Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

az Ak 😊

egyetértek! A g36-tot sem tartom már olyan nagyszámnak így jobban megnézve. Nekünk egy saját ak kéne megint - egy kis updatel. Igazi háborús fegyver.

Szerintem nem kéne forcirozni ezt a román dolgot, de annyi helyesbítés, hogy ezt is a románok kezték el. A magyaroknak meg elege lett a propaganda hülyeségekbõl amit terjesztettek például youtuben. Szóval magunkat is megtudom érteni. Álltalába a románok forcirozák ezt. Nem csak a történelmileg, hanem a mostani viselkedésük is szánalmas. nah ennyit errõl

degenerator
viszont néha 2 méteres szórást is produkál.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

[NST]Cifu
Nem tudom, csak a saját véleményem, de ha az én seggem épsége múlna rajta, inkább kellene az a 40 éves AK-63 (AMD-ket a hadsereg nem nagyon használ már), mint az M4-es...

1.: Megbízhatóbb.
2.: Sokkal könnyebben/gyorsabban karbantartható, tisztható, szét- és összerelhetõ.
3.: Jobb a megállító hatása (stopping power), és az átütõereje.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Jobban, mint a 40 éves AMD-kel. Csak örülhetünk az M4-eseknek. Az amcsik "ajándéka" nélkül ki tudja, meddig lettünk volna még modern fegyver nélkül. Fõleg, hogy egy éve még vadiúj G36-osok vásárlásával parasztvakított a miniszter. Volt is nagy öröm itt a fórumon, aztán valahogy abból az ígéretbõl se lett semmi.

Hassel606
Arról sem vagyok meggyõzõdve, hogy azokkal az M4-ekkel annyira jól jártunk volna. Tudom, "ajándék lónak..."😊

bardocz
jön a globális felmelegedés,tengerpartról lounk homokot és szétszórjuk az alföldön,és miénk a siker😄
Scottt
<#banplz><#taps><#taps>sajnos van benne valami..

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Punker
a víztisztítók világszívnonalúak, szal csak sivatagba kell csalni az ellent......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Pontosan. Ezzel együtt én sem kedvelem a románokat, se a romákat, de ezzel szvsz így van az ország nyolcvan százaléka. Viszont ennek dacára nagy hülyeségnek tartom, hogy valakik ilyen videókat fabrikálnak, mert tényleg csak gyûlölködés lesz belõle. Lassan már ott tartunk, hogy a két ország közötti gyûlöletet már nemnagyon van hová mélyítani.

A másik dolog meg az, hogy köztudott, hogy a Magyar Honvédség és légierõ olyan helyzetben van, amit nemnagyon kéne reklámozni.
Azon a 15 darab harmincéves T-72-esen, ócska Hindeken és Hipeken, meg a többi ócska felszerelésen inkább csendben szégyenkezni kellene, nem pedig kérkedni vele. Tudom, óriási kormányfelhajtás volt a Gripenek átvétele körül, de be kéne végre látni, hogy az a kevés Gripen jelenleg az egyetlen elfogatható színvonalú fegyverrendszer a magyar légierõben.
A hadseregrõl nem is beszélve, ott a kevés ajándékba kapott amerikai M4-esen kívül semmi említésre méltó nincs.

Hassel606
Én végignéztem õket...Az "alapmûvet" is hülyeségnem tartom, sajnos nem a legjobb passzban van az MH.😞

I.C.ram
akkor nézd meg a többit is, amit az a videó gerjesztett. Tökéletes példája a gyûlölet gyûlöletet szûlnek!
Tetszett a videó
köszönöm.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Sadist
MOA: Minutes Of Angle

Egy szögpercet jelent, ami 100 yardon durván 1 inch szórásnak felel meg.
Ha utánaszámolsz trigonometrikus szögfüggvényekkel, akkor egy picit több jön ki, mint 1 inch.

Tehát az alábbi esetben azt jelenti, hogy ha mindkét fegyvert lerögzíted egy céltáblától 100,200,300, ... yardra, és lõsz vele néhányat, akkor a Gepárd lövései 0.7, 1.4, 2.1, ... körben lesznek, míg a Barretté több, mint 1,2,3, ... inchesben.

CQC: Close Quarter Combat
Magyarul épületharc.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

A MOA az Minutes of Angle/Arc, azaz szögperc. Ez pontosságnál azt jelenti, hogy a fegyver szorása az adott szögperc alatti. Az 1 MOA pl az 100 méteren kb 2,9 cm-es körön belüli szórást jelent. (Az angolszászok azért szeretik mert kb 1 inch) Azért ívpercben van megadva, mert így bármilyen távolságra kiszámolható a szórás.

A CQC (vagy CQB is szokot lenni), pedig a Close Quarters Combat/Battle azaz a közelharcot (általában épület vagy városi harc) jelenti.

hali,
nézegetem a gepárd m1 vs barrett összehasonlítását, de nem tudom, hogy ez :Accuracy/pontosság/ : 0.7 MOA; above 1 MOA mit jelent,
Szóval mi az a MOA?

Másik kérdés, hogy "short rifle for CQC purposes" ban a CQC mit jelent ?
Ja és mér csak az m1 van redszeresítve? Olyan drága 😊)))

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Hassel606
Off
Cod4-re ment válasz! 😊

On

bardocz
román airforce-nál pont erre számítottam😄
"Nézd meg még 100-szor.." mirõl beszélsz elgurult a gyógyszered 😊?

SgtChris
Nagyon jó poén télleg... Szánalmas. Nézd meg még 100-szor. És itt teljesen off...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

erre a román ügyre van egy jó poén video:
http://www.youtube.com/watch?v=xGh0oHjJGu8

😊

Az elsõ harci bevetéseknél kiderülhet mennyit ér.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

JohnnySmith
Ezekszerint igen.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

degenerator
akkor a lap szerkesztõi biztos rosszul informáltak.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Egyrészt az aktív védelem kizárólag az irányított páncltörõ rakéták egy része ellen alkalmazható. Másrészt ez a felsõ védelem azért eléggé korlátozott. Harmadrészt meg a modern nyugati harckocsik jó 20 tonnával nehezebbek, azért az nem csak ballaszt 😊

[NST]Cifu
Kicsit erõs azért a világ legjobban védett harckocsijának aposztrofálni, én inkább a Merkavát és a Leopard 2A6-ot tekinteném annak.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

degenerator
link

A tornyot kombinált passzív páncéllal és aktív védelemmel láttak el. Ez a T-90-t a világ legjobban védett harckocsijává teszi. A tégla formájú elemek a torony felsõ részét is védik a felülrõl érkezõ támadásokkal szemben.

cáfolat?

degenerator

kösz majd megnézem

repvez
Igaz,de volt valami kavarc velük,mert mintha kaptunk volna a lezuhantak miatt potlást ,legalábbis az elején.Vagy ezt rosszul tudom?Vagy ennyi volt az alapmennyiség?
Molnibalage
Pl. Zord Gábor blogjában, de máshol is meg lehet találni ha rákeresel.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

és errõl info hol van? Nem is hallottam

MiG-23-ból 16db (12+4) került rendszeresítésre, míg Szu-22-bõl ha jól tudom 12+3.

Molnibalage
Tíz évre vettünk 16800 órát. Ez röhejesen kevés.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

hivatalosan még nincs közölve mennyi lesz a gripen rep óra nem?

repvez
Sztem meg ez régen is 14 volt mivel a mig 23-ból is csak egy század volt és abbol is 14 db volt rendszeresitve.
Molnibalage
Azért kérdeztem meg, mert a múltban ekörül is volt vita és akkor sem lett eldöntve... Ugyanis ez a világon mindenhol más. EZÉRT kérdeztem meg. Mert nem mindegy, mint látható. USAF-nál 24 gép (legalábbis ennyi volt még régen), de a US NAVY hordozón meg 12 gép. Potom 100% az eltérés. A NATO-n belül ez egységes vagy nem?

repvez
Nem akarok belefolyni nagyon itt a magasröptü szócsatában,de balage te mindenkinek egyböl nekiugrasz ha valakinek más a véleménye és a saját kis infodat probálod bizsonygatni és közben olyan alapvetõ dolgokat meg megkérdezel,hogy mennyi egy század gép.Nem érzel egy kis kontrasztott benne?

Dara: Ha még azt is belevesszük a felsorolásodba,hogy szlovénia légterét is be akrták/akarják válallni ellenörzésre akkor még kevesebb a jelenlegi gépszám.
Punker
100 órát elérik egyáltalán?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Azért a 40-50 gép az szerintem sok. 24 gép az már elég lenne szerintem. 80%-os hadrafogatóság mellett 19 gép lehet röpképes. 2x2 gép készültségi gépnek elég marad 15. 2-4 gép kétüléses kiképzõ marad 13-11 db. 4-8 mehet expedícióba és még marad is. Perszre 24 gép esetén legalább 3-4-szer annyi repóra kéne mint most. Évi legalább 180-200 órát el kéne érni.

a terv volt.

45-50 az nem sok egy picit? 😄

Régen úgy volt hogy 14 gripen ország védelemre a másik 14 meg Szlovén légteret védi ellentételezésért cserébe.

Punker
nincs kedvem vissz aolvasni? van valami lényeges hozzászólás?

Két század igazából még az ország légtérvédelmére sem lenne elég. Ha azt is el akarjuk látni, akarunk csapásmérésre is bevethetõ gépeket, és NATO-nak felajánlottakat is, akkor minimum 45-50 gép kellene. Ez a minimum, amivel lehetne teljesíteni minden vállalást és kötelességet.

14gép.

Molnibalage
Mekkora is most egy század? 20 vagy 24 gép?

ahogy a legtöbb szomszédnál is.

A román felújítást inkább javítgtásnak lehet nevezni.

Bucser
És legyen belõlük még egy századnyi legalább, hogy rendesen teljesíthessük a NATO vállalásokat.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF