95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    Kivancsi lennek hogy ennek az iraki gyereknek hogy fajna a valla ha loni kene vele..meg a sisak is hogy fityegne a fejen...szettepne a fegyver..
    Jo tudom ez csak propagadna miatt lett a kep kedveert igy beallitva, fegyvert adtak a kezebe meg a katona a sisakjat ranyomta...
    De akkor is vicc..
    (Nah ha mar az lenne a kepen hogy a gyerekre TNT van kotozve...nah az mar remisztobb...mert tudom hogy az "meglehet"...)

• tmate6
    vmi ilyesmi
  • cifuatwork
    Jaja, csak ők IFTS-nek hívják (Internal FLIR and Targeting System). Mondjuk az AIM-9X is kell hozzá...

F-16C Block60, az orrán az IFTS "púpjával".
  • Seaweed
    Ilyen?:
  • tmate6
    vmi ilyesmi volt tegnap is csak egy része faborítású
  • Seaweed
    Mellesleg ezt (ahonnet a kep valo), 800$-ert aruljak jueszejben.
  • Seaweed
    Pont ilyenem volt a seregben:
  • Seaweed
    Hmm felsejlett bennem az elesloveszet, anno.. Hmmm
    AMD-65/5....20 loves...200meterre levo buko celt leszedtem mint a pinty ;))
    ("regi szep idok" ;)))
  • Seaweed
    Hat jah... talan F-35 eleri "azt" a szinvonalat..de "Kolsz" is csak F-16 Bock 60-on lesz ha jol tudom :P
  • tmate6
    hát próbáltam de akkor is érzem dea gránátoknak is van sujja
  • cifuatwork
    Felteszem azért, mert nem szorítottad a válladhoz eléggé. Mondhatni tipikus eset, vadászfegyvereknél is megesik sokszor a kezdőkkel.
  • Seaweed
    Vaktolteny nem is lok vissza ...illetve alig, az eleshez kepest.
    Aki kezedbe adta a fegyvert nem mondta hogy erosen szoritsd a valladhoz?
  • cifuatwork
    Végülis az F-35-ben már lesz sisakcélzó is, szóval "annyira" nincsenek is lemaradva :DD
  • tmate6
    Jajj tegnap éjszaka lőhettem egy AK-47essel persze csak vaktöltény volt benne de akkoris fáj a vállam de nagyon
  • Seaweed
    Nem hiszem hogy rendszeresitik, csak kiprobaltak ;)
    (Megint szuletett egy tanulmany, hogy az jobb kell a penz arra hogy mi is tudjuk jobbat csinalni :P)
  • cifuatwork
    Elég furán néz ki az F-16 pilótafülke-makettben :D
    A Zsh-7 sisakot is rendszeresítik? :)))
  • Seaweed
    Pa erdekes kep, Amerikaiak tesztelik a Zvezda K-36D katapultulest:

• Glpetyus
    Egyébként nagyon "jók" a videók:)
  • Glpetyus
    Azt a qrva mindenit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ghost cb
    Mekkora hülye vagyok...
  • [NST]Cifu
    Egy egy "OpFor" M551 Sheridan tank, amely egy orosz harckocsit imitál.

Lásd:

• ghost cb
    Valakinek van tippje milyen tank van a háttérben? (Az M163 Vulcan mögött)

A festéséől ítélve Brit tank, de Challanger 1-2 sztem biztos nem (a magas test miatt, és mert elől nagyon kockás, és szinte függőleges a test legelől - ez ismerős - ), Centurion nem lehet (lapos torony, és elég kockás, a Centurion-éhoz képest), talán egy ujabb Chieftain, de ezt se hiszem...

Érdekes a lánctalp feletti védő, hogy nincs közvetlenül a lánctap fölött / előtt, hanem az is magassabban van, meg az is elég furcsa hogy a torony előtti rész elég meredek szöget zár be a vizszintessel.
  • [NST]Cifu
    Jó videók Sea

Na, közben visszatérnék a már korábban említett amerikai kézifegyver-mizériához. Jelenleg az XM8 legnagyobb ellenfele a 6,8x43mm-es lőszerrel szerelt gépkarabély lenne, pl. a Barrett M468, amely azonban továbbra is az AR-10 "alapjaira" építkezik. Jelenleg minden elemzés tele van az új lőszer előnyeivel (jobb ballisztikai teljesítmény, nagyobb pusztítóerő, stb.), ám viszonylag kevés szó esik egyfelől a NATO szabványról (amely egyenlőre az 5,56x45), másfelől az átállással jelentkező méretes logisztikai kihívással. Ám a "címlapon" továbbra is az előnyök vannak. Erre volt egy érdekes reakció is, miszerint az XM8 is viszonylag könnyen átszerkeszthető lenne a 6,8mm-es lőszerre (márpedig ergonómia terén a két fegyver párharca eléggé egyenlőtlen).

A 6,8mm-es Barrett M468.

Mai napi poéndrazsé (az egyik katonai fórumban olvastam, de tetszett:)): A kérdező egy egyszerű civil volt, aki történetesen rajong a kézifegyverekért. Az öböl-háborút megjárt US Marine-nak tett fel egy ártatlan kérdést: ...(az M16-ok) beragadtak Vietnamban, de most már megszabadították őket a korai gyermekbetegségeiktől, igaz? És a katonás válasz: Nem. Továbbra is beragadnak.
  • ghost cb
  • Seaweed
    LOL :DDDD
  • Sadist
    Ez kész!!! A járgány mintha csak papírból lett volna.
  • ghost cb
    Amugy joak!
  • Seaweed
    Innen mar nem linkelgetek..
    http://www.nato.int/kosovo/video.htm
  • Seaweed
    Hmmm..szep..de ez a masina megadta magat...
  • Seaweed
    szerencses flotas...
  • Seaweed
    Van ennek a hajonak kapitanya? Es Repveze?...szoktak ezek beszelgetni?....nem hiszem...remelem jol megrugdostak a felelosoket!
  • Seaweed
    Nevebol itelve afganistan...
    (De hogy ezek mind miert kibasorban szaladgalnak?....szetfutnanak..meg akar meg is uszhatnak...dehat ezek is csak mudzsahed homokturo parasztok...mit tudnak ezek a hadviselesrol...sajat velemeny..nem belekotni!))
  • ghost cb
    Najo. Aludjál...
  • Seaweed
    Mire is fol szolitasz te fel engem barmire is?!?!?!?
  • Seaweed
    Blamazs :P
  • ghost cb
    Ugyanmár, te idős, bölcs ember, tudhatod, ha fenyegetnélek oda irnám hogy vegyel vissza különben "akármi". Tudod ilyen a fenyegetés. Ez csak felszólítás.
  • Seaweed
    Vietnam Mig kill.
  • Seaweed
    Ket P-51 osszeutkozik.
  • Seaweed
    No comment.. MD-80 Hard Landing
  • Seaweed
    Jah es ha mar az esnel tartunk ES-el nem kezdunk mondatot...
    (Bar ahogy elnezem az adataid..kolyok vagy meg..megertem..)