95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Kiváncsi leszek a számítógépes játékokban hogy fog szerepelni ez a fegyver. Ugye tapasztalat, hogy ott a kinézet sem utolsó, ami a választást illeti (ezért népszerű pl. az M4A1, az XM29, az FN P90 vagy újabban a HK MP7), namost ez eléggé rusnya egy dög (szerintem ez nem baj, csakhát én aligha férek bele az "átlag fogyasztó" halmazba), szóval van rá egy tippem, hogy inkább az XM8 lesz az új istenített fegyver... :DDD -
Hmmm... érdekes, most olvasom, hogy a Mi-28N helóból 50db-ot rendelt az orosz hadsereg, de szintén rendszeresítik a Ka-52 típust is, amelyből 2005-ig 12db-ot állítottak hadrendbe.... -
[center] -
#7674: Igen. :)
#7675 és #7676: Nekem is T-62-nek tűnik (végülis ha a BMP-1 és a BMD-1 is használatban van ott...), a rácsos megoldásnál érdekes, hogy csak hátul van felszerelve.
[center]
És még egy érdekesség:
-
kiskorúbézoltán #7677 Középső , jobb szélén , pk uaz ajtón a házi készítésű könyoktartó ott is divat ! :DDD -
kiskorúbézoltán #7676 Ez a rácsos megoldás kezd divatba jönni ... :DDD -
kiskorúbézoltán #7675 62 ??? -
kiskorúbézoltán #7674 Mi ez a fölső ? BRM-1K ? -
[center]
-
Csecsenföld:
[center]
-
A költségvetésnek legalábbis a demokratikus államokban nyilvánosnak és leelenőrizhetőnek kell lennie, erre általában külön, független hivatal felügyel (amerikában több ilyen is van, pl. a GAO), éa ha attól eltérés tapasztalható, abból nagy politikai perpatvarok szoktak kialakulni (lásd 1991/92-ben a republikánusok már bíróság elé akarták citálni az amúgy republikánus Bush kormányzat védelmi miniszterét (Dick Chenney, jelenlegi alelnök), mivel nem állította le a V-22 programot).
Az más kérdés, ha egyes érdekcsoportoknak sikerül nagy mértékű támogatást szerezniük egy amúgy katasztrófális rendszerhez (pl. rakétavédelmi program), de ezeknél is pontosan ellenőrizhető hogy kinek és mennyi pénz megy el. -
meg a félretájékoztatásban is világelsők .. én legalábbis fenntartásokkal kezelem bármilyen nyilatkozatukat ahol számok meg $ jelek szerepelnek. . -
Olvasom, hogy mik a hírek a 2006-os amerikai katonai költségvetéssel kapcsolatban (lehet szídni őket sokmindenért, de azt el kell ismerni, hogy legalább tájékoztatás terén tényleg az élen járnak).
Arról már volt szó, hogy mintegy 10 milliárd $-t akarnak spórolni az F/A-22, 5.9 milliárdot a Virginia-osztályú vadásztengeralattjáró, 5 miliárd $-t a C-130J és 1.2 milliárdot a V-22 programon. De közben felmerült, hogy a John F. Kennedy repülőgép-hordozót kivonják (11-re csökkentve az aktív rep.hordozó-flottát), ami további tajtékozást váltott ki a politikusokból. Az egész háttere, hogy a fehér ház 10 milliárd $-os kurtítást kért a 2006-os költségvetésen. Mondani sem kell, hogy a rakétavédelmi program költségeihez viszont alig nyúltak: 2009-ig alig 5 milliárd $-t szándékoznak megvonni tőlük. -
Nem hiszem hogy lelkiismeret furdalasuk lenne....es amugy is, ha nyugati fegyverzetet adnak el az irakiaknak akkor abban szinte 100% hogy az izraeli fegyvergyarak termeke is helyet kap, ha mas nem mint reszegyseg...
Amugy meg miert ne?
Ki beszelt itt Sziriarol, vagy Iranrol? Az amerikaiak altal megszallt es iranyitot Irakrol van szo....
Masik meg hogy ott van egyiptom...arab orszag...megis ma mar nyugat parti...es ha csak azt mondom hogy rendszerben van naluk az F-16....az epp eleg. -
Cat #7667 izraeli gyártásu fegyver egy arab országban ? -
Ezeket a 23-asok elnezve ezek szvsz uzemkepesek voltak...(kabintetobol itelve..) -
Seeker-rol tudtam, anno meg asszem en vagtam be ide kepet rola.
(Szvsz nem kell soka varni es megjelenik az iraki legieroben a vadasz tipus is...es F-16A-ra vagy Izraeli Kfir-re (van meg elado nekik?), vagy az se kizart hogy kinai forrasokbol fedezik a szuksegletet...hisz gondolom nem mindenkit gyilkoltak le aki az elozo rezsimbol "ertett" a technikahoz...szoval lehetoseg nagyon is adott...
(Nem veletlen jo piac ez...rohanjunk le egy orszagot, tudjuk magunkeva az osszes termeszeti kincset, aztan miutan jol leromboltuk, epitsuk ujja, termeszetesen olyan cegekkel amikhez szalak fuznek, majd ugyanezen sema szerint fegyverezzuk fel ujra a hadsereget ha mar megszilarult a rend...es mi ki is vonulhatunk...van meg 1 csatlosunk :D) -
pl ezekere is..de lattam ilyen pozban Mig-21(J-7),29 et is...a Mig-25-osokorol nem beszelek, hisz azt egy "epkezlab" kormany se akarhatja rendszerben tartani, mind a koltsegek, mind a telljesitoepesseg, minb a TENYLEGES feladatkor miatt... -
Ezekre gondolsz?:
Eléggé lehangoló...
[/center]
Egyébként azért építik újjá, már kaptak egy rakat Seabird Seeker SB7L-360 ultrakönnyű megfigyelő gépet (elvileg kb. 24-26 ilyen kis gépet kapnak, részben ők veszik, részben Jordánia adományozza őket), 16db szintén ultrakönnyű SAMA CH2000, 13db Comp Air 7SL könnyű turboprop gép (Egyesült Arab Emirátusok), 4 Jet Ranger (Bell 206B, ez is az EAE-től), továbbá 2005 Áprilisig különféle forrásokból 6db C-130B és 16db UH-1H helikoptert kapnak. Harci gépekről (akár merev-, akár forgószárnyas) egyelőre semmi hír.
[center]
Seabird Seeker
SAMA CH2000
Comp Air 7SL
Bell 206B
C-130B
UH-1H -
Hat amiket en lattam kepeket iraki "elhagyott" gepekrol, azok szinte bizots hogy soha tobbe nem szallnak fel..legtobbe a szuverinvadaszoknak es a vandaloknak esett aldozatul...persze latszik hogy nagyreszebol bizonyos dolgokat nem ezek epitettek ki... (pl fegyverzet, elektronika, katapult..)
Szvsz ugymint iraki legiero nem letezik, meg megmaradt gepek szintjen se...azaz nem maradt semmi sem... -
T-55 vagy Type-69 (mindkettő volt rendszerbe Irakban). Hogy milyen felszerelése és hogy milyen mennyiség, semmi megbízható információt nem találtam. Például az is jó kérdés, hogy az Iraki légierő MiG-23, MiG-25 és MiG-29 gépeivel mi van (mennyire sérültek a "homokban konzerválás" miatt). -
Hmm ez 55 vagy 64? ...milyen tartalekok lehettek ott irakban? Mert egesz jo allapotban van ez a harckocsi! (bar lehet ujjonan gyarott kinai..)
-
Ehem... az előbb még ott tartottunk, hogy az MH-ban mi a helyzet... :)))
[center]
Irak, 2005, Január 6.
Iraki páncélos erők díszfelvonulása az al-Taji bázison.
(figyelemre méltó a sofőr: "nézzétek, 0 kézzel is tudom vezetni!" -
NEm ha a politikai vezetés fölé mutatna a katonai vezetés... kicsit globálisabban gondoltam nem szaroztam én posztokkal... -
Mit? Ha a hadügyminisztériumban a Vezérkari főnök hatalma meghaladja egy államtitkárét? :) -
Ha nem így lenne akkor azt már katonai diktatúrának hívnák...:) -
[irónia]
Hát igen, azt a vak is láthatja, hogy az MH-ban a politikai vezetésnek több hatalma van, mint a katonai vezetésnek.
[/irónia] -
Cat #7654 A honvédelmi miniszter a Magyar Televízió Este című hírműsorában azt is elmondta: nem kettejük között volt konfliktus, "bár én döntöttem és én mondtam ki a végső szót". A miniszter szerint a honvédelmi törvényben meghatározott feladat-, hatás- és jogkörök gyakorlásában volt nézeteltérés.
Mint mondta: "nem közöttem és a vezérkari főnök úr között volt probléma. (...) Az volt a kérdés, hogy a minisztériumban ki lesz a második, illetve a harmadik számú vezető. A törvény a közigazgatási államtitkárt teszi második számú vezetőnek, ugyanakkor a vezérkari főnök úr a katonai, szakmai okokra hivatkozva több jogkört szeretett volna". Mivel integrált szervezetekről van szó, egyre inkább a közigazgatási államtitkár feladata bővül, funkciója erősödik - tette hozzá.
Szenes Zoltán altábornagy közölte, hogy a véleménykülönbség ellenére a haderő átalakítása, a haderőreform jó úton halad. Az idei évben megvalósul a Magyar Honvédség teljes integrációja a NATO dél-európai parancsnokságába. Hozzátette, hogy az önkéntes haderő kialakítását a későbbiekben is támogatni szeretné tapasztalatai átadásával. "Erre a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem katedrájáról lesz is módom" - mondta Szenes Zoltán.
Juhász Ferenc kijelentette: február 1-ig ki szeretnék nevezni az új vezérkari főnököt. Ismertetése szerint a következő napokban konzultálni fog vezető tábornokokkal, majd alternatív javaslatokat tesz a miniszterelnöknek, "és ez alapján fogunk dönteni". -
Távozik posztjáról a vezérkari főnök -
Az egy Famas-Felin gépkarabély, gyakorlatilag egy Famas G2, amire ráaplikáltak egy böhöm optikát. Mondjuk sose fogom megérteni, hogy mi értelme van a cső vonal felett cirka 15 centivel elhelyezni egy reflexirányzékot. Ennyit számít vajon?
Logikusabb lenne, ha CQB esetén optika le (ott úgyis csak holt teher a fegyveren), reflex fel... -
Najó,de ez egy tuning Famas :D
(ezt az égést :S)
thx -
Felin a franciáknál az ami az amerikaiaknál a future combat system. A fegyver meg egy FAMAS.
world.guns.ru -
Nem tudom,engem nagyon emlékeztet vmire,csak nem tom mire
-
Izraeliek legújabb fa..sága...
-
gondolom valami angol csodafegyver :) -
LOL?
-
Erről valaki,valamit?
Valami FELIN nevü ruházat lesz(?) egyszer.
(mondjuk azt se tudom,mi a sz.r van a kezében :)
-
Rendben van. -
nah de ott az rendben volt..itt meg mar pl kapasbol en ellenzem
es annak a 80%-a nem volt offtopic
ellenben 100%... -
EZKIEZ?