Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Egyiknél sem. Csak ott laktam az utóbbi 25 évben. Most költöztem Szegedre.

Egyébként a Zöldekre gondoltam nem a sárgákra.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

tévesek=tévedek
Hát azok többsége szegedi katonajárat ami civil kézben(de javíts ki ha tévesek).abból a szép zöldbõl meg eddig max 2-t látam bent.

melyik zászlóaljnál vagy vásárhelyen?
[NST]Cifu
Nem lehet. Már csak aerodinamikai okokból se nagyon...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
TU-160 Blackjack-re lehet külsõ fegyverfüggesztõket szerelni? Ha igen akkor oda mehet rakéta is vagy csak buta bombák?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Jó de most elsõsorban a Bercsényieket, és a könnyû vegyest erõltetik. Már ez is nagyszám, hogy elkeztek ilyen írányba is menni, és nem csak "felderitõsködnek". Gazdaságilag gondolom csak ennyit engedtek meg a nagy tábornokok.. A 24 meg úgy látszik az egyetlen felderítõ egység lesz.

Bucser
Hát a vásárhelyi laktanyában 4-5 nem is akármilyen busz van pl...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Punker
ismerve a jelenlegi állapotokat szerinted van pénzük buszra? 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bucser
Nem tök mindegy hol a laktanya egy ekkora országban? 1 nap alatt mehetnek ahova akarnak még busszal is...

Punker
elvitték debrecenbe, ott aztán a sok hegy között lehet frankón gyakorolni stb.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Pontositva képzésbe lehet már azok 😊
A delta force & ranger minta alap a terv. Így is gyakorolnak.
A special forces movimnál az egyik egri csávó azt mondja nem zárt be a 24 bfgz, és megvan még máshol.
Én eddig úgy tudtam a könnyû vegyesekhez olvasztották be õket.

Punker
"2007.03.01. - tõl a "közepes" koncepció van érvényben, amely eredményeként a korábbi könnyû lövészalakulatainkat átneveztük lövész alakulatoknak. Az már más kérdés, hogy közben a tûzerõt és páncélvédettséget sikerült-e növelnünk a kl.-hez képest"

nem lesz itt semmi ranger stb dolog a 24-esek felszámolása elég jó példa erre.

MH 34. Bercsényi László Különleges Mûveleti Zászlóalj( õk az m4a1, mp5, m16, és egyben hivatalosan a special forces egységünk )
MH 25/88 Könnyû Vegyes Zászlóalj ( õk láthatók a képeken)

Szolnokon állomásoznak, és együtt dolgozhatnak, de full más a kettõ. A Könnyû Vegyes Zászlóalj feladatköre hasonló a rangereké. A felszerélsük, mint látható nem annyira jó még, mint a Bercsenyiéknek. Viszont egyszer õk lesznek a magyar rangerek a honvédség terve szerint 😊

de egyelõre még többségben a KGP-9 van

Az a Bercsényiék, de még az õ fegyverük is elsõdlegesen KGP-9. Mondjuk már nem nagyon használhatják ( azért vettek nekik mp5-töt). Az utód mindenhol biztos az mp5 lesz, mert egyre többet vásárol a honvédség belõle.

Punker
ez ezer éves kép lehet, M4-gyel és Mp5-tel vannak felszerelve!

új képek róluk 😊

Hassel606
Pl. Könnyû Vegyes.

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Punker
hol?

Hassel606
<#ejnye1> A KGP-t a honvédség is alkalmazza.

Molnibalage
??? Ez poén kép vagy tényleg így megy?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

na meg persze a honvédségre
Objekt 19

objekt 19

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Punker

Punker
ha ez az amire gondolok az is 1 halott fejlesztés volt mint a KGP9-es amit ugye végül csak a börtönõrökre tudtak rásózni, azok meg nem sûrûn használnak itthon géppisztolyt.

Hassel606
Nem találok errõl az NGM-rõl képet...

hm úgy néz ki csak egy terv volt régen.. Már megörültem, hogy lesz egy új magyar ak

nah ez az. Lehet úgy értették, hogy a fég kezte el.

fég tudom, hogy befucsolt, de errõl még nem is hallottam.

Punker
a nemlétezõ FÉG-tõl rendelt?

nah most ez micsoda? Állítólag az usa , és rendelt belõle. Most akkor lesz saját nato kompat fegyverünk vagy mi?

NGM gépkarabély

A FÉG gyártmányú, 5,56 mm ûrméretû gépkarabélyt a jól ismert Kalasnyikov-család változataként fejlesztették ki. Egyes és sorozatlövésekre alkalmas. A fegyver alsó és felsõ ágya, valamint a tusa fából készült. A fegyver tokrészét préseléssel állították elõ.

Ûrméret: 5,56 mm

Lõszer: 5,56x45 mm

Hossz: 935 mm

Csõhossz: 412 mm

Tárkapacitás: 30 töltény

Tûzgyorsaság: 900 lövés/min.

A lövedék kezdõsebessége: 900 m/s

A fegyver tömege tár nélkül: 3,18 kg

tele tárral: 3,84 kg

Scottt
Mintha,egy kicsit képzetlenek lennének?<#banplz><#taps>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Sadist
A tárrugó a helyén tartja.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nekem így elsõre az az érzésem, ha már tucat tárazást megélt, nem fog ez magától is lecsúszni? Mármint futás, rázkódás közben? =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

I.C.ram
Ez jól néz ki 😊
Hassel606
Ha jól tudom, az amik is töltõléccel töltik a tárakat, az sem sokkal lassabb.

[NST]Cifu
A hadsereg vagy a tengerészgyalogság nem rendszeresítette. Ergo semmit sem gyorsit. Ezen kívûl némi kétségeim vannak az élettartammal és a megbízhatósággal kapcsolatban...

repvez
De nem is azt mondtam hogy mindenkinél legyen hanem hogy az utánpotlás helyen ahol ezt végzik ,sztem gyorsitana az utánpotlás folyamatán.
Hassel606
Igen, tudom. Azért írtam az M-16-ot. 😊

[NST]Cifu
Egy árából veszel 3 sima, 30 lõszeres aluminium tárat. Ha harcolni kell, akkor régen rossz, ha a harctéren kell betáraznod... én inkább extra tárakat vennék, és azokat készíteném elõ (jármûbe, bázison, akárhol)...

Punker
az a tár simán belemegy HK416-ba is!

Tigristank
Az már nem olyan biztos. De azért kipróbálnám én is. <#nevetes1>

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Hassel606
Nem tudom, ha az M-16-ot forgatta volna ilyen bõszen a homokban, akkor is ilyen kifogástalanul mûködött volna a "szupertár"? 😊