10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Wampa reloaded
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Egyrészt nem erről volt szó amit irsz, hanem konkrét dolgokról.
    Én éltem benne, te meg nem, úgyhogy: ssss.

Azon mosolyogsz amin akarsz, a szokásos arcoskodásoddal, te olvastál róla, én meg láttam.
    A 80 as években már a jobb gimikben itt Miskolc környékén sokkal kevesebb volt azok aránya, akik a munkásosztályból jöttek.
    Általában értelmiségi szülők gyerekeit vették fel már oda is.
    Egy szóval nem mondom, hogy ez mind valamiféle értelmiségi mutyi volt, valószinűleg ennek a szociális, kulturális háttér volt az oka.
    Állitom, hogy a 80 as években semmilyen hátrány nem ért senkit amiatt, hogy milyen háttérrel rendelkezett, legalábbis akkor, ha volt elég esze. Persze, a szokásos baráti kapcsolatokról most ne beszéljünk.
    Nyilván aki sötét volt mint az alagút, az egyből erre kente később a dolgot.
    Egymillió partizán országa voltunk, később meg egymillió űzött értelmiségié.

Olyan szakokon, mint a jog vagy az orvosi szakok, vagy bölcsész, történész vagy a tanárképző intézetek már szinte generációk óta,
    többségen vannak orvos, jogász, értelmiségi szülők gyerekei.
    A haverom jogra járt a 80 as évek végén, kilencvenes évek elején, az ELTE-re esélye nem volt igy bekerülni, az apja bányász volt,
    MIskolcra vették fel és ott is fehér hollónak számitott. Másik srác ugyanez, ugyanott közgazdászként, bár ott más volt az arány, az prolibb szak volt, ugyan a szobatársainak is apja anyja tanár volt, de nem a környék jogászkrémjének kölkei voltak, hanem általános iskolai, nmeh középiskolai tanárok.
    Unokahúgom 4 éve végzett Debrecenben mint orvos, szinte az egyetemen fehér holló volt, az ált. orvos szakon mindenképpen, minden barátnője orvos familiából jött, sokaknak a nagyapja is az volt. Azok hol kapták a diplomákjukat ? Maguknak rajzolták.

És mégegyszer,a 80 as évekről beszélek, nem a rákosi éráról.

Részemről befejeztem, marhára nem érdekel már a téma sem, csak felidegesit mikor te, meg a másik srác faszságokat irkáltok olyan dolgokról, amikről lövésetek sincs.
    Ráadásul akkora önbizalommal, hogy egy kocsmában bármelyik irányba eldobott random sörösüveg téged találna képen.

Cifutól és a többiektől meg elnézést, ha a "faszság" szó beleesik a jelzős szerkezetes tilalomba.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2014.09.11. 15:33:51