95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Trade
    igen arra,ugy emleksztem van vmi neve is,lehet hogy csak vmi orosz szo volt
  • [NST]Cifu
    Van külön neve? Én úgy tudom, hogy simán csak Csillagváros (ha a Moszkva melletti űrhajóskiképző központra gondolsz).
  • Trade
    mi a csillagvaros neve?
  • Zsolo007
    Értem, thx
  • Sadist
    De, van azokon is, csak nem ilyen henger alakú lyukasztott fém, hanem ált. műanyag.
  • Zsolo007
    ÉS akkor a rendes M4en vagy sok fegyveren miért nincs? Vagy ott a cső nem az a cső?
  • Sadist
    Azért, hogy a felforrósodó cső ne égesse meg a használója kezét.
  • Zsolo007
    THX
    Tehát ez létező "alfaja" az M4nek? nekem az a kör alakú akármi a cső körül érdekes, az minek van ott? dizájn? :)
  • [NST]Cifu
    Valami nagyon rövid csövű M4 mutáció, a második két képen C-Mag-al.
  • MuldR
    Ez egy M4 es.

Van valami speci neve ennek a verzionak, de nem talalom. Amint megtalalom megirom.

Persze lehet hogy tevedek :)
  • Zsolo007
    Szerintetek ez milyen fegyver, ilyet még nem láttam a Csillagkapuban. Igaz nem sok fegyvert ismerek de ez tuti valami módosított változat :). A kérdés az hogy mié?

1.kép
    2.kép
    3.kép

Ezek a képek mutatják talán a legjobban :)
  • Sadist
    Igaz, reflexből ezt raktam be :D (Kedvenc fegyó) De az előágya még ennek se olyan vastag, mint a #10736-ben lévő.
  • Seaweed
    Ha valakit kifejezettem a Sepecat Jaguar erdekel!
    http://sepecat.info/
  • [NST]Cifu
    Pardon, de amit beraktál, az a rövid G36C változat, ami kb. akkora, mint a HK MP5. A teljesméretű G36-os bizony tényleg olyan batár.

[center]
  • Seaweed
  • Sadist
    Áááááááh, az mekkora film :D Tony a "Sivatagi Sas .50"-el és a monológjával mindent überelt :DDD
  • Sadist
    Nem, valóságban egész tűrhető méretű:
  • Seaweed
    "A suly a megbizhatosag jele" (Snatch rulez)
  • katz
    "Ez nehéz, ez a megbizhatóság jele."
  • [NST]Cifu
    Október 21., legalábbis a hírek szerint.
  • Ren
    Úgy látom a filmkészítők még mindig a minél nagyobb, annál jobb elképzelésnél tartanak :)
  • Zsolo007
    Érdekes.., mikor lesz moziban?

Elég nagyra sikerült a fegyver, vagy ez a valóságban is ekkora? :)
  • Thanatos
    jesszus :D
  • Seaweed
    Optikai tuning? :D
  • [NST]Cifu
    [center]
    G36 a'la Doom mozifilm... :)))
  • Seaweed
    Hat sok minden lehet...:P
  • Thanatos
    az lehet de még ugyis nyerők lennének :DDD
  • Seaweed
    Szerintem mire ideernenek elfogynanak mindenbol! Penzbol, uzabol, emberbol :DDD
  • Thanatos
    lehet hogy nem tul sok a működőképes de ettől függetlenül minket még igyis seperc alatt lesöpörnének az égről szvsz :)
  • [NST]Cifu
    Ha degradálod az érzékenységet, csökken a lövés biztonság

Azért van egy arany középút...

(ütőszeges rendszer esetén emelkedik a besült töltények száma).

Ha már ennyire a részleteken lovaglunk, akkor besülni inkább a lőszer fog, a töltényben ugyanis valami hiányzik, ami a lőszerben megvan (normális esetben a hajtótöltet, vagy lövedék nélküli lőszert hívjuk tölténynek, pl. vaktöltény).

Nagyjából ezen bukott meg a G11 is. Zárt, forgózáras fegyver (ugye hüvely nélküli lőszer tüzelt), nincs természetes légmozgás a tokon belül, ami hűtené a töltényűr környékét (ami a hüvelyes lőszer esetén a hüvely kivetés során megvalósul). A fegyver intenzívebb használat során túlmelegedett és bizony néha becsúszott egy-egy spontán lövés

Azért ezen felülkerekedtek a Dynamit Nobel szakemberei, és a sorozatgyártásra érett fegyvernél már elhanyagolható volt a jelenség, a fegyver nem is ezen bukott meg, hanem a rendszerbe állítás költségein...

A Chauchat pedig a saját érájában inkább golyószóró volt mint géppuska.

Erről volt már szó párszor, nyugaton ezeket könnyű géppuskának kategorizálják.
  • Seaweed
    Ezen kepen csak Su-27, Su-24 es Mig-29 van (szerintem te a Su-24-eseket nezed annak).
  • Sanyix
    Ott látsszik még jópár MiG-23/27 is.
  • Seaweed
    Szepen "orokolt" azert anno az Üzbég legierő! (Azert kivancsi lennek arra hogy ebbol menyi uzemkepes)

Su-27-esek, Su-24-esek, Mig-29(S)-ek (klick a nagy kepert)
  • [NST]Cifu
    Illetve, ha tudnátok linkelni egy kis beszámolót, hogy pilóták milyennek élik meg az utazást ilyen sebességnél, azt megköszönném! :)

Semmi különös, a hangsebesség körüli tartományban esetleg enyhe (vagy komolyabb...) rázkódás, majd a hangsebességet elhagyva nagy csend és nyugalom (a hajtómű zaja nem jut el a pilótafülkéig, lévén a gép gyorsabb a hangnál).
  • StarFist
    A Chauchat pedig a saját érájában inkább golyószóró volt mint géppuska.

Az első világháború idején géppuskának az állványos lövészfegyvereket nevezték, amelyek rendszerint háromlábú állványról vagy kerekes állványról tüzeltek és egyetlen katona nem tudta nem tudta mozgatni a szerkezetet (a Maxim rendszerű géppuskák tömege állvánnyal és hűtővízzel elérte az 50 kg-ot). Minden esetben hevederes adagolású fegyverek voltak és szükség esetén egy szuszra el lehetett velük lőni egy százas hevedert (pl. tömeges gyalogsági rohamok visszaverése esetén, a nagy önsúly miatt a fegyver csöve ui nem mászott el függőlegesen hosszú sorozatnál).

A golyószórók a gyalogsági puskák és a géppuskák közti hézag betöltésére jöttek létre.
    A puskák könnyűek, de a tűzereje kicsi, 5-6 lövés után újra kell tölteni.
    A géppuska nehezen mozgatható, tűzereje nagy, ezzel együtt a lőszerfogyasztása is, előállítása pedig az akkori viszonyok között bonyolult és drága volt.

Kellett egy fegyver ami, ami alkalmas sorozat lövés leadására és egy ember is képes szállítani (ez rendszerint két embert jelentett, mert a tárakat egy másik muki cipelte) vagyis képes követni a rohamozó gyalogságot a lövészárok rendszerben és tűztámogatást biztosítani neki. Ez lett a golyószóró. A géppuskánál kisebb, könnyebb. A célzott tüzelés érdekében volt rajta villaállvány és tusával is ellátták. Tárból tüzelt, rövid sorozatokkal (a lőszer takarékosság és túlhevülés elkerülése érdekében, lévén a hordzhatóság oltárán feláldozták a cső körüli komolyabb hűtőköpenyt).
  • StarFist
    Ezzel az a probléma, hogy a gyújtó töltet (vagy gyúelegy, kinek hogy tetszik) minden esetben hőre, ütésre erősen érzékeny (pl. ólom-azid). Ha degradálod az érzékenységet, csökken a lövés biztonság (ütőszeges rendszer esetén emelkedik a besült töltények száma).

Nagyjából ezen bukott meg a G11 is. Zárt, forgózáras fegyver (ugye hüvely nélküli lőszer tüzelt), nincs természetes légmozgás a tokon belül, ami hűtené a töltényűr környékét (ami a hüvelyes lőszer esetén a hüvely kivetés során megvalósul). A fegyver intenzívebb használat során túlmelegedett és bizony néha becsúszott egy-egy spontán lövés.
  • Adam II
    Top Gun
  • Sanyix
    Egy rakás filmben Mig-28-nak hívják az F5-öt is, szóval filmekből ne indulj ki :)
  • IlluminatoR
    Köszi!

És még azt, hogy az F-15-ösök tényleg annyira jók, vagy csak nagyon sztárolják őket?
    Mert egy nagy rakás filmben F-15-ösök vannak.
  • Sadist
    Igen, a mach az a hangsebességgel egyenlő (Kb. 330-340 m/s)