95112

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
savaz #93945 Elsüllyedt egy Indonéztengeralattjáró.
" Ráadásul még mindig nem tudni, hogy mi lett a sorsa a hadihajón tartózkodó 53 főnek, sőt azt sem, hogy a mi magyarázza a szokványos 34 fős legénységen felüli többletlétszámot." -
-
Valami olyasmit kell elképzelni, hogy a részelemeket tudják változtatni, a főbb elemeket pedig már eleve előre eltervezték a végleges formára.
A belső fegyvertér is ott van már a sárkányban, de annak használatához sok plusz teszthez lesz szükség, illetve oda megfelelő fegyverzet is.
-
JanáJ #93942 Azért mert leködölik arannyal a plexit még nem kell előről indítani a berepülést. A vasnál nagyon törekedtek a kis RCS-re. LM segít nekik, nem egy gépágyú takaró lemezen fog múlni. Az arányokat meg nem tudjuk, csak feltételezéseink vannak. Ha egy nyamvadt F-16-on arany plexi (?) jár, akkor gondolom itt is lesz, csak lehet még nincs kész. A belső rendszerek jó eséllyel még a kanyarban sincsenek. -
A KF-X tender 2011 -ben indult, abban megépitettek két tesztpéldányt egy egyhajtómuvest és egy kéthajtomuves verziót, végul az egyhajtóművest választották ki és azzal teszteltek tovább, szóval azóta volt alkalmuk kitalálni, hogy "repképes" az elgondolás.
A most bemutatott gép már ennek az elő sorozatgyártása, ami a véglegesitett forma és specifikácio, itt már elvileg csak a szoftvereket és a kisebb hiányosságokat kellene változtatni , amit a berepülési program fog feltárni.
KB mint a Szu-57es esetében ott sem láttunk már nagy változásokat az első 10 elöszériás és a végleges sorozatgyártott között. -
JanáJ #93940 Emlékeim szerint lpésenként haladnak. Elsőre legyen "repképes" és utána reszelnek még az RCS-en. Nyilván figyelnek az RCS-re, különben nem szórakoznának mással. -
Vegyes érzéseim vannak erről az F22 és F35ös keverékéről. látszólag úgy néz ki mint egy alacsony észlelhetőségű vadászgép, de közben meg ott van a kabin elött egy fedetlen gömb alakú célzó, a gépágyú is fedetlen, a futókákánknál és egyéb helyeken is hiányoznak a farkasfogak.
A kabinon sem látni a radar elnyelö réteget.
Pedig valahol olvastam, hogy egy B2esnek a radarkeresztmetszetét meg négyszerezné ha a pilota sisakja látszodna a kabin mögött. -
Persze, nem ujdonság , kiképzés és gyakorlás céljábol is rendszeresen , meg a Gripenekkel is ugyan igy kell, azokkal se mennek ki külföldre csak hogy gyakorolják .
Egyszerübb egy tankert hivni és több gép gyakorol rajta itthoni légtérben mint kimenni valahova egyenként vagy párba . -
Doma #93937 Sziasztok!
Hallottatok valamit esetleg arról, hogy a "magyar" C-17-eket légi utántöltik itthon?
Egy holland KDC10 már a sokadik kört tolja, és mögötte oson szerintem egy C17 nehéz megmondani a fényviszonyok miatt.
-
ToxiMaxi #93936 -
az megvan, hogy ez CGI? -
Sigurd #93934 Military Robot -> -
gosub #93933 Nagy a mozgolódás az ukrán-orosz határon, van róla infó mire készülnek? Felvonult technikából lehet erre következtetni? -
SZUsszan #93932 -
Az áprilisi tréfákkal óvatosan:
-
-
JanáJ #93929 A "tetőt" sűrített levegővel dobják elvileg le és azért kell némi sebesség a pattintáshoz, hogy biztonságosan eltávolodjon a géptől. A negyedik hajozó állítólag azért élte túl, mert ő már be volt kötve. Lehet nem az ülés volt a rossz, egyszerűen nem voltak még belekötve.
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2021.03.27. 10:05:02 -
Azért ilyenkor csodálkozok kicsit, hogy amikor egy gépet hosszan hadrendbe tartanak akkor a legtöbb dolgot updatelik a kor követelménywihez csak épp az olyan dolgokat nem amik a pilota életét menthetné meg.
itt is még a régi KM1es katapult egy verzioját használják még, ahelyett, hogy a k36 ost vagy valamelyik másik dupla nullás katapultját tennék bele. -
SZUsszan #93927 Tu-22M3 baleset -
Belekezdtem egy az Angolai légiháborúról szóló sorozatba, itt.
Mivel a hidegháború ezen harctere térben és időben is távoli, így a történetet a szokottnál kissé messzebbről kellett kezdenem, az országok és a szereplők bemutatásával.
-
JanáJ #93925 KAtona barátom mesélte, hogy anno sikerült harckocsival lekapni a töltésről egy garázsjáratott. A usz üres volt, csak a sofőr ijedt meg. A másiknál pedig nem tartották be a lövészet/lőtér szabályait és "túl magasra" lőttek ősszel, majd tavasszal jelentkeztek hogy a télire eltett gépeket pajtástúl sikerült szétkapni. Szerencsére itt sem volt sérült. -
kiskorúbézoltán #93924 Kb annyit mint bárki más, az említett két sztorit pl én nem is hallottam még. -
JanáJ #93923 Anno meséltek itthon is töltésről lelőtt távolsági buszt, meg pajtástúl szétkapott mezőgazdasági gépeket. Te biztos többet tudsz róla. -
kiskorúbézoltán #93922 Elképzelni nem tudom, hogy történhet ilyen, azé' egy Centauro nem T-55, jópár embernek bele fognak túrni a púzójába könyékig. Időről-időre megtörténnek szar dolgok, de kb mindegyiknél több embernek kell egyszerre hibázni és általában van még egy-két szerencsétlen véletlen is. Remélem a vizsgálat végén kikerül az anyag, hogy mi történt pontosan. Valószínűleg nagyon tanulságos lesz.
Kb mint a régebben linkelt gránátvetős balesetek, de itt szerencsére nem halt meg senki. -
Olaszoknál nagyon viszketett az ujja valakinek a ravaszon :)
Röviden
Éjszaki lőgyakorlaton valahogy sikerült a célponttal ellentétes oldalra tüzelni a B1 Centauro-val
és nagy szerencsével csak egy csirkefarmot luggattak ki gyakorló lőszerrel, személyi sérülés nem történ.
Valahol ezen a környéken történet
Itt látni valami katonai mozgolódást, a balra lévő folyómederben durrogtathatnak gondolom map1
Ez dobja a kereső a csirkefarmra, de tető alakja nem egyezik a fényképpel, de tudja tök map2
map3
Italian Night Training “Fowl-Up” Results In Dead Farm Chickens
link
Pordenone, carro armato dell’Esercito centra allevamento di galline: trovati morti molti animali
link
Carro armato spara a pollaio, l’ironia del web e la rabbia degli abitanti: “Lì vicino abitano bimbi”
link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.03.22. 14:44:42 -
-
aksurv2 #93919 Megmenekult a szeme.
A szemüveg fontos, viszont kaboom bármilyen fegyverrel lehet.
szem -
Csak egy face kép van ha a #93913 -ra gondolsz.
(A spoiler mögött egy szem sérülés látható, a jobboldali képet a Grisan-ról nem linkeltem,és a szöveget idéztem)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Miért nem veszünk olcsó Glock másolatot (Grisan MC 28 SACS)!!! Illetve ezért, vagyis az ehhez hasonló esetek okán kell mindig szemüveget viselni lövészet során!!!
Helyesbítés!
A jobb oldali képet egy ruszki fórumról szedtem, és hibásan egy Grisan került a bal oldalra, miközben a jobb oldali fegyver egy Sarsilmaz SAR9-es. Összekutyulta a srác aki felrakta, én meg nem figyeltem. Sorry!
Minden esetre az állításom nem változik, mert mind a kettő olcsó Glock másolat, amit nem veszünk! Török levélnehezék mind a kettő!"
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.03.19. 13:47:21 -
JanáJ #93917 Nem elérhető a videó, nem tudom megnézni. Ellenben a lövész cuccok már 10-15 éve is megfogták a madár sörétet. Egy-egy gyártó oldalán hihetetlen köszönő levelek vannak. -
kiskorúbézoltán #93916 "Lövész szemüveget" írt, nem általában valamilyen szemüveget, egy közepes vagy jó minőségű valószínűleg megmentette volna az illető szemét ebben a konkrét esetben, max a plezúr ment volna le az arcáról itt-ott. -
egy ilyen esetben egy szemüveg mit véd? oké nem áll bele a szemedbe, de a becsapódás miatt a lencse mindenképp kinyomná a szemed .
Ez kb olyan mint hogy a repeszállo mellény megfogja a 50 es kalibert ,hogy nem megy átt a mellényen, de attól még ugyan ugy meghallhatsz, mert olyan sulyosan összezuzza a belső dolgaidat. -
Ilyen noname fegyóknál talán még a szemüveg is kevés, inkább valami arcpajzs kell. -
SZUsszan #93913 Miért viseljünk többek között lövész szemüveget -
A leírás szerint azt táguló gyűrűnek hivják, gondolom az felelős a kivető hajtómű es a menethajtómű szétválasztására.
És feltételezem talán ez az a gyűrű ami megfogja a rakétát a csőből való kiesés ellen is, és talán ez okozhatta azt, hogy nem engedett el amikor a kivető hajtómű indult.
A többi meg ugy történhetett ahogy irtad -
Igla kivesézők oroszul
Техническая подготовка командира взвода ПЗРК 9К38 «Игла» (fb2)
A MANPADS 9K38 "Igla" (fb2) csapatparancsnokának technikai kiképzése
flibusta
studopedia
Összefoglalva szerintem az indítóhajtómű környékén volt valami problem.
Az indító hajtóműn van egy palást és egy gyűrű, hogy a gyűrű pontosan hova való nem tudom, de akár az is megaszhatta a folyamatot ha rossz helyre került, passz.
A lényeg, hogy valamiért az indító nem tudta a rakétát kilökni, ezért az egész tubust állította pályára az emberünk válláról,
majd a még a levegőben beinduló rakéta hajtómű szinte lelövi magáról a tubust, ami jobbra el, ezután a raksi meghempereg a porban, majd ki jól végezte dolgát megindul, szintén jobbra el.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.03.17. 13:34:10 -
A kettérörés sztem nem ammiatt következett be, mert a rakéta ott indult be, mert nem látni rajta égésnyomokat vagy olvadást, sztem az már a földre lrkezés hatása volt, mivel amikor a menethajtómű beindult és lerugrróta magáról a vetőcsővet az elrepült a másik irányba és a füsttöl nem látni , meg a felvételen sem, hogy milyen magasra vagy messzire lökte el, de a visszaesés miatt törhetett már el. -
akkor a gif alapján kb az történt amit gondoltam elsöre is.
Márcsak az a kérdés, hogy van e valami késleltetés a rakétába, ami miatt nem robbant fel amikor a földbe csapodott.
-
"Ez esetben nem értem miért hoztad fel, hogy az indító a konténeren maradt."
Az eredeti videón az volt, hogy a kezelő nem fogta elég erősen az indítómechanizmust, esetleg az leszakadt a rakétatubusról.
Erre írtam hogy rajta maradt.
Ami szerintem történt, hogy az kivető töltet vagy nem működött el tökéletesen, vagy a rakéta megszorult a csőben kivetés közben.
A kivetés után a kezelőtől pár méterre kellett volna beindulnia csak a rakéta hajtóművének, de ehelyett még a csőben, annak felénél indult be, és ez törte el - lukasztotta ki a vetőcsövet.
A rakéta ezután a saját hajtóművének tolóerejével hagyta el a csövet. -
SZUsszan #93907 Egyébként valószínűleg azért mennek hozzá közel, mert látják, hogy nincs már a vetőcsőben a rakéta. El van törve, ferdén lóg. A nyíláson át látni, hogy üres, az elején sem látok semmi rakétafejet. -
Próbáltam az eredeti vidinyóból egy gif-et csinálni
A raksi beszorult valamiért, mert a fokozatok rendben működnek, a kilökés után mikor beindul a hajtómű az kidob hátra valamit, tippre a kilökő fokozat dolgait.
Ui: jobban nézegetve a lassítást lehet nem is a kivetőfokozatot dobja ki, hanem a vetőcsövet rúgja le magáról a rakéta, majd burn to be free
Amit mondasz az nem rossz, hogy ha kilökőmű elműködése után egy egyszerű kapcsoló, ha azt érzékeli, hogy a raksi még mindig a csőben van, akkor nem indítaná a menet hajtóművet, de lehet ez nem megoldható, mert nem ilyenre tervezték.
Közben le esett, nem tudtam mi végre vannak a kivetőn azok a nyílások, én naivan azt gondoltam azok túlnyomást eresztik el és a gáz nyomás löki ki a rakétát, de nem hanem a kivető, mint egy kis dugattyú, egy rakétafokozattal tolja ki a rakétát és a furatok a hajtómű nyílásai, de valami akasztónak kell lennie, mert nem távozik a vetőcső elején.
Lehet ez az akasztó fogta meg, nem tudom, ők valószínűleg tudják, de nem mondják :)
Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.03.16. 22:24:35