Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Animefox
Ne nevessetek de én mikor látok a felvételrõl olyat hogy megy a konvoj, én másodpercek alatt a felvételrõl megállapítom hogy na ott bumm lesz, és mindig bejön. Nekem érdekes mindig feltûnik a vakondtúrás az út mellett.... na ott csúztatják az út alá a robbanóanyagot. Ez nem 10 perces mûvelet, szal igazán lehetne felügyelni.

Punker
ppsh 2003-ban irakban? na ennyire azért ne nézzük már le õket.......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Animefox
kivizsgálnék pár esetet hogy az adott helyzetben segített e volna a testpáncél... páncéltörõ aknát leszámítva aligha terítenél le egy jól felöltöztetett katonát. De ilyen nincs és Molnibalage-nek van igaza, miszerint nem költenek rá. Ennyi... Mindent meg lehetne adni nekik, életeket lehetne menteni, de nem teszik. 100% os védelem nincs, de ha megnézed akkor rájöhetsz hogy egy US Marine full védtelen egy Kar98-val szemben is.
Hallottam hogy egy falu támadása közben nemtom hány amcsi katona halt meg, pedig az ellenség Nosin Nagattal volt felfegyverezve. 1-2nek volt csak ppsh... lol

degenerator
néztétek a magyar mentalitás topikot? épp arról szónokol pár "szakértõ", hogy felesleges a hadsereg, és milyen jó nekünk, hogy ilyen szar helyzetben van a honvédség.

ha ilyen a hozzáállása a fiataloknak.....

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Az egész poszt legendagyanús. A modern és a kereszes része is. Mellesleg az a felszerelés amit leírt mennyibe fájna egy emberre vetítve? A msik gond, hogy technikai meghibásodás esetén bye-bye szuperkatona és marad egy szép sima bokorugró nyomasztó túlerõvel. A technika meg nem mindenható. A végszó azon van, hogy milyen jó lõ és mozog a katona és milyen kitartó. Ezzen meg a felsoroltak sem segítenek..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sadist
Persze, de a lényeg mégis az volna, hogy a fõ útvonalakat felügyelet alatt és "tisztán" tudnák tartani.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

ehhez elöször a szemléleten kéne változtatni. A "gyalogos kis katonák" mindig is a legalálljan voltak a létrán. Soknak, és könnyen potólhatónak tartják ezt a szegmenst.
De egyébként valóban nem olyan egyszerû még ideális könnyû páncélzatot készíteni.

degenerator
több a semminél.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
én is kb ennyire emlékszem, és ez bõven sok.

Sadist
Igen, de az se olyan, hogy ott kering 24/7. Meg szerintem azzal se nagyon szúrod ki, hogy valaki épp ledob az út mellé egy IED-t.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

degenerator
hát végülis uavok vannak.

Punker
szerinted van állandó áram ellátás?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist

Animefox
220v-ról közvetlenül, tudni illik sokat fogyaszt.

Punker
plutónium pasztilla, mint bármelyik scifi-ben 😄
az egyéni páncélok is menjenek arról.....

Sadist
Áramellátást hogy oldod meg, áruld már el 😄

[NST]Cifu
Nem túl gyorsan, ha jól rémlik 20-30 sec.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Amerikában az árakat két tételben nézik. Az egyik a program teljes ára elosztva a legyártott gépek példányszámával, így a költségben benne vannak a fejlesztési költségek. A másik pedig csak a gyártási költség per darab, a fejlesztési költség nélkül. A Northrop az 1990-es években már azt is felajánlotta, hogy ~700 millió dolláros áron gyárt újabb B-2-eseket, ha bizonyos szám feletti megrendelést kap.

Animefox
Igen és lesz a kamerán célpont kereszt is, meg felirat hogy "ide lõjjél" nyilakkal. El is felejtettem hogy egy kamerát nem lehet csak úgy eldugni és túl nagy ahhoz hogy elférjen bárhol. lol

Aki tart az embargóktól az nem fog amcsizni..
meg egyébként is fölöslegesen drágák az amcsi cuccok, és nem feltétlen sokkal jobbak.

A t-90 egyébként ár értékék arányba nem rossz. Mondjuk reaktív páncélzat nélkül lóturó.

Animefox
Nem csak viselkedtek, de mindent meg is kaptak! Tisztekkel ültek le egy asztalhoz, a szállásuk is kényelmesebb volt, anyagilag többet áldoztak rájuk mindig! Sima katonákat a vezetés mindig leszarta. MAi napig... Eszembe jut mindig az a jelenet mikor Iraqban mindenki elkezdte ásni a saját rókalyukát...
m16-ost homokba dugod, mellényedet ráteszed és izzadva ásod a lyukad.. szaros kézi ásóval vacakolsz... úgy mint 60 éve vagy elõtte.. Semmi se változik... fegyvered se nagyon jobb... aztán csak annyit látsz hogy a pilóták elhúznak fölötted és ha lent összefutsz velük akkor csak szemedbe köpnek és lenéznek...
Egy hadsereg mindig fejlõdik, a gyalogság sose fog...

Animefox
Vicces hogy egy sima katona 2008-ban nem érezheti magát biztonságosabban mint a Napoleoni háborúkban... lol

Meg lol az is hogy a civíl szférában megtalálok olyan külyüket, amiket ha a zsebembe teszek akkor máris felfegyverzettebb vagyok technikailag mint egy US Marine... és akkor ezek meg itt el kezdenek nekem fikciózni...

Hát, ruszki tankok azért annyira nem tûnnek ki ezen a téren.. relatíve gyenguskák a hk motorok hozzá ami van nekik. Inkább a jó öreg ruszki módszer, van 10 000 hk, a fegyverzet megfelelõ, anno a páncélvédettség sem volt rossz, és könnyebbel lévén a stratégiai mobilitásuk jobb (hidak jobban elbírják õket stb.). Aztán velük mély áttörést csinálni, mint a világháborúban, özönlenek át a kis zergling T-harckocsik a résen. 😊

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Animefox
suttogás is eredményez hangszálrezgést csak nem hallani, a gép viszont felismeri. rosszul fejeztem ki magam, de akkor se halja meg õket senki se.

Sadist
A bekamerázást hogy gondoltad? 😄 Bagdad fõutcájára IP alapú kamerákat telepítenél, wifi kapcsolattal? 😄 Áramot meg kapna napelemrõl? Szerinted egy orvlövésznek meddig tartana kilõni õket? 😄

degenerator
a pilóták már a 2. vh elõtt is elitként viselkedtek.

qtab986
a felkelõk megtanulták, hogy a "felpáncélzott" katonák ellen nagyszerû fegyver az RPG-7
Ezek a "felpáncélzott" katonák pl. a HMMWV-k géppuskásai vagy másképp helyhez kötöttek mint õrtoronyban?
Milyen gránátot használnak ellenük,HEAT;thermobaric vagy más?

Animefox
Egyszerûen nem a kényelemre kéne hajazni!!! Ennyi... Tudjuk hogy vannak már brutál erõs testpáncélok, de rpg-t nem fog kivédeni. Okés akkor nincs 0 emberveszteség. tölcsér aljas jármû létezik. Ha már évek óta örzök egy területet akkor nem ártana bekamerázni, legalább a fõ útvonalakat. Vagy saját utat csinálni. Saját táprendszert. Fõleg ha sok a puszta!!!
De a legfõbb gáz pedig az hogy a második világháború után nagyon trendi lett kinyalni a pilóták seggét!!!!! Ez az igazság. Fél évszázada csak azzal vannak elfoglalva a mai napig.
Gyalogság vagy az egyébb földi alakulat mit kapott 60 év alatt? Kérdem én?? Szar mechanikus fegyverek, kevlar mellény se jár minden katonának és az még nem is testpáncél. Szar sisak, szar ruha, izzadnak, nem látnak semmit, nem tudnak egymással kommunikálni normálisan és kellõen, oda nyomnak nekik papír térképet amivel max a seggüket törlik ki és még cserébe a kordináta megadásakor a pilóták nekik szórnak ólmot. azok meg akik jól végezték a dolgukat hazarepülnek és beülnek egy fotelbe kakaóval mint akik jól végezték a dolgukat...

degenerator
azt írtad, hogy a kommunikáció anélkül zajlik, hogy az embernek meg kéne szólalnia....

nem semmi azért milyen élénk a fantáziád, csak a realitásal kár keverni 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Animefox
gégemikrofon a második világháború óta van, szerinted azóta nincs továbbfejlesztve??? Ember!!! Több mint 60 év!!!

Animefox
Én már a 2005-ös Sony kézi kamerában is láttam már ilyen hagfunkciót, vagy a mosolykeresõ Sony fényképezõgép, nem nagy kunct.. Ma a modern mobiltechnológia korszakában semmin se csodálkozok. Tudjuk milyen pici tud lenni ez meg az, min csodálkoztok ha ezt beleteszik egy sisakba? Engem jobban aggaszt az a pár vezeték, ha elszakad vagy az ürge beleakad vele valamibe. Najó persze még nem kész verzió.. Dea fegyver is összevolt kötve a sisakkal meg.... minthaaa... lett volna valami a hátában is az ürgének... Ja meg külön volt orvosi sisak is, a medicnek külön e célra volt kialakítva a gépe... neki más célja volt. Végülis ahogy mondták, sok ember szerepét felveszik és a csapat tagjai jól kivannak képezve és nem valami 120 kilós tengerész tehenek akik a délutáni járõrözés után sírva rohannak a kantinba zabálni. MAi tengerészgyalogosok legnagyobb baja hogy túl sokat zabálnak és többe kerül az etetésük mint egyéb más hadtáp...

Sadist
Most nézem a videót, elég durván lenullázta azt a gépet. Úgy tûnik tényleg a pilóta cseszett el valamit. Esetleg még szembõl jöhetett egy jó nagy széllökés, ami a gép alá kaphatott?

degenerator
ez már neked is gyanús lehetne.

degenerator
milyen gyorsan frissülnek az adatok?

Sadist
"Each B-2 bomber costs about $1.2 billion to build."

Akció van a teszkóban? Én utoljára még 2.2 milliárd $-ról hallottam.

Sadist
Szartót? Szartengert nem tud? <#idiota>
Amirõl te beszélsz, az koncepció. Olyan, mint a Miki egér. Nem valódi.
De a keresztes lovagos sztori is szép legenda.

[NST]Cifu
Az US ARMY-nak van (volt) egy ilyen oldala, ahol CGI és valós színészekkel csináltak ilyen promo videókat, hogy képzelik el a gyalogsági harcot 2020-ban. Ott voltak hasonló dolgok, de nem találom az oldalt...

Animefox
Nameg hogy a kommunikáció anélkül zajlik hogy valakinek meg kéne szólalnia. Namost akkor nem headset van és nemis gége mikrofon... hûûû.. akkor mi a szarral dumálnak egymással??? Nekem ez egy kicsit magas.... Gondolat átvitel! Najó ez sok... bizti valami speckó gége mikrofon...

Animefox
Tudja a p*csöm, de amit én leírtam azt nem én találtam ki, én is csak pislogtam. Fõleg mert hogy annyit tud a sisak hogy lehet ennyi mindenre egyszerre figyelni? Csak összezavar mindenkit. A program kitalálója azzal nyugtázott hogy katonákkal folyamatosan együtt mûködnek és személyre szabnak mindent. Lehet XP-vel megy 😄 ilyen menürendszert mutattak és az egér helyett a pupilla mászkált az opcióban. Hang azonosító is tetszett nekem, vicces hogy külön külön beprogramozzák a jármû hangját a gépbe?? Ja meg hogy extra speciális füles van a sisakban. Kis stúdió, mondja az ürge hogy madár hang és egyébb szélhang levan halkítva, és csak a lépteket és lövést meg fontos hangokat felnagyít és bemér.

[NST]Cifu
Per pillanat legalább 11 ország dolgozik úgymond "digitális katona" programon (USA, Anglia, Németország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Svédország, Oroszország, Japán, Kína, Dél-Korea). Ha az alant leírhatóak megvalósíthatóak reálisan, akkor kétlem, hogy nem valósították már meg. Márpedig én nem tudok olyanról, hogy ilyen szintû dolgokra képes lenne bármelyik ország programja. Ha pedig valaki a piacon kínálna egy ilyen kész csomagot, akkor mi a fenéért fejlesszenek sajátot komoly pénzért, és sok idõ rááldozásával?

Animefox
Persze az a bizonyos hadi bemutató kamu volt és az ipse mosolygós arca valójában kínnal teli volt. Lazán ugrándozott, de biztos csak bolha ment a valagába. Ezt csak egy szaros cég mûveli kikkel bizonyára nem lehet milliárdokat közösen lenyúlni, szal nem kötnek velük üzletet és soha se fox róluk hallani többet.
"Jajj szörnyû páncélos lovag aki ha egyszer leesik a lóról, soha nem kell fel mert olyan nehéz..." Viccesen kuncogva nézem mindig újra azt a felvételt mikor egy faszi cigánykereket vet és szartót dob egy olyan páncélban amibõl "alig lát ki" 😉

[NST]Cifu
de most nem ez a lényeg, hanem hogy egy olyan intelligens sisak volt mindenkin hogy benne kijelzõn látták hogy ki-ki merre van és merre jár.

Ez nem sisak, hanem csak egy szem elé lecsapható kijelzõ, a Land Warrior csomag része. GPS alapúan követi a katonákat, és a baráti egységeket kékkel jelöli a térképen. A katonák legnagyobb baja per pillanat az LW-vel a tömege. Nem hiányzik az a cirka 6-7kg plusz, mert ehhez képest túl kevés extra segítséget nyújt...

A sisak érzékelte hogy más típusu fegyverrel lõnek hol és mikor és hányan. Melyik irányból és merre felé érdemes menni. A gép automatikusan felvet tippeket és stratégiát kidolgoz...

Ilyen nem létezik.

Amit leírtál, az mindenestre Sci-Fi, nem realitás. Talán pár évtized múlva...

Animefox
Igen, akkoriban drága mulatság volt a hadászat és mindig kitüntek azok akiken "más" páncél volt 😄 Aztán a mester a sírba vitte, vagy inkább sírba küldték a páncél elkészülte után 😄 Nehogy másnak is ilyen jó fegyverzete legyen!!! Akkoriban nagyon furcsa dolgok elõfordultak bizony. Gondold el hogy ezt nemesek és kiskirályok tették. Akkor elképzelheted hogy 1-1 keresztes lovagnak mi lehetett a birtokában akik még gazdagabbak voltak a királyoknál is. Fõleg olyan lovagokról beszélünk akik máig rejtélyesek és titkosak. Akiknek leszármazottjai a mai napig a világ leggazdagabb emberei!!! a'la Szabad kõmûvesek.... és még folytathatom....

degenerator
nem lehet, hogy mesekönyv volt?

Animefox
Az az igazság hogy a nagymamám mindig azzal büntetett és terrorizált engem hogy órákra bezárt kulccsal a könyvtárába. Pedig nem érdemeltem meg mert olyan rossz kölyök azért nem voltam. Meg sokszor menekültem és bújócskáztam. Olvasni nem tudtam, de már a képeket nézegettem. Utána megtanultam olvasni is és... hát.... sokat olvastam. Emiatt már teljesen kihagy a memóriám és képtelen vagyok számokat és neveket megjegyezni. Story történet, kb ilyenek maradnak meg bennem. Szal ezt könyvbõl meséltem el, ami megmaradt a fejemben.

Scottt
ZOMG.Szvsz sokat crysisoztál..<#idiota>

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

degenerator
hát pár dolog legendagyanúsnak tûnik, ha tudsz forrást mutatni, elhiszem.
a páncélzatra annyit, hogy gondolom jó drága lenne az összes katonát felszerelni vele, esetleg lehetne egy kicsi elit-nehézgyalogság...

bár belegondolva, az 1200as években milyen rohadt drága volt egy ló, vagy egy páncél, késöbb pedig hogy elterjedt.

Animefox
"de meg van az a pénzösszeg is ami felett nem érdemes egy bokorugró védelmére többet áldonzi, mert nem éri meg gazdaságilag sem. Csúnya dolog, de ez van..."

Ezt elfogadom tényként, de amúgy láttam tesztelni valahol, de nem tudom már hogy hol mert amnéziás vagyok, de most nem ez a lényeg, hanem hogy egy olyan intelligens sisak volt mindenkin hogy benne kijelzõn látták hogy ki-ki merre van és merre jár. A sisak érzékelte hogy más típusu fegyverrel lõnek hol és mikor és hányan. Melyik irányból és merre felé érdemes menni. A gép automatikusan felvet tippeket és stratégiát kidolgoz... elemzi a többi katona pozícióját és gyors fedélzeti számítógépes file-cseréléssel azonnal mindenki tudja 2km-es sávban hogy mi a terv. Pupilla figyelõ irányzék össze van kötve a fegyverrel és ahová nézel oda optikázik a fegyver. A páncél össze van kötve a testtel és nyomon lehet követni mindenki pulzusát és egészségi állapotát, még azt is mutatja hogy a másik mit lát és mit figyelt ki, mire lett figyelmes, ill. számítógép kijelzi egyenként mindenki testmozdulatait is. Egyik fekszik, másik éppen áll, ill. fut, vagy éppen pisál vagy szarik 😄 Könnyû ultra erõs páncél újgenerációja már ki van fejlesztve, könnyû vágható, szabható, elosztható nadrágba is és nyakba is. Könnyen lehet benne mozdulni, mint akármelyik sima göncben, sisak is ultra pihe könnyû, de mégis parancsnoki fedélzet van mindenkinél. Emellett hõlátó és egyéb infra optika is van, szal minden komoly berendezés, GPS és elõre letapogatott terepminta, nem pedig egy túrista csalogató Grenadai térkép amit a sziget megszállásakor osztogattak a Rangereknek... Pár darab igazi katonát kell Iraqban hagyni mint anno a kereszteslovagoknál csináltak. Mikor egy utcán vigig sétált egy kereszteslovag, volt rá példa hogy körülötte vagy 100 vállig felfegyverzet arab nem mert ráugrani. Nem tudom már hogy hívták de volt egy keresztes ürge aki nagyon tudott ott rendet okozni. Sokszor miatta felhagytak pár vár ostromával. Pedig akkor voltak több ezren. 1 faszi miatt fordultak vissza!!!! Világ legdúrvább fegyvereivel voltak ellátva by Pápa... Palesztínában akkor haltak ki végleg az oroszlánok mer ezeknek a genyóknak a hétvégi lazítása abból állt hogy oroszlánokon gyakorolták a fonákot 😄 Azok a keresztesek neki ugrottak a vérszomjas fenevadoknak minden nélkül egy karddal... nem szaroztak. Ezt a bizonyos ürgét úgy tudom aztán kinyírták két város között... Vagy 200 ember hullája volt körülötte gyûrüben. Középen volt az õ holteste, de egy karc se volt rajta. Ruha érintetlen, az ipse végkifáradásba halt bele, még trófeának a fejét se tudták lecsapni, a sisak nem jött le róla... Valahogy több száz évvel késõbb én is ezt várnám el az amcsiktól... plusz szabadkéz hogy az a pár bizonyos ember azt csináljon amit akar. Saddamnak is voltak ilyen ürgéi akik ha megjelentek egy faluban vagy városban, bárkit lerendezhettek. Csak páran voltak de az ország félt tõlük. Pisztollyal tudtak bánni. Ezért nem félnek az amcsik m16-osától és jobban félnek ha pisztolyt látnak, ez már idegi alapú beidegzõdés, így kell ám <😉

repvez
B-2 lezuhant guamon
cikk rola
A video alapján pilotahibára gyanakodom, tul nagy állásszöggel probált felszálni és átejtette a gépet.