Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tigristank
Teljesen mindegy, a lényeg, hogy nem ülnék a kocsiban. 😄

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Ez az uj US ARMY népszerüsitõ program az iraki civil lakosság részére !
Igy kivánják javitani a kommunikáciot a iraki civilekkel , megmutatják az amerikai civilizáció kulturális erényeit , fejletségét hogy javitsák a közhangulatot !
A 2008/4-es Aranysasban van egy cikk errõl (kinai repülõgéphordozók),de lényeg az amit Cifu leírt.

[NST]Cifu

A Varjag 2006-ban elkezdõdött felújítása véget ért, a hajót valószínûleg ellátták hajtómûvel és kormányberendezéssel (eredetileg mindennemû gépészeti rendszer nélkül, hajtómûvek és kormánylapátok nélkül adták el). A meg nem erõsített források szerint az új neve Shi Lang, a felfestett azonosítószáma 83.

A fotók szerint viszont még idén márciusban sem volt felszerelve semminemû fegyverzettel, sem rádióelektronikai eszközökkel (rádiók és radarok), és a fedélzeten sem látni repülõgép-hordozókon szokásos felfestéseket.

A kínaiak egyfelõl megrendeltek egy adag Szu-33-ast, másfelõl a verebek szerint két teljesértékû hordozót építenek orosz segítséggel. A repülõgépek valószínûleg elektromagnetikus katapult segedelmével indulnának. A Varjag feladata a kiképzés és a tapasztalatgyûjtés lenne. A szóbeszédek szerint 2010-re szerelnék fel, és indítanák ki a tengerre...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Elvileg nem fejezhetnék be asszem szezõdések miatt, de ezt nagy ívben...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ki tud valami bövebbet a volt szovjet Varjag nevü repülögép hordozo sorsáról ? Be fogják-e fejezni a kinaiak és ezzel uj korszak kezdödik a flottájukba vagy csak kiállitják disznek a kikötöbe ? 2006-ban volt utoljára ezen a forumon szo róla ( legalábbis a keresõ szerint ) !

http://www.sinodefence.com/navy/surface/aircraft_carrier.asp
degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Scottt
De azért jól néz ki😉

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Molnibalage
Ja.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az eredeti képen egy Hornet van.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Maximum sebesség 650 mph 1000 km/h

szóval nem valódi 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Molnibalage
Vannak kétségeim. A szárny és hajtómû alja furán néz ki.

Punker
ez valódi?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Izé...

Hypo
Erdekes riport hatha nem lattatok:

IAF

degenerator

tényleg nehéz lehetö sszerakni egy ilyet.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Tudja valaki, hogy hány fõs a Bercsényi László zászlóalj? Olyan 300-500 ?

[NST]Cifu
A NATO MP (többcélú) lövedéknek is 10mm-es átütõképessége van 1000 méterrõl, a standard "ball" lövedéknek 500 méterrõl 8mm, 1200m-rõl 4mm az átütõ képessége, tehát szvsz olyan 200-250 méterrõl nem jelenthet neki problémát egy 10mm-es páncél átütése.

es ha nem pctoro lovedek van benne?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

[NST]Cifu
Gépkarabélyok tüze és a közelben robbanó tüzérségi lövedékek repeszei ellen. Egy 12.7mm-es géppuska páncéltörõ lövedéke 11mm-nyi RHA páncélzatot visz át 1500 méterrõl.

Ez a 10 mm acelpancel mire eleg? Mi ellen ved?

oooo, koszike.
Kozben latom nekem is sikerult egy sargabekat linkelnem 😞
/me looser 😊

Panhard ERC 90 Sagaie. Francia felderitõjármû 90 mm-es löveggel.

Tudja valaki, hogy a baloldali mi lenne?

[NST]Cifu
Valamiért nálam nem megy a Dillonaero oldala, én ezt találtam. E szerint:

Firing Rate: Fixed 3,000 SPM or 4,000 SPM

Az adatok forrása az oldal szerint: http://dillonaero.com/ 3feb2006

szerintem ennél inkább kilóra mérik 😊

[NST]Cifu
Attól függ, hogy a hadsereg vagy civil felhasználóról van szó, de igen, nagyságrendileg 0.35$ (hadsereg) a kezdõ ár, és valahol 0.5-0.6$ (civil) lehet szó.

degenerator
egy darab lõszer mennyi lehet? 50 cent?

[NST]Cifu
Azt mondják benne, hogy 3000 lövés / perc (az M134 elvileg 4000 lövés/percet tud, de lényegtelen). Ha jól értettem, akkor Kari 45 másodperc alatt "nyírta ki" a fát, ez ~2250 lövést jelent.

[NST]Cifu
Yupp, ez a Sprut-SD, egy 125mm-es sima csövû löveg egy gyengén páncélozott testen, ami viszont úszóképes és ejtõernyõvel ledobható. A PT-76 utódja gyakorlatilag.

Huh, az szerintem egy 2S25 Sprut. Ez egy 18 tonnás, BMD-3 alvázra épített könnyüharckocsi vagy önjáró páncéltörõ löveg, izlés szerint 😊 Amennyire én tudom a deszantcsapatok támogatása a fõ feladata, ugyanis velük együtt ledobható.

degenerator
hány dollárnyi lõszert lõhetett el az a csaj?

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Nem. Kifejezetten harckocsira.

Ha a nagy önjáró lövegre gondolsz, az a 2S19 Msta-S

Molnibalage
Veszett jó képek.

Még.

Mi az az új szögtelet tornyú harcjármû? Az SA-15 Tor is nagyon ritka látvány ilyen összecsukott állapotban. Én még soha nem láttam.

Animefox
degenerator

[NST]Cifu
Amit itthon M1-nek hívnak, az egy saláta. A legkülönfélébb alváltozatokat takarja, "egységesítve" T-72M1 lett az elnevezése. ^^

Van / volt Lengyel T-72M, T-72A, T-72B, és volt alap T-72, amit utólag alakítottak át a T-72A standardra (úgy hegesztették be a lézeres távolságmérõt a toronyba).

Hogy milyen típusok mentek Irakba az jó kérdés. Mindenestre nem ok nélkül mondhatta azt egy iraki tábornok, hogy a segélyként kapott harceszközök egy jó része ócskavas... ^^

M2-es sose volt a magyar hadseregben.

Srácok tudtok nekem olyan honlapot mondani(esetleg könyvet) ahol Magyarország katonái vannak koroknak megfelelõen,leírással,képpel ?
Fõleg 1000-1550 körüli hadsereg érdekel.

Az iraknak adott T-72 harckocsijaink milyen verziók voltak?
Alap,vagy esetleg M1?
Volt(van) e kis hazánknak M2 verzió?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

[NST]Cifu
Per pillanat nem.A Sah idejében kaptak a Kaman (Sina) osztályú rakétát gyorsnaszádokhoz, de ezeket felhasználták az Irak-Iráni háborúban, késõbb az egységeket átalakították kínai C-802 rakétákhoz.

Köszönöm.
És akkor még egy:Irán rendelkezik Harpoon rakétával?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

[NST]Cifu
Olyan háttér kell hozzá, ami azért csak bizonyos országok esetében áll fent, tehát mondjuk éppen egy Líbia esetében nehezen képzelném el önerõbõl. Orosz segítséggel el tudom képzelni esetleg.

Az ilyen stílusú átalakítások mesterei az Izraeliek és a Dél-Afrikaiak például.

Scottt
Figy Mindenki jó vmire😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Nagyon bonyolult az átalakitás?
Ugy értve hogy magas technikai szinvonalat igényel,nrem tudná akármelyik ország megcsinálni?Például Libia?

Sadist
Valakinek megvan a teljes film? <#idiota>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

ez mi lenne mer én nem jöttme rá?