95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Jah tenyleg...erdekes, lehet megbekelt volna a gondolattal?! (Ketlem...!) -
SZU #7760 Köszi, hogy kiállsz a véleményem mellett ;). -
Mert a "távol" relatív fogalom ha mondjuk egy többszáz kilós robbanótestet kell felrobbantani, amelyre messziről nem lehet lőni (pl. mert épületben vagy járműben van). -
Ezen a cikken nem igazán lehet hosszasan mélázni (a'la Eagle vs. Flanker). És ahogy Bucser is írta, szinte elveszik a sok kép között a szöveg...
Engem kicsit meglepett, hogy nem említette a Gripen-t (vagy csak nem vettem észre?). Ilyenkor mindig bele szokott egyett rúgni, most miért hagyta ki? :) -
De ha meg távolról "hatástalanítják", akkor minek ilyen komoly védőruha? -
Nem azt csak a zsidok tehetik meg.Meg is tennek egyebkent -
Azért zsír lehet abban a cumóban ráhajolni a revire:) -
Semmit,gondolom vmi beállitott kép (?). -
SZU #7753 Szerintem azért, mert az M82-vel a tűzszerészek is szoktak "hatástalanítani" bombákat. -
Ez tuzszeresz vedoruha nem? de akkor mit keres egy M82 a kezeben?!? -
Ejha! A legalsó képen lévő védőfelszerelés max. mit tud megfogni? -
[center][b]Sri Lanka
Baghdad
Sumatra
Banda Aceh
Irak-Irán határ
-
-
itt is van, a Sport kategóriában :) -
SZU #7748 Hali!
Itt, vagy "odaát" =)? -
hey,
van RSoft topic is ;) -
SZU #7746 Üdv!
Nem tudom, mi a bajod ezzel az eljárással. Tényleg több ország is csinálta régebben is. Te hogy fékeznéd meg a terrorizmust?
"-Atomot! Atomot a bestiáknak!"? -
kiskorúbézoltán #7745 OFF
Jajj , de naív és tájékozatlan ez az MNO , a vietnámi háború óta ezt csinálják mindenhol az amik (IS!!!) .
ON -
Halálosztagokat vet be Amerika a felkelok ellen?
Ugy latom lehet meg fokozni az amerika utalatot! -
igen arra gondoltam en is akkor -
KrAZ-al kapcsolatban ez csak legenda..aki latott mar kozelrol KrAZ-t az be is latja ezt gyorsan.
Amugy volt ..asszem velemelyik elso sorozatos ZiL az amerikaiak altal szalitott teherauto masolata volt, a haboru utan. -
Volt vmi ruszki teherauto,nem tudom pontosan ez az amit Amerikai licenszel gyartottak!? -
Na a Mellékhelységben ülve olvastam az ominózus cikket amit Seaweed említ (többet a Blikknek sem szoktam szentelni). Szerintema hadgyakorlatról kellett volna 4 oldalt írnia és nem 1-et a hadgyakorlatról és 3-at az értékelésről... ez egy idióta:)Mondjuk azt sem bántam volna, ha valamivel kevesebb képet tesznek be és több szöveget.. vagy már Kővári sem tudja mivel megtöltni a cikkeit:)
u.i.: Nem bezsélve a pilóták jelleméről való ecsetelgetést, hogy az amcsik miylen szerények (persze!!!:D) az oroszok meg mekkora tajparaszt öntelt bunkók nem bezsélve az angolokról!!:D:D:D:D:D Persze mert ők nem lőttek ernyőn lógó pilótára a második világháborúban.... -
Cifu ezt figyeld!
nagymester' ala ohne objektiv ujsagiras helyi kepviselojetol:
"Ket legyet egy csapasra" cimu cikkben
[hoszasan taglalja a szingapuri legiero, 2 hadgyakjanak kronikajaban, hogy mennyire nem is fontos az a teny hogy tulkepp ki gyozott a legiharc gyakorlatok soran (Szingapuri F-16-osok utkoztek meg francia Mirage 2000C/-5F -ekkel franciaorszagban, majd indiaban szinte az osszes valamire valo tipusukkal (Mig-29, Su-30K/MK/MKi, Mirage 2000)), mert az egyaltalan nem fontos, hanem a tapasztalat szerzes a lenyeg...DE azert nyomatekositva hozzateszi hogy ugyanigy nem tortent meg a hirveres/propaganda (se) abban az eset(ek)ben ahol egy Avianoi F-16-os levadaszott egy felszallas alakalmaval 5db nemet 29-est legiharcban, se akkor mikor a US Navy uj F/A-18E/F gepei legiharcot gyakoroltak a malaj 29-esek ellen...persze Ő hozzateszi hogy biztosan nyertek is....nah mi ez ha nem a sajat szavainak a megalazasa?!]
es utan azonnal jon ez szo szerint:
"Meg sokaig fogjak emlegetni a F-15-osok "gyaszos" indiai szerepleset, amirol kiderult, hogy a gyakorlat soran alkalmazott korlatozasok miatt felkezu boxolokent kellett ringbe lepniuk az amerikai pilotaknak"
...most erre mit mondjak...ezzel vegleg a s(z)arba tiporja az elozo fel oldalnyi sajat irasat!
SZANALMAS!
..es meg ez az ember(?!) tarta magat ujsagironak?!...szakujsagironak?!...ez mar mar bulvar sajto stilus!
FELHABORITO!
ui.: hozzateszem ezutan hosszasan szapulja meg azt a temat amit nem egeszen fel oldallal elotte "nem normalisnak" es "nem "helyen valonak" talalt...Most akor az onigazolas kellet az elejere hogy megse tunjon egy frocsogo cikknek, vagy a lelkiismeret iratta vela oda... vagy talan a szerk.?!?!?!?
-
Cat #7738 Csehországban a nőket is behívják katonai szolgálatra
A legújabb törvények szerint Csehországban a 18-60 év közötti nőket is behívhatják katonai szolgálatra, ha az állam érdekei úgy kívánják. A jogszabály hatálya alól a terhes nők, illetve az egyedülálló anyák mentesülnek. A cseh nők megdöbbenéssel fogadták a hírt.
Csehországban a hadkötelességet a nőkre is kiterjesztették. A legújabb törvény értelmében vészhelyzet esetén a 18-60 év közötti nőket is behívhatják katonai szolgálatra. A jogszabály alól mentesülnek a terhes nők, illetve az egyedülálló anyák - számolt be a sajtó a csütörtökön kiadott nemzetvédelmi törvények szövegében foglaltakról. Behívót abban az esetben kaphatnak a Cseh Köztársaság polgárai, ha az ország értékeit vagy a demokratikus társadalmi alapokat veszély fenyegeti.
A Cseh Köztársaság a második olyan európai ország Portugália után, ahol a sorkötelezettség a nőket is érinti. Tévé- és rádióhírek szerint a csehországi nők többségét sokkolta az új törvény, annál is inkább, mert 2005. január 1-től az országban, Magyarországhoz hasonlóan, eltörölték a kötelező katonai szolgálatot, hivatásos katonasággal helyettesítve azt. -
Sajnos csak holnap lesz meg. -
Hmmm...köszi
-
Top Gun-t szétbarmolták miután kirúgák a főszerkesztőt és az írók is elmentek.. A régi Top Gunos banda csinálja az Aranysast kb hasonló színvonalon... Ja és a top Gun megszóünt miután az utsó évbn már szinte mint csak képesújság működött... -
hmmm...Ez a Top Gun újság még létezik?
Már vagy 4-5 éve nem vettem :S -
Vajdasgba tuti kijut, ott tudom hogy evek ota, gyak a kezdetektol olvassak! (atjonnek es megveszik pl Szegeden..) -
kicsi ahhoz ez az ország.... Azért AFM egy eléggé Nívós angol szaklap..... Most magyart olvasnának max 10 millióan az egész kárpátmedencében ha kijutna Erdélybe vagy Vajdaságba esetleg a Szlovákiai magyar területekre... -
Az meg mar csak az en vagyalmom, hogy legyen egy JO weblapjuk..nekem AFM a minta..kivalo es HATALMAS forumaival...
Ohhh te jo eg, ha olyan lenne itt is... -
Hat pedig informaciom szerint szaklapnak tartjak magukat...sot volt mar olyan is hogy az orszag egyetlen es "one and only" szaklapjanak tartottak magukat...
Ideje lenne mar, tobb mint 10 ev utan felnoni ehhez a feladathoz, es itt nem elsosorban a cikkirokra gondolok...Kovari nagyurt meg csak-csak elviselem, ha targyilagos, es objektiv, es nem reszrehajlo...
De a minoseget en ugy erzem mar ennyi ido utan joggal varom el!
(Legyen 1000 Ft (AFM magyar arahoz kepest meg az is jo! (cirka 2600Ft)), de akkor legyen minosegi az a lap! es orom legyen kezbe venni...ne csak a cikkekben leirtak miatt vegyem a kezembe!!) -
Talán met ők nem kifejezetten szaklap, hanem popularista újság némi szakismerettel... Lsd. kővári mester cikkei... -
Cifu!
Mit szolsz az aktualis aranysas belso uj design-jahoz?
En keszvagyok tole...lob@szott betuk, mintha gyengenlatoknak irtak volna, orditoan ronda felepites,nagyon sok kihasznalatlan felulet...
Nem ertem miert nem tudnak egy Air Forces Monthly-t, vagy egy Flug Revue-t a kezukbe venni es megnezni hogy 2005-ben hogy kell egy ilyen szaklapnak kinezni... felhaborito! -
Utana neztem a B61 alkalmazasi teruleteinek, es azok szerint felrertettem a bazist, Volke a bazis neve, es belgiumban van. -
http://www.nukephoto.com/ -
Erdekesseg:
Foldbe sullyesztett nuklearis fegyverzet tarolo(talan ellato rendszer?)!
A Bomba egy B61, a bazis: Koninklijke Luchtmacht.
-
Még jó, hogy ilyen nagy orra van... -
[img]http://iaro.srv.hu/kep/MC-130H crash3.jpg[/img] -
A szoban forgott KrAZ 255B video by Totalcar