95141

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
-
SZUsszan #65482 -
Freeda Krueger #65481 Még semmilyen harcjárműben és repülőben sem ültem,de ezek alapján csak beszorulnék.... -
Akkor sokmindenben hasonlitunk. Méretben ,szakmában és a tipusokban is, bár én forditva 29esben 1x ültem ,de F16-os, 21 és a 23, szu-22 is kipipálva márcsak a Gripen maradt ki a sorból. -
Egyebkent olyan a tizenhatos egy huszonkilences "mely" kabinja utan mintha egy mini samlira raulnel a tepsi tejere..fel segged kint van a kabinbol, jo a kilatas az biztos ...raadasul meg furan hatra is van dontve az ules. (jah vagom hogy a tulterheles jobb elviselese miatt terveztek igy...de akkor is olyan minta egy labdan ulnel hatradolve...huszonkilences meg korbeolel, csak a fejed van kint)
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 17:44:47 -
Kilora volt vagy 60 kilo a muki :Dpiszkafa vekony volt, de nalam magasabb volt! Jo lehet nem fel fejjel csak par centivel :) Vegulsi elfert benne, tizenhatosban a laba ugyis a ynakaban van, nem olyan mint huszonkilences ahol ha hosszu a labad akkor koccolod a muszerfalat :D -
Két méteres? Hm... Biztos? Asszem az már fizikai képtelenség, mert egyszerűem az ülés beállítása és a sisak miatt egyszerűen nem fér be a kabinba. Egyébknét 190-195 centi táján már nagyon elérhetik az ülések biztonságos felső súlyhatárát. Az alacsony nőknél pont fordítva van. Asszem egyes nyugati üléseknél az alsó limit 45 kg a felső olyan 95-110 kg táján van. -
:) Pl. a Mi-24-es is dog tagas. elol hatul. -
Azert hadgyakorlatrol emlekszem en majd ket meteres (nalam fel fejjel magasabb), nyurga holland F-16 pilotara. Igaz vekony volt, elhajtogatta gondolom magat a kabinban :D -
Egyszer üljél be Gripenbe. Én 175 vagyok és be sem csukták a kabint és csak farmer és kabát volt rajtam nem G ruha, de minden volt csak nem kényelmes. :) -
29-es kabinjaban nagyon kenyelmesen elfertem. A 21-es (amiben egyszer ultem) mar kisse szukos volt.
De egyebkent csak sarkanyos voltam.
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 17:28:28 -
190 centi? Akkor te szinte semmilyen katonai járműbe nem passzolsz, hiszen messze átlagon felüli vagy. Ekkora pilótákkal már azért a nyugati repcsik is szűkek. A Gripen ma pl. olyn szűk, hogy egyesek szerint, még a MiG-21-et is meghaladja a szardínia faktora.
Valahol valaki azt írta, hogy a T-72 belső teréhez képest a T-54/55 vonalé olyan, mint egy operaház. -
En konretan T-72-ben "ultem". 97-es "Nato Express"-re elhoztak a Hodmezovasarhelyi sracok a vasaikat, es akkor belepreseltem magam a parancsnoki ulesbe..alig fertem el! Pedig akkor meg "csucsformaban" voltam (96 kilo/190centi)....utana megmutattuk nekik a "mi" vasunkat is
(Mig-29)
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 16:46:54 -
SZUsszan #65470 Szerintem ilyen zuhanásnál mindegy, hogy a torony ott marad, vagy sem. Én ültem már pár alap páncélosban nyílt napokon, meg roncstele izé múzeumban. Hát qrva kevés hely van és nagyon könnyen betörném a fejemet egy váratlan erős manővernél is, nemhogy egy ilyennél.
Mondjuk ebben a típusban a toronyban még talán egyszerűbb is a helyzet, de a drivert nem irigyelném ebben sem.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2014.09.11. 16:43:48 -
Jovannna'
Nem vagyok en mindent tudo 
De juhasz kutya se hogy tereljek
Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2014.09.11. 16:40:39 -
Freeda Krueger #65468 Elegáns kitérés 
Molni dobna mellé egy jó képet is valami egészen másról,mondjuk egy hadihajóról :)
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.09.11. 16:36:02 -
Tudja a banat...egy biztos sosem tartozott egy tank a jo helyek koze ha azzal tortenik valami. Ha talalat eri, ha borul, ha kigyullad....job kint mint bent. -
Freeda Krueger #65466
T-55 menekülőajtó. -
Freeda Krueger #65465 Itt sem a gravitáció dolgozott ha megnézed(mármint a fotódon)
a vízbe fordult T-64 nél is látszik hogy teljesen helyén van a torony.
link
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.09.11. 16:31:28 -
-
Ez mondjuuk pont be van szorulva ennel kiesni se tudna ha akarna se :D -
Freeda Krueger #65462 -
Mert nem arra van tervezve a perem, hogy fejjel lefele megtartsa a tornyot. Sok foton látni borult tankoknal hogy a torony elindult kifele, vagy majdnem ki is csuszott a testbol. aztan hogy T-64-nel pontosan milyen a kialakitas, es a rogzites a fene tudja se igy se ugy nem lehetett kellemes a borulas majd fejjel landolas :/ -
Freeda Krueger #65460 Nehéz elhinni,egy nagyobb zökkenő után meg sem bírnák mozitani többet.
Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2014.09.11. 16:09:04 -
Egyes harckocsikon csak a gravitáció tartja helyén a tornyot, pl. az M1-nél. -
Freeda Krueger #65458 link -
Freeda Krueger #65457 Miért csúszna ki a torony
-
Ha kicsuszott a torony, es benne voltak akkor tuti nem
-
Freeda Krueger #65455
Ott látható egy kis ajtó,bár ez T-72 alváz a fotó meg T-64,de hasonló -
SZUsszan #65454 Vagy csak talpra borítják egy vontatóval és kimegy a saját "lábán".
Gondolom a személyzet nem élte túl ezt a zuhit... -
Ha a kerdes az volt hogy magabol a tankbol? Feneklemezen. -
Ket daru hirdol?! -
Ebből hogy másznak ki? -
Eleg kicsi a valoszinusege annak tenyleg hogy uzemkepoes legyen. Foleg ha szamitasba vesszuk az eleg homalyos libanoni polgarhaborus dolgokat is ahov allitolag az akkor meg működőképes stinger jutott...ha igaz...HA! igaz. -
Hoppáka
-
Freeda Krueger #65448 Sejtettem hogy nem saját gondolat hanem ilyesmi,2001 ben lefutott a kör a néhai "origo" fórumon is. -
Egy kinti fórumon bizonygatja egy fócer, hogy 2005/06 táján A-10C-re indítottak Stingert. Mondam neki, hogy annak esélye, hogy a szovjetek ellen szállított rakétából akár egy is működőképes az 0. Aztán jött egy ex Ranger és közölte, hogy ők hogyan tudják, röviden megerősítette azt, hogy sci-fi.
Az lehet, hogy néhány olyan országból szereztek Stingert, ahova adtak el a jenkik, de hogy 1988 előtti Stinger lenne üzemképes...? Áh... -
Wampa reloaded #65446 Na, ezt a spoiler dolgot még gyakorolni kell :) -
Freeda Krueger #65445
-
Wampa reloaded #65444 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyrészt nem erről volt szó amit irsz, hanem konkrét dolgokról.
Én éltem benne, te meg nem, úgyhogy: ssss.
Azon mosolyogsz amin akarsz, a szokásos arcoskodásoddal, te olvastál róla, én meg láttam.
A 80 as években már a jobb gimikben itt Miskolc környékén sokkal kevesebb volt azok aránya, akik a munkásosztályból jöttek.
Általában értelmiségi szülők gyerekeit vették fel már oda is.
Egy szóval nem mondom, hogy ez mind valamiféle értelmiségi mutyi volt, valószinűleg ennek a szociális, kulturális háttér volt az oka.
Állitom, hogy a 80 as években semmilyen hátrány nem ért senkit amiatt, hogy milyen háttérrel rendelkezett, legalábbis akkor, ha volt elég esze. Persze, a szokásos baráti kapcsolatokról most ne beszéljünk.
Nyilván aki sötét volt mint az alagút, az egyből erre kente később a dolgot.
Egymillió partizán országa voltunk, később meg egymillió űzött értelmiségié.
Olyan szakokon, mint a jog vagy az orvosi szakok, vagy bölcsész, történész vagy a tanárképző intézetek már szinte generációk óta,
többségen vannak orvos, jogász, értelmiségi szülők gyerekei.
A haverom jogra járt a 80 as évek végén, kilencvenes évek elején, az ELTE-re esélye nem volt igy bekerülni, az apja bányász volt,
MIskolcra vették fel és ott is fehér hollónak számitott. Másik srác ugyanez, ugyanott közgazdászként, bár ott más volt az arány, az prolibb szak volt, ugyan a szobatársainak is apja anyja tanár volt, de nem a környék jogászkrémjének kölkei voltak, hanem általános iskolai, nmeh középiskolai tanárok.
Unokahúgom 4 éve végzett Debrecenben mint orvos, szinte az egyetemen fehér holló volt, az ált. orvos szakon mindenképpen, minden barátnője orvos familiából jött, sokaknak a nagyapja is az volt. Azok hol kapták a diplomákjukat ? Maguknak rajzolták.
És mégegyszer,a 80 as évekről beszélek, nem a rákosi éráról.
Részemről befejeztem, marhára nem érdekel már a téma sem, csak felidegesit mikor te, meg a másik srác faszságokat irkáltok olyan dolgokról, amikről lövésetek sincs.
Ráadásul akkora önbizalommal, hogy egy kocsmában bármelyik irányba eldobott random sörösüveg téged találna képen.
Cifutól és a többiektől meg elnézést, ha a "faszság" szó beleesik a jelzős szerkezetes tilalomba.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.09.11. 15:33:51