95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
mondjuk már kicsit elavult :) -
de ez se rossz -
na ja! vmi ehhez hasonlóra gondoltam én is! -
pontosítok: ez a jó! -
szerintem ez egy egész jó oldal -
és az nem csak harcirepüléssel foglalkozik -
na jó
azt azér még én is ismerem
-
www.jetfly.hu? -
tudtok mondani egy magyar harci repüléssel foglalkozó jó oldalt? -
Egyébként szvsz a "rohamfegyver" kategóriába (márha csinálunk ilyet, én legalábbis a magyar terminológiában ilyesmit még csak ott olvastam, ahol a Sturmgewehr-t lefordították szó szerint) az Assault Rifle vagyis a gépkarabély tartozik. -
Kecskeméti repnap.
Hadtörténeti Intézet és Múzeum
Így hirtelen én ezeket tudom mondani. -
katz #10428 ööö
Autamatic Rifle = Automata Puska. Puskalőszert tüzelő automata fegyver ide tartozik pl a II vh.-s FG-42
Assault Rifle = Gépkarabély. Karabély lőszert (7,62x51 NATO is az) tüzelő automata fegyver, tehát ide tartozik a G3, M14, FAL és tárasik -
dara #10427 Jogi értelemben igazad van, én viszont technikai oldalról közelítettem meg a problémát. -
dara #10426 A G3, M14, FAL és társaikat inkább Automatic Rifle-ként szokás emlegetni. ( A lőszert pedig 7,62x51 néven.) Az AR-10, AR-15 esetén az AR az Armalite, azaz a fejlesztő cég nevének rövidítése. -
katz #10425 nm. Egy olyan rajz engem is érdekelne.
Úgy látom átsiklottak felette a népek:
Egy, a haditechnikával komolyabban most ismerkedő srác megkért, hogy mondjak neki pár jelentősebb eseményt, ahol láthat vasakat. A Repülönapon és vmi veterán harcjárműves eseményen kívül a közeljövöben másról nem tudok.
A kérdésem az lenne, hogy évenete milyen jelentősebb események vannak itthon, illetve a környező országokban, mikor vannak, és hol lehet róluk infot szerezni. Ilyenekre gondolok föleg, mint a Repülőnap, SIAD, Honvédelem napja, katonai mesterlövész vb (ez nyilvánosan látogatható?).
Bármilyen infó érdekel! -
harcu #10424 Ánglusul van olyan, hogy assault rifle, ez tipikusan a G3 / M14, azaz a 7.62/51-es lőszert tüzelő "gépkarabélyok". De talán nem véletlen az M4/M16 család hivatalos neve, az AR-15 sem, mivel az AR-10-ből lett kifejlesztve. A MAC-10 ángliusul mindenféleképpen SMG, azaz submachinegun lenne. -
kiskorúbézoltán #10423 Köszi a fordítást
, kezdem azt hinni nem is maga a gépágyú itt a dolog kulcsa hanem az alkalmazott lőszer , bár revolvertáras HSN-t se sokan készítettek még .
A valaki találna egy metszetrajzot vagy valamit a lőszerről pls linkelje be ! THX ! -
hát igazad van. Én nem túl sokszor járok arra, de amennyire ismerem, háát tényleg nem az a rész , ahol a legszívesebben laknék. Én a petőfibe lakok, az viszonylag nyugodt hely -
heh...5 evig laktam a romacity mogotti kertvarosban (kecskemet...aki ismeri tudja mi az a mukerti setany, es a mukertvaros), es soha nem otlot fel bennem hogy fegyverrel kene legkozelebb arra menni...pedig hanyszor mentem haza hajnal negykor, at a setanyon(jozanodas rogos utjan)...uhh a regi szep idok :P -
steweee #10420 hmm, egy földi a fórumon.én vagy két éve voltam a haverokkal a fonodán, kiszóltam a kocsiból hogy mik a tarifák, mire a lányka közölte hogy mit képzelek, csak sétálgatnak. mondom hajnal kettőkor? na ne viccelj! mire,épp most telt le a munkaidő, próbálkozzunk máskor :)))))
egy másik segítőkészebb volt, ismertette az árakat:
normál szex 3000
francia 4000
komplett 6000 :))) és nem lehet alkudni
na nem mintha komolyan el akartam volna vinni egy körre egy ilyen szutykot, de ha az átlagemberek csak sejtenék hogy kik járnak a cigánytelepre kurvázni, rögtön hányingert kapnának a dicső közszeretplőktől. egy rendőr barátommal egyszer tervezgettük hogy bezsarolunk menő vállalkozókat és politikusokat azzal, hogy kiszivárogtatunk róluk képeket és egyebeket ha nem tejelnek, de aztán hamvába holt ötletnek bizonyult, mert nem vállaltuk be ezt a súlyos bcs-t, bár EBBEN A SPECIÁLIS ESETBEN nem lett volna erkölcsi visszatartó erő bennem,viszont olyan sokan ilyedtek volna akiket ez érint, hogy tutira felderítik a dolgot és azóta rács mögött lennénk -
John Wayne #10419 Erről eszembe jut, mikor elnéztem egyszer a dolgokat, és a busz éppen garázsmenetben volt, és elvitt egészen a miskolci Volán telephelyig. Aztán a rövidebbik utat választottam, és keresztülmentem egy kisebbség lakta területen:), a Szinva part irányába, ahol a türelmi zóna is van.
Na, hát teli volt a nadrágom rendesen, visszafordulni se mertem az első 100 méter után, csak átmentem, és próbáltam beolvadni a környezetbe. Megfogadtam, hogy géppisztoly nélkül többet soha. Pedig hozzám se szóltak, csak olyan zavaróan nagy csoportokban járkáltak az utcán. Lehet az volt a mákom, azt hitték, üzleti ügyben járok arra:). -
Áhh.... ahoz látványosan alulfegyverzett volt...
-
katz #10417 "zöld golyóálló álcaöltözék is, nem tudom mire asszociálni"
Gondolom terepszinű testpáncél.
Érdekesen festhetett a bicajon. Biztos Bronxon akart átkerekezni. -
steweee #10416 valyon mi lehet az a 39 rendbeli illegális fegyverviselés? 39 illegálisan tartott fegyvere volt, vagyis még házkuti alatt találták meg a többit ami nem volt nála? továbbá érdekes lehet az a zöld golyóálló álcaöltözék is, nem tudom mire asszociálni. a mac 10 meg géppisztoly. és ilyen újságírókat talán más pályára kellene irányítani, vagy inkább írjon az időjárásról. de egyébként egy érdekes és vicces hír -
katz #10415 

-
-
usjágcikk -
katz #10412
Feltételezem nem szakmai lap volt...
-
Najó csak mert láttam egy újságcikket és egyből szemet szúrt hogy a Mac 10-et rohamfegyvernek nevezték. : ) Nem ez lenne az első tudatlanságból származó félrefogalmazás... -
katz #10410 Pontosan
"Rohamfegyver" a német "Sturmgewehr" szó magyarítása. Nálunk a hivatalos megnevezése "Gépkarabély" -
Thanatos #10409 bármit amivel tudsz rohamozni? :))) -
Mit lehet "rohamfegyver"-nek kategorizálni? -
Magyarul olyasmi, mint a HK befuccsolt hüvely nélküli lőszere. -
katz #10406 Az ide vonatkozo szöveg:
Dieser Effekt entstand während der Entwicklung durch die Verwendung von immer besseren Antrieben und Brennstoffen. Die Patrone selbst ist hülsenlos und verbrennt weitgehend ohne Rückstände.
Röviden: jobb meghajtás (a német szöveg következetesen rakétához hasonlítja) és jobb, modernebb tüzelőanyag alkalmazása. A lőszer hüvelynélküli és nem marad vissza semmi (égéstermék/patron) kilövés után -
kiskorúbézoltán #10405 A PZH 2000-nél meg a cső ostorozását oldották meg a derék német mérnökök , de arról sincs semmi infó (legalábbis nekem nincs) , mintha kezdenének magukhoz térni a német fejlesztők ... -
kiskorúbézoltán #10404 A waffenhq-n "Flugzeuge" és ott "Mauser RMK 30" .
Nem tudom közvetlenül linkelni sajnos ...
Én is a lőporra gondolok , de mit babrálhatnak vele aminek ilyen hatása van ? Ha gyorsítják az égést akkor jóval vastagabb fallal kell készíteni a töltőűrt , de azon nem látszik semmi különös , lassítani meg minek ? Ha elnyújtják akkor meg hosszabb cső kéne ...
-
katz #10403 Hol van a szöveg én tudok németül.
Szvsz a löpor égésidejével vagy összetételével játszadoztak -
tomcat1 #10402 Igazad van. -
kiskorúbézoltán #10401 Már csak arra kéne rájönni , hogyan érik el ezeket a csinos kezdősebességeket ? Az előről való töltés miatt a hüvely ugye nem lahet palack alakú , a hossza meg nem extrém nagy , tehát a térfogat miatt nem kerülhet bele több kakaó mint egy hagyományos lőszerbe . Ha ehhez még azt is hozzáveszem , hogy a motyó HSN akkor a lőpor energiájának nagy része a hátrasiklásmentességre megy el . A cső sem hosszabb a szokásosnál . Honnan jön ez a kezdősebesség ? Valamiért a németekről nem hiszem , hogy kamu reklámfogás vagy csúsztatás lenne (de talán én vagyok naív
) . A szövegben nincs valami leírás a dologról ? Németül nem makogok egy szót se , angol fordítást meg nem találtam ...
-
LizardX #10400 Igen, köszönöm! Az az újság tényleg elég jó ilyen szempontból, de nem ártana még az övékénél bővebb infó, meg sokkal több kép.