Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Emellett a Gepárd M1 csõhossza 1100mm, szemben a Barrett M82A1 737mm-ével. Szar lenne ha ezen elõnyök mellett nem mutatna jobb teljesítményt a Gepárd. Persze mindezen elõnyökhöz ~5kg-mal nagyobb tömeg is tartozik. Ami azért nem lényegtelen szempont, sõt.
És nem ártana ezt is figyelembe venni: "Extracts from the original Hungarian broschure written by Ferenc Földi engineer colonel, member of the Hungarian Society of Ballistics, translated by me" Földi meg természetes, hogy ömleng róla.

Gepárd M6/ híúz
1. Súly kg 10,5
2. Hossz mm 1080
3. Célzóvonal magasság mm 360
4. Csõ magasság (földtõl)mm 270
5. Csõ hosszúság mm 740
6. Torkolati sebesség m/s 750
7. Torkolati energia KJ 12
8. Gyakorlati tüzelési gyorsaság lövés/perc 30
10. Tár kapacitás db 5
11. Szükséges személyzet 1
12. Távcsõ 3-12 x 50
13. Kiegészítõ éjszakai célzóberendezés van
14. 50%-os szórás cm <2,5
15. 100%-os szórás cm <10
16. Hatásos lõtáv 1,8x0,4m nagyságú célra m 600
17. Hatásos célzott lõtáv gjmü méretü célra m 1000
18. Páncéltörõ képesség 100 m-rõl mm 15
19. Páncéltörõ képesség 600 m-rõl mm 10
20. Élettartam lövés 5000
Az m1-nek úgy látszik kisebbik változata lesz az m6. 10 kilóval könnyeb, és majdnem fele akkora. Igaz nem is olyan erõs
A Honvédség M2A1 használ, és m1-et most
Kicsit persze túlzó, de az egyik legjobb az biztos.
A gepard m1 egy amcsi magazin szerint is sokkal jobb mint m82 barett. Én is olvastem ezt a cikket, majd megkeresem. Az új M6 leírása szerint "special forceknak" készül elsõdlegesen, mivel az elõzõ darabokat is oda vették. A Törökök, Francika idegen légiósok, és az Usa is.
Maximum a Horvátok használták az alap hadseregbe még régen.
Ha jól tudom az új m6 nagyobb számba a Törökre akarják sozni, és persze a Honvédségre. A Törököknek például most is csak gepárd van anti-material rifle-ként. A darabszám pontos eladásáról nem tudok, de valószínûleg nem sok. Ez abból is látszik, hogy fõleg különleges erõknek, meg a gyár tömeg eladásról álmodozik. Mondjuk én nem csodálkoznék, mert szinte nem is reklámozzák.
Gerpárd M6 hiúz - végsõ fejlesztési fázisban

@Cifu mester hát a jenkik is büszkék lehetnek milyen,fasza fegyó fejlesztettek ki és oda engedtek mellé egy,"kommandós-mesterlövészt" ez is csak film 😊
<#smile>#smile>
Mondjuk abban a részben az tetszett a legjobban, hogy egy 12.7-es öntöltõ puskát és egy 10,5-ös (.416) toló-forgózáras puskát vetnek össze. Aki egy kicsit ért a mesterlövész puskákhoz, az tudja, hogy az öntöltõ puskák technikai adottságaik miatt nagyobb szórással rendelkeznek. Szóval az egész hitelessége megkérdõjelezhetõ...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Megtaláltam mivel lõtt a fickó,bár itt 12,7mm-es kalibert írnak...Érdekes oldal elég részletes infokkal.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD