95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Olyan népszerű lett a 941-es típus, hogy gondoltam akkor berakok pár képet róla:

[center]

A 941-esek fedélzetén a legénység számára van egy mini-medence is...

...és persze szauna is.

Vezénylőterem. (mennyire más, mint a Vadászat a Vörös Októberre, mi? :))

Van rá egy tippem, hogy ez egy kémfotó... :))

A kettős hajótest egy ilyen gigásznál így néz ki: a külső hajótest és a nyomásálló test közötti "rés"...
  • Tikal #9873
    amit gyakrolat közben készitettek ;)
  • Sadist
    Szerintem inkább csak PR fotó.
  • Tikal #9871
    lehet gyakorlat? :)
    egyébként tényleg elég fekásan tartja a stukit :)
  • ghost cb
    kösz az infot
  • Fen3gyerek
    :D
  • Fen3gyerek
    Erről jut eszembe, én meg nyertem két jegyet a Lurdy-házba.
  • MuldR
    Star Wars hangulatuk van. Ez egy orosz X-Wing :)))
  • joebacsi
    hmm eléggé f35re hajaz
  • [NST]Cifu
    Úgytünik Oroszországban is divatja van a hóbortos vadászgépeknek:

[center]

• [NST]Cifu
    [center]

• [NST]Cifu
    Az nem éppen "sima" plexi, hanem egy igen erős ragasztott üveg, de igen, annak is ki kell bírnia.
  • Sadist
    Köszi! És ugyanezt a plexi "ablakocska" is kibírja?
  • [NST]Cifu
    Egy ilyen pajzs milyen lövést bír ki? Meg hány kg lehet?

Általában Level IIIA., esetleg Level III. a besorolásuk. A IIIA. képes bármilyen maroklőfegyverből és géppisztolyból lövedéket megfogni, ezek a pajzsok olyan 7-12kg súlyúak. A Level III. már képes megállítani a gépkarabélyok FMJ lőszereit is (bár a többszöri találat már problémát okozhat), de ezen pajzsok már jóval 10kg felettiek.
  • narazzino
    a felségjel tényleg indiai.
  • Sadist
    A gengszter style még szerintem elmegy, mert a pajzs mögül normálisan tartani elég kényelmetlen lehet.

Egy ilyen pajzs milyen lövést bír ki? Meg hány kg lehet?
  • katz
    A neve olyan hangzású, meg a felségjelzésből gondoltam (bár, amennyit én értek a repülőkhöz...)
    Szemüveg nélkül meg nem láttam az apróbetűst...
  • Bucser
    Meg azon a képen eléggé gengszter style-ban fogja:)
  • ghost cb
    Igaz én nem látom a képet, de rengeteg képen feszítenek a katonák egy puskával (M4, Mp5, stb.) a kezükben, amiben nincs tár. Mondjuk 1 lövésük még lehet...
  • Sadist
    Hehe, 3. képen a pisztolyban nincs is tár :)
  • [NST]Cifu
    USMC SRT (Special Reaction Team), aka katonai SWAT egység:

[center]

Ja kérem, így az én találati arányom is perfekt lenne lőtéren... :)))
  • [NST]Cifu
    Könnyű önjáró löveg. Általában egy könnyű harckocsi testére felszerelt tüzérségi vagy páncéltörő ágyút jelent. Maga a harctér nem volt különösebben erős páncélzattal ellátva, sokszor csak előről védte egy ágyúpajzs a kezelőszemélyzetett a kézifegyverek tüzétől, és miután nem forgatható toronyba voltak építve, az ágyúval a test forgatásával céloztak (kis mértékben persze lehetett oldalirányban korrigálni az ágyúval is). Cserébe sokkal nagyobb löveget lehetett ráépíteni, mint harckocsiként.

[center]
    Lengyel TKD önjáró löveg, a TK "tankocskák" alvázára egy 47mm-es gyalogsági ágyút szereltek fel.

Egy francia harckocsialvázra épített Marder I.-es, a harcteret csak egy vékony acéllemez védte körben, felülről nyitott volt.
  • metlogen
    "Light Self-Propelled Guns" Ez mi akar lenni??
  • metlogen
    Kössz az oldlakat a masodik világháborúhoz! Ha még van valami ne tartsd vissza.
  • [NST]Cifu
    Harcu ha vagy, akkor légyszives oszd már meg velem, hogy írjam le helyesen a 'Shkval' torpedó nevét. A tippem Szkval, de ha ezt írom, akkor tuti megint leharapod a fejem...
  • [NST]Cifu
    A gyártó állítása szerint a gép +10G-ig terhelhető, ofkoz egy olyan gépnél, amely csak tervezőasztalon létezik, ez nem sokat jelent. Viszont figyelembe véve milyen csodákat hoznak ki manapság a kompozitokból, nem tartom teljesen elképzelhetettlennek, hogy kellően erős legyen még ilyen faramuci alaknál is.

A variaszárny szvsz a nagy fegyverterheléshez kell nekik, több felhajtóerő a felszálláskor, és kellően nyilazott szárny (vagyis kisebb légellenállás) nagy sebességnél. A lopakodásnak már az is ellentmond, hogy a fegyverterhelés legnagyobb részét a szárny alá függesztve képzelik el, és hogy ennek ellenére teljesen lopakodónak aposztrofálják a gépet, hát....
  • dara
    Érdekes gép, de arra azért kiváncsi lennék, mit bír a függőleges. Szerintem csavarodna mint állat. Lehet én tévedek, de mintha a változtatható szárnynyilazást túl nehéznek és bonyolultnak találták volna. Az agyonmechanizált szárny jobb megoldásnak ítéltetett, ráadásul az F-15-ösön még belépőélmechanizáció sincs, de a jelek szerint nem is hiánytik neki. Ráadásul a változó nyilazási szög mintha ellentmondana a lopakodásnak.
  • [NST]Cifu
    A szánra legalábbis az volt gravirozva, persze ez még nem perdöntő bizonyíték...
  • dara
    Az F-7U, és F-4D volt. Egyébként jónéhány ismertető anyag csupaszárnynak írja őket... Ezekszerint nem olyan egyértelmű a besorolása.

A Fegyvermester 2-ben szétbontott M1911 példány bizony markolatbiztosítós. Mivel ezt a pisztolyt, és klónjait a mai napig fossák a különféle fegyvergyárak, vannak ennélkül készült változatai. A spanyol változatok például tipikusan enélkül készültek. Persze ők "Europizálták", áttervezték 9mm Parára. Az argentín Hafdasa szintén markolatbiztosító nélkül gyártotta, megtartották a .45-ös űrméretet, viszont átrendezték a felhúzóbordákat. Ez utóbbinak biztos sok értelme volt, tekintve, hogy több forgácsolást igényelt.

Biztos, hogy eredeti Colt példány volt a kezedben?
  • [NST]Cifu
    Namost...

1.: képen látható kínai fegyver a P7 pisztolyhoz hasonlóan megoldott (előfeszítős) biztosítóval rendelkezik, tehát ezért említettem a P7-et.
    2.: A Colt M1911 nem rendelkezik a markolat-biztosítóval, csak az M1911A1.
    3.: Az UZI-t és a többit bizony bebuktam, maxima mea culpa, bővebben lent.
    4.: A Kaliber összes száma megvan...
    5.: Miután Colt M1911 már volt a kezemben, sőt lőttem is vele, és nem volt rajta markolatbiztosító, automatikusan úgy álltam hozzá, hogy tévedsz (az M1911A1 meg eszembe sem jutott). Már csípőből reagálok a hozzászólásaidra, talán emiatt nem is izgattam magam, hogy utánanézzek a dolgoknak, miután amióta itt megjelentél, más sem csinálsz, csak velem kötekedsz, és általában csacskaságokat hozol fel (az F-4F mint csupaszárny gép, stb...), és azt ugyan elvárod, hogy én elismerjem, ha tévedek, de a saját tévedéseidről és hülyeségeidről mélyen halgatsz.
    Az tény, hogy ezt most saját önhittségem miatt ezt jól benéztem, ott a pont...
  • Glpetyus
    Király.
    1000 éve kerestem ilyen oldalt
  • dara
    Az előbb kifelejtettem a linket az ajánlott helyre.
    Ehun ni:Explosion Drawings
  • Glpetyus
    Ne idegeskedj.
    És hol a link?
  • dara

Ezen azt hiszem jobban látszik:

Az Schwarzlose M1908-ról nem találtam képet, de nem keverendő össze a Luger P08 Parabellummal!!! Egyébként ezen is a markolat elején van a biztosító.

De volt még a MAB Model D-n, Unceata Astra 400-on, vagy a Remington M51-en is.
    Nézz el erre az oldalra, meg fogsz lepődni!

Továbbra is fenntartom korábbi, ám törölt, véleményemet, miszerint az, hogy te nem hallottál még valamiről, nem azt jelenti, hogy nincs is! Korábban, a vadászrepgépekről szóló cikkedhez írt hozzászólásaim egyikénél, lexikon(ok)ra hivatkoztál. No... Akkor üss fel egy fegyverlexikont és olvass! Nem kell túl drága belőle: Klabacsek Gyula Fegyvermester 1-2. című kiadvanyaiban is megtalálhatod ezeket az információkat!!! (Valószínűleg csak könyvtárban, vagy ott sem találkozol ezekkel, elég régiek.) Egyébként írj a Kalibernek, és kérdezd meg tőlük, ha nekem nem hiszel! Megemlítem, azon számaik, amelyek már remittendában sem léteznek, letölthetőek az oldalukról PDF-ben. Azt hiszem rád férne, mert a jelek szerint nem rendelkezel komoly fegyverszerkezeti ismeretekkel! Mellékelem az URL-t, hogy ezzel se kelljen fárasztani magad... Ajánlom figyelmedbe a 25. számot... Az a 3MB nagyjából 20s alatt lejön ADSL-lel.

Gondolom ezt is törölni fogod, de szerintem inkább utána kellene nézned a dolgoknak, mielőtt letorkolsz valakit, aki valamit jobban tud, mint te! Lehet, hogy te vagy a házigazda, de ettől még a tények tények, nem bírálhatod felül őket kedved szerint!!!
  • [NST]Cifu
    A Stavatti egy amerikai cég. ;)

Érdekes elgondolás, ha valóban igaz, ami a weboldalukon olvasható, akkor gyakorlatilag megpróbálnak egy 'betörni' a nagy katonai piacra. Mindenestre sokkal látványosabb (és szerintem szebb) gép, mint az F/A-22 vagy az F-35. ;))
  • katz
    Asszem az indiaiak egy kicsit sok Star treket néztek, vagy ez csillagok háborúja?
  • [NST]Cifu
    Mutass nekem egy olyan Colt 1911-est (de akár az M1908-at is mondhatnám, az UZI-t és a Vz. 25-öt nem is említve) légyszives, amelynek a markolat megszorítására oldó biztosítószerkezet található...

A HK P7 előfeszítője egyben biztosító szerkezet is, lévén a biztosítószerkezet feladatát látja el, ami ugye az, hogy megakadályozza a nem kivánt elsütést...
  • dara
    Még mielőtt azt mondaná valaki, hogy sorozatlövö fegyveren nem jellemző: Uzi, vz. 25...
  • dara
    Hmmm... A markolatbiztosító nem annyira újdonság, volt/van az agyonmagasztalt M1911-en, sőt már a Schwarzlose M1908 is rendelkezett ilyennel. Frommer Rudolf is gyakorlatilag összes maroklőfegyverére (vagy ahogy friss-ropogós-dilettáns fegyvertörvényünk nevezi: rövid lőfegyver)! Egyébként a HK P7-en az nem biztosító, hanem az elsütőszerkezet előfeszítő karja. Igaz ha nincs benyomva nem is lehet elsütni. Ez volt egyébként az egyik leginkább kritizált része a fegyvernek: rengeteg gyakorlást igényelt a megfelelő használata.
  • [NST]Cifu
    [center]