyártmányú raktív páncélzat a kötényezésen.
-Telefon hátul

Ami új a TUSK-hoz képest:

-Fényszórók. Nem infrák, hanem látható fényûek. A cél az, hogy a célterületet fényárba lehessen borítani. Miért jó ez, nos, elõször is egyes milicistáknál éjjelátókat találtak, számukra ez elég fájdalmas lehet ha a szemükbe világítanamk. Viszont az éjjelátók nem túl használhatóak egy városban, amelyik fényárnyban úszik. Viszont a fényszórók jól jönnek, hogy a sötét sikátorokat, az épületek árnyékban lévõ oldalát azért bevilágítsák.
-Az ágyúcsõ tetejére szereltek egy géppuskatartót, hasonlót ahhoz, amit az izraeliek alkalmaznak, M2 géppuskával. A lényege az, hogy az irányzó is tudjon gyalgosok ellen nagy tûzerõt leadni - de nem az ágyúval. Van ugyan egy M240-es géppuskája, de az M2 egy klasszissal komolyabb amúgy. Alternatíva, hogy Mk19-es gránátvetõt szerelnek oda.

Punker
nem olyan csúnya ez.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hassel606
Csúnya kis béka, de nagyon tetszik! 😊

Punker
pfff én még nem láttam TUSK-os verziót, ezeket mind homemade-nek néztem fõleg a géppuska ablakokat.

Ja és hogy az elsõ képen lecserélték a szokásos coca-cola reklámot a harckocsin Nestle-re. Ez mondjuk nagyon durva 😊

Amúgy a reaktívot meg a kis ablakos védelmet észrevettem, node ez a marketing irányváltás azért sokkal meglepõbb! 😊

A második képen Ramadi egyenesen és jobbra is van! 😄

Na jó, szóval ezek TUSK upgraden átesett M1A1-esek (most érkeztek meg az elsõ ilyenek irakba, amennyire én tudom). Szerintem kicsit eltérnek az elõzetes specifikációktól, de lehet hogy csak rosszul látom. A reaktív páncélzat megvan oldalt. Van kis pajzsa a töltõ géppuskájának, bár kis ablakok vannak rajta és nem teli mint a prototípuson. Mintha a parancsnoki kupolánál lévõ géppuska távirányításos lenne, de az szintén másik model mint eredetileg tervezve volt. A hátsó rács mintha lemaradt volna vagy legalábbis nagyon összement. A kis doboz a jobb hátsó sárhányón az talán a telefon a gyalogosok számára. Viszont nem látom a töltõ éjszakai periszkopját ill mi az sok fényszóró? Infra lenne?

ColdFire
hátul 2 toitoi, meg egy kuka

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sajnos nem tudok szerkeszteni,de szerintem ezt kellett észrevenni.

Xenon lámpa géppuskával

Talán az a doboz az ágyúcsõ felett?Persze én nem értek hozzá,de nem emlékszem,hogy láttam volna régebben.

[NST]Cifu
Jó, majd közöld mikor jár le a moratórium. 😊

degenerator
laza a lökhárítója😊

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

bardocz
én direkt a díszletbe nem illõ tárgakat amiknek elüt a színe,de rosz taktika volt😊
nem tudom mi lehet a furcas a tankon
Punker
én csak a tankot néztem nem a díszletet 😊

bardocz
vagy hogy alig lehet beszállni azon a lyukon?
bardocz
olyan mitha valami állat feküdne rajta
bardocz
magyarázd mán meg hogy nem dísztárcsa ott az árpádsávos betontömbnél😄
Tigristank
Az oldalsó "lemezek" talán? 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Punker
nem dísztárcsa tartalék görgõ

passzolom

Segitek: a tankot kell nézni, a legjobban az utolsó képen látszik szvsz 😊

bardocz
2. képen dísztárcsa,és az a sárga hordó a tankon
Punker
a nestlen kívül? 😊

bardocz
az is kell na😄
Punker
milyen képen?

Ki veszi észre az érdekességet a képeken? (Cifu fogd vissza magad 😊)

[NST]Cifu
Itt egy kicsit más a háttér. Grúzia ugyebár politikai harctér az orosz barát és az amerika barát grúzia kérdésében. Nagy fegyvertény (szó szerint 😊), hogy az ország az orosz fegyverekrõl átáll a nyugati fegyverekre, és az amerikaiak jófejségbõl megdobták õket egy szállítmány M4-essel. A grúzok meg beinthetnek az oroszoknak, hogy lám, mi már nem is a ti fegyvereiteket használjuk, látjátok?

Az amerikai hadsereg valószinüleg valamit csinálni fog az M4A1-essel a közeljövõben, lecseréli, vagy legalábbis frissíti a belsõ szerkezetét (átalakítják a jelenlegi közvetlen lõporgáz mûködtetésûrõl olyanra, ahol a lõporgáz csak egy dugattyút mozgat, hasonlóan az AK féle megoldáshoz).

[NST]Cifu
Mit tartasz "még" hordozhatónak? Ha egy sörétes puska belefér, akkor igen, a sörétes puska jó fajta szarvassöréttel, esetleg göngygolyóval. Persze akkor már elõkerülnek a durvább próbálkozások, mert egy 40mm-es gránátvetõ sem sokkal nagyobb vagy nehezebb....

Punker
kérdés mit cserélnek, ha 30-40 éves AK-kat akkor még mindig jobb az M4.

Adam II
Jól megszivatják azokat akiknek eladják.

Punker
"Amerikai M4-es gépkarabélyokra cserélik le a NATO-csatlakozásra törekvõ Grúzia hadseregében a szovjet korszakban rendszeresített Kalasnyikov-gépkarabélyokat.

Maga Mihail Szaakasvili elnök adta át pénteken az új fegyverek elsõ példányait egy katonai támaszponton a Tbiliszitõl 80 kilométerre fekvõ Goriban.

A következõ hetekben az egész hadseregben lecserélik a kalasnyikovokat M4-esekre.

Automata és félautomata üzemmódban egyaránt használható az amerikai hadseregben is széles körben használt M4-es."

szórják ki az M4-eseket? a végén mégis csak lecserélik? Cifu nem tudom mi most a helyzet a tenderrel?

.357 magnum ennek a legjobb a statisztikája.
Punker
kicsit home made csúzli:

Hassel606
Ez elé sem álnék 😊 DE

Amatõr kérdés, de center mass body shot-ot nézve az egy lövésre vetített túlélési arány hol a legkevebb egy még elvileg jól hordozható fegyvert feltételezve?

Én egy ilyenre tippelnék így elsõ nekifutásra...
DJ Skyline
köszi szépen

Hassel606
Ez tényleg betegség...

Ma volta a modern fegyverek sorozatban a H&K 416. Egyre jobban tetszik ez a mokány ékszer! 😊
Fõleg ez a verza!

Ez a lelki-betegség volt már?

(http://crave.cnet.com/8301-1_105-9852603-1.html?part=rss&tag=feed&subj=Crave)

[NST]Cifu
Carrier Tow Tractor A/S32A-32.

A Google-ba Tow Tractor-ként keres rá (carrier, us navy, stb. kulcsszavakkal).

DJ Skyline
sziasztok
jobb helyen nem tudom megkérdezni, de hátha tud valaki segíteni! mi az angol neve azoknak a jármûveknek, amik az amcsi anyahajókon vannak? amikkel vontatják a gépeket, tûzoltó kocsik, meg ilyenek! több féle képpen beírtam már googlebe is, meg navy.mil (galériában is szétnéztem, de alig találok valamit! tow truck-ra végülis volt pár találat navy.mil-en. most vagy ennyire kevés info van róluk, vagy én írok be rossz szavakat! leginkább képeket keresnék! köszi

[NST]Cifu
Nem mindegyik változatot, de igen, lehet.

degenerator
nem vágnám le az infó miatt a kezem, de mintha 4-5ezer környéki beugróra emlékeznék. mindgy, lényegtelen.