95113

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Hát az valóban borzalmas volt, nevetnem kellett tőle, de az nem egészséges nevetés, hanem kényszerű, fájó nevcetés volt, arra a hülye versenyre ott sem maradtam... -
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
MIért???? Vazze körbejártam az egész hóbelebancot és nem találtam meg azt a sátrat, a magyar fegyveres sátor megvolt :). Fogtam végre AKt, Dragunovot, meg azt a hatalmas mesterlövészpusit (gepárd talán??), meg a shoti eszméletlen volt....Tisztára mint a kisgyerek a játszótéren úgy örültem a fegyvereknek :))
Azon filóztam, hogy miért nincsenek nyugati fegyverek ...

Hol volt az a sátor??? -
Thanatos #11401 amugy bocsiékon kivül a nekem még igen fájó pont az a ingen tisztelt drága honvédelmi miniszter beszéde volt..., anyi hazugságot egybetömöriteni már tényleg teljesitmén...
az igen "fejlett" "erős" "magas technikai szinvonalú" stb hadseregről, borzadáj... :P -
Thanatos #11400 jah énis tömeget viseltem legnehezebben :( -
Thanatos #11399 leégés nekem is megvolt én majdnem a végéig birtma de bucsiék baromkodásához mrá nem votl gyormom, a dugot igy is sikerült elkapni, a forgalom csodás, katasztrófa..., mgé rosszabb mint epst csucsidőben pedig az nagy szó :D amugy szerintem meleg volt elgalábbis nekem :P -
na Én most értem haza nem régen a repnapról!!
a tömeg engem is idegesített, pl egy rakat gépet nem lehetett lekapni!!mert minden kis gyerek azon volt -
MuldR #11397 Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy a "blue-sky" terepszint tenyleg haznaljak, ha igen kik? Nemom melyik alakulat lehet az, aminek kek terepszin kell :) -
...vagy állványon. Nem tudom, hogy emberünk magától volt ilyen hülye, vagy csak a felvételen is látható külföldiek zsongatták be. -
Hát válrólindíthatónak nemtom mennyire célzerű használni... Én ilyeneket csak járművekre erősítve láttam :P -
Én SPG-7 hátrasiklás nélküli ágyúnak nézem. -
Lol ez milyen cucc? -
thx -
#11391 Jók a képek
-
Hehe...lama :P -
Afgán harcos és a hátrasiklás nélküli ágyú esete... -
Jaja ;) -
A tömeg része a dolognak mondjuk egy kicsit visszarettenttet, amúgy sem szeretem a nagy tömeget, az ilyen rendezvényekkor szokásos őrület meg kész agyrángás...
Gondolom Kiskorúbézoltánnak most jópár idióta kérdést tesznek fel, eléggé rémálom lehet... :)) -
Nah itt a galeria. Enyit volt kedvem fenykepezni, es enyihez fertem oda. 29-est nem fogok fotozni, mert szerintem mindenkinel tobb kepen van mar rola(es amugyis az emberek es a gyerekek mint a szoloszemek ugy csungottek korulotte es rola!!), es Gipent meg azert nem tudtam mert akkora tomeg volt ott a "hangarban", hogy egyszeruen lehetetlen volt megkozeliteni..pedig csehek elhoztak a Gripen C-juket....nah majd maskor..ugyis lesz meg ra alkalom. Mas erdekes nem igazan volt statikuson. Dinamikushoz meg "fenykepezogep" kene(jo DLSR), nem az ami nekem van (Minolta Dimage 7i)...bar a gep jo lenne de kene vagy 200mm+ objektiv...
Ezidaig szerintem (kiveve a 97-es NATO exp.) ez volt a legnagyobb repnap. Fel 8-kor(!), igen hajnali fel nyolckor mar kint voltam, es a fokapun, kb 2000 ember akart atjutnni kapunyitaskor!(es ez a sok kapubol csak az egyik volt!!) Egy ora tizenot perc alatt jutottam be, hajnali fel nyolctol!!!! Mire beertem mar felig tele volt a repter!!! Mikro eljottem, a nagy reszen mar "mozdulni se lehett" hatalmas tomeg, szep ido, se meleg se hideg..inkabb kicsit meleg..de nem kanikula...viszont leegtem mint a diszno...(lam ez van ha az ember nem engedhet meg maganak nyaralast...nincs hol elobarnulni...)
Sajnalatomra hiaba voltak kint makettekel megrakva arusok, amit megvettem volna az akkora dobozban volt hogy talicska kellett volna hozza...igy nem vettem mast mint egy felvarrot (Mig-29 uj felvarroja, amilyenem meg nem volt), 1200 pezert!!! (kesz rablas...)Makettet meg majd neten, futarral...
Szoval olcson megusztam a banzait, es orulok hogy szemelyesen is megismerhettem Kiskoru-t! ;)) -
Kiskoruval arrol dumaltunk hogy talan ajenkik levetett M4-eit kapjak meg (logikus vegulis! naluk lesz most jopar felesleges...). Ez ami kepen van ez bemutato darab. Nem is volt lancon, tehat valszinu hatastalanitott fegyver, ellentetben a tobbivel! Jah igen es nem minden alakulat, csak az uj szervezes elott allo operativ egyseg (vagy mi, ha jol emlekszem) kap M4-et! -

Ez az M4 dolog ugye vicc? Nem hiszem el, hogy ezt találták a legjobb fegyvernek...
Ráadásul a bemutatott fegyverek eléggé ösi változatnak tűnnek (M16A1, és valamelyik korai rövid változat (talán CAR-15?), merev hordfogantyúval).
Az M60 is csúcs, csak nem akarják a PKM-eket is lecserélni? -
Addig egy kep Kiskorurol, es par nalunk ritka fegyverol:
(bal szelso o
)
(jut eszembe! informaciok szerint (ok a szolnoki bercsenyisek voltak) az fegyvereiket levaltjak es ilyen M4-esket kapnak! Onvedelmi fegyvernek megmarad a Para!!! Nem semmi mi?!)
-
Szuper! 

És sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni.
-
Megtapiztam M4-est, M16-ost, M60-ast..meg persze a jo oreg magyar csodakat is...irtozatos tomeg, napsutes es lightos program van/volt kint... -
Nah reszemrol ennyi volt a nagy repulonap.
Cifu!
Kiskoru uddvozol, es sajnaltuk hogy nem tudtal eljonni! Jokat dumaltunk!
Hoztam neked kepeket panceltoro ezkozokrol es kezifegyverekrol! A tobbivel nemsokara felrakom oket egy galeriaba! -
Nézd meg patacsi aláírását ;)
/off -
A T-90 egy átnevezés szülötte, leánykori neve T-72BU, vagyis valójában a T-72 egy továbbfejlesztett változata, aminek szinte minden fontosabb részéhez hozzányúltak (löveg, tűzvezető rendszer, meghajtás, kiegészítő páncélzat, stb.). Ám alapjaiban mégis csak egy T-72-es modifikáció. -
Nem. -
Nem inkább modernizált T-80? -
T-90 az egy modernizált T-72-es, azért olyan hasonló a hkteknő. -
Azsebiztos hogy t-72 van a képen, vagy nemtom, de ha t72 akkor eléggé módosított változat. T-90-nek van ilyen tornya, bár az alja T72-nek néz ki. -
végom, de ott megoldások is vannak?én próbáltam megoldani őket saját erőből, de nem vagyok otthon a témában szóval nekem ez a tank nagyon is hasonlít a M1A1 Abrams-ra.A többi kérdésre megvan a válaszom.(remélem jók) -
switch #11372 Frissült a militaryvideos.net -
Ez most valami átvágós kérdés? Csak mert egyik sem helyes.
A.: Az XM1/M1 Abrams 105mm-es löveggel rendelkezett, az M1E1/M1A1/M1A2 Abrams pedig 120 mm-es löveggel. A 125mm-es lövege az Orosz harckocsiknak (és azok másolatainak) vannak (T-64A, T-72, T-80, T-90, ez utóbbi látható a képen).
B.: A tricikli futómű ugye a repülőgépekre/helikopterekre jellemző.
C.: Négy egyelően elosztott kereke nem tudom melyik szállítójárműnek van (Patria AMV 8x8?), de a modern harckocsiknál nem jellemző a 4-4 futógörgő. -
Jah, és a képen egy T-72-es van, nem M1A1 :) Azt csak a diavetítés alatt mutatták. -
Az első, de az americasarmy.hu-n találsz hozzá segítséget :) -
Hi!
Vki meg tudja mondani, hogy melyik az M1A1 Abrams jármű jellemzője?
(A) 125mm-es fő fegyver
(B) Tricyele leszálló berendezés
(C) 4 egyenlően elosztott nagy méretű kerék oldalanként
ugye ez az?
-
nekem csak CD van, ha jól emléxem akkor még nem volt DVD.. (vagy csak azért emléxem így mert akkoriban még nem volt DVD lejátszóm és nem foglalkoztam vele?
)
-
megvolt...elszarodott...azota nincs meg.. -
#11365 Esetleg valakinek nincs meg a 2003-as Kecskeméti Repülőnap DVD?
-
Valóban