95125

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Profin. De a videón mégis "buta" FAB-250-es bombákat látunk a SzU-24M2 törzstartói és a SzU-25M-ek szárnyai alatt... -
Lysandus #70995 Profin használják a médiát.
Itt is
Itt meg azoknak a fegyvereknek a listája, amiket bemutattak:
Rakéták és bombák -
SzU-30SzM-eken? Légifölény biztosítása a csapásmérő gépek részére....
Engem inkább az zavar, hogy csak R-27R és R-73M(K?) rakétákat látni rajtuk. Hol van az agyon hypeolt R-77?
-
Vajh minek repkednek légiharc rakétákkal? -
Ez sem rossz videó...
-
Miért ne lenne? A hidegháborúban mindennapos volt és a görög-török gépek is előadták ezt. Máshol is láttam a hírt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.05. 16:01:35 -
Szerintetek ez igaz? -
Ez ám a sajtó tájékoztató -
A a cél megjelölés túl precíz volt, szerintem pont eltalálta az ágyút és az előre kilógó gyújtó leszakadhatott és nem működött el rendesen a bomba ?
Ha mellé céloztak volna egy 1,5-2 méterre akkor lehet hogy egy szépen a levegőbe felrepülő ágyút is láthattunk volna, meg pár elrepülő turbánt.
Jobban nézegetve vidiót, ha jól látom pont el is sült az ágyút a becsapódáskor és a zárnál is kicsap a láng, így ha közvetlen a löveget találta el még lehet, hogy jobban is jártak ,mert esetleg véglegesen tönkretette az ágyút a találat, mintha mellé csapódik és csak a vázszerkezetet gyűri meg.
Amúgy lehet a "kicsi" GBU-12 volt a 250kg-os.
passz :) -
JanáJ #70987 A besültet jobban elhiszem, mert ha elműködik akkor azért egy tucat terroristával (?) kevesebb lenne. -
A Molni által felvázolt két változat (kvázi gyakorlóbomba) mellett van egy harmadik is: besült a gyújtója a bombának, ezért nem robbant fel. -
Kevés robbanóanyag vagy egyáltalán nincs benne, csak betonnal (?) van töltve. -
JanáJ #70984 Ez hogy szólt ilyen picit? -
Papichulo #70983 En meg kiegeszitenem a Spacebattles.com The War Room forumaval. Jopar korabbi es jelenlegi katona is postol es vannak eleg jo threadek, mint peldaul ez... meg persze trollok is :) -
Köszönöm a kimerítő választ!
Nagyon sajnálom az oldalt,mert ott gyakorlatilag mindenre találtam választ,képet,referenciát amire rákerestem.A hobbim a katonai makettek készítése,rengeteg ötletet onnan "loptam" ,helyette most marad a gúgli képkereső..
Emlékszem amikor volt ez a grúz-orosz 6 napos balhé,felmentem a 2. napon a fórumra,már addigra volt vagy 3 oldalnyi kép,videó,hozzászólás.
Na ebből a szempontból verhetetlen volt az oldal.
Ellenben,ez a russiadefence oldal amit linkeltél,némi vigaszt nyújt :)
-
A történet hosszú és nehezen követhető. Hood-nak (az oldal tulajdonosának) már 2004 körül volt egy agymenése (az oldal amúgy 2000-ben indult), én akkor pár hete lettem ott modi, de a tisztítótüzben (topic és felhasználótörlések) én is elestem. Aztán volt egy második tisztítótűz (már nem emlékszem, 2009-2010 körül talán?), és közben a "RussiaStrong" és a modi csapat között állandóvá váltak a csörték (néha voltak rövidebb-hosszabb nyugis időszakok, de lényegében nem volt nyugodt teljesen az élet soha).
Aztán 2015 elején jött a villámcsapás, Hood törli az oldalt. Hood állítólag nem érdekelt tovább az oldal működtetésében, és túl sokba kerül a fentartása. Volt több fórumozó jelentkező, aki megvette volna az oldalt, de az volt a válasz, hogy különféle jogi okokból ez nem lehetséges. Ahogy az sem, hogy "átmentsék" a hasznos topicokat máshova. Ez a része nagyon zűrös, talán sose tudjuk meg a valódi okokat.
A lényeg, hogy 2015 május elsejétől az oldal bezárt. Az orosz fórumozók többsége a RussianDefence.net oldalra költözött, a modik egy része pedig a TheMess.net fórumot nyitotta meg, de a TheMess a kezdetektől fogva látható, hogy messze nem lesz népszerű.
Szóval itt tartunk most. -
jaja az biztos segített volna, de érted már csak feltaláltam volna magam, ha kell a gatyamadzaggal hosszabbítom meg, jobb ma egy kisgatya mint holnap nagyothallás :) -
Pár raksi Szíriában
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://otvaga2004.mybb.ru/ -
Mi történt és mikor a MP-vel? -
Talán ha az M120-as aknavető mellé adtak volna a lelkes támogatók két szet füldugót... :)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.10.04. 17:41:38 -
Üdv a klubban. 
Az MP.net pótolhatattlan, de sajnos már évek óta látható volt, hogy bajok voltak/vannak az egésszel (két tisztítótűz, sok moderátori túlkapás, brutális flémek, kezelhetettlen topicok).
Én csak azt tudom megmutatni, hogy akkor és azóta milyen más fórumokat érdemes látogatni:
Tank-net.com, hajdan nagyon durván mentek a harckocsi páncélzat és fegyverzet matekok. Sajnos mára ez is leűlt.
DefenceForumIndia.com, itt is leginkább Damien, Militarysta és Methos hozzászólásai miatt (hajdan Baron Harkonnen-el együtt ők alkották a harckocsi think-tank-ot az MP.net-en)
AboveTopSecret.com, nos, ez egy elég vegyes megítélésű fórum, nagyon hullámzó a hozzászólások minősége, de néha nagyon komoly hátterű vitákat is el lehet csípni itt.
SecretProjects.co.uk, "Az Online Mos Eisley kantin a légűr rajongóknak", volt a mottója, ami az Aviation Week egyik publicistájának aranyköpése volt. Nagyon jó dolgokat lehet itt találni, de inkább a régebbi dolgokról, és sajnos itt is tapasztalható a hanyatlás...
Ott vannak még a World of Tanks és társai fórumai, olykor jó, olykor kevésbé jó témákkal, hozzászólásokkal, de alapvetően alig tér egy egy-egy jobb Reddit csoport minőségétől.
És ennyi.
Csodák nincsenek, olykor egy teljesen off-topic szekcióban is botolhat az ember gyöngyszemekbe (tipikusan ilyen pl. a Stardestroyer.net), ám olyan, mint ami az MP.net, nos nincs, és talán nem is lesz soha többé...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2015.10.04. 17:37:11 -
Az elsütő zsinórral nagyon spóroltak:) Szegény talán ha szájával sütné el akkor befoghatná két kézzel a fülét.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.10.04. 13:43:51 -
Sziasztok
Tudtok olyan oldalt,ami hasonló színvonalú mint az egykori militaryphotos.net fóruma volt ?
Ami helyette van az nevetséges.
Ráadásnak nagyon naprakész volt,ehhez hasonlót meg nem találok még véletlenül sem.. :(
Köszi -
Az amerikaiak bombáznak és hallod a súgást magadban gyorsan elbúcsúzol mindenkitől és BUMM, ha oroszok bombáznak és hallod a súgást magadban elbúcsúzol mindenkitől majd tovább mész, mert ma sem talált.
Az orosz az amolyan terror bombázás fél a fegyveres, mert elvileg rá dobják, de körülötte ~100 méteres körzetben mindenki más is, mert a fene tudja hova esik.
-
na ez már durva....
ez is... -
Syrian Civilian Helpers In the Target Vicinity Of Russian/Syrian Coalition Airstrike
na ez már durva.... -
millerius #70970 Bocs, igazságod vagyon, kicsit másfelé is kapcsolt az agyam. -
A legalsó kép jobb oldalán azok a sötét foltok a célra zuhanó lézer-vezérlésű bombák.

12db Mk.82 BSU-49
-
millerius #70968 A legalsó kép jobb oldalán azok a sötét foltok a célra zuhanó lézer-vezérlésű bombák. -
2003 óta tán nem is nagyon volt "rendes" háború, csak iszapbirkózás, meg reklámfilm forgatás... -
Hpasp-nek, pár régi masina újrapingálva.
Kiképzések
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Ezekre emlékszem. 2001 után lenne a lényeg... BTW az egyik majdnem 30 a másik meg csak 16 éve volt. Ez HT szemmel nézve iszonyatosan régen.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.10.03. 11:06:44 -
Ahhoz túl picinek tűnik. Számomra meglepő, de a Szu-24/30/34 gépek tömeges oldásnál szinte mindig FAB-100-etz visznek, holott a 250 kilósból is felrakható az összes helyre legalább 5 db, de valahova 6 db is. -
fonak #70963 Szerintem egy számmal nagyobb, FAB-250-M54 -
hahaha, ja értem, gyanús is volt, hogy nem csinálnának már ennyire bonyolult fát. a tárban biztos voltam, hogy műanyag, de átvert néhány kép :D egyébként hogy bírják ezek a hőt? fát már láttam kigyulladni youtube videóban, igaz ott dobtáras darálás volt. -
1986 Tripoli reptér
1999 OAF B-1B
Up to June 7th the B-1s at Fairford had dropped more than 1100 tonnes of ordnance (approx 5000 Mk 82 bombs) on targets in Serbia.
forrás -
JanáJ #70960 izé 1999-1999-es -
JanáJ #70959 Aranysas vagy hasonló faceb. bejegyzése alapján a visszajött bomba 88 vagy "89-es. :-) -
Az oroszoknál nem lehetséges, hogy ez a szíriai kaland szimpla fegyver tesztelés? Kipróbálhatnak ezt-azt éles körülmények között. Igaz, annyiban gáz, hogy mindenki szeme előtt történik, de mégiscsak éles fegyverteszt, ami többet ér, mint akármennyi gyakorló lövészet.
Nem tesztelés, hanem reklámfilm forgatás... -
Nem emlékszem. Régen.