95127

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SAR képesség és data link nélkül a csapásmérő képesség elég viccesen értelmezhető. Mástól így nemigen kap célkoordinátát, saját maga meg akkor hogyen jelöli meg a célt? Már a '80-as évek végén is a TPG-hez kellett SAR mód, mert azzal megy a durva célzás és a SAR kép alapján állt rá a célra a TGP. Ma ugyanez megy GPS bombákkal, hogy a TGP és gép pozíciója alapján számolják ki a cél koordinátákat tudtommal. Mozgó cél ellen meg radar nélkül lövésem sincs, hogy a LGB/JDAM hogyan menne célra. -
Ez a legalapabb F-35 szoftver verzióval való IOC, három fegyverrel, az AIM-120 AMRAAM a GBU-12 LGB és a GBU-32 JDAM. Nincs SAR mód radarhoz, az EOTS és a DAS csak alapszinten működik (pl. nincs beérkező rakéta figyelmeztetés) és ami durvább, nincs Link-16 se (egyébként ez az USAF féle Block 3i IOC szoftver verzióban se lesz, az US NAVY viszont e nélkül nem fogja megadni az IOC-t - a 3F verzió 2019-re van bevésve a naptárba, ez az F-35C IOC dátuma).
Effektíve így a gépek légvédelmi feladatkörben kiválthatják az AV-8B Harrier II-őket, illetve korlátozottan képesek csapásmérésre (arra vonatkozólag például nem láttam sehol információt, hogy a 2B szoftal képesek-e saját maguk megjelölni lézerrel a célpontot a GBU-12-nek, vagy erre csak a 3i verzió ad majd lehetőséget, stb.). Egyértelműen kényszerhelyzet az USMC-nél, de égetően szükségük van az F-35B-kre, így nincs mese, mennie kell a frontra...
Valóban hadrafogható az F-35 állomány valamikor 2019 lehet, már AIM-9X, JSOW, MADL és Link-16 rendszerekkel, viszont még így is korlátozottak például érzékelők terén. Ez csak a Block 5-el jön el (ekkora kapnak SAR képességet, teljes értékű EOTS és DAS rendszereket, és a nem részletezett EW képességeiket is ekkor aktiválják), valamikor 2021 körül...
Hozzá kell tenni, hogy az F-35B júliusban "több, mint 65%-os" hadrafoghatóságot tudott csak felmutatni, ami finoman szólva sem elégséges (az USMC 80%-ot vár legalább el).
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.08.02. 14:04:08 -
JanáJ #69673 AH-56 cikk -
JanáJ #69672 Ezt most csak azért, mert nemrég volt szó a Patriot vs. Scud kérdésről. -
Lacusch69 #69671 Az első kép biztosan kamu, olyan hülye senki sem lehet, hogy maszk nélkül álljon egy marker elé.
A találatnyomok sem PB jellegűek.
Bár a legegyszerűbb beírni a youtube keresőbe, hogy paintball hurt, vagy paintball idiot...
-
Lacusch69 #69670 "Tudom, én is játszottam kb. 4x, aztán tovább léptem. =)"
Vagyis paintballos szlengben: "b*zi lettél"
"De ezeknek a lövedékei lényegesen gyorsabban lassulnak le a nehezebb és nagyobb felületük miatt. Ráadásul az energia egy jó része a szétdurranásban elveszik."
Biztos vagy benne, hogy a nehezebb lövedék hamarabb lassul? A homlokfelületben és a szétdurranásban igazad van.
Annyit azért megjegyeznék, hogy reball (gumigolyó) használata esetén a markereket vissza kell venni 220fps-re (kb.7.5J), nyilván nem véletlenül.
"Ettől még sokkal jobban fáj, mint az airsoft, bár paintballban 2-3 találatnál többet egyszerre ritkán kap az ember, airsoftban a tűzgyorsaság miatt akár 10 találat is végigverhet, mire kinyögöd hogy meghaltál. Akkor azért az sem hálás közelről. "
Simán kaphatsz egy másodperc alatt akár 20 találatot is PB-ban, ha bunkó az ellenfeled.
Én egy 10 éves, egykori versenymarkert használok, ha jól emlékszem 30bps-ig lehet állítani. Ennél gyorsabb lenne egy AS? (Hozzáteszem, hogy takarékossági okokból a minimális, 14BPS-en használom)
Ja, a többiek cucca is hasonló.
Ne a bér-Toppmann 98-asokból indulj ki, mi is tovább léptünk...
"Legalább a mi cuccaink hasonlítanak az igaziakra. =)"
Nekünk meg az lényeg, hogy NE hasonlítson nagyon az igaziakra.
A PB nem militáns, legalábbis az általunk játszott változata nem (mi is woodsballosnak, militánsnak indultunk, csak tovább fejlődtünk...
)
"És nem festékezzük össze a normális rucikat."
Ezt nem tudom értelmezni, nekünk van itthon mosógépünk... (Egyébként csak évente egyszer mossátok ki a ruhátokat?
)
-
SZUsszan #69669 Tudom, az airsoft meg a puháknak való:
1
2
3
4
5
Legalább a mi cuccaink hasonlítanak az igaziakra. =)
1
2
És nem festékezzük össze a normális rucikat.
1
;)
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2015.08.02. 01:12:15 -
Áhh a PB az jó szinte nem is fáj :)
-
Papichulo #69667 Van egy-ket hangulatos: 20 Stunning Military Images That You Absolutely Have To See -
SZUsszan #69666 Tudom, én is játszottam kb. 4x, aztán tovább léptem. =)
8-10 J-s PB markeres simán vannak, a max. ugye a 16J. De ezeknek a lövedékei lényegesen gyorsabban lassulnak le a nehezebb és nagyobb felületük miatt. Ráadásul az energia egy jó része a szétdurranásban elveszik.
Ettől még sokkal jobban fáj, mint az airsoft, bár paintballban 2-3 találatnál többet egyszerre ritkán kap az ember, airsoftban a tűzgyorsaság miatt akár 10 találat is végigverhet, mire kinyögöd hogy meghaltál. Akkor azért az sem hálás közelről. -
Lacusch69 #69665 5m-en belül, (de akár 8m is talán) meg simán halálos lehet...
Gondolom valami minimum lőtáv is létezik.
Egy 9x19mm-es Para 400J körül van (igaz, húsba hatoló lövedékkel)
Az airsoftot igazából nem ismerem, mi paintballozunk. Azt azért meg lehet érezni... :)
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.08.01. 20:41:18 -
SZUsszan #69664 Ah. Csak az alsó pár számot néztem, meg a legelsőt.
Ettől még ami 2J-os 40m-en, az sokkal jobban fáj, mint az Airsoft. Mert az max. 2J, ha sniper fegyver és a csőtorkolat közelében.
És a szimuláció házharcoknál 10m-en belüli találatokat is eredményezhet.
Szóval biztos nem röhögnek össze egy jól sikerült egymásba sorozáson közelről. -
In May 2000, at the direction of President Bill Clinton, the U.S government discontinued its use of Selective Availability in order to make GPS more responsive to civil and commercial users worldwide.
gps.gov -
nem tudoim mióta elérhető, de már paris dakar versenyeken is hallottam hogy cm pontos a gps. -
????
A katonai GPS pontosság mióta érhető el civileknek? -
asszem a mobilodon lévő méteres pontosságú, de drágábban, profi felhasználásra pl mezőgazdaságban az önvezető traktorok lehetnek cm- esek is. -
JanáJ #69659 Köszi mindenkinek. A kerék szórása tiszta, csak nem tudtam mennyire pontos a civil dzsípíesz. -
A GPS pontosabb. A keréknél a fordulatszámot mérik, csak éppen az autón lehet más abroncs és felni és a guminyomástól is függ az egész. +/- 5%-os szórás lazán van. A GPS ehhez képest, ha legalább 4 holdra rálátsz, atompontos. -
Lacusch69 #69657 Ezt ugye Te sem gondolod komolyan? Totálisan hülye értékek vannak össze-vissza irkálva.
30m-en gyengébb, mint 35-ön, aztán 40-en meg az 1/15-öd részére esik vissza a mozgási energia?
Van, ahol nominálisan 25x magasabb az energiaszint mint a sebesség...
Amit paintballban kiskubiztunk az alacsony fajsúlyú lövedékekről (igaz, gömb formáról van szó) az az, hogy kb. 10m-enként feleződik a mozgási energia.
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.08.01. 16:16:19 -
csak gps, nem mindig háromszögel, néha 8 vagy annál is több műhold adatai alapján dolgozik. autónál sokszor hallani olyan sztorit, hogy pl konvojban alfával tartotta a 200-at erre csörög a telefon és kérdezi a bmw-s, hogy nem sok ez a 220? szóval minden gyártó 10-15%-ot felfele csal, de ez előírás aminek minimumja van, de úgy tudom maximumja nincs :D szóval lehet gyártók, modellek közti eltérés is, nem egységesen csalnak az órák. szóval csak gps -
fonak #69655 Tudtommal a gps sokkal pontosabb, az autók sebességmérője inkább tájékoztató jellegű, és legtöbbször kb. 10%-kal többet mutat a valós sebességnél (másik irányba nem tévedhetnek, mert még pert akasztanának a gyártók nyakába)... legalábbis a régebbi gyártmányoké.
Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.08.01. 15:12:19 -
JanáJ #69654 OFF
Bocs az offért, de lövésem sincs hol lehetne megkérdezni. A civil navigációs GPS alapú sebesség mérés mennyire lehet pontos? Azon meg a vita, hogy a kocsi sebességmérőjének higgyen az ember, vagy a GPS-nek. Mert a kocsinál a kerék átmérő a gyenge láncszem, míg a GPS csak 100 km (?) magasan lévő műholdakról háromszögeli ki (?).
ON -
SZUsszan #69653 Azért nézd meg a táblázat többi elemét is.
40m-ről ad le 2J-t, ami azt jelenti mintha meglőnélek kb. 5-600fps-es AS csúzlival 5m-en belül.
30m-en már 50Jt ad, mintha a Keserű féle 50J-os gumissal kapnál egy kurta sorozatot 5mről.
Nagyon finom lehet. -
millerius #69652 Nem véletlen, ez volt a legsürgősebb, mert a Tengerészgyalogság Harrierjei már nagyon az élettartamuk végét járják, nagy részüket "agyonrepülték" az utóbbi évek háborúiban. Az se véletlen volt, hogy az összes kivont angol Harriert felvásárolták, hogy legalább alkatrész-bázisuk legyen a gépeik üzemeltetéséhez. -
Megmondom az őszintét, hogy én inkább az efféléket kedvelem...
... ezredszintű Sz-300PM (SA-20A) lövészet Ashulukban.
-
Harckész az F-35B!
Mondjuk azon csodálkozom, hogy a legbonyolultabb verziót szikerült elöször harckész álapotba hozni és nem azt amelyiknél nincsenek bonyolult mechanizmusok
-
Látom szereted a rakétákat akkor ez lehet tetszeni fog.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PitStop lánctalpason egybekötve egy kis terep rendezéssel
New B-61 Bomb avagy tartsd szárazon a puskaport és modernizáld F-35-re
F-22 Weapon Loading avagy Hárry Pottter és a titkok kamrája
-
Egy kis olvasnivaló a NAVY iránt érdeklődőknek.
http://navybmr.com/study%20material%203/NAVEDTRA%2014099A.pdf
http://navybmr.com/study%20material/14324A.pdf -
de nem ilyet tolsz igaz? bár ez is csendesnek tűnt
-
Lacusch69 #69646 A paintball max 10-15 méterről csinál enyhe zúzódásos sérülést (6 éve paintballozom).
Gondolom az usákok nem ilyen közelről lövöldöznek egymásra, és ha a táblázathoz hasonló hatásadatokkal bír az ő rendszerük, a 40m /2Joule-t szinte meg sem érzed. (Kb. airsoft)
Utoljára szerkesztette: Lacusch69, 2015.07.31. 20:45:16 -
JanáJ #69645 Igen, ebben teljesen igazad van. Az érem másik oldala nyugat Eu. amikor G8 vagy más ellen "tüntetve" nyomorékra vernek pár rendőrt. -
-
ez majdnem ugyan az mint amivel az US Armynál "paintballoznak" csak nincs festék benne hanem csak a gumi rész. biztos hatásos lehet mert a festékes is amit láttam már szép zúzódásokat csinált :D -
Lacusch69 #69642 Ritka béna táblázat. Össze-vissza keverik a tizedeseket. -
SZUsszan #69641 Aztán a szisztéma minél bonyolultabb, annál nagyobb valószínűséggel fog majd egyszer egy nem halálos lövést küldeni a fegyveres elkövetőbe és csontrobbantót a tüntető kisnyugdíjasba. -
Garga Pitic #69640 És ha nem-halálos módban a fegyver a lőporgázok egy részét szabályozott módon kiengedné?
Olyan konstrukciónál, ahol a cső nem mozog, viszonylag egyszerűen megoldható lenne egy ilyen variáns. -
Szerintem ez az ötlet eléggé szembe megy a kézifegyverek fejlesztésének elmúlt száz évének irányával, ahol lehetőleg minden extra kezelőszervtől igyekeztek a tervezők megszabadulni (mivel stressz esetén csak kezelői hibaforrás).
Lásd - Glock, ahol ha az elsütő billentyűt meghúzod, akkor a fegyver elsül. -
Én olyat álmodtam :) hogy pl a hüvelyben lenne 3 különböző mennyiségű "lőpor" melyet "sokkoló" üzemmódban a távolság függvényéhez mérten aktivál valahogy elektromosan pl: 1,2,3; 1és 2; 1és3; 2és3, összes egyszerre az az éles. Hasonló mint a MetalStorm csak itt nem egymás mögött kellene lennie a töltenek hanem egymás mellett valahogy mint a merci jel, a fenekén 3 "gyújtóval". -
A VSz-ben nem is volt hozzájuk hagyományos harci rész, azt csak a 3. világba exportálták.
(Ezeknek a rakétáknak a szórása miatt, a hagyományos harci rész értelme amúgy nulla)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2015.07.31. 12:15:07 -
A SCUD-oknál is nukleáris (vagy vegyi) harci fejjel való alkalmazás volt az eltervezett háborús helyzetben, jól tudom?