95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nah most akkor mar ki kell mennem fotozni :P -
Cat #4619 Nemzetközi hadgyakorlat a magyar légtérben
Sárkányfészek hadművelet néven közös gyakorlatot tart az angol, a svéd és a magyar légierő Kecskeméten. Az augusztus végi gyakorlaton minden nemzet körülbelül száz katonával vesz részt.
A magyar MIG-29-esek mellett az angol légierő Tornado vadászgépei és a svédek Gripen repülői vesznek részt az augusztus 22-én kezdődő nemzetközi hadgyakorlaton - derült ki a Honvédelmi Minisztérium szerdai sajtótájékoztatóján. A három nemzet katonái különböző harci feladatokat oldanak meg a magyar légtérben; először az egyes elemeket külön-külön gyakorolják, majd egy összetett művelet hajtanak végre.
A sárkányfészek nevet viselő gyakorlat körülbelül háromszáz katona részvételével augusztus 31-ig tart. Bocskai István, a tárca kommunikációs főigazgatójának helyettese a svéd részvételt azért tartja fontosnak, mert néhány év múlva Magyarország Gripen vadászgépekkel is védi az ország légterét.
Az augusztusi gyakorlat lebonyolítását segíti az a megállapodást, melyet Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára és John Nichols, Nagy-Britannia nagykövete szerdán írt alá. Az együttműködés első ízben szabályozza a két NATO-tagállam közötti katonai gyakorlatok részletes szabályait, pénzügyi feltételeit, jogi hátterét. A megállapodás lendületet adhat a közös kiképzések számának növelésére is. Idén a tervek szerint 22-en különböző szakmai, 132-en pedig szakmai tanfolyamra utazhatnak Angliába. -
A mellékhatásokra? Hát igen sajnos. Régen azt hitték, hogy a radiaktivitás teljesen ártalmatlan, aztán szép lassan kihulott a hajuk, legyengültek, immunrendszerük leépült stb. Lásd radioaktivitással foglalkozó tudósok. Mind rákban haltak meg. -
Lásd atombomba... -
-
Volt tobb eset is...TVben (asszem Spektrum) volt egy dokfil az ilyen ehhez hasonlo fegyverekrol ugy 2 eve..es ott nyilatkozott gy volt haditengereszeti helipilota, aki mamar felig vak...szinte alig lat..
Egy orosz "gyanus" hajot kellett igazoltatnia...civil hajonak nezett ki..de valoszinu alcazott hajo volt.. (nemzetkozi vizeken, tul kozel ment egy hordozorajhoz)
...az erdekesseg az volt hogy keszitettek VHS felvetelt a helirol, es abban latszott es elemeztek is hogy mi lehet, szal hogy erdekes modon a teherhajo ablakai sotetitettek voltak es az egyik ablakban egy pici piros fenyfolt latszik is villodzni. Megallapitottak vegul a szakertok, hogy valoszinu ott vilagitottak a szemukbe a pilotanak...
(Amugy epp az ilyen fegyverek miatt mamar a sisakrostely lezerszuro!...vagy az egesz kabinteto!) -
Én csak az amcsikkal kapcsolatban hallottam róla, de sajnos úgy néz ki, hogy bármelyik ország be tud szerezni/csinálni. Védekezni meg nem lehet ellene, mert a lézernek a hullámhoszát egyszerűen lehet változtani, és mindegyik hullámhosszhoz másmilyen védőszemüveg kell. A pláne pedig az, hogy ez lehet nem látható hullámtartományban is. Az áldozat lehet, hogy csak azt veszi észre, hogy megvakult. -
Ilyen lézerfegyver nem csak az amcsiknak van, hanem az oroszoknak és a kínaiaknak is. Egy-két éve volt egy olyan eset, hogy egy, a két koreai demiritalizált zóna mellett járőrőző Apache helikoptert "támadtak" meg észak-koreaiak egy ilyen kínai "vakító lézerrel". A személyzet szemkárosodást szenvedett. Ennél többet az esetről sajnos nem sikerült megtudni... -
A mikrohullámok az emberi testben lévő vizet melegítik (vagy akár fel is forralhatják, és a tag úgy robban szét, mint egy túlfújt lufi), aminek hatására az kitágul, ami valószínű, hogy rongálja a szöveteket/vérsejteket is. Az amcsik kitaláltak olyan harctérre szánt lézert is, ami megvakítja a célpontot. Egészen "humánus"! Nincs semmi sérülés, csak az illető egész életére megvakul. Ezek után ne magyarázzák nekem, hogy humánus, meg jó tömegoszlatásra. Szvsz egy gumibot vagy egy vízágyú messze humánusabb. -
neuro #4611 Egyik William Gibson könyvben volt, hogy lézerrel fejbelőttek valakit, az agya felforrt és szétnyomta a koponyáját :) -
Ja mikrohullámokkal lehet majd az embereket megsütni. Képzeld el, hogy lesz mikrohullámú sniper is, becélozza a fejed és szétrobbantja az agyad :D Nem tudom hogy ezek a fegyverek mennyivel humánusabbak. Azt pedig nem hiszem el, hogy nincs semmiféle mellékhatása. Vagy eltitkolják, vagy pedig MÉG nem találtak. Lehet hogy a tünetek napok vagy hónapok múlva jelentkezik. -
...nagyon buszkek ezek a Svajciak a Mont Blanc-ra...tobbszor is felbukkan a filmben...
Van is mire...voltam ott..gyonyoru orszag...... -
10:27...van egy orsozo szogsebessege a Mirage-nak :P -
Megint van par uj videjo!
De ezt kiemelnem:
http://www.bobosport.net/airpic_net/video/avionchasse-1.wmv
(szerintem ezek Svajci Mirage-ok...kivetelesen szep kepsorok! Mont Blanc!!!) -
A cikk három ill. négy eszközről is beszél, tehát melyikre célzol? :)))
Szvsz az irányított energiájú "pusztító" fegyvereknek valóban van és lesz értelme. De az ilyen "nem halálos" eszközök terén kissé szkeptikus vagyok... -
Tudomasom szerint azok mindig is "jelzoraketak" voltak amik fustcsikjaibol messzirol is jol lathato a lokeshullam okozta torzulas. -
Egy kis érdekesség:

A francia Vextra típusú felderítőjármű 105mm-es fő ágyújának torkolattüze

Atombomba robbanás
Mik azok a csíkok a filmen a robbanás mellett??? Gondolom a film miatt van de miért? -
ennek van értelme, ebben a formában szerintetek? -
#4593 -
neuro #4601 melyik cikkről beszéltek? :)) -
Majd jól helyrerakjuk.
-
Nem "merem" ..meg megjeleni a helyi "helytartoja" ala Ramius ....
Brrr a hideg is kiraz a gondolattol :D -
Az indexen nem is reagáljátok le? :))) -
Skyflash #4597 "'eggyes forrsaok' lekicsinylo megszolitas"
Ugyanez jutott nekem is eszembe.
Nem akarom lelőni a poént, de kap még egy "pofont" a külföldi szaksajtó, amiből szinténez a "én vagyok a mindentudó mindenki más hülye" hozáállás érződik. -
Vazzeg, nekem sajnos csak holnap lesz aranysas... azért kiváncsian várom kedvenc szakújságírók újabb arany(sas)köpéseire... :))) -
Nah elolvastam a cikk elejet..
LOL ez a faszi..
Konyebb azt elhinteni hogy talan nem is igaz es olyan szinben feltuntetni hivatalos forrasokat is mint az a tole megszokott "eggyes forrsaok" lekicsinylo megszolitas...mint tobb ezer peldanyban kiadott ujsagokat eltorolni a fold szinerol.. :D
Ez az embert en meg soha sem lattam beismerni hogy tevedett, vagy hogy o tevedhet....
Vicc eskuszom.. -
"Meg" nem olvastam..le vagyon "b@szva" a...akarhova.... majd ha gyujtok lelkierot miszter szakertohoz...bar az ujsag kozepere szamuzott Zord es Gal cikkei sokkal jobbak...nem is ertem mit keresnek ott... -
Skyflash #4593 8. oldal "Az öreg sas újjászületése" című cikkben, rögtön az elején. -
Nah megvettem uj aranyverebet..kivancsi vagyok lesz e benne komment a Cope India 04 rol :P -
-
neuro #4590 Én is benne lennék.. akkor már vagyunk hárman :) Kezdetnek nem rossz. -
De ha egyszer elinulna en szivesen benne lennek..csak ne kelljen semmit se hataridore megcsinalnom..mert azt utalom..eleg az a munkaban ..nem kell meg a szabadidomben is ;) -
Detto :D -
Az ötlet nem rossz, csak hát én a világ lustáinak népes társaságát gyarapítom... :))) -
Valóban, mivel a Rafale M jelenleg nem rendelkezik bevethető földi célok elleni fegyverzettel, és éppen ezért a Super Etandard-okat át kellett alakítani a gőzkatapultos indításra... -
neuro #4585 Egyszer elkezdtem csinálni egy szimes/haditechnikás oldalt. Ha valakinek kellenek az elkészült anyagok, vagy esetleg kooperálni szeretne, írjon :)
http://breakdown.agria.hu/sim/
Ami megy: Haditechnika-különleges egységek+repülőgépek 1930-45 -
Na lassan eljut olyan szintre az oldalad, hogy érdemes lesz betenni állandó kedvencnek:) Tényleg nem akartok cifuval összefogni és egy jövedelmező katonai site-ot csinálni??? -
De tudod mi a vicc...A Charles De Gaul-on most is uzemelnek meg Super Etendardok..gondolom (jol emlekszem?) addig mig telljesen hadrafoghato nem lesz a Rafale M es eleg szamban rendelkezesre nem all... -
Az ok egyszerű: pénz. A Dassault-nak ez volt az első hajófedélzeti tipusa, és mivel eredetileg még ráadásul a NATO LWTSF (Light Weight Tactical Strike Fighter - Könnyű Taktikai Csapásmérő Vadász) tenderén is indulni akartak, ezért két feladatkörnek kellett egyszerre megfelelnie - végül mindkettőben igencsak gyengére sikerült. Az Etendard IV alapján végülis elkészült az Etendard, de csak 1978-ban állt rendszerbe, és már akkor messze túlhaladott volt (képességei a vele kb. egyszerre rendszerbe állt Jak-38-al voltak egy szinten - csakhogy az STOVL gép...). A fő problémát pedig az jelentette, hogy sem a Clemencau-ra, sem a Foch-ra nem lehetett nagyobb gépet rendszeresíteni a drótköteles indítóberendezés miatt, ezért volt a max. 12 tonnás felszállósúly limit is. Mivel egy teljesen új gép kifejlesztése anyagi okokból fel sem merülhetett, csak a rendszerben vagy fejlesztés alatt álló tipusok jöhettek szóba, mivel azonban mind a Jaguar, mind a Mirage F1, mind a Mirage 2000 már alaphelyzetben is túl nehéz (a Jaguar és a Mirage 2000 üresen 7,5 ill. 7,6 tonna, a Mirage F1 pedig 8,1 tonna) a hajófedélzeti használathoz nélkülözhetett megerősítések után ezek a gépek csak még kevesebb fegyvert vihettek volna. A Clemencau és a Foch átépítése pedig nem tünt megoldásnak, mivel már készültek a tervek a Rafale M-ről és a Charles De Gaul-ról. -
ize...hajofeldezeten :P