95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • traXion
    [center][b]Baghdad

Mosul

John Kerry a TFO (Task Force Olympia) katonákkal vacsorázott

• Seaweed
    Zsiir!
  • Seaweed
    Hat igen..en 1 szal benzines utan tudok iteletet mondani, amit igy is orokoltunk szoval mar eleve rossz allapotban kapuk meg...(5-6db-ot orokolt az ezred eredetileg..de 1 volt belole mukodokepes..a tobbi ott rohadt a GK-n...)
    Bezzeg a diesel-ek azok mint az az oramu...
    (Uhh mai napig nem feledem el az egyik tortenetet...nyugozok (most ebbe ne menjuk bele, van aki tudja mit jelent, ulok a helyemen a csikon...latom am hogy jon van 90-100-al (ami ugye nagy sam egy Uraltol is! ;)) uvolto motorral egy Ural APA a csikon...en mint "jo" oreg katona szarok ra ezerrel, hisz ha siet akkor biztos sietos is neki :)))....nah de meglatom am hogy az egyik cimbi vezeti, aki mellesleg most jott vissza szabadsagrol, es log nekem cigevel es penzel is... nah egybol feugrok, fegyvert hatamra "akasztom", es mint aki "jol, es szabalyzat szerint vegzi a munkajat" (:DDD max 40Km/h volt megengedett csikon..es mi is feleltunk erte...)leintem a mar csak 20 meterre kozeledo Uralt...az meg olyan satufeket vagott be hogy mind a 6 kerek blokkolt, irtozatos zakatolasba ment at es fustolt (nem nyekergett mert hideg tel volt es nem aszfalt volt hanem beton)...en vigyorgok mint a tejbe tok..haver szol "Na miva'?"..mondom tartozasod mikor adod mar meg? ...akkor veszem eszre hogy ott ul mellette egy kopter hadnagy :D aki mar kesz ideg (gondolom valamit elbaszott es sietos volt neki:P)..es elkezd az anyosulesrol pampogni hogy minek tartom fel oket nagyon surgos dolga van lent a "pumaknal" (csik vegen "lent" a 1. Puma szazad)...nah erre jott Sea es a szolg szab...elkezdtem mondani neki..40 az negyven...csak lesett (szerintem akkor halott eloszor rola,)..aztan mondtam hogy nah menjenek..de lassan mertengem is "megbasznak"..erre haver alig hogy elert az elso ipszlonig padlogaz....en meg csak vigyorogtam :D
    (leven hogy tudtam hogy egy felettes sincs meg bent..hisz az mint "atkelt" volna nalam.... :P)
  • kiskorúbézoltán #7718
    Mentek a benzinesek is rendesen csak egy kicsit a motorháztető alá kellett nézni egy kicsit :))) , igaz nehéz terepen vontatmánnyal kb. 100-120 km-en megitták a tank-ot !
  • kiskorúbézoltán #7717
    A benzinnél nehezebben gyullad az biztos , de azért csak éghető nem ? :)
  • Bucser
    Ebből a szögből olyan mntha fel akarna borulni:)

Baromi jól ki vannak ezek az úszó csodák egyensúlyzva:)
  • Seaweed
    az
  • Bucser
    Ez a Kuznyetcov?
  • Bucser
    Volt egy KRAZ teszt anno Totalcarban:) Nem semmi Járgány:D Kinek kell M-es merci mikor ezzel bármikor elmegy bárhol és még árut is tud szállítani????:D
  • Seaweed
    2004 juli 26 Eszaki Flotta (Tengereszet napja)
    Jo allapotban van a Kuznyecov ! ....
  • Seaweed
    Ez egy ugyanolyan pancelozott csapatszallito Ural. Ezen minthamar lenne az uzatankon valami lemez, de meg igy is porul jart a jarmu..mintha aknara futot volna vagy lehet RPG-vel utottek ki...
  • Seaweed
    Jujj ami keveset ertek franciaul..ennek a zeneje nem valami amerika parti
  • Seaweed
    Nagyon ott van ez a video!!!

Szegeny marokkoi kamionsofor szerintem meg ma is azt a napot emlegeti :DDDDD
  • Adam II
    Nekem a SOFCAR jobban tetszik az XM8nál mert ennek legalább fegyver kinézete van nem hitech plasmacaster.
  • Seaweed
    szep kis meglepi ha ezzel lonek rad...
  • Seaweed
    Zsíír!
  • Seaweed
    De a kedvencem a mai napig a "tajga reme" a KRAZ :))

benzines Ural:

diesel Ural:

(a "racsot kell nezni")
  • Seaweed
    BIZTOS hogy diesel Uralok! a benzinesnek mas a homloklemeze! (ugynevezett pupos)
    (Legalabbis a mogotte allo az biztos diesel! ...infoim szerint nem sok benzienes Uralt hasznalnak, mert sokkal tobbe kerul fentartasuk, ugyanis a benzin dragabb mint a diesel, es sokkal tobbet is zabal a benzines...)
    (Volt nelunk is egy benzines APA kocsi...az is ugy hogy taszarrol orokoltuk...hat az egy remalom volt...lassu volt, gyenge volt, zabalata az uzat mint az allat... es meg szerintem randabb is a pupjai miatt mint a diesel Ural ;))...bezzeg a diesel Uralok..azok ugy mentek mint a meszes :))
  • Seaweed
    Hat ez valoban rovid leszallasi hossz volt ;]
  • [NST]Cifu
    Nem hiszem, hogy olyan könnyen meggyuladna azért (najó, talán gyújtólövedék esetén). A tanksapja alatt lévő foltból úgy tünik, hogy diesel, nem benzinmotoros Uralok ezek... :)
  • Seaweed
    [kommentar nelkul]

• kiskorúbézoltán #7700
    "elfolyik az üzemanyag"

Jó esetben ...
  • [NST]Cifu
    Pár HK és FN fegyverrel való lövöldözés andalító muzsika és japán (?) narrátor társaságában... (4.72MB)

Mirage 2000N gyakorlórepülés (66.75MB)

Van ez utóbbiban egy rész, amelynek megértéséhez látni kell a Mirage 2000N pilóták felvarróját is:

• [NST]Cifu
    Irak, 2004 Dec. 29.-én este leszálni készült egy C-130-as. Minden tökéletesnek tünt. Egészen addig, amig a pilóták észre nem vették, hogy egy méretes munkagödör éktelenkedik a kifutó közepén. Már nem volt idejük semmit cseledkedni. A C-130-as ripityára tört, szerencse a szerencsétlenségben, hogy a személyzet és az utasok kissebb sérülésekkel megúszták. A jelentés szerint a munkagödör már napok óta ott volt, de nem jelölték semmilyen szinten, és a pilóták nem kaptak róla külön értesítést. Korábban egyszerűen túlrepültek rajta, mivel elég hosszú volt a kifutó, ezért nem okozott problémát.

• Seaweed
    Ez igaz, azt ketlem hogy ontomito lenne, bar meg ez is lehet es akkor nem kell pancel ra..
    De azt is ketlem hogy tok egymaga lofralna egy ilyen Ural az elleneseges teruleten, az emberelet meg tobbet er egy lerobbant Uralnal!
  • [NST]Cifu
    Nincs rajta semmi páncélozás. Ha kilövik és elfolyik az üzemanyag, elég kínos helyzetben találják magukat...
  • Seaweed
    ??
  • [NST]Cifu
    Nem, a málhás cuccokat egyszerűbben is rögzíthetsz egy tankon. :)
  • [NST]Cifu
    Az üzemanyagtankot is nézted? :))
  • [NST]Cifu
    Mert ugye az elmélet és a gyakorlat sokszor nem találkozik egymással, és ilyenkor a harctéren a katona fogja enni a kefét... :)
  • Cnut
    Nem lehet hogy az a hátsó rács csak valami csomagtartó?
  • Seaweed
    Most nezem hogy za az Ural nem kicsit van panzcelozva!!
  • Cat #7689
    képaláirás:
    "oszoljanak kérem, nincs itt semmi látnivaló" :)
  • kiskorúbézoltán #7688
    Érdekes , hogy ezek a gyakorlati tapasztalatok alapján mod-dolt gépek milyen messze vannak a modern páncélostervezés elveitől ...
  • kiskorúbézoltán #7687
    Variációk egy témára :

• [NST]Cifu
    Nem, a kis gép alapja egy John Deere Gator kishaszonjármű, amire ráépítettek egy aluminium felépítményt. Amúgy neve is van: "Spirit of Hope, Liberty and Freedom" és a 315th LégiSzállító Ezred "mutatványgépe". Itt van még róla egy kis info.
  • Sadist
    Ez a kis gombóc repülni is tud? :DDD
  • [NST]Cifu
    Hmmm.... attól félek a légierő komolyan vette a Pentagon megtakarítási ámokfutását, ezért bemutatták a C-17 olcsóbb, kissebb változatát:

[center]

(természetesen poénról van szó, a két dolognak semmi köze egymáshoz)
    ....
    ....
    (azt hiszem)
  • kiskorúbézoltán #7683
    "én aligha férek bele az "átlag fogyasztó" halmazba"

• traXion
    Én egyre jobban megszerettem a kinézetét ennek is, mind az XM8-nak is. Meg lehet szokni.