95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Cat #8747 Braun László vezérőrnagy, a vezérkari főnök első helyettese, a vizsgálóbizottság megbízott vezetője közölte: a levélben megfogalmazott állítások nem állják meg a helyüket, a százados nagyon súlyos fegyelemsértést követett el.
A százados ragaszkodik állításaihoz
ki mer arra fogadni hogy nem fokozzák le? szerintem saját maga fogja otthagyni a sereget -
Szokni szokták, csak éppen ez nem "kincstári" szíj. :) -
pl -
szokták így a szíjat tenni -
*volt :D -
Nagy az önbizalma! -
G36 Rulez :D
(hulye volt ez?! Egy pancelossal erositett, rendesen kikepzett Nemet katonak ellen egy Nagypolskival es egy gepkarabellyal?!(AKM?)..idiota...) -
Érdekes szíjmegoldás. :)
Ukrán 'felpáncélzott' BTR-80-asok irakban.
Egy kis Koszovói tűzharc... -
Vótmá' -
Az első képen itt is ott figyel a "lógó" heveder. :) -
Cat #8737
-
:DDDDDD -
Stryker vs. bomba... (a bomba nyert) -
Ehhh, a balfék
-
loál :D -
Valaki valamit nagyon elszúrt...
[center] -
SZU #8731 Egy kis örökzöld WWII. link: -
Ezzel kapcsolatban éppen most olvastam egy hírt, miszerint az amerikai-mexikói határ légi felderítését ellátó UAV-okkal kapcsolatban felmerült az a vád, hogy egyáltalán nem kellően hatékonyak.
Az egyik fő probléma a repült órákhoz viszonyított balesetek aránya, amely vagy 100x akkora, mint az ember vezette gépeknél. A probléma egyik része az, hogy bármilyen időjárási hatás vagy műszaki hiba esetén a gépet irányító táv-pilóta nem kap úgy teljes képet a történésekről, mintha a gépen ülne. A másik fele az, hogy a beérkező adatokat, képeket sokszor nem kellő figyelemmel kiséri a személyzet, volt rá példa, hogy a felvételek visszanézésekor tisztán kivehetőek a mexikó felől az USA-ba igyekvő határsértők az infravörös felvételen, de az adott esetben mégse történt riasztás... -
Robotháború - hadviselés a 21. században -
Marseille #8728 köszi
-
Milyen szövegkörnyezetben van, mert nem könnyű megfejteni, pontosan miről van szó benne.
Ha jól veszem ki, kb. arról van szó, hogy nem minden sisak drótja (dróthálója?) rozsdásodik (kormegállapítás?), mivel egyes esetekben cink bevonatú (?) drótot használtak, amely nem rozsdásodik. -
Gyorsfordítás:
Figyelmeztetések az amerikai fegyveres erőktől a csapatoknak:
"Célozz az ellenség felé." - Használati utasítás szövege egy Amerikai válról indítható rakétán.
"Mikor a biztosítót kihúzták, Mr. Gránát nem a mi barátunk." - Amerikai Tengerészgyalogság.
"A B-52-esek szőnyegbombázása nagyon, nagyon pontos. A bombák garantáltan mindig eltalálják a földet." - Amerikai Légierő lőszerbiztosító egység.
(igen, tudom, a cluster fürtösbombát v. bombarajt jelent, de így jobban hangzik)
"Ha az ellenség lőtávolságban van, akkor te is nekik." - Gyalogsági folyóírat.
"A rossz ruházat és málha lehetővé teszi, hogy az M203-as gránátvetőd akkor süljön el, amikor a legkevésbé számítasz rá. Ez nagyon népszerűtlenné tehet az egységed túlélőinél." - A Hadsereg folyóirata az előrelátó kezelésről.
"Általánosan nem ajánlott közvetlenül azon terület felett katapultálni, amelyet épp az előbb bombáztál szét." - Amerikai Légierő útmutató kézikönyv.
"Próbálj meg nem fontos személynek feltünni; remélhetőleg kevés lőszerük van." - Gyalogsági folyóírat.
"A nyomjelzők mindkét részről láthatóak." - Amerikai Hadsereg tüzérség.
"Az 5 másodperces késleltetésű gyújtószerkezet három másodpercig tart." - Gyalogsági kézikönyv.
"Minden hajó lehet aknaszedő... egyszer." - Névtelen.
"Ne vond magadra a tüzet; csak felbosszantod a körülötted lévő embereket." - A bajtársaid.
"Amikor a tűzszerészt futni látod, próbáld tartani vele a tempót." - Amerikai Légierő útmutató kézikönyv. -
Marseille #8725 Sziasztok!
Ezt valaki letudná nekem fordítani?
előre is köszi
Wire does not have to be completely rusted into a shell in order for it to be original. While most of the helmets that look that way are in fact original, some authentic helmets exist that utilized zinc plated wire that does not rust.
-
MuldR #8724 Szerintem hatalmasak :) -
[center][b]Operation Iraqi Freedom
-
Kosz ;) -
Akkor bocs. -
kiskorúbézoltán #8720 Copy/Paste volt , nem olvastam át de jogos . Ha tényleg gyengék voltak akkor SRY mindenkitől , én jókat kacarásztam rajtuk bár lehet csak azért mert egy kicsit máshogy látom a dolgokat mint Ti .
Mégegyszer , elnézést mindenkitől ... :( -
-
SZU #8718 Ehhez kapcsolódik egy kicsi off:
NASA: Need Another Seven Astronauts... Na jó, ez durva =]
-
SZU #8717 Mit akarsz, ezeket nem ő találta ki.
Szerintem ezek a legjobbak:
""Tracers work both ways." - US Army Ordnance.
"Five-second fuses only last three seconds." - Infantry Journal. " -
FNG meg Fuckin New Guys szóval azért ezt is csiszolnod kéne -
iszonyúan gyenge,
a rövidítések is -
HUmanEmber41st #8714 milyen kár, hogy én nem beszél angol.. :( :( :(
biztos jó poenok..
talán ha valaki lefordítaná.. megköszönném.. -
Így utólag is : B.SZ. -
kiskorúbézoltán #8712 Még egy kicsi és befejeztem (ezek tényleg gyöngyszemek !:DDD) :
Rövidítések :
MARINE: Muscles Are Required Intelligence Not Essential
MRE: Meals Rejected by Ethiopians!
NAVY: Never Again Volunteer Yourself!
NAVY: Need Any Vaseline Yet?
FNG: Fuckin' New Guy! (Ez tényleg örökzöld !) -
kiskorúbézoltán #8711 Egy kis OFF
Egy másik fórumból :
Warnings issued by the American military to their own troops:
"Aim towards the enemy." - Instruction printed on US Rocket Launcher.
"When the pin is pulled, Mr Grenade is not our friend." - US Marine Corps.
"Cluster bombing from B-52s is very, very accurate. The bombs are guaranteed to always hit the ground." - USAF Ammo Troop.
"If the enemy is in range, so are you." - Infantry Journal.
"A slipping gear could let your M203 grenade launcher fire when you least expect it. That would make you quite unpopular in what is left of your unit." - Army's magazine of preventive maintenance.
"It is generally inadvisable to eject directly over the area you just bombed." - U.S. Air Force Manual.
"Try to look unimportant; they may be low on ammo." - Infantry Journal.
"Tracers work both ways." - US Army Ordnance.
"Five-second fuses only last three seconds." - Infantry Journal.
"Any skimmer can be a minesweeper... once." - Anon.
"Do not draw fire; it irritates the people around you." - Your comrades.
"If you see a bomb technician running, try to keep up with him." - USAF Ammo Troop. -
Esztétikailag kellemesnek mondható a látványa. :) -
Mindketten köszönjünk!
-
Szerintem a taktikai jellegű kérdésedre az illető katonától valami olyasmi választ kapnál, hogy "because it's looking good". :)