Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Einsteinnek tulajdonítanak egy szállóigét.

"Két dolog végtelen: A Világegyetem és az emberi butaság. És a másodikban biztos vagyok"

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ahogy mondani szokták: az atomenergia ellen azok tiltakoznak, akik nem ismerik. Ez is egy felettébb hasonló eset.

SgtChris
Megerõsítem, hogy szerb katonát ábrázol. A 63. Ejtõernyõs Zászlóaljból egészen pontosan. Az oldaluk, sok érdekes fotóval...
63rd Parachute Battalion os Serbian Army

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
a szerb hadsereg oldalán találtam.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Igen. Nem vesz körül rákos emberek sokasága, sõt egyetlen egy ilyet sem ismerek. Mondtam már, TUDATLANSÁG a kulcsszó. A mobilos példa elárul, mindent. A civilnek fingja nincs mi ellen tiltakozik, de csak nem akarja abbahagyni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Animefox
Kicsit hajaz a ruszki címerre, de van valami fehér változata is csak nem találtam meg... szal szerintem orosz katona

SgtChris
Mirage F1 - Star Wars No comment... a francia piloták nem egy szívbajos népség :-)

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Animefox
"Lakhelyem mellett is volt több szovjet radar 4-8 km-en belül és azok ócskák és régiek voltak ehhez képest és mégsem volt semmi kihatása... "
biztos vagy te ebben?

Szerb AK. Látszik a gázcsövön a puskagránát irányzéka...
Plusz szerb címer a karon.
bardocz
kereszt a beszt😄
Sadist
.06-os kaliberû gyûrûpisztoly mekkora loál már 😄 Szerintem tarkóra szorítva se lehetne megölni vele senkit 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Nagy kár,nagy kár.Némelyik olyan csunya hogy az már szép.És forditva,is mint a mellékelt kép mutatja.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Scottt
Kiugrana elém ,egy ilyennel körbe röhögném.Azt fejbelõne<#wow1>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
Így van. De az emberek nagy részének a legelemibb fizikai ismeretei sincsenek meg.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

SgtChris
Vazzze...télleg a sas lábai között van valami trikolor-féle... :-) Már épp keztem felháborodni, hogy hol van a kék-fehér-piros zászló... :-D

SgtChris
Nem-nem, nincs az letörve... :-) Ilyen az igazi.

Punker
kék-fehér-piros zászlóval nem lehet lengyel 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Scottt
Én azt hittem airsoft és letört a csõ végébõl egy darab<#idiota>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

SgtChris
Bizti, hogy szerb? Nem kötekedésképp, de a pajzson található sas motívum meg az egyenruha foltjai nekem lengyelnek tûnnek. Mondjuk a lengyeleknél nem tudom hogy van-e rendszeresítve a AK-63D.

Erre szokták azt mondani nagyon helyesen, hogy ha nem zavar a fejedhez szorított mobil, ami ott hirtelenjében jóval nagyobb energiasûrûséggel sugároz közvetlen az agyad mellett, akkor mi a túróért zavar a sokkal kisebb terhelést jelentõ radar? Fõleg, hogy mobil adóból százszámra van a környékeden, még sincs minden második embernek agyrákja.

És azt sem ártana figyelembe venni, hogy a radarok által használt frekvenciájú hullámok nem hatolnak be a testbe, maximum végigfutnak a bõr felületén. Tesla pl szeretett azzal szórakozni, és másokat elképeszteni, hogy több ezer voltos magasfrekvenciájú feszültséget kötött a testére. Mégsem rákban halt meg.

degenerator
az tûnt fel, hogy mintha letörték volna a csõszájféket, de ahogy látom, nem.
egyébkét a fickó szerb.

Hypo
Pl francia orszagban van egy olyan torveny ami a tobbseg vedelme a kisebbseg ellen, ami annyit tesz hogy ha pl egy utat epitenek es 2 ezer ember megfurna viszont 200 ezer meg jol jarna tole, akkor fognak egy kis penzmagaot es ahelyett hogy milliardokert elterelnek az utat adnak belole a 200 ezer embernek fejlesztesre....bnalunk ilyen nincs nalunk az M0 as mar 20 eve epul es kerulgetik 5 bacsiert......

Cifu kosz a helikiopter ismertetot, mindig hasznos amiket irsz KOSZONOM

SgtChris
Õõõõ....bocs, hogy belevau, de Bánkúton és Békéscsabán (a másik két helyszín ahol már üzemel a Pécsre is tervezett lokátor) is élnek emberek úgy rémlik. ÉS nem hullanak tucatszámra a sugárzástól. Ott miért nem volt ekkora botrány?
Mondjuk érdekes, hogy a népszavazáson való részvétel nem tükrözte azt, hogy ennyire érdekelné a pécsieket a dolog.
Az eredmény: választásra jogosult 127.128 állampolgár 32,51 százaléka, azaz összesen 41.328 járult az urnák elé. Az érvényes szavazatokat leadott választók 94,3 százaléka, azaz 38.870 elutasította a fejlesztést, 5,7 százalékuk, azaz 2.343 ember pedig támogatta azt. forrás: greenfo.hu)
Tehát a maradék cirka 90e ember pont lesz*rja, hogy mit is építenek a hegyen. Én azt mondom a lehetõség adott volt a 127.128 db NEM TÁMOGATOM szavazatra. És ez lett belõle. A demokrácia diadala.

egyre jobb képek.. az új hét képe

SgtChris
Illetve, igen. Ez pont AK-63D a képen...:-) Csak azt akarta írni, hogy a MH-ben is ez van rendszerben...

az a kompenzátor...
SgtChris
Az AK-63D-nél is ez a szabvány csõszájfék. Az AMD-65/5-nél volt kétkamrás csõszájfék, de lehet, hogy a hatásfoka nem volt olyan jó, hogy érdemes legyen megtartani, másrészt bonyolultabb is lehetett gyártani...

Sadist
Illetve nem is a visszarúgása, hanem hogy ne csavarodjon annyira felfelé a fegyver lövés közben.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Igen, hogy kisebb legyen a visszarúgása.

Molnibalage
Furán ferde a csõvége, minhta lenyesték vola. Persze a kézifegyverekhez nem nagyon értek..

Molnibalage
Azt miért is lenne egészségkárosító?

Az, hogy meg azért csökken az ingatlan értéke, mert valótlant állítanak az igen szomorú ebbõl látszik, hogy tudatlanokkal van tele a világ akik terjesztik a téveszméiket.

Nem ez az elsõ ország ahol ilyen vagy más radar épül és sehol nem hullanak az emberek rákban. Ferihegyen is van radar és másgol is igen régebbi és elavult és mégsem hullunk.

Lakhelyem mellett is volt több szovjet radar 4-8 km-en belül és azok ócskák és régiek voltak ehhez képest és mégsem volt semmi kihatása...

Sadist
Mi van vele?

Remélem, felhúznak majd egyszer a közeledben egy olyan létesítményt, amirõl nem kérdeznek meg, de azért garantáltan egészségkárosító, ráadásul csökkenti az ingatlanod értékét. Ha meg ezek után pattogni akarsz, akkor majd jön azzal a hivatal, hogy elvakult kisember vagy, és jó lenne, ha befognád, mert erre az XY hivatal leszerzõdött az EU-val. Bár szakmailag a tied a lehetõ legrosszabb hely, de minden szomszédod ellenezte, ezért hozzád rakják. Amúgy a fürdõszobád a lehetõségek közül legjobb hely, tehát örülj, hogy csak a kerted végébe húzták fel.
Nem kívánok sokat, csak egy transzformátorállomást az ablakod elé.

Egyébként tényleg jó lenne, ha szakmailag nulla, és egyéb szempontból nem érintett emberek nem szólnának bele (ezalatt értendõ a hadügyminiszter is). Ha meg a szakmaiság a fõ szempont, akkor tényleg miért is nem az eredetileg tervezett helyre húzzák fel, ami ugyebár a Tenkes lett volna. Ja, hogy ott tiltakoztak az emberek, és a politikusainknak ott voltak szõlõi??? (a'la Villány / Siklós borvidék).
[NST]Cifu
A P, PF, PFSz, PFM, ezek mind két szárny alatti és egy törzs alatti pilonnal rendelkeztek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

degenerator

a végét nézd, a végét.

Molnibalage
Cifu a MIG-21PF az ugye csak egy-egy szárny alatti fegyvertartóval volt ellátva? A PMF az már rendelkezett összesen 4-gyel vagy csak kettõ szárny alatti volt összesen? Azt tudom, hogy az MF már 4-gyel bírt.

Molnibalage
Egyszer régen belinkeltem egy elhagyott szovjet gyár(?) vagy katonai telepet és mellette voltak elhagyott repcsik és harcjámûvek is és egy hatalmas parabolaantenna. Nem emélkszik valaki a linkre? Nekem elveszett vinyóhalál miatt.

Erõteljesen termitreakció kinézetû a dolog.

ColdFire
ezt én is szeretném megtudni :o

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Azért a brit Apache-k nem kisebbek az amerikai társaiknál...

[NST]Cifu
Szóval légirendészetre/határrendészetre közel alkalmatlan a típus, márpedig ez az egyik legfontosabb alkalmazási területe a harci helikoptereknek.

Határrendészetnél szvsz 300 lõszer bõven elég, egy Határõrt kérdeztem korábban, hogy mennyi lõszerrel mentek ki, azt válaszolta, hogy 30 éles lõszert kaptak. Mikor keveseltem azt válaszolta, hogy ha olyan szituáció van, amit 30 lõszerrel nem lehet megoldani, akkor már úgyis mindegy, mert azt már háborúnak hívják. Sarkított példa, de a válasz végülis helytálló. Ha 150 HE-Frag és 150 AP lõszer nem elég, akkor ott úgysem a gépágyú lesz a fõ eszköz. Csecsenföldi tapasztalatok ide, Afganisztán oda, akkor inkább irányítattlan rakétákkal sorozzák meg a gyanus épületet. 😊

Fõleg, hogy a BAe Systems fejleszti, szóval a brit hadsereg jó eséllyel így is rendszeresíti.

A Zumwalt osztályra kerültõ 155mm-es AGS hajóágyút is a BAe fejleszti, mégis valószínûtlen, hogy egyhamar feltünne a Brit hadihajókon, egyszerûen azok túl kicsik hozzá (az új Type 45-ösökra is 114mm-es löveg került). Mondjuk én az infravörös önírányítású Hydrát (amit talán a Boeing fejleszt?) inkább preferálnám. 😉

Így már majdnem OK, viszont még mindig nincs rendben valami....

Ezt beszéld meg a Mil irodával, a legtöbb brossúrában 460-470km-et adnak meg Range-nek, és 1100km-et átrepülési távolságra. 😊

Az ausztrálok már jelenleg is a Hellfire-t használják, a spanyolok Spike-ot fognak rendszeresíteni rajta... A franciák ugye a jelek szerint szintén Hellfire. A szaudiak meg ki tudja. Náluk lehet akár Brimstone is.

A németek mégis kitartanak a saját rakétánál. Mondjuk érdekes, hogy viszont a levegõ-levegõ rakétáknál õk eröltették a Stinert, noha potenciálisan ott volt a Mistral mellett az RBS-70 is, opcióként.

[NST]Cifu
Van még kép ezekrõl a Mi tipusokról.

Sajnos nem nagyon találni a neten, ezekrõl a modellekrõl sincs jobb minõségû.

A kamov-okról viszont vannak:

Kamov I.
Kamov II.
Kamov III.
Kamov IV.

Kamov V-100

És egy kérdés,talán off:a Sturer Emil és a Dicker Max esetéban mi nem vált be?

A Dicker Max eredetileg prototípusnak épült egy erõs páncélvadász részére, bevált, eredetileg többet is akartak belõle, de végül mégis inkább más programokra helyezték a hangsúlyt. A "bevált" terén viszont megjegyzem, hogy egy ilyen jármûnél, különösen a keleti fronton nem kis problémát jelenthetett a nyitott küzdõtér.
A Sturer Emil hasonló cipõben jár, a Tiger I. építését favorziálták inkább.

Punker
csecsenföld idõszerûbb nekik.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nem éppen tõlük kell tartani. Viszont a nagyobb szervezett ember és egyéb csempészbandák idõnként meglepõen jól fel vannak fegyverkezve. Errõl meg lehet kérdezni a kolumbiai, mexikói és amerikai határrendészeti szerveket, vagy akár a USCG-t is. De akár az oroszokat is. Nem jellemzõ hogy megijednének holmi harcihelikopterektõl. Ahogy a kolumbiai "ültetvényesek" is lelõttek már nem egy utánuk érdeklõdõ, illetve a terményeiket veszéjeztetõ repülõeszközt.

Scottt
Ha illegális bevándorlóként megjelenne fölöttem egy Mi-28as kicsit összehugyoznám magam...

"Arról az apróságról nem is szólva, hogy az orosz gépágyúlõszer nagyobb és erõsebb..." Ez már hagyomány.

A lõszerjavadalmazás elégségessége pedig erõsen alkalmazásfüggõ. Nem nagyon jellemzõ, hogy 15-ösnél rövidebb sorozatokat lõnének. Ez viszont csak 20 tûzcsapásra elegendõ, ami szerintem nagyon kevés. Lehet ott a sok rakéta, de élõerõ ellen nem biztos, hogy pont az Ataka a megfelelõ, ahogy a nemirányított rakéták sem, csak területcélok esetén. Emellett ha szempont a minimális járulékos károkozás (mondjuk ez az oroszoknál nem az), akkor a gépágyú a legjobb megoldás. Szóval légirendészetre/határrendészetre közel alkalmatlan a típus, márpedig ez az egyik legfontosabb alkalmazási területe a harci helikoptereknek.

Igen arra. Viszont még így is lehet, hogy elõbb kerül széleskörû rendszeresítésre, mint a Mi-28. Fõleg, hogy a BAe Systems fejleszti, szóval a brit hadsereg jó eséllyel így is rendszeresíti. Aztán ha kiderül, hogy jó fegyver, akkor gondolom megveszik az amerikaiak is. Majd meglátjuk.

Így már majdnem OK, viszont még mindig nincs rendben valami. A harcászati hatósugarat tipikusan a hatótávolság (és nem az átrepülési távolság) harmadaként adják meg. Ha az 1100km-es átrepülési távolságot harmadoljuk, még akkor is csak 370km a hatósugár. Viszont az átrepülés gondolom póttartályokkal, egyéb függesztmények nélkül értendõ, szóval jó esetben a hatótávolság ~900km lehet max, ami ~300km-es hatósugarat feltételez.

Az ausztrálok már jelenleg is a Hellfire-t használják, a spanyolok Spike-ot fognak rendszeresíteni rajta... A franciák ugye a jelek szerint szintén Hellfire. A szaudiak meg ki tudja. Náluk lehet akár Brimstone is.

Mert az emberek nem szertik a katonai kiadásokat,még akkor sem ha nem nekik kell fizetni.pedig szükséges rossz.
Ez mindenhol igy van,nehéz megérteni hogy nem csak jogok,de kötelességek is vannak.Más területre is igaz.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Az elvakult civilek már megint pattognak a radar miatt. Ez már tûrhetetlen... Zengõ sem volt jó nekik, a Tubes sem. Miért szólhatnak bele mezei civilek a radar megyfigyelés SZAKMAI kérdésébe fõleg, hogy ez NATO kötelezettség és még fizetik is nagyrészt?

Az emberek butaságára nem nagyon találok szavakat.