Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam II
A toborzós kép már kevésbé néz ki jól.

Bercsényis. Jól néz ki 😊

degenerator
franc. lemaradt két betü. szóval:

T-90 gondolom benne se volt a listában.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Punker
jók ezek a listák csak értelme nincsen kb semmi.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Egyszer láttam asszem ilyen listás harckocsisat és T-34 lett az elsõ. Egyet tudok vele érteni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bucser
nem. T-34 és T-72 volt benne.

T-34 a harmadik T-72 meg a hetedik talán.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

degenerator
T-90 gonodlom benne volt a listában.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Bucser
Leo.

A merkava asszem 4. lett.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Melyiket hozták ki az 1. helyre? Merkava Mk4?

Bucser
jééé a 10 legjobb tank sorozatban az Abrams csak a 2.?

[NST]Cifu
A hadsereg elõször erõdemonstrációként vonult fel, majd a teret körbevették, az elsõ idõszakban még voltak helyek, ahol el tudták hagyni a tüntetõk a körbevett területet. Akik maradtak, azok bizony a késõbbi kézifegyvertûz, bajonett-roham és ütlegek áldozataivá váltak. A harckocsik nem használták a fegyvereiket.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A kommunista kínában? Sokkal kissebb dolgokért is kivégeznek meg bebörtönöznek embereket.

És vajon mi volt a parancs?
Demonstrációs felvonulás vagy eleve harckocsikkal gondolták a rendcsinálást.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

[NST]Cifu
Ha jól tudom, a "Tank Man" identitása a mai napig nincs tisztázva, egyes források ugyan megnevezték, sõt, állítólag az illetõt nem sokkal késõbb ki is végezték, más források szerint viszont azóta is bújkál, a Kínai rendõrség és hadsereg nem fogta el. A kivégzése ellen szól, hogy még a lázadást szervezõ embert is csak bebörtönözték hat vagy hét évre.

Ugyanakkor egyes katonákat valóban kivégeztek, mivel a harckocsijaikat, gépjármûveiket felgyújtották, és csatlakoztak a tüntetõkhöz, de nem hiszem, hogy azok a bizonyos harckocsizók közéjük tartoztak volna.

Punker
kínában? parancsmegtagadásért? ott ha levegõt veszel már azért lecsapják a fejed a párt parancsára még most is nem hogy akkor.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

I.C.ram
Harckocsizót? Miért végezték volna ki? Ebben semmi logika. Azért azt tõle sem várhatják el, hogy áthajtson egy élõ emberen a média kereszttüzében.

Mindenféle verziók vannak. Van pár olyan, miszerint kivégezték a tüntetõ csávót, és van pár olyan miszerint életben van, vagy Kína belsõ részén vagy Taiwan-on.
I.C.ram
Konkrétan azt is tudni lehetett, hogy ki ez a kissrác: Faris Odeh

"Although different sources offer different dates of Odeh's final confrontation with the Israelis, all agree that it was between November 8 and November 10. Odeh was reportedly at the front of a group of young Palestinians throwing rocks at Israeli troops at the Karni crossing. He was reportedly crouching to pick up a stone when he was fatally shot in the neck by Israeli soldiers. According to Odeh's friends, the boy was so close to an Israeli tank that they had to wait an hour before they felt it was safe to retrieve his body and load it into an ambulance. He was pronounced dead upon arrival at the hospital."
Punker
utána kéne keresni én úgy tudom õt csak lesittelték és a harckocsizót ítélték halálra amiért megállt.

Vagy inkabb a vegso elkeseredettseg vezette ide?
Amirol beszelsz az a Tienanmen teri diaktuntetes volt. Azt az embert, aki megallitotta a testevel a harckocsioszlopot ha jol tudom kesobb kivegeztek.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

degenerator

[NST]Cifu
Annak egy erõsen továbbfejlesztett változata, a Magach 6B (Gal).

Reaktív páncélzat, Merkava Mk.1 lánctalpak, új futógörgõk, új motor és erõátvitel, új tûzvezetõ rendszer, a parancsnoki kupola alapcsony profilú saját verzió, plusz 1x 12.7mm-es és 2x 7.62mm-es géppuska külsõ felszerelésben, 2x 10 gránátvetõ (köd, könnygáz, repesz).

degenerator
azért írtam ezt a mondatot: az amcsiktól csak az abrams-t, az m4et, meg az m16ot ismerem fel. tán a tomphsont😊

Akkor érthetõ.
Adam II
Szvsz palesztin a kissrác.

Adam II
Eredetileg ez is amerikai csak õk már asszem kivonták a forgalomból.

degenerator
akkor azért nem ismerõs. az amcsiktól csak az abrams-t, az m4et, meg az m16ot ismerem fel. tán a tomphsont😊

Néha van, hogy az ember besokal és bármilyen eszközzel megpróbál szembeszállni az ellenséggel. Kínában is beállt az egyik ember a harckocsik elé az egyik tüntetéskor(ami inkább lázongásba, majd késõbb vérengzésbe torkolott).
De mivel nem tudom, hogy ezen a képen mi a helyzet, ezért nem mondnék egyértelmû megállapítást. Lehet csak volt már benne egy kevés és éppen a kocsmából tántorgott haza 😊
Adam II
Izraeli M60 (A3?).

degenerator
gránáttal többre menne? egyébként miféle harckocsi ez?

Semmivel sem rosszabb mint azok az emberek akik dudálással probálnak kijutni a dugóbol,vagy az orájukat nézva várják az autobuszt.
A tettél valamit érzése megvan,talán legközelebb már gránátot dob.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Scottt
Legújabb titkos fegyverük😉

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

biztos a fejébe szált a a Bosszú...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

degenerator

ez mit gondolhatott magában?

degenerator

Scottt
Inkább nem akarom látni<#hehe>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Amennyire én tudom az ERA-ban plasztik robbanóanyag szerüség van. Azok meg relatív jól viselik a behatásokat, pl tudtommal a C4-be bele lehet lõni, ill felgyújtva sem robban csak lassan ég. A felrobbantásukhoz egy kisebb robbanótöltet kell, ami elindítja a plasztik robbanását. Becsapódáskor a kumulatív lövedék egy igen nagy sebességgel mozgó több ezer fokos fémsugár lesz, a KE pedig egy 1500-2000 m/s-mal mozgó 3-4 kg-os lövedék. A KE lövedék mozgási energiája könnyen összehasonlitható egy gépkarabély vagy géppuskalõszerével. Szerintem kb 3-4 nagyságrend van köztük.

Punker
HM-nek van 1-2 vicces videója 😊

Hassel606
Karabély lõszerben is létezik páncáltörõ-gyújtó. Esetleg az?

Scottt
Most bele gondoltam nekünk mikor lesz ilyen propaganda mûsorunk😄

Dehogynem mutogatják, csak nem ezeken a csatornákon. Értelemszerüen az Abrams gyárba nem engednek be egy orosz forgatócsoportot és nyilván még egy amerikainak is vigyáznak minden lépésére. Ez fordítva is így mûködik. Keress rá arra, hogy "Udarnaya sila", az többségében orosz cuccokat mutat be, a megszokott orosz szerénységgel. Amúgy ez a hozzáállás valahol érthetõ, elvégra az átlagpolgár nyilván szívesen hallja, hogy az õ országa gyártja a legjobb fegyvert az õ pénzébõl. A hadsereg sem szivesen segít egy olyan dokumentumfilm elkészítéséhez, amibõl az jön le, hogy mennyire gagyi dolgai vannak.

Adam II
Én is ismerek egy-két hasonló egyént.

degenerator
ismerek egy fiatal srácot, õ ebbõl a mûsorbó vette, hogy az m4 az mesterlövészpuska is, mer van rajta távcsõ. és nem lehetett megmagyarázni neki, hogy azér nem egészen úgy van, mert õ látta a tv-ben.

Adam II
Ezekbõl a mûsorokból ki kéne tiltani a leg és egyéb fokozó jelzõket. Az embereket (fõleg a laikusokat) arra készteti ,hogy mindenáron kinevezzenek valamit legjobbnak és errõl vitatkozzanak holott szerintem a haditechnikában nagyon nehéz meghatározni ilyesmit a rengeteg tényezõ miatt.
Azt viszont nem állítanám ,hogy propaganda miatt nevezik az Abramset legjobbnak mert ha megnézed tökmindegy mirõl szól a mûsor az mindig a legjobb. Jövõ Fegyvereiben is minden hiperszupermodern ultrahatékony. Az oroszok meg nem hiszem ,hogy szívesen mutogatnák fegyverrendszereiket ilyen parasztvakító mûsorokban szóval azt meg azért lehet ritkán látni.

[NST]Cifu
A panel külsõ felének vastagsága bizony nem lehet túl vastag és nehéz - a reaktív páncélzatok egyik nagy problémája a tömeg. Nem lehet túl nehéz, mert akkor a teljesítményt már túl károsan befolyásolja.

Amennyire én tudom, a modern nyugati HK-k nagyjából egy szintet képviselnek, de az Abramsnak adhat elõnyt a DU alkalmazása.

Az egyik legfontosabb kitétel ugye a torony, egy harckocsi esetén a tömeg jelentõs része ugyanis ez (akár a tömeg felét is kiteheti). Ez van leginkább kitéve a tûznek, ezért ez a legerõsebben páncélzott része a harckocsinak. Namost a Leopard 2A4 tornya úgy nyom hasonló tömeget (fejbõl nem tudom, de valami 27 tonna körüli szám rémlik), hogy kisebb befoglaló méretekkel rendelkezik és kisebb célfelület szembõl.

A legjobban védett harckocsi jelzõje amúgy szerintem egyértelmûen a Merkava Mk.4-é. Az izraeliek mindent feláldoztak a védelem érdekében, a motor elõre telepítése, a torony alakja, a stb.

[NST]Cifu
az in dex harckocsitopikjában azért olvasni érdekes dolgokat a legjobbnak kikiáltott abrahmsokról😊

Azokról már évek óta beszélnek. Az Abrams nem ok nélkül nem exportgyõztes termék, általában politikai okokból döntenek mellette (Egyiptom, Ausztrália, stb.).

BTW a "legjobb" jelzõt max. a Discovery és az NGC mûsoraiban szokás rá mondani.

7.62es beindíthatja areaktív páncélzatot?

Melyik 7.62-es?
A legtöbb reaktív páncélzat a gépkarabély lõszereknek még ellenáll (7.62x39, 5.56x45), de az erõsebb puskalõszereknek (7.62x54R) viszonylag kis távolságból (~50-100m) már beindíthatják. Erõsen függ melyik reaktív páncélzatról beszélünk amúgy.

Punker

Nincs 'h' betû a nevében.

Izraelben ránéztek az AUG-ra asszem, és megszületett a TAVOR.. 😉 Bár az AUG gázelvezetése más. Licenciák tisztelete terén kb. Kínával vanna egy szinten.. ezért idegenkedem az izrael hadi cuccoktól, erõsen érzõdik rajtuk az összeollózgatás.. ami persze nem baj, csak nem tud megfogni.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

degenerator
én majd arra a toronynélküli orosz harckocsira leszek kiváncsi, amit cifu említett...

Szvsz nem indítja be. Egyrészt át kéne hatolnia az ERA külsõ lemezén (mondjuk ez meg megeshet, nem tudom milyen vastagok), másrészt fel kéne robbantania az ERA-ban lévõ robbanóanyagot, az meg szvsz ennyitõl nem robban fel. Egy 7.62-es lövedék ill egy kumulatív sugár vagy KE penetrátor azért kicsit más energiaszintet képvisel.

Lehet hogy propaganda, de igazából nehéz megcáfolni. Amennyire én tudom, a modern nyugati HK-k nagyjából egy szintet képviselnek, de az Abramsnak adhat elõnyt a DU alkalmazása. Nem meglepõ módon errõl elég kevés publikus info található. A harci alkalmazást tekintve elég jó statisztikákat mutathat fel, amivel kevés más hk rendelkezik. Az egy más kérdés, hogy leginkább azért, mert nem vetették be õket harci helyzetben.