95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Igazság szerint nincs olyan ,hogy jó gép meg rossz gép egy adott korszakon belül (gondolok itt arra ,hogy egy Stuka nem vetekedhet egy Frogfoot-tal),és főleg nem egy országon belül. A gépeket nem azért gyártják ,hogy űbereljék egymást (legalábbis ha nem valami korszak alkotó ötletről van szó) hanem azért ,hogy különböző célokat lássanak el. Két ország gépét kár hasonlítgatni mert mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai amik kiütik egymást ,hiszen az F22 szupercirkál de nem tolóerővektoros míg a SU-35 ennek ellenkezője. -
A Su-35 pedig egyszerűen jobb mint az F/A-22
-
egyébként arra voltam kiváncsi amit leírtál
még egyszer köszi -
Én is köszönöm mert ilyen alapvető összehasonlítzást még nem láttam a 4 típusról:) Köszi CIFU:)
-
Na szép, én meg kerekítettem egy összesítőt emiatt...
-
köszi! -
Mire? Milyen feladatkörben? Milyen célra? Milyen feltételek mellett?
Olyan, hogy 'egyszerűen' jobb, nem igazán létezik.
Az F/A-22 légifölény vadászgép, és erre a feladatra nagyszerűen meg is felel, felszini célok ellen csak korlátozottan bevethető. Az F-35 többfeladatkörű vadászbombázó, a feladata elsősorban a földi célok elleni harc, és egyben a légiharc az ellenséges vadászgépek ellen. Az F-35 több változatban fog elkészülni, lesz egy hagyományos reptérről üzemelő változat, lesz egy repülőgép-hordozó fedélzetéről bevethező változat és lesz egy helyből ill. rövid kifutópályákról is fel- és leszállni képes változat. Mindkét gépre igaz, hogy lopakodásra csak úgy képesek, ha kizárólag a bombatérben visznek fegyvereket, amennyiben (a teljes fegyverterhelést kihasználandó) a szárnyak alá is függesztenek fegyvereket, a radarkeresztmetszet jelentősen megnő, és lőttek a lopakodásnak.
Légiharcra, másik vadászgép ellen az F/A-22 jobb, képességeit erre hegyezték ki, földi célok ellen az F-35 lesz jobb, mivel sokkal többféle fegyvert képes használni.
Az F-117A a régebbi, 1982-ben állt rendszerbe, kifejezetten a mélyen, az ellenséges vonalak mögött lévő kiemelt célok (parancsnoki főhadiszállások, katonai erődítések, stb.) elleni bevetésre szánták, fegyverzete csak és kizárólag két, egyenként 907kg-os hagyományos szabadon hulló, vagy lézervezérlésű légibomba lehet.
A B-2A 1993-ban lépet hadrendbe, és az F-117A-hoz hasonló feladatkört lát el - csak éppen nagyságrendel nagyobb léptékben. Összesen 18 tonnányi fegyvert vihet, a B-2A is elsősorban légibombákra alapoz, de immár inkább műholdas (GPS) irányításuakra, illetve képes siklóbombákat, nagy hatótávolságú rakétákat illetve robotrepülőgépeket is indítani. Jellemző fegyverterhelése 80db 227kg-os vagy 16db 907kg-os GPS irányítású légibomba vagy irányítattlan kazettásbomba. Mind az F-117A, mind a B-2A a hangsebességnél lassabban képes csak repülni, de mindkettő hatótávolsága nagyon nagy, az F-117A esetén olyan 3-4000km körül lehet, amit (akár többszöri) légi utántöltéssel lehet kitolni, míg a B-2A több, mint 10000km-es hatótávolsággal rendelkezik légi utántöltés nélkül is. A B-2A darabja olyan 2,1 milliárd $-ba került az 1990-es évek elején, az F-117A darabja pedig 120 millió $-ba. -
antijedi #6309 mond meg neki hogy nyertél mert mások is modnták és nyeld le a lét 
-
nem csak fogadtam az eggyik haverral -
antijedi #6307 miért fontos? épp vásárlás elött álsz és nem tudsz dönteni?? 
-
azt szeretném kérdezni hogy az f22 jobb e vagy az f35?
meg azt hogy melyik újabb / jobb az f117 vagy a b2?
légyszi fontos lenne köszi -
és a fenntartási költségek??? -
És vajon ezt az oroszok csak + 130 millióból lennének képesek elérni?
-
Talán egy-két eset adódhat:
-nagyobb a radarkeresztmetszete (a radarkeresztmetszet azt jelenti, hogy a radarhullámok számára kb. mekkora visszaverő felületet nyújt), vagyis radarral messzebről észlelhető a Szu-35
-szupercirkálás képessége, vagyis az F/A-22 utánégető használata nélkül is képes a hangsebességnél gyorsabban repülni.
Úgy sacc per kábe én ezeket tippelem, ahol az F/A-22 jobb lehet. -
Van olyan kategória amiben rosszabbul, vagy épp nem tud teljesíteni a Su-35 az F/A-22 ellen? -
Ár terén? 
F/A-22 ~181 millió $ / gép, (fejlesztési költségekkel együtt 329 millió $ / gép) 2004 márciusi dollár árfolyamon.
Szu-35 ~30-50 millió $ / gép, fűggően a vásárlási feltételektől. -
Hát milyen téren lehetne?
-
Milyen téren?
-
Nemhiszem hogy összehasonlítható lenne az F-22 Raptor a Su-35-tel... -
Elvileg felszerelhető rá a picatinny szereléksin, tehát ugyanúgy jók lesznek hozzá a jelenlegi szerelékek. -
Jó kis stukkernek tűnik!
Egy kérdés:
Az XM8 képes lesz befogadni a most rendszerben lévő kiegészítőket (pl.:AN/PEQ-2,lézer,reflektor,stb) vagy csak a külön hozzá gyártott cuccokkal lehet majd felszerelni?
-
Az új HK P46 prototipus. Ez az FN Five-Sevenhez hasonlóan egy kifejezetten katonai oldalfegyvernek tervezett pisztoly
- már a neve is erre utal: UPC - Ultimate Combat Pistol.
Ugyanazt a 4.6x30mm-es lőszert tüzeli, mint a HK MP7.
Két kép oroszországból: (szerettel:))[center]
És a végére két link:
Egy szép nagy kép egy Kiowa Warrior-ról.
És egy Szu-35 videó -
Cnut #6294 Oroszországban az ellátmány része a rúzs? :) -
Gondolom nem kapott előléptetést:)
Még jó ,hogy nem GBUval éles lövészkedett mert asszem az nem csak a tetőszerkezetet rongálta volna meg. -
New Jersey-ben Nov.4 (csütörtök) estéjén egy ANG F-16-os északai éles lövészetre készült, ám valamiért a gyakorlótértől 6 méröldre található általános iskolát vette tűz alá. A pilóta az első rárepülés során már ráébredt, hogy valami nem stimmel, ezért nem repült rá többször a "célra". 25 lövés érte az iskolát a vadászgép 20mm-es M61A1 gépágyújából, főleg a tetőszerkezetben okozva kárt. Az esetet vizsgálják. -
Kösz :) -
Tessék, a lentieket itt találtam. -
Nincsenek még ilyen katonalánykás képeid? :) -
Ez az utolsó lányka nem magyar? (nevéből következtetek) -
Orosz
-
egyébként az izraeli csajokat kuldik komoly bevetésekre is vagy ok csak a háttérben mozognak, logisztika stb?
Kiképzés terén 100%-osan azonos a téma (a kötelező katonai szolgálat is), de bevetni őket inkább a vonalak mögött szokták, háborúban frontegységeknél (tudtommal) még nem vetett be az IDF sem nőket. -
antijedi #6285 erre szokták azt mondani hogy lógtak már emberek kevesebbért is... :PPP -
igen a drogdealerek, maffiozok stb rettegjenek, ebben egyet értek, de gondolom az öregpapo nem egy Corleone volt...
Nem régiben volt egy bankrablás amikor a biztonsági őr lelőtte a rablot, nos ez a helyzet teljesen okés volt, még akor is ha utobb kiderult nem is pisztoly volt a rablonál.
Na jo, tul van tárgyalva.
egyébként az izraeli csajokat kuldik komoly bevetésekre is vagy ok csak a háttérben mozognak, logisztika stb? -
:)
bocs, de attol még hogy nem érzed a fájdalmat attol még a lábad az eltört ha netalán rábasznak egy gumibottal, és lehet hogy nem állsz fel olyan hirtelen plána ha 60 éves vagy... a fájdalom nem érzése nem azt jelenti hogy terminátor vagy.
tehát aki részeg és ki tudja mi okbol hadonászik a (rendőrők előtt) az már nem ember... gratulálok az ilyen erkölcsi értékhez. -
mi ezzel a probléma? :) mint irtam angliában kicsit ovatosabbak fegyver ugyben és nem lovoldoznek összevissza mint amcsiban ;) -
ja
-
steweee #6280 H.A.D.I.T.E.C.H.N.I.K.A.
:))) jó lesz ? -
Haditechnika topic! Mondd utánam.
Ez meg nem haditechnika. Szal, nyiss egy olyat, hogy balhék, és oda kérjük az ilyen regényeket! Htx
-
steweee #6278 csak reagáltam vki kijelentésére. kapcsolódó téma. nem mondhatod hogy itt szoktam politizálni. egyébként mi a véleményed erről? vagy ennyire köztudott a dolog? -
Politika maximum a katonapolitika szintjén megtürt ezen topicban! 
(akartam írni, hogy ott van a topic alcímében, aztán rájöttem, hogy a banner miatt ez már nincs ott...)