95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Olyan népszerű lett a 941-es típus, hogy gondoltam akkor berakok pár képet róla:
[center]
A 941-esek fedélzetén a legénység számára van egy mini-medence is...
...és persze szauna is.
Vezénylőterem. (mennyire más, mint a Vadászat a Vörös Októberre, mi? :))
Van rá egy tippem, hogy ez egy kémfotó... :))
A kettős hajótest egy ilyen gigásznál így néz ki: a külső hajótest és a nyomásálló test közötti "rés"... -
amit gyakrolat közben készitettek ;) -
Szerintem inkább csak PR fotó. -
lehet gyakorlat? :)
egyébként tényleg elég fekásan tartja a stukit :) -
kösz az infot -
Fen3gyerek #9869 :D -
Fen3gyerek #9868 Erről jut eszembe, én meg nyertem két jegyet a Lurdy-házba. -
MuldR #9867 Star Wars hangulatuk van. Ez egy orosz X-Wing :))) -
hmm eléggé f35re hajaz
-
Úgytünik Oroszországban is divatja van a hóbortos vadászgépeknek:
[center]
-
[center]

-
Az nem éppen "sima" plexi, hanem egy igen erős ragasztott üveg, de igen, annak is ki kell bírnia. -
Köszi! És ugyanezt a plexi "ablakocska" is kibírja? -
Egy ilyen pajzs milyen lövést bír ki? Meg hány kg lehet?
Általában Level IIIA., esetleg Level III. a besorolásuk. A IIIA. képes bármilyen maroklőfegyverből és géppisztolyból lövedéket megfogni, ezek a pajzsok olyan 7-12kg súlyúak. A Level III. már képes megállítani a gépkarabélyok FMJ lőszereit is (bár a többszöri találat már problémát okozhat), de ezen pajzsok már jóval 10kg felettiek. -
a felségjel tényleg indiai. -
A gengszter style még szerintem elmegy, mert a pajzs mögül normálisan tartani elég kényelmetlen lehet.
Egy ilyen pajzs milyen lövést bír ki? Meg hány kg lehet? -
katz #9858 A neve olyan hangzású, meg a felségjelzésből gondoltam (bár, amennyit én értek a repülőkhöz...) 

Szemüveg nélkül meg nem láttam az apróbetűst...
-
Meg azon a képen eléggé gengszter style-ban fogja:) -
Igaz én nem látom a képet, de rengeteg képen feszítenek a katonák egy puskával (M4, Mp5, stb.) a kezükben, amiben nincs tár. Mondjuk 1 lövésük még lehet...
-
Hehe, 3. képen a pisztolyban nincs is tár :) -
USMC SRT (Special Reaction Team), aka katonai SWAT egység:
[center]
Ja kérem, így az én találati arányom is perfekt lenne lőtéren... :))) -
Könnyű önjáró löveg. Általában egy könnyű harckocsi testére felszerelt tüzérségi vagy páncéltörő ágyút jelent. Maga a harctér nem volt különösebben erős páncélzattal ellátva, sokszor csak előről védte egy ágyúpajzs a kezelőszemélyzetett a kézifegyverek tüzétől, és miután nem forgatható toronyba voltak építve, az ágyúval a test forgatásával céloztak (kis mértékben persze lehetett oldalirányban korrigálni az ágyúval is). Cserébe sokkal nagyobb löveget lehetett ráépíteni, mint harckocsiként.
[center]
Lengyel TKD önjáró löveg, a TK "tankocskák" alvázára egy 47mm-es gyalogsági ágyút szereltek fel.
Egy francia harckocsialvázra épített Marder I.-es, a harcteret csak egy vékony acéllemez védte körben, felülről nyitott volt. -
metlogen #9852 "Light Self-Propelled Guns" Ez mi akar lenni?? -
metlogen #9851 Kössz az oldlakat a masodik világháborúhoz! Ha még van valami ne tartsd vissza. -
Harcu ha vagy, akkor légyszives oszd már meg velem, hogy írjam le helyesen a 'Shkval' torpedó nevét. A tippem Szkval, de ha ezt írom, akkor tuti megint leharapod a fejem...
-
A gyártó állítása szerint a gép +10G-ig terhelhető, ofkoz egy olyan gépnél, amely csak tervezőasztalon létezik, ez nem sokat jelent. Viszont figyelembe véve milyen csodákat hoznak ki manapság a kompozitokból, nem tartom teljesen elképzelhetettlennek, hogy kellően erős legyen még ilyen faramuci alaknál is.
A variaszárny szvsz a nagy fegyverterheléshez kell nekik, több felhajtóerő a felszálláskor, és kellően nyilazott szárny (vagyis kisebb légellenállás) nagy sebességnél. A lopakodásnak már az is ellentmond, hogy a fegyverterhelés legnagyobb részét a szárny alá függesztve képzelik el, és hogy ennek ellenére teljesen lopakodónak aposztrofálják a gépet, hát.... -
dara #9848 Érdekes gép, de arra azért kiváncsi lennék, mit bír a függőleges. Szerintem csavarodna mint állat. Lehet én tévedek, de mintha a változtatható szárnynyilazást túl nehéznek és bonyolultnak találták volna. Az agyonmechanizált szárny jobb megoldásnak ítéltetett, ráadásul az F-15-ösön még belépőélmechanizáció sincs, de a jelek szerint nem is hiánytik neki. Ráadásul a változó nyilazási szög mintha ellentmondana a lopakodásnak. -
A szánra legalábbis az volt gravirozva, persze ez még nem perdöntő bizonyíték... -
dara #9846 Az F-7U, és F-4D volt. Egyébként jónéhány ismertető anyag csupaszárnynak írja őket... Ezekszerint nem olyan egyértelmű a besorolása.
A Fegyvermester 2-ben szétbontott M1911 példány bizony markolatbiztosítós. Mivel ezt a pisztolyt, és klónjait a mai napig fossák a különféle fegyvergyárak, vannak ennélkül készült változatai. A spanyol változatok például tipikusan enélkül készültek. Persze ők "Europizálták", áttervezték 9mm Parára. Az argentín Hafdasa szintén markolatbiztosító nélkül gyártotta, megtartották a .45-ös űrméretet, viszont átrendezték a felhúzóbordákat. Ez utóbbinak biztos sok értelme volt, tekintve, hogy több forgácsolást igényelt.
Biztos, hogy eredeti Colt példány volt a kezedben? -
Namost...
1.: képen látható kínai fegyver a P7 pisztolyhoz hasonlóan megoldott (előfeszítős) biztosítóval rendelkezik, tehát ezért említettem a P7-et.
2.: A Colt M1911 nem rendelkezik a markolat-biztosítóval, csak az M1911A1.
3.: Az UZI-t és a többit bizony bebuktam, maxima mea culpa, bővebben lent.
4.: A Kaliber összes száma megvan...
5.: Miután Colt M1911 már volt a kezemben, sőt lőttem is vele, és nem volt rajta markolatbiztosító, automatikusan úgy álltam hozzá, hogy tévedsz (az M1911A1 meg eszembe sem jutott). Már csípőből reagálok a hozzászólásaidra, talán emiatt nem is izgattam magam, hogy utánanézzek a dolgoknak, miután amióta itt megjelentél, más sem csinálsz, csak velem kötekedsz, és általában csacskaságokat hozol fel (az F-4F mint csupaszárny gép, stb...), és azt ugyan elvárod, hogy én elismerjem, ha tévedek, de a saját tévedéseidről és hülyeségeidről mélyen halgatsz.
Az tény, hogy ezt most saját önhittségem miatt ezt jól benéztem, ott a pont... -
Király.
1000 éve kerestem ilyen oldalt
-
dara #9843 Az előbb kifelejtettem a linket az ajánlott helyre.
Ehun ni:Explosion Drawings -
Ne idegeskedj.
És hol a link? -
dara #9841
Ezen azt hiszem jobban látszik:
Az Schwarzlose M1908-ról nem találtam képet, de nem keverendő össze a Luger P08 Parabellummal!!! Egyébként ezen is a markolat elején van a biztosító.
De volt még a MAB Model D-n, Unceata Astra 400-on, vagy a Remington M51-en is.
Nézz el erre az oldalra, meg fogsz lepődni!
Továbbra is fenntartom korábbi, ám törölt, véleményemet, miszerint az, hogy te nem hallottál még valamiről, nem azt jelenti, hogy nincs is! Korábban, a vadászrepgépekről szóló cikkedhez írt hozzászólásaim egyikénél, lexikon(ok)ra hivatkoztál. No... Akkor üss fel egy fegyverlexikont és olvass! Nem kell túl drága belőle: Klabacsek Gyula Fegyvermester 1-2. című kiadvanyaiban is megtalálhatod ezeket az információkat!!! (Valószínűleg csak könyvtárban, vagy ott sem találkozol ezekkel, elég régiek.) Egyébként írj a Kalibernek, és kérdezd meg tőlük, ha nekem nem hiszel! Megemlítem, azon számaik, amelyek már remittendában sem léteznek, letölthetőek az oldalukról PDF-ben. Azt hiszem rád férne, mert a jelek szerint nem rendelkezel komoly fegyverszerkezeti ismeretekkel! Mellékelem az URL-t, hogy ezzel se kelljen fárasztani magad... Ajánlom figyelmedbe a 25. számot... Az a 3MB nagyjából 20s alatt lejön ADSL-lel.
Gondolom ezt is törölni fogod, de szerintem inkább utána kellene nézned a dolgoknak, mielőtt letorkolsz valakit, aki valamit jobban tud, mint te! Lehet, hogy te vagy a házigazda, de ettől még a tények tények, nem bírálhatod felül őket kedved szerint!!! -
A Stavatti egy amerikai cég. ;)
Érdekes elgondolás, ha valóban igaz, ami a weboldalukon olvasható, akkor gyakorlatilag megpróbálnak egy 'betörni' a nagy katonai piacra. Mindenestre sokkal látványosabb (és szerintem szebb) gép, mint az F/A-22 vagy az F-35. ;)) -
katz #9839 Asszem az indiaiak egy kicsit sok Star treket néztek, vagy ez csillagok háborúja? -
Mutass nekem egy olyan Colt 1911-est (de akár az M1908-at is mondhatnám, az UZI-t és a Vz. 25-öt nem is említve) légyszives, amelynek a markolat megszorítására oldó biztosítószerkezet található...
A HK P7 előfeszítője egyben biztosító szerkezet is, lévén a biztosítószerkezet feladatát látja el, ami ugye az, hogy megakadályozza a nem kivánt elsütést... -
dara #9837 Még mielőtt azt mondaná valaki, hogy sorozatlövö fegyveren nem jellemző: Uzi, vz. 25... -
dara #9836 Hmmm... A markolatbiztosító nem annyira újdonság, volt/van az agyonmagasztalt M1911-en, sőt már a Schwarzlose M1908 is rendelkezett ilyennel. Frommer Rudolf is gyakorlatilag összes maroklőfegyverére (vagy ahogy friss-ropogós-dilettáns fegyvertörvényünk nevezi: rövid lőfegyver)! Egyébként a HK P7-en az nem biztosító, hanem az elsütőszerkezet előfeszítő karja. Igaz ha nincs benyomva nem is lehet elsütni. Ez volt egyébként az egyik leginkább kritizált része a fegyvernek: rengeteg gyakorlást igényelt a megfelelő használata. -
[center]