Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Valmetre gondolsz?

Animefox
Hello Kitty T/34 -es tankot valaki dobja már be ide újra please!!!!

Punker
srácok anno szó volt a finn AK verzióról, de most a keresõ nem dobja ki nekem, nem tudja valaki mikor volt róla szó?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
inkább a google-s cuccod linkeld át.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Scottt
A magyarok meg kihaló félben...

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Sadist
Naponta meg születik 20000 sazl -.-

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

nekem ezekrõl a képekrõl mindig az jut eszembe hogy naponta 10000 gyerek hal éhen és ennek jórésze arrafelé 😞 de ak-ra és lõszerre valahogy mindig tellik nekik 😞((

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

Hassel606
Ja, alkalmi viseletként pedig AK. 😊

I.C.ram
Azért milyen komoly az öltözködésük ezeknek. Látszik, hogy Amerikából származnak... Az a nyakkendõ, rizsszedõpapuc kombó igen kemény.
I.C.ram
Majd küldik Pákót 😄
Scottt
Elsõre nekem is az ugrott be ,hogy ittvan maugli lehet rokonok.Krisz a vonaton elalud és itt ébredt,ez meg vmeik Afrikába tartó hajón kelt fel<#idiota>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

bardocz
elment szoliba😄
degenerator
nekem is õ ugrott be róla😄😄

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

RatBaG
jájj hát ez meg krisztiánka a blaháról

Per Aspera Ad Inferi.

bardocz
hát ott nem is kis lövöldözés lehetett:S
lehet last man standing volt és õ nyert :|
Hassel606
Látom, lõszerutánpótlás az van! Ennyi hüvelyt...

Punker
honvédelem.hu-n hétképe (bár tudtommal nincsenek Magyar Honvédek azon a környéken)

Azért nem ártana figyelembe venni azt isa, hogy nem ugyan azt a lõszert tüzeli. Akkor korrekt az összehasonlítás, ha Gepárd-ból is egy .50BMG-s verziót használunk.

Emellett a Gepárd M1 csõhossza 1100mm, szemben a Barrett M82A1 737mm-ével. Szar lenne ha ezen elõnyök mellett nem mutatna jobb teljesítményt a Gepárd. Persze mindezen elõnyökhöz ~5kg-mal nagyobb tömeg is tartozik. Ami azért nem lényegtelen szempont, sõt.

És nem ártana ezt is figyelembe venni: "Extracts from the original Hungarian broschure written by Ferenc Földi engineer colonel, member of the Hungarian Society of Ballistics, translated by me" Földi meg természetes, hogy ömleng róla.

degenerator

jah m2a1 utóda lehet az m6. Az ilyen deszant kiszerelés.

ezt találtam most:
Gepárd M6/ híúz
1. Súly kg 10,5
2. Hossz mm 1080
3. Célzóvonal magasság mm 360
4. Csõ magasság (földtõl)mm 270
5. Csõ hosszúság mm 740
6. Torkolati sebesség m/s 750
7. Torkolati energia KJ 12
8. Gyakorlati tüzelési gyorsaság lövés/perc 30
10. Tár kapacitás db 5
11. Szükséges személyzet 1
12. Távcsõ 3-12 x 50
13. Kiegészítõ éjszakai célzóberendezés van
14. 50%-os szórás cm <2,5
15. 100%-os szórás cm <10
16. Hatásos lõtáv 1,8x0,4m nagyságú célra m 600
17. Hatásos célzott lõtáv gjmü méretü célra m 1000
18. Páncéltörõ képesség 100 m-rõl mm 15
19. Páncéltörõ képesség 600 m-rõl mm 10
20. Élettartam lövés 5000

Az m1-nek úgy látszik kisebbik változata lesz az m6. 10 kilóval könnyeb, és majdnem fele akkora. Igaz nem is olyan erõs
A Honvédség M2A1 használ, és m1-et most

Hassel606
Nálunk egyelõre az M1 van hadrendben.

Erre csak azt tudom mondani, hogy magyar kisebbségi komplexus.. 😊
Kicsit persze túlzó, de az egyik legjobb az biztos.
A gepard m1 egy amcsi magazin szerint is sokkal jobb mint m82 barett. Én is olvastem ezt a cikket, majd megkeresem. Az új M6 leírása szerint "special forceknak" készül elsõdlegesen, mivel az elõzõ darabokat is oda vették. A Törökök, Francika idegen légiósok, és az Usa is.
Maximum a Horvátok használták az alap hadseregbe még régen.
Ha jól tudom az új m6 nagyobb számba a Törökre akarják sozni, és persze a Honvédségre. A Törököknek például most is csak gepárd van anti-material rifle-ként. A darabszám pontos eladásáról nem tudok, de valószínûleg nem sok. Ez abból is látszik, hogy fõleg különleges erõknek, meg a gyár tömeg eladásról álmodozik. Mondjuk én nem csodálkoznék, mert szinte nem is reklámozzák.

Ez konkrétan mire alapozod? Csak mert az .50-es és hasonló kaliberü romboló/mesterlövészpuskák választéka elég nagy. A Gepárd amúgy eléggé sufnituningnak tûnik, értem ezalatt, hogy az M4-M6 az igazából így az M1-M3 javított változata plusz a mindenféle alverzió ahol ezt-azt módosítgatnak. Legyártott darabszámról van bármilyen adat?

Gepárd a legjobb A gepárdnál is van ilyen caliber. Sõt nagyobb is a választék..

Gepárd no gerpárd 😄

akkor már a legújabb verziót 😊

Gerpárd M6 hiúz - végsõ fejlesztési fázisban

Scottt
fegyót 😊

Scottt
Hát ja mindjárt szebb..:-)
@Cifu mester hát a jenkik is büszkék lehetnek milyen,fasza fegyó fejlesztettek ki és oda engedtek mellé egy,"kommandós-mesterlövészt" ez is csak film 😊

Lehet hogy utána valaki megcsinálta ténylegesen, de azon a site-on fotobolt az tuti.

degenerator
láttam itt olyan képet ,hogy lõ vele a fickó. az is csak photoshop?

Hassel606
Jól van na, próbáltam egy kics humort becsempészni. Nem kell az embert rögtön lecseszni.<#schmoll2>
<#smile>

[NST]Cifu
Barrett Model 99

Mondjuk abban a részben az tetszett a legjobban, hogy egy 12.7-es öntöltõ puskát és egy 10,5-ös (.416) toló-forgózáras puskát vetnek össze. Aki egy kicsit ért a mesterlövész puskákhoz, az tudja, hogy az öntöltõ puskák technikai adottságaik miatt nagyobb szórással rendelkeznek. Szóval az egész hitelessége megkérdõjelezhetõ...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Arról nem is beszélve, hogy az egész csak photoshop és csak egy könyvet népszerûsít az egész site. (Elég elolvasni az apróbetüt ill próbálj meg venni bármit)

ColdFire
fegyverem -.-

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sadist
Újabb? 😄 Kb. az univerzum keletkezésével egyidõs 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Hassel606
Újabb agyfosás:

Hassel606
Így ismerõsebb lehet. Az M1.

Scottt
Sry a flood miatt..
Megtaláltam mivel lõtt a fickó,bár itt 12,7mm-es kalibert írnak...Érdekes oldal elég részletes infokkal.

Scottt
Ez az a Gepárd?<#wow1> Én a híres "páncéltörõ" puskára gondolok...

Hassel606
A magyar Barret 😊)

Gepárd M4

Hassel606
Hát ja, M249-el...De próbálná mondjuk 2db M60-al!<#hehe>

Hassel606
A Barret .50 egy újabb változata.

Ez a 12.7-es (0.50) változat.

Scottt
Ma látta valaki rajtam ,kívül a Future Weapons(úgy emlékszek ez volt a neve)címû sorozatot a Discoveryn?Durva a 10,56mmes lõszer.Aki látta az nem tudja milyen típúsú fegyverbõl lõtték a 10,56osokat?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

SgtChris
khmmm...mondjuk #29363-ban a lényeg, de mindegy is...<#szomoru1>

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

degenerator
errõl a "fényár" dologról egy bizonyos zsukov nevû úriember ugrott be😊

köszi, amúgy ez télleg egy "durvább próbálkozás"-nak néz ki <#bee1>
[NST]Cifu
Mivel a SOCOM részére szánt CV-22-eseknek szükségük van valamiféle önvédelmi fegyverre, és a helikoptereknél szokásos oldallövészek nem jöhetnek szóba, ezért ilyesmit fognak kapni:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!