95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    LoL!!! Ezt még nem is hallottam, de nagyon jó...
  • kiskorúbézoltán #11202
    Anno a svájciak találtak hasonló kifogást a harckocsitenderükön (M-1/Leo-2) , melyszerint azért Leo-2 mert kevesebb kárt okoz az alpesi növényzetben .
  • Seaweed
    hehe LOL :DDDD Szerintem enyire futotta a "lerazasbol" :DDD Aztan ha megis jenki gepet renszeresitenenek az lenne am a nagy szam!... (szvsz kicsi az eselye..es jozan esszel nem is szabadna nekik azt tenni)
  • [NST]Cifu
    Várjál. Az Indiaiak eredeti reakcióját olvasd el, és dőlni fogsz a röhögéstől...

The Indian Air Force (IAF) is not interested in American F-16 or F-18 aircraft as they are prone to human error-related accidents, said sources citing Air Marshal PS Ahluwalia.

Sources said that Ahluwalia, director general of Inspection and Air Safety, gave a presentation to the Cabinet Committee on Security (CCS), where he showed that human error-related accidents in the F-16s had occurred more frequently than in Mirage 2000s.

Magyarul: Azé' nem kell nekünk (mármint Indiának) F-16-os vagy F-18-as vadászgép, mert ezen gépeken bizonyítottan sűrűbbek a pilóta-hibák.

Most vagy iszonyú cinikus akart lenni emberünk (ugye a MiG-21-esek náluk úgy potyogtak egy időben az égről, mint a záporeső), vagy ennyire nem törték magukat azzal, hogy normális kifogást találjanak.
  • Seaweed
    Hat igen...mar ha a keret "szoros" is (ugye nem fer alliolag bele a Rafale...bar erdekes hogy a Block 70 meg belefer ), biztos hogy 126 gep ebbol a kategoriabol irdatlan piiz...
  • kiskorúbézoltán #11198
    Vagy be kell spájzolniuk rendesen tartalékalkatrészből/fegyverből rendesen , ami persze irgalmatlan pínz ...
  • Seaweed
    Nah akkor egy kis on:

Cifu hire a BoP-on:[url=http://mambo.agria.hu/index.php]
    "-Eközben a szomszédos India egy tender keretében egy nagyobb (126db) adag modern repülőgépet szeretne vásárolni. A tenderen eredetileg indultak: MiG-29M2, JAS-39C Gripen, Mirage 2000-5 Mk2., F-16 Block 52/Block 60, majd csatlakozott a Szuhoj cég a Szu-30M-el, de jött az Eurofighter is, és a franciák meglebegtették, hogy egy valamivel megemelt beszerzési költségek esetén még a Rafale is indulna. Aztán júniusban robbant az első bomba: a Lockheed hirtelen a legújabb, Block 70-es gépeket ajánlotta fel. Nemrég pedig a Boeing "válaszolt": ő a tenderen az F/A-18E/F gépekkel indul. Úgytünik a Bush-adminisztráció alaposan beindult, és megpróbálják meggyőzni Új-Delhit, hogy igenis van értelme amerikai gépeket vásárolni - mindezt az után, hogy India finoman fogalmazva szkeptikusan állt az amerikai gépek vásárlásához. "[/url]

Nos hat igen!(uccso mondat) Aztan jol osszerugjak megint a port pakisztannal, aztan leshetik a vadizsirujhyperszjuper Blok70-es csudamsinaikat rohadni a foldon mert se alkatresz se fegyverzetet nem kapnak majd a kozben bevezetett embeargo miatt....lattunk mar ilyet..pont Pakisztannal jatszotta el a jueszej....
    Szvsz barmenyire is "nem kene egymast olniuk", de hadi szempontbol nem szabad venniuk jenki technikat, meg ha akarmenyivel jobb is barminel...
    Lehet hogy süket a lövész és lő mindenre ami mozog
  • mhkvt
    Gondolom ismeritek a harcirepulok.hu portált, ajánlom
  • Duck Dodgers
    Se füldugó , se semmilyen fülvédő , a ruszkik nem sz*roznak ...
  • Seaweed
    Amugy ilyen van OFP-hez addonban (bar biztos tudod)....meg az uj modokban es addonokban levo jarmuvek modellje azert eleg zsir szerintem...pl RHS cuccok, vagy BAS cuccok...de meg sorolhatnam. ;)
  • Seaweed
    Allat ahogy elore dobalja ki az elhasznalt huvelyeket :D
  • [NST]Cifu
    [center]
  • Kardél
    Üdv! Ezt az oldalt nemrég "leltem":www.1848-1849.hu. Akit érdekel 1848 az feltétlenül látogasson el ide, szerintem ilyen részletesen a forradalom hadtörténetével nincs oldal mely átfogóbban foglalkozna. Páratlan...
  • Sadist
    AA = CoD? :DDDDDDDDDD LOÁL! Ugye csak viccelsz? :D Hírül se hasonlít semmiben. Grafikája tök más, fegyverek tök mások, játékmenet teljesen más. Ha nagyon kukacoskodunk, talán vehetjük hasonlóságnak, hogy mindkettőben van külön célkereszt és nyílt irányzék :)
  • CSOCSO
    inf akkor kezdett jo lenni mikor to meg sf mar kiment a divatbol.. :) most a legutso mar elegge ossze van teve
  • [NST]Cifu
    Egyébként térdelve pontosabban lehet lőni mint állva. Próbáltam már azért mondom.

Én is próbáltam, nekem nem sikerült nagyságrendekkel pontosabban lőnőm, kb. ugyanolyan szinten ment mintkét pozitúrában. De biztos én vagyok béna. :)
  • [NST]Cifu
    Szerintem én már annyiszor ismételtem el a véleményem a különféle fórumokba, hogy mindenki betéve tudja. :)))

R6 sorozat, Raven Shield: jó alap, de olykor túlzó küldetések, és az egyre újabb részekben egyre inkább elmegy a popularitás felé (nem szupermenek vagyunk, az istenért).
    Ghost Recon (1): A fegyver látványának hiánya heves gyomortáji fájdalmakat okoz, a fegyverek lemodellezése sem sikerült túl jól. Ettől függetlenül egész tűrhető, különösen a bombakráterekkel szabdalt alappálya volt az, ami iszonyúan hangulatosra sikerült.
    America's Army: Rég próbáltam már, de alapból kiborított az, hogy két azonos team megy egymás ellen (csak az ellenfél látszólag arabus, és AK-47-ese van, holot amúgy ő is M16-ossal osztogat).
    OFP: Nem tökéletes, messze nem, szörnyű a fizikai motorja, iszonyúan van megoldva a grafikai motorja, elnagyolt a harckocsik és repülő járművek modellezése, de összeségében mégis ez az a játék, ami a mai napig képes egy valódi háborús kataklizma érzését adni. Remélhetőleg az ArmA és az ex-OFP2 csak javítani fog ezen.
    Battlefield 2: Összeségében sikerült benne egy pozitív dolgot találnom: a grafikája szép.
    Nem is ismered azt a játákot mert a nevét sem tudod pontosan
    Egyébként térdelve pontosabban lehet lőni mint állva. Próbáltam már azért mondom.
  • Sanyix
    Tökmind1, akkor nemneked.
  • Seaweed
    Ezt nekem most miert? Eleget jatszok manapsag is OFP-vel hogy tudjam.
  • Sanyix
    De OFP2(vagyis BIS féle OFP utód, majd kiderül a neve) jövőre, és ArmA decemberben :) ááá már alig várom
  • Duck Dodgers
    OFF

Americas Army

Egyébként akárhogy is eljárt az idő az OFP , R6 , GR és társaik fölött , számomra(!) - még mindíg többet érnek mint a BF2 . Talán egy kicsit kiveszőben van ez a játéktípus , kijött a SWAT4 , a láthatáron semmi .

ON
  • f2d
    A BF2-ben nekem is sokminden tetszik, de ez egy tipikus futóslövős játék.
  • Sanyix
    Hát én próbáltam a AA-t, és eléggé a COD-ra emlékeztetett modern tálalásban, szerintem.
  • Sanyix
    R6-ban azért nincsenek olyan nagyon nagy területek, szóval ott legtöbbször nem számít milyen helyzetből lövünk, persze van amikor számít. OFP-ben egy mesterlövészpuskával is bizonyos távolságon túlra már csak fekve érdemes célozni (na és persze a golyó röppályáját is beleszámítani a célzáskor), mivel térdelve, vagy állva már nagyon remegteti a fegyvert, na és persze MG-vel is fekve jó lőni, különben tüzelésnél nagyon rángat.
  • Sadist
    America's Army is elég reális és a top 10 legtöbbet játszott multi játékok között van (nagyrészt közrejátszik, hogy ingyenesen letölthető). Igaz van célkereszt, de rendes célzás nélkül 10 méterről már nehéz eltalálni egy embert. Jah és most már ez alatt is UT2004 motor megy.
    Reklám vége :)
  • MuldR
    Bar maga a jatek nem realis, de a mozgas nagyon jol eltalalt a Battlefield2 be. :)
  • f2d
    Én is pont így gondolom.
  • ghost cb
    Sajna mind felett eljár az idő, és néhány fan kedvéért nem csinálnak újakat, így mi a régivel kényszerülünk játszani.
  • Seaweed
    Nekem az OFP...bar R6 sorozat is tenyleg jo. Meg Ghost Recon 1 is jo volt szvsz.
  • ghost cb
    R6 3: Raven Shield
    Sry.
  • ghost cb
    Bár kezd nagyon offtopic lenni, de ha a reális játékokról beszélünk, akkor az első helyezet a R6: Raven Shield.
  • [NST]Cifu
    Anno az ősidőkben még UT Inf. szerverünk is volt (miután a CS 1.0 megjelenése után nagyon kiábrándultunk, és átállítottuk a FUZIO-t UT realmodokra a Negás srácok segítségével), de annyira nem volt érdeklődés iránta (az NST-seken kívűl csak 2-4 ember lézengett rajta), hogy aztán a csapat továbblépett (elötte a Tac-Ops volt rajta, utána az SF).
    Nekem mondjuk bejött alapjában véve, bár a pályák többsége iszonyúan rossz volt szvsz, és kevés volt a játékos (a normális játékos meg még kevesebb, az újoncok első kérdése általában mindig az volt, miért nincs célkereszt... :)). Ráadásul nagyon csiga volt a fejlesztés (már 2000-ben igértek vezethető járműveket, meg anyámkínyját, de egy-egy verzióváltás is évek műve volt).
  • CSOCSO
    Cifu.. sajna fogalmam sincs de nem probaltad meg az Infiltration jatekot?
    UT mod... a legelethubb a vilagon.
    pl a tavcsoves problemad is ki van kuszobolve a jatekban.
    setalas kozben a tavcso ugy mozog hogy szart se tudj leloni..viszont joggingolasnal vagy futasnal fel se emeli celzasra.
    kulon gomb van a levegovisszatartasra ami persze veges, igy ujra kell nyomni a gombot a levegobenttartas miatt ( kifujas?) blahblahblah.. nagyon elethu jatek, az egyetlen baja hogy unreal torunament ala van..= csunya..
  • CSOCSO
    "A féltérdelő pozició már más tészta, de szerintem (ismétlem, szigorúan a saját véleményem!) e pozicióban sem fogod stabilabban a fegyvert, mint álló helyzetben (sőt! álló helyzetben sokkal kényelmesebb és jobban követheti a célpont mozgását).

Ami jelentősen növelheti a találati hatékonyságot az a fekvő pozició, amikor a fegyvert letámaszthatjuk (akár bipodra, akár csak egy homokzsákra). Persze a fegyver letámasztása álló helyzetben is sokat segíthet."

termeszetesen en is igy gondoltam!
    Azaz fekve a legjobb..csak kerdes hogy mondjuk a konyokod meddig birja.. es lehet egy ido utan az is rohadt kenyelmetlen lesz mert a visszarugasoknal szepen lassan a konyokod szetmegy mert azon tamaszkodsz.....
    Felterden allva is instabil az ember.. leginkabb jobbra es a balra iranyban.
  • ghost cb
    Aszmás
  • MuldR
    Az ereje van ugy megtervezve, nem az alakja.:) A hivatalos leiras szerint. Persze tuning nelkul! :)
  • ghost cb
    Úgy van megtervezve? LOÁL! :)) Úgy van megtervezve, hogy tökéletes 6 mm átmérőjű müanyag gömb legyen. :)
  • Duck Dodgers
    Hmm , azt hittem ez a durvább mert itt nem megy szét a lövedék , bár nyilván egy 6-8 mm-es müa. lövedék azért eltérő az általam ismert 4,5(?)mm-es kis ólomlövedéktől .