95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Seaweed
    (En csak a sajat velemenyem ecseteltem..nem kell hogy azzal barki is egyet ertsen..nem is kell hogy eszre vegyek..en csak mondom a magamet..)
  • Seaweed
    Mitoa van szavazas? :D
    Nekem ez a homokozos eveket jutatta hirtelen eszembe..
    Olyan mintha "enyemet es kesz" filingem lenne...
    Mit erdekel engem hogy mi van egy topic fejleceben..nem ez hatarozza meg...
    De ha valakinek az esik jol hogy az o muve van ott..hat tolem akar a parlamentet is kitapetazhatja vele... ;]
  • ghost cb
    Az más hogy te az oroszokat bírod...
    1 szavazat: Cifué
    1 szavazat: neuro-é
    2 szavazat: 1-es
    2 szavazat: 4-es
  • Seaweed
    Szerintem meg mindig Cifue ami be van rakva a legjobb!
    Ha mar nem orosz repulo, akkor legalabb Eu gep van bent, meg csorike!..nem holmi jekni "drone"
    Meg ez a jenki dicshimnusz...eftizenegy meg efszixtiin..meg apacs..meg hulyegyerek hamburgerzabalo emtizenhattal...

• ghost cb
    Most itt egy katona ebből egy hadsereg topic lenne, azért kell több dolog.
  • ghost cb
    Szerintem ez nagyon üres. Jó mondjuk a 10 az sok de 1...
    Nekem az 5. tetszik a 7 képböl (mostani,ez,enyémeim).
  • neuro
  • Sadist
    Ha már kevés képből kellene, akkor szerintem meg kéne hagyni azt ami most van, csak a bal alsó képet lecserélni az 1. banner 3. képére (katona a mocsárban M4-el).
  • Cat #4247
    sztmis, 3-4ből még szép, de 10ből már csúnya
  • neuro
    Szerintem egyetlen kép elég lenne, ez a montázs technika elég ciki már :)
    Meg a felirat is alig olvasható, de ezt ne vedd támadásnak csak a szerény véleményem...
  • ghost cb
    Na akkor még várok egy napot, és holnap ilyen-tájt lezárom a szavazást és megcsinálom az 1.-t az igények szerint, HA az lesz anyertes. Addig bármilyen ötlet jöhet, meg a szavazás is megy.
    (most eszembe jutott egy uj ötlet )
  • cifuatwork
    Nekem is azh első jön be legjobban, és tényleg a szöveget kéne kicsit kiemelni (pl. árnyékolással, ahogy a jelenleginél is van).
  • ghost cb
    @ Sadist
    Az már részletkérdés.
    @ Cat
    4. és 5. között a robbanás a különbség csak.
  • Sadist
    Szerintem az 1. a tuti. Annyi hogy kicsit kevésbé átlátszóra kellene csinálni a feliratot, mert szerintem picit halvány.
  • Cat #4241
    ja, 4 vagy 5 (bár nem látom mi a különbség)
  • Punkerwork
    az atom-os a legjobb a 4.
  • ghost cb
    No kész van egy pár változat, ha van valami kivánság, hogy legyen és megtudom csinálni akkor megcsinálom, ha tetszik valamelyik akkor pedig berakjuk. Szerintetek akkor melyik?

1.

2.

3.

4.

5.
  • Seaweed
    Mig-23 a forumomban.. (igaz kepek, de jok ;)
  • [NST]Cifu
    A "legó" rendszer jó 10-15 éve robbant be, és nagyon elterjedt, több tucat cég foglalkozik különféle szereléksinek és szerelékek gyártásával, kezdve az ergonomikus pisztolymarkolattól a különféle lézercélzókon és fegyverlámpákon át a hevederekig.

Policeone.com
    TJ General Store
    Gunaccessories.com
  • kiskorúbézoltán #4236
    Nézegetem ezt a military oldalt , micsoda mánia ez a legó rendszerű M-4-es ... :DDD A nagy kedvenc így is az AK család marad , bár ez a legós megoldás nagyon tetszik kár , hogy elérhetetlenül drága lehet ha egyáltalán csinálnak hozzá ... :(((
  • [NST]Cifu
    Erről a katonai öltözékről nekem valahogy a Starship Troopers és az Aliens ugrik be... :D
  • [NST]Cifu
    Hmmm... Az USA védelmi minisztériuma bemutatta az FFW (Future Force Warrior ~ Jövő Haderejének Harcosa) tervben szereplő, egyenlőre fejlesztés alatt álló egyenruha és védőöltözetét: KLIKK IDE.

Ezen kívűl találtam egy kissé már túlzásokba eső military-mániákusok oldalát, ahol sok érdekességet lehet taláni: militarymorons.com
  • ghost cb
    Opp. img
    szal:

• ghost cb
    Csak most vettem észre, hogy Dél-Kórea fő csata tankja (MTB) a K1, mennyire hasonlít az M1A* Abrams-re. Szinte lekoppintották, csak adtak neki egy kis giccs-et... Képek:

http://www.army-technology.com/projects/k1/images/k1_8.jpg

http://www.army-technology.com/projects/k1/images/k1_2.jpg

http://www.army-technology.com/projects/k1/images/k1_4.jpg

http://www.army-technology.com/projects/k1/images/k1_3.jpg

Akinek leírás kell az itt találja. (angol nyelvű)
  • tmate6
    tessék ha kell 297kb

• Seaweed
    De "szerintem" jo egy sima kep is...pl ami most van az nekem telljesen megfelel...sot nem is edekel..ez nem szamit ;)
  • Seaweed
    Ha .png-be lenne akkor tobb lehetoseg lenne.
  • cifuatwork
    tmate6:
    Gif-et hogyan optimalizálsz? Erre a következő módxszerek vannak, ill. ezeket próbáltam ki a logódon:

1. Csökkentjük a szinek számát. Próbáltam, de 64k szintől lefele már nagyon csúnyán nézhett ki (a szinek animált Gif esetén folyamatosak, tehát az összes frame egy egységes paletátt használ, ami eltérő szineket használó frame-ek esetén ugye gondot jelenthet).
    2. kevesebb kép lett volna benne. Próbáltam, de igazából nem tetszett a megoldás, csak alig 3-4 képváltás fért volna bele a 100kbyte-os célméretbe.
    3. a végén a "Politika Kicsukva" el"fade"elés effekt kivevése. A gif-ben minden egyes képkocka egészben van elrakva, tehát éppen ezért az átfedési effektek ilyen méreteknél elég problémásak.
    4. A méret téma visszatérő, nekem azt mondták, hogy úgy 100 kbyte-nál ne legyen több lehetőleg.
    5. Te ajánlottad fel, hogy csinálsz egy bannert, amit örömmel is fogadtam. Azt én se tudtam, hogy ennyi macera lesz vele, próbáltam a tiédet finomítani, de miután az eredmény nem volt túl meggyőző (nem vagyok valami nagy grafikus :)), gyorsan összehánytam egy egyszerübbet, hogy egyáltalán legyen egy. Ennyi. Nem kell megsértődni ilyesmi miatt...

És továbbra is, ha valakinek van kedve és ideje, és úgy gondolja, tud egy jó kis bannert összedobni, csak bátran tegye meg, mutassa meg a kész bannert, és ha mindenkinek tetszik, akkor lecseréljük.

Ghost ill. aki még próbálkozik: 680x120 ~ 680x132 pixel, ami a méretét illeti max. olyan 100kbyte körül lenne jó tartani.
  • ghost cb
    OK, már megvan
    Most dolgozom egy PhotoShop-os banneren, majd meglássuk milyen lesz.
    Szóval 300 kbyte-nál nem lehet több, és azt nem tudja valaki mekkora felbontású lehet max?
  • Seaweed
    Nem rajtam mulik :(
  • Seaweed
    (Nekem tetszik, egyszeru, kifejezto, szep)
  • Punker
    jó kis banner
  • Seaweed
    Jo lett ez! ;)
  • tmate6
    1. kitalálták az optializálást
    2. mondhattad volna hogy haggya a picsába nem kell
  • ghost cb
    Még hagyd egy órát utána mehet a levesbe htx
  • Sadist
    A banner tök jó lett. Szerintem nem is kéne animáltnak lennie. Talán annyi, hogy a bal alsó képet lecserélném egy olyanra, ahol valamilyen kézi lőfegyver látható. Pl. egy SWAT team MP5-ösökkel vagy valami hasonló :) Itt találtam egy pár jó képet. Szerintem érdemes megnézni.
  • cifuatwork
    Na, bannerügyileg az a helyzet, hogy bár lehet animált banner, a Halálosztó munkája sajnos túl nagy lett (300+ kbyte), úgyhogy én gányoltam gyorsan egyet össze, aztán ha valaki elég kreativitást érez magában, akkor csinálhat másikat, és ha tetszik a topiclakóknak, akkor közfelkiáltással lecseréljük :D
  • Seaweed
    Van par uj video linkem megint!
    (gyorsan, nemtudom meddig el a link!)
  • ghost cb
    csaj helyett csak... nők
  • ghost cb
    Ha engem kérdezel, nem kell a "politika kizárva", a képek tul gyorsan váltakoznak, és nincs semmi átmenet (mint pl amikor bejön a szöveg), az elég ronda amikor csaj a tank tornya látszik, és amikor a képek 2 és 3 felé vannak osztva ott is kéne egy kis elmosódott átmenet, de ez már elég komoly photoshopos tudást igényel... Szal...
    Egyáltalán lehet animált a banner?