95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • steweee
    nos a részeg lelövése esetében nehéz igazságot tenni. ha nem intézkednek, tovább csökken az amúgy is tré rendőri tekintély, de ez szerintem is túlzás volt.bár ami a saját tapasztalatokat illeti, hozzánk párszor lejöttek a miskolci készenlétisek meg kommandósok, és ha nem is sírva távoztak,de azzal a tudattal hogy mennyire egy nullák pusztakezes harcban. pedig ők a bevetési csoport, nem is sima járőrök.úgyhogy már csak ezért is kell hogy használhassák adott esetben a fegyverüket, ha szükséges.valószínűleg ezt a helyzetet is meg lehetett volna oldani lőfegyverhasználat nélkül (itt egy részeg öregemberről és nem egy belőtt fiatal fiúról van szó!!!) elég lett volna párszor jól rávágni gumibottal(ne feletsük a rendőrök ketten voltak, míg az egyik támadja előlről, a másik hátulról, ha előre mozdul az hátrál míg a másik üti a fejét, ha meg megfordul hogy arra támadjon akkor fordítva. de hát nyomorékok voltak, miért is várnánk el tőlük ilyesmit.itt nem egy kengyelfutó gyalogkakukkról van szó, ismétlem, hanem egy részegen üvöltőző öregemberről, akinél történetesen kés van.és itt rögtön tegyük is hozzá hogy a megállítása szükséges, viszont mivel egy tolókocsis ember is el tudna menekülni egy ilyen elől, talán nem kellett volna lelőni rögtön. hogy mi is történt valójában azt mi nem fogjuk megtudni, de van egy olyan érzésem hogy lett volna más választás mint a fegyverhasználat, csak éppen az volt így az egyszerűbb.viszont a belső vizsgálati jegyzőkönyvet a közvélemény sosem ismerheti meg, vagyis ami valójában történt, kifelé meg nem tesznek közzé olyasvalamit, ami megrendítheti a rendőrségbe vetett bizalmat.
    nem tudom ki mondta itt az előbb hogy igenis kemény rendőrség kell hogy rettegjenek tőle a bűnözők ! de szánalmas és halálra röhögöm magan ezen a kijelentésen. hogyan lehetne egy országnak jól működő rendőrsége, mikor a legnagyobb bűnözők a parlamentben ülnek? miért is csinálnának egy erős szervezetet ami ellenük dolgozik? ja, és mondja most azt vki hogy hát azért a kettő nem ugyazaz! pedig igen, lehet hogy ők fehérgalléros bűnözők, és "csak" gazdasági bűncselekményeket követnek el, viszont pl: az mszp politikai szavazatok érdekében támogatja a magyarországi cigány maffiát, akiknek a pénzügyi alapját a kurvák futtatása, a zsarolás, uzsorakamat hitelezés, kábítószerterjesztés stb. jelenti, ráadásul vezetőjük egy miskolci uriember, akit volt szerencsém személyesen is ismerni míg itt élt. nos a szavazás kb úgy zajlik, hogy az emberei(a stricik az ország minden sarkából és egyéb hivatásos bűnözők)fenyegetéssel, veréssel vagy éppen ígéretekkel meggyőzik az "alájuk tartozó" kissebbségieket, hogy kire is szavazzanak választásokkor(mszp vagy épppen képviselőjelölt neve) és cserébe sok bűncselekményt elnéznek nekik felsőbb utasításra(a rendőrség felső vezetése még mindig volt kommunistákból áll, pl:idősebb tisztek, nyomozók stb., főleg itt borsodban)hát ez így zajlik. bár ne tudnám, akkor nem is idegesítene
  • Seaweed
    Ehh..

A Vicc *5
  • [NST]Cifu
    Kicsit korainak tűnik ez még...

Na mind1, úgy is le vagyok épülve szellemileg, mert sikeresen lefagyott a gép, miközben dolgoztam a következő BoP cikken (ofkoz menteni nem mentettem közben...)

Na mindegy, ilyen szellemi állapotban csak ezt tudom hozzátenni:

A hidegháború legelvetemültebb idején, az 1980-as évek elején Kolja repülőgépét amerikai légtérben lelövik.
    Mivel sikerül katapultálnia, elfogják. Leültetik, a szemébe világítanak és feltesznek neki egy kérdést:
    - Kolja! Mondd el nekünk a MiG-29-es műszaki adatait!
    Kolja csak hallgat. Intenek, elviszik szegényt és jól megverik. Egy hét múlva ismét kihozzák a cellájából és rákérdeznek:
    - Kolja! Mondd el nekünk a MiG-29-es műszaki adatait!
    Megint semmi, tehát megint megverik szegény pilótát. Ez így megy hetekig, mígnem az amerikaiak megunják az egészet, és hazaengedik Kolját. Otthon éljenzik, nemzeti hőst csinálnak belőle. A barátai meg is kérdezik:
    - Mondd sokat kérdeztek? Hogy bírtad?
    Mire Kolja:
    - Fiúk tanuljátok meg a MiG-29-es adatait, mert ezért engem odakint nagyon megvertek.
  • Punkerwork
    "Március 31-ig kivonul a magyar hadsereg Irakból. Ezt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelentette be szerda délután."
  • Sadist
    Középső csoportképen a szandi odaver :DDD
  • ghost cb
    Izraelieknél azért van egy-néhány vicces arc
  • ghost cb
    Jah, végülis nem széségversenyre mennek...
  • [NST]Cifu
    A következő képek nem tudom, pontosan hova illenének, de végülis ide rakom őket, mert szerintem a 'hagyományos' kép-topicokban a fejemet leszednék.... :)

[center]Oroszország:

Izrael:

USA:

Ő Vanessa Dobos, az első női helikopter-oldallövész, nevezetesen egy HH-60-on.
    (érdemes megfigyelni az M134 meglehetősen vaskos állványát, nos, ezzel a fegyverrel lőnek kézből az akciófilmekben...)
  • harcu
    "aki megtalálja a helyesirási hibám az ne szoljon :D"

Melyiket keressük a 14-ből? :)
  • harcu
    Apropó, régen a vitorlások korában az angol haditengerészetnél a matrózokat szabályosan részegen tartották. Napi fél -egy liter körüli (vizezett) rumot kaptak fejenként. Annyira embertelenek voltak ugyanis a körülmények, hogy állandóan félni kellett a lázadástól. Az akkoriban divatos hajó alatt áthúzás azért megoldotta a legtöbb problémát. :)
  • harcu
    Ez már nem ember!
    Bármikor újra részeg lehet, újra késsel járkálhat az utcán, és másokat ölhet meg. A kés is ugyanúgy fegyver, mint egy géppisztoly, vagy akár egy sima pisztoly. Ha fegyvert ránt valaki, azt valószínűleg használni is fogja. Nagyon hól tették, hogy lelőtték. A rendőrnek legyen tekintélye, legyen az, amit mond (ezt mondjuk kötelessége is mindenkinek betartani). Rendőrre fegyverrel támadni, az már bőven belefér az önvédelembe.
    Amúgy FBI adatok vannak arra, hogy a részeg / kábítószeres emberek annyira be voltak lőve, hogy nem érzékelték, hogy őket sérülés érte, 3 sörétes találatot és jópár egyéb (10 mm-es Autotól 5.56-ig sokminden eltalálta, mire méltóztatott összeesni.) Ha egy ilyen delikvens gumibottal megütsz, akkor az csak mérges lesz, de nem fogja érezni a fájdalmat.
  • [NST]Cifu
    Angliában a járőröknek nincs lőfegyvere, kivéve a kiemelt biztosítási feladatokat (pl. reptereken). Ha valamiért lőfegyverrel rendelkező gyanusított akad, akkor a cikkben is említett bevetési csapat száguld a helyszinre, nekik még G36K gépkarabélyaik is vannak, és direkt az ilyen feladatok specializálódtak.

Itthon ez két okból sem működne: amúgy sincs elég rendőr, folyamatos a járőrhiány (a helyi rendőrőrs 5-6 falut, összesen kb. 20000 lakost szolgál ki, nappal 3-4 rendőr van egy autóval, este álltalában kettő szolgálatos ügyel, ebből az egyiknek az őrsön kell maradnia telefonügyeletbe - szóval ha valami történt egy másik faluban, ami miatt az autós járőr éppen nincs bent, és a helyi polgárőrök beszólnak, hogy most pakolják ki a közértet, akkor álltalában a Fehérvárról jönnek a rendőrök, úgy jó fél óra múlva...).
    A másik ok pedig a nagy magyar helyzet, hiszen teljesen más a magyar mentalitás, mint az angol (erre utaltam a körforgalmas tapasztalattal is).
  • Punkerwork
    "A "hétköznapi" londoni rendőr, a "bobby" az évszázados hagyományoknak megfelelően továbbra sem hord lőfegyvert, de ha a helyzet bármilyen okból forróvá válik, pillanatokon belül a helyszínen teremnek az SO19 élénkvörös BMW rendőrautói, az alakulat fegyverhasználati engedéllyel felruházott kommandósaival, akiknek kivonulásához az is elég, ha valakinél engedély nélküli fegyvert sejtenek."

• Punkerwork
    Tikal hogy is volt az angol rendőr példád?
  • [NST]Cifu
    Igen, rémlett valami ilyesmi, de nem voltam biztos benne, és nem akartam hülyeséget írni...

Ez esetben mondjuk megint lenne miről beszélni, mert legalábbis a gázpisztolyos tapasztalat után nem hiszem, hogy túl sokat érhetett az adott esetben a gázspray... Egy erősebb anyagtól talán felhagyott volna a harci kedve, és akkor nem kellett volna a lőfegyverhez nyúlniuk a rendőröknek...
  • [NST]Cifu
    Nézőpont kérdése, pár hónapja volt egy olyan, hogy az ügyészség feljelentett pár kommandóst, mert egy orosz (?) bűnöző elfogásánál túl durván bántak a gyanusítottal. Erre az illető gyanusított csak annyit reagált, hogy moszkvában ennél sokkal durvábban intézték volna az ügyet az ottani rendőrök.
    A drogdílerek, maffiózók igenis rettegjenek a rendőröktől, és én e téren teljesen rendben találom a magyar rendőrséget (most nem a jogi részéről, mert az egy külön misét megér, hanem csak az elfogás/intézkedést tekintve). Ami a késes öregurat illeti, én ez esetben szintén úgy vélem, hogy teljesen rendben volt az intézkedés. Az illető részegen kikelt magából, nekiállt késsel randalírozni a nyílt utcán, és a felszólítás ellenére sem dobta el a kést, sőt, rátámadt a rendőrökre. Teljesen helyes az, amit kapott, sőt, ha meghal, akkor sem sírnék utána.
  • Punkerwork
    elméletileg a rendőrök a leggyengébb fajtát használják.....
  • [NST]Cifu
    1.: Én tegnap úgy láttam a TV2 grafikáján, hogy a járdán történt az eset, az utcai megvilágítás pedig az úttest mellett van, tehát egyáltalán nem lehetettek olyan jók a fényviszonyok.
    Bár végülis teljesen lényegtelen, mert így a monitor elött ülve, minimális rendelekezésre álló információ alapján el lehet vitatkozni rajta, csak nem érdemes. A rendőr úgy ítélte meg, hogy ez a legjobb, amit tehet. Ennyi.

2.: A gázspray elég vicces dolog, anno kipróbáltuk, és a gázpisztolyból kilőtt gázpatron ugyan tényleg elég kellemetlen, folyik könnyed-taknyod-nyálad tőle, de nem vagy mozgásképtelen, és véleményem szerint harcképtelen sem. Azt nem tudom, milyen a rendőrség által használt gázspray, de el tudom képzelni, hogy a késes csak még ingerültebb lett tőle, és bár nem látott rendesen, de tovább hadonászott a késsel...
  • Tikal #6258
    :) Nem tudom elképzelni, de azt se szeretném ha olyan rendőreink lennének mint az oroszoknak :D
  • Tikal #6257
    aki megtalálja a helyesirási hibám az ne szoljon :D
  • [NST]Cifu
    Angliában amikor bekanyarodsz egy körforgalomba rossz irányba, nem dudál senki, sőt, amikor rükvercbe rakod a sebváltót, hogy visszatolas, a mögötted lévő is így tesz, hogy beférj, és meg tudj fordulni!
    Ilyet próbálj meg elképzelni Magyarországon...
  • Tikal #6255
    nem a fegyverhaználat ellen vagyok, hanem a mikéntje ellen. muszáj volt tarkon lőni? Erre még a terminátort is meg tudta tanitani john connor hogy a láblovés nem halálos, vagy anatomiát nem tanitanak? Éjszaka a lámpák fénye alatt két méterről miért könnyebb kézre mint lábra célozni?
    Nem reagált a gázsprayre? Ezt hogy értik? Nem találták el a szemét vagy eltalálták de birta a csávo?
  • [NST]Cifu
    Attól, hogy részeg, a kés még ugyanolyan veszélyes fegyver, szóval az a kitétel, hogy "részeg", nem jelent semmit. A lakók hívták ki a rendőröket, mert az utcán randalirozott egy részeg, késsel hadonászva, ordítozva, hogy mindenkit megöl. Tehát már az alaphangulat is megvan...
    Ami a rendőröket illeti, majd a vizsgálat után biztos tisztább lesz a kép, de én eddig azt olvastam a médiában, hogy nem reagált se a felszólításra, se a ráfújt a gázspray-re, és gumibottal se sikerült megfékezni. Ami a lefegyverzést illeti, nem tudom hogy képzelted, északa, egy késsel hadonászó embert talán egy kommandós le tudna fegyverezni, de kétlem, hogy a rendőrség utcai járőrei erre képesek lennének. Nem is ez a feladatkörük. Megtették ami tőlük telt (felszólítás, gázspray), innentől kezdve én nem látom, hogy mi akadálya lett volna a fegyverhasználatnak...
  • Punkerwork
    más ország más mentalitás, nem azt mondom hogy itthon is le kell minden barmot lőni, de akárhogy is nézzük az se állapot hogy az ilyen szerinted "emberekkel" semmit nem lehet kezdeni.
  • Tikal #6252
    képzeld tudom, csak ott kicsit más a modi mint az usa-ban még akkor is ha nem a bobbykat kuldik ki....
  • Punkerwork
    le vagy maradva, az ilyenekhez már ott se a fegyvertelen dísz rendőröket küldik.....
  • Tikal #6250
    lassan mi is oda jutunk...

én viszont azon gondolkodtam el mi lett volna ha ez Angliában játszodik le... valoszinuleg ki jön két járőr és lefegyverzik (fegyver nélkül)...
  • 42nd Intruder
    Most elgondolkodtam, hogy, ha ez amerikában történt volna akkor mi lett volna? Csávó fenyegetőzik késsel, rátámad a rendőrökre etc... Ott minimum kezdésből egy shotgun-nal kínálták volna meg....
  • Punkerwork
    az én szememben az ilyen nem ember.....
  • Tikal #6247
    :) egy emberről beszélunk, nem állatrol, jézus :D
  • Punkerwork
    ezen most fölösleges vitázni, mind 2 esetre van példa, és szerintem inkább lőjjék le az ilyet mint hagyják garázdálkodni.
  • Tikal #6245
    lol, de :DDD
  • Sadist
    Öhm, az nem vipera akart lenni? :)

De szerintem ha gumibottal úgy istenesen odacsaptak volna neki, elejtette volna a kést. Lehet hogy eltört volna a karja, de még mindig jobb, mintha lebénul.
    A másik oldalról viszont tényleg eléggé veszélyes lehet egy full részeg ember, akinek a fizikai tűrőképessége messze felűlmúlja egy józan emberét.
  • 42nd Intruder
    Ahogy Cifu is írta ezek ilyenkor nem gondolkodnak. Vagy ő, vagy a rendőr....
  • Tikal #6242
    Te és a barátaid civilek, nem rendőrők kiképezve gumibottal és egyéb eszközökkel akiknek egy 50 vagy 60 éves részeget kell lefegyverezniuk... jo hogy nem hivták ki a külünleges kommandot hogy mesterlövész lőjje le.
    Foci mecseken érdekes modon nagyon tudnak verekedni(persze az kicsit más helyzet)
  • Tikal #6241
    Láttál te már részeget agyonverő két embert( gumibottal, cobrával) ?

Miért 22-es csapdája? Ha fegyver nélkul verik meg akkkor hibás, ha tarkon lovi és lebénul az jogos?
  • [NST]Cifu
    Volt alkalmam látni, hogy egy részeg srác mit alkotott késsel (3-an kórházba kerültek, az egyik egykori osztálytársam volt, és a beleit úgy foltozták össze az orvosok, annyi volt a bűne, hogy egy diszkó ajtaján ki akart menni, amikor a részeg csávó bepörgött). Innentől kezdve eléggé kiveszett belőlem az együttérzés azokkal szemben, akik nyilt utcán, tök részegen nekiállnak késsel hadonászni...
  • Punkerwork
    22-es csapdája, ha leüti önvédelemből és az öregnek baja lesz akkor is ő a hibás, láttál már te részeget "küzdeni" aki nem érez fájdalmat csak megy előre?
  • Tikal #6238
    A társa meg miért volt olyan hulye hogy kozel megy hozzá, léptek volna hátrébb mindketten.... nem tuszdráma volt, csupán egy részeg vénember...
  • [NST]Cifu
    Egy pár Eurofighter kép:

[center]