95135
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    @AnuluWork: Igazság lehet benne, de a 'Vega' rendszer "annyira" azért nem különleges. A dolog azért lehet(ne) érdekes, mert elviekben azzal, hogy a Vega az "orosz" határon túl van, messzebbről képes előre jelezni egy esetleges lopakodó gépet - amelyik használ valamilyen rádiórendszert vagy radart. Maga a légvédelmi rakétarendszer többi eleme maradhat Orosz földön, csak az észlelő/előrejelző rendszert "dobták át a határon". Minden esetre a 'Vega' nem egy igazán elrejthető rendszer, szóval ha az Oroszok átdobták a határon, akkor arról a NATO nagyon hamar tudomást szerez, vagyis meglepni aligha tudnak vele bárkit is...

@Bucser: Köszönöm szépen :D
  • Bucser
    HBD Cifu
  • AnuluWork #67155
    Lehet ebben valami igazság, vagy csak a szokásos ukrán propaganda?
  • [NST]Cifu
    Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)
  • Freeda Krueger
    Boldog Szülinapot !!!
  • ximix #67152
    Sok ee örö e bódottá kívánok :)
  • ximix #67151
    Én a robbantó furatra gondoltam, befúrnak egy több métert majd bele a robbanóanyag és mögé a a maradék helyre ilyen vízzel töltött "kolbászkákat" pakolnak fojtásnak. Ezért gondoltam, hogy ha a robbanó töltetet mögött van a víz akkor valamelyest irányítsa a robbanás erejét, míg ha előtte pl az autóban a vizeskanna akkor, mint akadály van jelen, (persze itt a műanyag kanna a gyenge láncszem).

A liquid armor-nál is pl 31 réteg kevlárnál a 10 réteg folyadékkal kezelt jobban teljesít, az elnyelés szó nem jó amit használtam, inkább az eloszlik lenne jobb, ahogy becsapódás erejét a folyadék közvetíti. A gyantába fixen rögzített kerámia golyók a szúró lángokat jól megfogják, de a fizikai behatások ellen lehet jobb lenne valami folyadék venné őket körül.
    Van a youtube-n egy videó, hogy ilyen kerámia golyókkal töltött falra lőnek, na nekik kellene kipróbálni ha ezt pluszban tele öntenék valami folyadékkal hogyan viselkedne, valami folyadékmegtartó anyag segítségével.
  • JanáJ
    Boldogat és sokat!
  • [NST]Cifu
    Az úgy néz ki, hogy a víztartalmú tartályok vannak a vájatokban a mennyezeten. Ahogy terjedne a robbanás lökéshulláma, a tartályokban lévő folyadék szétporlad, és a tehetettlensége miatt lassítja a lökéshullámot, illetve hűti az égésgázokat, ha jelen vannak.

@Molni: Köszönöm szépen! o7
  • molnibalage83
    Születésnapot Cifunak!
  • qtab986
  • molnibalage83
    A folyadék önmagában pont hogy nem nyel el semmiféle becsapódást hiszen irgalmatlanul rugalmatlan. A folyadékok kvázi összenyomhatatlan közegek a gázokkal összevetve. A hidraulika pontosan ezért működhez nagy nyomáson...
  • ximix #67145
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Akartam írni aztán mégse és elfelejtettem visszavonni a választ bocs.
    ( Valami olyasmit, hogy pl a vizet a bányában fojtásnak használják, ha robbanó anyag mögött van fojtás ha előtte akadály.
    Gondolom a katonaság örülne valami folyadékféleségnek pl a kerámia golyókat a rétegelt páncéloknál nem gyantával öntenék ki hanem valami folyadék venné körül lehet még jobban elnyelnék a becsapódást.)
  • molnibalage83
    Ez hogyan reflektál erre? Az anyag egyébként vicc, mert 25%-kal több behatolás is szinte semmi. Most akkor 1 m helyett 1,25 a safe zone. Na bumm...

Egyetemen egyébként szimuláltam szuperkavitációt, evileg én voltam az országban asszem az első ezzel. :)
  • ximix #67143
    http://www.pnwarms.com/technology/supercavitation/
  • Freeda Krueger
    Van egy cikk a "viz páncélról" ,de...
    link

meg van a folyékony páncélzat,de az más...
    Utoljára szerkesztette: Freeda Krueger, 2015.02.26. 15:43:18
  • molnibalage83
    Önmagában a vízzel biztosan nem, hanem a tartályban levő légpárna segíthet ebben. A víz önmagában csak súlyosbítana a helyzeten. Az ugye megvan még, hogy Barnes Wallis miért és hogyan tervezet a gátromboló bombáját? :)
  • JanáJ
    Ez nekem új. CSak annyit olvastam, hogy a repeszek mellett a lökéshullámot is tudják vele "tompítani". Valamint, hogy a támadás után már felesleges a páncélzat és csak plusz súly. Ez mondjuk nem teljesen igaz szerintem. Mindenesetre tuti van valami hátránya, mert még nem nagyon terjedt el.
  • qtab986
    Nagy előnye, hogy támadás után , menekülés közben leereszthető a víz és ezáltal mozgékonyabb lesz a gép.

Valamelyik ismeretterjesztő filmben azt is megemlítették, hogy ez a vizes páncél jelentősen csökkenti az IED-ek pusztítóerejét. Mutattak összehasonlító tesztet a vizes páncéllal és anélkül. Az IED-eket a járművek alatt robbantották. A robbanástól szétporladó víz lehűtötte a robbanáskor keletkező gázokat. A vizes páncéltól egyértelműen csökkent az IED rombolóereje.
  • JanáJ
    Nincs. Pár éve indexen/totalcaron volt cikk, akkor utána olvastam. Nagy előnye, hogy támadás után , menekülés közben leereszthető a víz és ezáltal mozgékonyabb lesz a gép.
  • SZUsszan
  • qtab986
    Igen. Nekem az volt a legmeglepőbb, hogy az .50 BMG lövedéke milyen rövid úton milyen sok darabra szétesett.

Más.
    Korrupció Dél-Koreában. Testpáncélt vettek, ami véd az 5.45-ös lövedék ellen (AK-74-ből kilőve). Kiderült, hogy nem teljesíti az elvárásokat.
  • molnibalage83
    Van erről linked?
  • JanáJ
    OFF / irónia ON
    Igaza van a kommentelőknek, a sok szemét blogger nem elég, hogy ingyen, de még szarul is ír cikket és utána még pisztolyt is fog az olvasó fejéhez, hogy az elolvassa. Pfüj.
    ON
  • JanáJ
    Annyira pici, hogy van vízzel páncélozott autó.
  • molnibalage83
    Érdekes, hogy ha máshogy vezetnéd fel a kísérletet, akkor nem lepődne meg senki. A ballonok egymás utn gyakorlatialg a megtett hosszal arányos vízménységet jelent. A Mythbusterban vizsgálták, hogy a víz hogyan fékez le lövedéket és mennyire mélység és szögnél lenne még halálos. Megdöbbentően kis mélységek jöttek ki.
  • qtab986
  • Solt
    Egy hónapja linkeltem a DCS topikba...
  • molnibalage83
    Nemrég linkeltem pdf-ben. Ez 1:1-ben annak leközlése...
  • Lacusch69
    ERRŐL hallottatok már?
    Én anno egy TopGányban olvastam róla, de közel sem ilyen részletesen.
    A kommentelők sem egyszerűek...
    Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.02.25. 12:42:27
  • JanáJ
    Onnan lehet tudni, hogy nem atom volt, hogy még élünk. :-)
  • RatBaG #67126
    lőszergyár volt, ha jól emlékszem.
  • Pluskast
    Köszi!
  • molnibalage83
    Igen, aboszlút kizárt. A radioaktivitást már érzékelték volna régesrég...
  • Pluskast
    Szakértőktől kérdezném. Ugye abszolút kizárt, hogy ez taktikai atom (akár pár kilotonnás) lett volna?

• JanáJ
    Ez a video innen a fotelből egy vicc. Nem is értem mire gondoltak. Jó hogy nem a mezőn indultak szurony rohamra.
  • Papichulo
    Szépen puttyogtatnak egyesével, csak látni, hogy 100m-en belül nincs mozgás sem, amire lőnek.

Amugy sem a kikepzes magas szinvonalarol es a fegyelmezett harcmodorrol hiresek ezek az alkalmi osszeverodesek...
  • ximix #67120
    A csodálatos keleti gázcső elvezetés is látszódik a képen ahogy a kocsibejárónál egyből magasságot is beszabályozza, mi a francnak annyit ásni.

A fotelből persze, de ha kétoldalt viszonylag sűrű növényzet van és középen haladok nem kezdenék el lövöldözni vaktában, hogy heló itt vagyok ha talán épp nem láttál volna akkor tudjad hol járok.
    Az árokba beálltak mikor jött a hk. az pl: biztonságosabb, mint a sima aszfalt ami jó kontúrt nyújt az enenminek, apró jelekre is figyelnek akkor láthatták volna a rengeteg levelet az úton a két beton fedezék között, így első benyomásra azt a pontot már az ellenség belőtte a levelek is azért lehetek az úton.

--------------------------------
    RPG mikor nem úgy sül el
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.02.24. 20:05:03
  • SZUsszan
    Egyetértek.

Egyébként sem lőnek folyamatos sorozatot az égbe, mint az afrikai videókon. Szépen puttyogtatnak egyesével, csak látni, hogy 100m-en belül nincs mozgás sem, amire lőnek.

Szerintem sima promo videó.

Ez már nem az:

2:16-nál egyszerre két harcos dől el.
  • Papichulo
    nekem pazarlásnak tünik 2 percenként ellönni 5 tárat meg 10 gránátot a semmibe.

Hatalmas keszletek vannak meg Oroszorszagban... minek sporolni?! :)