95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ugygondolod hogy egy hadrafoghato pilota kikepzese kevesebbe kerul mint 54 misi? -
Amerikában egy katona élete annyit ér, amennyit a kiképzésére költöttek... -
dara #10918 Lehet elfelejtették, hogy vége a Hidegháborúnak, és ők a vészforgatókönyv szerint írták azt a tankönyvvet. :)) -
Ez amerika... örülj, hogy Topi híre mögött nem emlíették meg, hogy az " x millió forintos mig 29-es vadászgép használhatatlan lett" -
De szep peldaja ez a szenzacio hajhaszasnak! Nagyon kellett a vegere az hogy menyibe kerul...az eszukbe se jut hogy a pilota elete, es amugy eklekte az ember elet tobbet er mindennel...az emberi halahir mar nem is hir...de hogy menyi penzt basztak el az hir...okadnom kell!
(arrol mar nem is beszelek hogy ez a "harci toltet" eleg erdekes forditas...meg alma...) -
"Összeütközött két harci repülőgép Kaliforniában
Forrás: MTI
Összeütközött az amerikai haditengerészet két harci repülőgépe helyi idő szerint hétfőn egy kaliforniai sivatag felett, egy pilóta eltűnt, másik kettő súlyosan megsebesült - közölte egy katonai illetékes.
Dennis McGrath, a Lemoore légitámaszpont kommunikációs illetékese elmondta, hogy egy együléses F/A-18E és egy kétüléses F/A-18F Super Hornet típusú gép ütközött össze gyakorlatozás közben Los Angelestől 230 kilométerre északra. A gépek nem szállítottak harci töltetet.
A mentők megtalálták a kétüléses gép pilótáját és navigátorát, akiket súlyos, de nem életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. Az amerikai haditengerészet honlapja szerint az F/A-18 vadászbombázók egységára 57 millió dollár." -
Es a jolertesult Jenki bagazs....errol mindig az jut az eszembe, amit a neten lattam: a hivatalos(!!) hasznalatban levo iskolai tankonyvjuk amin fel europa ukrajna, masik fele oroszorszag...es pl magyarorszag es kozepeuropa tobbi allama rajta sincs (asszem kozep iskolai...ami mint tudjuk kb az europai altalanos iskolanak felel meg) -
Erre írtam én is, hogy a cikk nem teljesen egyértelmű. A második világháborúban, úgy 1943 végétől a nyugati fronton minden német tankot Tigrisnek hívtak, mert hát a Tiger volt a németek legfélelmetesebb tankja. Szóval ha a látóhatáron feltünt egy szögletes tank (pl. egy kései Pz.IV.-es) akkor rögtön "Tigrist kiáltottak".
Szvsz elképzelhető, hogy itt is hasonló a helyzet.
Puska, távcső van rajta és a törülközőfejűeknél van = Dragunov. -
A cikkben Dragonoff Sniper Rifle-t írnak... Ebből gondoltam. -
Elvileg a NIJ Level III.-nak meg kell állítania (ha nem AP, API, stb. páncéltörő lőszer). -
egyen én is voltam 95 után vmikor meg nem mondom akkor még jártam vitorlázó repülő kiképzésre, csak az már rég volt aszt nem emlékeztem ezért kérdeztem... -
Egy 7.62x54R Dragunov lőszert melyik golyóálló mellény képes megállítani? Kb. 100-200 méterről kilőve, matracok meg egyéb befolyásoló tényezők nélkül. -
Eddig meg egy repulonaponse kertek....pedig jartam mar joparpon! -
Mar miert pont SVD? Tobb szaz mas 7.62-es puska letezik! Akar egy osregi Mosin Nagat is lehetett... -
switch #10906 itt van pár szép háttérnek való kép:
http://www.babene.ru/rating.php?group=25 -
ok
kösz szépen! -
Útlevéllel mindig igazolhatod magad, ha érvényes, tehát ott is. -
Szevasztok!
Csak egy off kérdés: a kecskeméti repnapon a belépésnél kérik a személyit? Ha nincs jó a jogsi lakcímigazoló kártyával vagy esetleg útlevél?
ha vki tudja a választ előre is thx!!! Nehogy megvegyem előre a jegyet aztán be se engednek! -
Én is legelőször arra tippeltem, hogy a videónál van hangelcsúszás. -
Akkor stimmel a lövés, és a Dragunov, de a hang (vagy a távolság) még mindig nem. Lehet, hogy csak a szokásos 1-2 mp-es hangelcsúszás van, ahogy az ilyen jó minőségű terrorista videóknál szokott lenni... -
Ha jól látom, akkor egy Interceptor mellény volt, ami cirka 8kg a védőpanellel együtt. Ez elvileg NIJ Level III.-as védelmet nyújt (7.62x39, 7.62x51 lőszerek ellen) -
Akkor lehet, hogy mégis szívre célzott?! (#10890) 
Ez milyen besorolású mellény volt, és hány kg kb.? -
Így néz ki a találat helye. (láthatóan nem hasba, hanem mellkasba kapta a lövést, ráadásul elég közel a szívhez. Nem is volt olyan béna az Iraki mesterlövészünk...)
A védőpanel.
És a szerencsés srác. -
THX Cifu és neked is Bucser 

Bebizonyosodott amit sejtettem :) a tudásom elégtelen volt ehhez a témához, de nembaj, most is tanultam valami újat

-
Nem a rohamlövegre lőttek, csak az is ott van a lőtéren már egy ideje, és célpontként használták éleslövészetekkor. -
Az Gepard. -
Gepárd? Elég durvásan vitte át a HK páncélját. -
Köszi, ez már műxik. Azért elég szépen megvédte a golyóálló mellény, ha így fölpattant és fedezékbe ment. -
Apropó, ha már mesterlövészet - érdemes erre is egy pillantást vetni. -
1.: Ahogy Bucser is írta, a távolság valószinüleg több, mint 75 méter (noha a cikk 75 yardot ír, és egy yard valami 90 centi körül van). A "hangtompítóként" használt matracok ráadásul lelassíthatták a lövedéket is (ez egyben a 3. pont esetén is jelenthet gondot).
2.: Nem tudni milyen fegyverről van szó. Lehet, hogy egylövetű fegyver, nem minden iraki felkelő rohangál SVD-el. A cikk itt nekem nem egyértelmű,
3.: A lövedékeknek van egy röppályáuk, nem egyenesen repülnek. :)
Most hétvégén lőttem be a vadász puskám (másodszor :)), 50 méteres lőtéren cirka 1cm-el kell a távcső szálkeresztjének közepe fölé lőnie, hogy 150 méteren pont középre menjen (30-06-os kaliber, CZ-550 puska, Meopta 7x50 távcső). Tehát nyugodt körülmények között is alaposan oda kell figyelni arra, hogy milyen messze van a célpont, és az alapján célozni! Simán el tudom képzelni, hogy az önjelölt mesterlövész a fejre célzott, csak éppen a fegyver nem erre a távolságra volt belőve, ezért érte valahol malkason a lövés (ha valóban 75 yardra volt viszont, akkor nem teljesen értem, mert ha a fegyver mondjuk 150 méterre volt belőve, akkor a fejre célzás esetén akár fölé is lőhetett volna).
És ismét sok problémát okozhatott a sok matrac, amit hangtompítóként használtak - szerintem emiatt nem tudtak rendesen célozni, és ez okozhatta a pontattlan lövést. -
Biztos hogy nem hasba lőtte, mert akkor görnyedve esett volna hátra, így meg inkább dőlt. A bal vállánál, mellkasánál találhatta el, talán szívre célzott. -
Lehet nem volt tobb toltenye :DDDD "Az utolsot egy jenki megszallonak szaaaanom isteneeem! Allah Ahgbaaaar!" :DDDD -
mert valódi fegyverrel lőni nem feltétlenül olyan mint OFP-ben vagy COD-ban lőni ahol csak a vid kártyád határozza meg a látotávolságodat és fókuszáló képességedet... az sem biztos, hogya fegyveren amivel lőttek volt egyáltalán bármilyen látótávolságnövelő eszköz. ÉS szabadszemmel 75 méterre azért még a hasát eltalálni is szép teljesítmény...
De ez csak szerény véleményem szerint van így... -
Érdekes megnéztem a videót és feltűnt pár dolog amit nem értek (valószínű azért mert nemnagyon értek a témához :) ).
1. Nekem úgytűnt hogy viszonylag sok idő telt el a lövés hangja és a találat közt, ahhoz képest hogy csak 75 méterre volt a mesterlövész. Miért?
2. MIért nem lőtt mégegyszer a mestrelövész? Miután felállt még "nézelődött" a katona, szerintem lett volna ideje még egy lövésre, vagy nem?
3. Miért hasba lőtte? Nem lenne logikus hogy fejre célozzon, hiszen valószínű hogy van rajta mellény!?
Megköszönném ha valaki letisztázná nekem ezt a pár apróságot :)
UI.: Ez a Dragonoff nem Dragunov akar lenni? Az első linknél ezt írták a cikkben :)) -
másik link a videóhoz -
Rohadnának meg az ilyen csak online nézhető videókkal. Nem lehet letölteni és más programmal megnyitni. -
Nem, csak 9-es van. De megpróbálom quicktimeal vagy Media Player Classiccal. -
pass :\
MP10 megvan? -
Teljesen megvédte az amerikai katonát a mellény? [nem tud angolul] -
Nálam csak hang van, kép nincs. Milyen codec kell hozzá?