95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem eröltetted meg magad :) -
[center]Mosul
(diétás anyag :))
-
Hát a PA-63 sokmindenről híres, csak arról nem, hogy hű, de pontos fegyver lenne... :))) -
na ma is volt lőkiképzés most két tárba kellett lőszert pakolni. egyikbe kettőt, azt táraztuk be, a másikba négyet, azt pedig a pisztolytáskába tettük.
két lövést kellett leadni állva, aztán tárcsere, két lövés gugolva és két lövés térdelve.
lassan kezdem behozni az osztályt pontosság terén. aztért van lemaradásom mert sokszor hiányoztam órákról.
ja és óra végén lőttünk jericho-val!!!!!!!! eszméletlen király fegyver! nagyobb mint a PA mégis meglepett hogy nem üt vissza akkorát. igaz hogy a célzógömb nagyobb, de pontosabban lehet vele lőni még ígyis mint a PA-val.
azt mondta főtörzs hogy aki betalál a 10-esbe (ez esetben az egy 1forintosnál kisebb kör volt) az kap egy 5öst. egy lehetőség volt, az osztályból egy másik srác meg én találtam legközelebb a közepéhez. ő az 5ös körbe én pedig a 7-esbe lőttem. a többiek a fekete részt se találták el :) -
flashX #7077 engem érdekelnek ezek a "kütyük" :DDD
főleg a repülőgépek -
Jaaa.... kicsit lassan esett le, szóval a Tájfun az a "Project 941, Akula (NATO: Typhoon) osztály: 1(+1?)" sor alatt szerepel, csak a NATO neveket meghagytam eredeti angolban. -
A Discovery-n volt, valami Láthatattlan Veszedelem volt a címe, a TK-20, vagyis a "Szeversztal" szerepelt benne. Az az egy megerősített hajó, a kérdőjeles plusz egy hajóegység a TK-208 "Dmitrij Donszkoj" (na ezért mit kapok a fejemre harcutól...:))), azt nemrég újították fel, kifuthat, csak éppen nincs egy szál rakétája, mivel az új R-39M "Grom" ICBM-ekre fegyverezték át, csak azok még nem készültek el. Megjegyzés: a hírek szerint a "Szeversztal" sincs teljesen felfegyverezve, mivel a rakétatubusainak fele üres, csak 10db R-32 rakétája van (a probléma ott van, hogy nincs gyártásban már az R-32, tehát feltölteni nem tudják a rakétakészletét, legfeljebb ezt is átfegyverezhetik az R-32M rakétákra, csakhogy ahhoz egy nagy felújításra kellene elküldeni a hajót...). Nemrég esett át egy kissebb felújításon egy harmadik egység is, a TK-17 "Arkhangelszk", amely nemrég ki is futott (fedélzetén Putyin-nal), de utána ez is szárazdokkba ment, átalakításra a "Grom" rakétákhoz. A kérdés az, hogy elvégzik-e rajta. Szóval helyesebb lett volna 1(+2?)-t írnom, de nincs információ arról, hogy a TK-17 felújítása után a TK-20-on is elvégzik-e az átfegyverzést.
Szóval jelenleg két "aktív" státuszú Tájfun van, de az egyik félig feltöltött rakétafegyverzettel, a másik rakétafegyverzet nélkül. -
Valami ilyen nevü hajorol meséltek anno a Spectrumon vagy csak én vagyok a hülye :p -
Tajfun már nem "kifutképes" tengeralatt járó? -
Eeee.... egy kicsit tévúton vagy.
Az SS jelentése "ship submersible" (talán "merülőképes hajó"-nak, magyarosabban "buvárhajónak" lehetne fordítani). Ez nem a HMS és az SS jelzőnek megfelelő, hanem a hajó osztályozására való. A II.VH-ban valahogy így ment ez:
SS: Ship Submersible
BB: (Big) Battleship
BC: BattleCruiser
CA: Cruiser (Attack)
CL: Cruiser, Light
és így tovább.
A nukleáris meghajtás bejövetelésvel kettéválasztották az addigi SS jelölést, SSN (Ship Submersible, Nuclear) és SSK (Ship Submersible, Conventional (ne kérdezd miért K és miért nem C, fogalmam sincs)). Majd később bejött a ballisztikus rakétákkal felfegyverzett hagyományos meghajtású (SSB - Ship Submersible, Ballistic) és nukleáris meghajtású (SSBN - Ship Submersible, Ballistic, Nuclear) változata, valamint a robotrepülőgéppekkel felfegyverzett hajóknál ugyanez (SSG - Ship Submersible, Guided-missile és SSGN - Ship Submersible, Guided-missile, Nuclear)...
Az USA hadihajók számozásánál ez működik még mindig (CVN-68 Nimitz, CG-47 Ticondegora, DDG-51 Arleigh Burke, SSN-21 Seawolf, SSBN-726 Ohio, stb...) -

-
Skyflash #7070 Most így hirtelen csak ezt találtam. Igaz, ez nincs kilőve, csak egy "kicsit" lestrapált.
Leharcolt Stryker -
antijedi #7069 már nem azért de hiányos angoltudásom szeirnt a ship az csak simán hajó és nem hadihajó... :P
szal max az államok hajója meg őfelsége hajója és nem hadihajója, de mind1 :DDD -
harcu #7068 ??
Az amerikai hajók elnevezésében az SS a States' Ship, azaz az Egyesült államok hadihajója rövidítése. Az angol haditengerészet a HMS (His / Her Majesty's Ship = Őfelsége hadihajója) rövidítést alkalmazza.
Az SS elnevezés furcsa a szovjet / orosz haditengerészet esetében.
Néha érthetetlen számomra az ángliusok logikája. -
Sajnos csak ezt találtam, pedig láttam még legalább két másikat, de most az istennek sem tudom, merre (ide is be volt linkelve egy Skyflash által, de a link már nem él).
[center]
-
antijedi #7066
-
Köszönöm. -
Magyarázat: feladatkör (SSBN: Nukleáris mehajtású ballisztikis rakétahordozó, SSGN: Nukleáris meghajtású robotrepülőgép-hordozó, SSN: Nukleáris meghajtású vadásztengeralattjáró, SSK: Hagyományos meghajtású vadásztengeralattjáró), tipusa/ orosz osztály-elnevezés (NATO elnevezés): biztosan rendszerben lévő aktív hajók száma (nem megerősített aktív hajók száma)
SSBN: 9(+2?):
Project 941, Akula (NATO: Typhoon) osztály: 1(+1?)
Project 667BDRM, Delfin (NATO: Delta IV.) osztály: 4(+1?)
Project 667BDR, Kalmar (NATO: Delta III.) osztály: 4
SSGN: 6db
Project 949A, Antej (NATO: Oscar II.) osztály: 6
SSN: 20db
Project 971/971U/971A, Shuka-B/Barsz (NATO: Akula I./I. Improved/II.) osztály: 3/4/2 = 9
Project 945/945A, Barrakuda/Kondor (NATO: Sierra I./II.) osztály: 1/2 = 3
Project 671RTM, Schuka (NATO: Victor III.) osztály: 8
SSK: 18db
[center]
Project 636 (NATO: Improved Kilo) osztály: 6
Project 877/877VD/877EKM, Paltus (NATO: Kilo) osztály: összesen 12 -
antijedi #7063 aztért a munkafegyelemről inkább a japánok hiresek nem akinaiak... :)
igaz még igyis jobbak pl a magyar átlagnáld de attól még szvsz sokkal nehezzebb a kinai embereket befolyásolni a vezetásüknek mint a japánoknál... :)
a szinte tökéletes munkafegyelem meg megint japán talámány :) -
Vannak valakinek a kilőtt stryker-ről készült képek? -
Jelenleg Oroszország milyen tengeralattjáró flottával bír?? (Azaz mi képes kifutni és nem a kikötőben rohad?) -
ÉS ezt a magyarországra bevándorló zsákszámra üzletet nyitó kínai üzletemberekről tudjuk, hogy eszük az van.... -
hatalmas nyersanyagkészleteik is vannak, amit modern bányászati és kitermelési módszerekkel jobban lehet hasznosítani, mint jelenleg - ez + az olcsó munkaerő olyan fejlődést biztosít nekik, amit már "csak" okosan kell használniuk. -
Egyébként ha a Kínai Gazdaság növekedése így halad (mivel sokan vannak és iszonyatos munkafegyelemmel rendelkeznek és a vezetésben van az irányítás)
Szvsz a "Kínai csoda" is ki fog fújni, ahogy sok hasonló esetben is kifújt már a hasonló gazdasági fellendülés. Kína esetében az olcsó munkaerőre lehet építeni, de másra nem igen.
MOst csináltak egy Atomfegyvereket hordozó tengeralattjárót.... mi lesz még????
Eddig is volt SSBN hajójuk, csak éppen iszonyú alacsony technikai szinvonalon (kb. az 1960-as évekbeli szovjet tengókhoz lehet hasonlítani), a mostani hajó már jobb, alapvetően az 1980-as évek szovjet technikájához lehet hasonlítani (mikroelektronika terén persze jobb azoknál, de talán ez az egyetlen pont, ahol előnyben van velük szemben).
Az nem vitás, hogy Kína komolyan a térség mindeható nagyhatalma szeretne lenni, és paradox módon India a legkomolyabb vetélytársa. Persze egyes országoknak (pl. Japán vagy Tajvan) ez cseppett sem tetszik, ám nincsenek abban a pozicióban, hogy versenyre kelljenek a nagyokkal, ezért rászorulnak az amerikaiak támogatására... -
Egyébként ha a Kínai Gazdaság növekedése így halad (mivel sokan vannak és iszonyatos munkafegyelemmel rendelkeznek és a vezetésben van az irányítás) Akkor szerintem 2020-ra nem csak katonai Hanem Gazdasági nagyhatalomra is szert tesz... Nagyon nehéz már olyan terméket találni aminek valamilyen alkatrésze ne kínából származna... Az amcsik szeretnék csak a munkaerőt kihúzni a Kínaiakból, de bármit adni cserébe már húzzák a szájukat... Szerintem Jól dönt az EU ha feloldja az embargót... (és ez nem csak üzleti döntés) valamilyen szinten enyhülést is hozhat a régióba másrészt lehet viszont, hogy ők sem tudják mit szabadítanak a világra... Úgyhogy vegyesek az érzelmeim... Magam is viaskodom... Üzleti szempontból jó döntés.. Hát emberileg.. nem tudom.. MOst csináltak egy Atomfegyvereket hordozó tengeralattjárót.... mi lesz még???? -
Cat #7056 Az EU hajlik a kínai fegyverexport engedélyezésére
A szerdai csúcstalálkozón nem szünteti meg az Európai Unió a fegyverexport-embargót Kínával szemben, de ez már nem várat magára sokáig. A gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok mellett egyes tagállamok számára hatalmi megfontolások is szerepet játszanak.
Az 1989 óta érvényben lévő európai fegyverexport-korlátozások sorsa lesz az egyik fő témája a szerdán Hollandiában megrendezendő EU-Kína csúcstalálkozónak. Kína már jó ideje lobbizik, hogy a Tiananmen téri mészárlások után bevezetett embargót szüntesse meg az Európai Unió, és ezt akarja elérni több európai állam is, elsősorban a vezető fegyverexportőr Franciaország is. A szerdai csúcstalálkozón ez nem fog megtörténni, szögezték le hétfőn brüsszeli források, mert az uniós tagállamok egyelőre nem tudtak megegyezni ebben a kérdésben. A francia álláspontot támogatják például a németek, ellenzi viszont mások közt Nagy-Britannia és Hollandia, és keményen lobbizik ellene az Egyesült Államok is. Washingtonban arra hívják fel a figyelmet, hogy az embargó megszüntetése egy olyan instabil (és abszurd) helyzethez vezethet, amelyben Kínát az európaiak látják el fegyverrel, az ellenséges Tajvant pedig az amerikaiak.
Az embargó ellenzői azzal érvelnek, hogy a korlátozások megszüntetése inkább csak szimbolikus. Egyrészt jogi hézagok miatt Európa (főleg Franciaország) már most is exportál fegyvereket Kínába, másrészt a kivitel aligha fog nagyon megugrani - Kína főleg Oroszországtól szerzi be arzenálját, az embargó megszüntetését inkább politikai gesztusnak tekintené. Az amerikaiak viszont attól tartanak, hogy az EU fejlett kommunikációs berendezéseket és más hi-tech hadieszközöket adna el Pekingnek.
Az EU soros elnökségét ellátó Hollandia, valamint a tárgyalásokat vezető Európai Bizottság részéről ugyanakkor elismerik, hogy az embargó megszüntetése valószínűleg csak idő kérdése. Készen állunk pozitív jelzést adni a kínaiaknak - jelentette ki november végén Bernard Bot holland külügyminiszter. "Ez nem jelenti azt, hogy most azonnal megszüntetjük az embargót, de ebbe az irányba haladunk" - ismerte el egy európai bizottsági illetékes hétfőn, hozzátéve, hogy Brüsszel egyúttal áttekinthetőbbé akarja tenni a fegyverexportot, egy "etikai kódex" bevezetésével.
Európai bizottsági tisztviselők azt mondták, hogy az embargó megszüntetéséért cserébe Kína megígérte, hogy aláír két nemzetközi emberi jogi jegyzőkönyvet (az emberi jogi helyzet javítása meghatározó európai követelés). De az EU haladást akar más területeken is: illegális bevándorlók, kereskedelmi kérdések, Tibet. "A kínaiak tudomásul vették Európa fontosságát, kapcsolatunk egyre erősebb politikailag és kereskedelmileg is. A Kínával való kapcsolatok megerősítése az egyik fő célkitűzésünk lesz a következő években" - mondta hétfőn José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.
A "Kínával való kapcsolatok megerősítése" valószínűleg mást jelent tagállamról tagállamra. A szándék egyfelől kézenfekvő és érthető, a fontos és egyre fontosabb kínai-európai gazdasági-kereskedelmi szálak miatt. Másrészt Kína a délkelet-ázsiai térség növekvő politikai-katonai tényezője is, amelyet sokan az Egyesült Államok majdani ellensúlyaként képzelnek el. Kommentátorok szerint a francia lobbizás mögött sem egyedül a francia fegyveripar megerősítésének szándéka áll, hanem az is, hogy Párizs beismerten többpólusú világban gondolkodik, amelyben az amerikai kolosszust Európa, Kína és más hatalmak egyensúlyoznák ki.
Mindenesetre a European Aeronautic Defense and Space Company, a legnagyobb európai hadiipari, légiszállítási és űrtechnológiai konzorcium (ami többek közt az Airbust is gyártja) hétfőn jelezte, hogy ha megszűnik az embargó, akkor azonnal megkezdik a tárgyalásokat a kínaiakkal a vásárlások esetleges élénkítéséről. -

-
http://forum.keypublishing.co.uk/showthread.php?t=35385 -
Eg csoka az AFM foruman keresi azt a videot amirol ez a kep keszult (atmereteztem)...hat nem csodalom!!!!
-
Jee telleg..nem baj..en arabul is megtalaltam a galeriat :DDD
(azten nehogy holnap jojjon a nemzetvedelem ertem :D) -
nem tudom mi lehet rairva..de hatasos...
-
[URL=http://www.lebarmy.gov.lb/?ln=en]Arabul nem, de ellenben sikeresen megtaláltam az "English" felíratú gombot...[/URL] :))) -
Libanoni hadero...
Hiaba noh a nyugai felszereles..meg mindig tudjak hogy mi a jo fegyver...SVD rulz :))
meg az oreg T-55-ot is megtartottak :)))
-
nem tud valaki arabul? :D
http://www.lebarmy.gov.lb/ -
antijedi #7047 láccik milyen maradiak, összes többi állam már régebben rájött cenzura jotékonyhatására amcsiknak ennyi idő kellet hozzá :DDD -
Inkább a MiG I-2000-re... Ami nem túl meglepő, mert "picit" besegítettek a MiG-MAPO mérnökei...
[center] -
Igen mert ez elvileg egy orosz gep a papiron letezo Mig-2000 alapjan keszul.."allitolag"... -
kiskorúbézoltán #7044 #7041-re -
kiskorúbézoltán #7043 Ez emlékeztet egy ruszki gyakorlógépre . -
[center]