95113
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Valóban így van, és a német L/55-ös löveg a DM-53-as lövedékkel csak megközelíti az M256 + legújabb uránmagvas lövedékek teljesítményét. De ez a teljesítmény igencsak respektálandó szvsz.
  • kiskorúbézoltán #11682
    Upssz ... vadászoknál tényleg máshogy mennek a dolgok , ezt megint elfelejtettem .

Az airsoft-os dolgokat is mindíg benézem ...
  • Zsolo007
    Tévedsz! TERRORISTA!!!

• Bucser
    hát jó esetben csak egyszer kell lőni.. ha rossz esetben van akkor első lehetőség, hogy nem lő, a második, hogy szalad^^:)
  • Seaweed
    Biztos...amerikai technika eleg tavol all tolem, de mintha valami dokfilmben ami az SR-71 torzsfejlodeserol szolt, mintha olyasmit mindtak volna (mar ha jol emlekszem), hogy hivatalosan se hasznaltak sehol se az YF-12A se az SR-71 jelolest, csak az A-12-t. Megtevesztesul a gep rendelteteset illetoen.
    Aztan lehet hulyeseg/nem igaz, de a vazolt es targyalt temakoron, es valaszain se ez-se az nem valtoztat.
  • kiskorúbézoltán #11678
    Ballal nem macerás egy ilyen muskéta ?
  • Seaweed
    Mijez az abrosz afejeden ember?
  • Bucser
    Asztalterítőfejű!!!:D

Vagy ez a konyhai harcra rendszeresített álcaháló?:D
  • dara
    Lehet, hogy az én világlátásommal van a probléma, de szerintem a németeknek a Leopard 2A6 esetén igazából (csak) azért van szükségük a hosszabb csőre, mert mereven elzárkóznak az uránalapú lövedékek rendszeresítésétől.
  • Glpetyus
    Najó vazz.. :)
    Az én Slaviam-nál akkor is jobb
    (azt se tudom már,hogy hova raktam :I )
  • [NST]Cifu
    A Steyr Scout azért szebb, csak éppen az 3x ennyiba kerül.
  • Glpetyus
    Szép darab
  • [NST]Cifu
    A CZ550-em (egy 30-06-os kaliberű vadászpuska).
  • Glpetyus
    Mi van a kezedben ?
  • [NST]Cifu
    Addig is egy leleplező kép magamról:

[center]
  • Glpetyus
    Ehhhh...így szabad hinni a "független" irásoknak.... :S
    Ezt egy könyvben olvastam,nem is rég... :O
    Ráadásúl nem is amcsi könyv volt,vagy mittomén'.
  • [NST]Cifu
    Ettől függetlenül sem biztosít jobb védelmet, mint pl. a Leopard 2A6 vagy a Merkava Mk4., mindkettő erősebb páncélzattal bír, ráadásul a Merkava esetén van LAHAT pct. rakéta, a Leopard 2A6 esetén pedig L/55-ös löveg...
  • Glpetyus

Átfogó a "cucc"
  • [NST]Cifu
    Hogy melyik a világ legjobb tankja? Az a kérdés inkább, hogy mire, és hogy mi a kérdés (rendszerben álló vagy fejlesztés alatt lévő).
    Egy Leclerc sem rossz harckocsi, ugyanazzal a tűzvezető rendszerrel rendelkezik, mint a Challenger Mk.II., de a franciák a védelem helyett a mozgékonyságott tartották szem elött - emelett egy jó automata töltőberendezése van. Ha a jövőt nézzük, az egyik legambiciózusabb terv jelenleg a Leclerc 2010 (aktív védelem, felderítő mini-robotrepülőgépek, stb.).
    A Challenger Mk.II. kétségkívűl igen potens tank, de a jelenlegi modern páncélelhárító rakéták ellen még reaktív páncélzattal sem képes felvenni a versenyt (legalább a fellelhető adatok alapján én ezt vélelmezem), cserébe viszont mozgékonyság terén is csak a Merkava mellett rúghat labdába.
    A Merkava Mk.4 arra a feladatra, amire az IDF használja, kétségkívűl a legjobb. El kell ismerni, hogy messze a legjobb védelemmel rendelkező rendszerben lévő harckocsi, amely egyben a legjobb a városi harctéren (már amennyire egy harckocsi jó lehet ilyen harctéren). Az is a Merkava mellett szól, hogy az izraeliek nem szórakoznak: az új technológiákat (mint az aktív védelem) rövid idő alatt alkalmazásba veszik. Ellenpélda ugye az USA, és az Abrams.
    Az M1A1/A2/A2SEP Abrams ugyanis bármennyire is potens harckocsi, semmivel sem emelkedik ki igazán. Amit tud, azt tudja a Challenger, a Leclerc, sőt, részleteiben még jobban is. Emellett még mindig nincs hozzájuk pl. ERA...
    Ami igazából kiemelkedik, az a Leopard 2A6, hosszú csövű 120mm-es ágyú, brutális passzív védelem, és német precizitás. Viszont a Leopard 2-eseken csak évek múlva jelenik meg az aktív védelem...

Ami az orosz eredetű technikát illeti, az ukránok T-84 családja kétségkívűl a csúcs, a Pakisztáni/Indiai "párharcban" a T-84 megbízhatóságból jobban teljesített, mint az orosz T-90, igaz ez utóbbi rendelkezik a "Sthora" védelmi rendszerrel. Különösen T-84-120 'Oplot' az, ami kiemelkedp, a nyugati harckocsik bizonyos részleteket figyelembe véve szégyenükben elbújhatnak mellette....
    Ami a T-90-et illeti, szvsz egy mellékvágány. Hiába szerelik rá a legújabb aktív védelmi rendszereket, ha küzd a T-72 örökséggel (különösen az elszeparált lőszertároló hiányával).
    Az oroszok legnagyobb reménysége a Fekete Sas. Jelenleg a legerőmutatóbb tervek közé tartozik. Csak rendszerbe kellene állítani már...

Szvsz a legközelebb a "legjobb" harckocsi titulushoz a rendszerben lévők közül a Leopard 2A6 és a Merkava Mk.4. van, a rendszerbe állításra váróak közül az Oplot és a Fekete Sas...

[center]
    Leopard 2A6

Merkava Mk4.

T-84-120 "Oplot"

"Fekete Sas"

Egy érdekes orosz terv... Figyelemre méltó, hogy a hajtáslánc a jármű orrába került, a legényéség elé.
  • dara
    Az A-12 az SR-71 elődtípusa. A vadászváltozatot YF-12A-nak nevezték.
  • [NST]Cifu
    Az SR-71 már a NASA-nal sem repked, amennyire én tudom.
    Utoljára a X-33 kisérleti gép (mely a Venture Star űrsikló technológai demoja lett volna) hajtóművének makettjét szerelték rá, hogy vizsgálják hogy viselkedik az Aerospike hajtómű hangsebesség körüli tartományban.

[center]
  • Glpetyus
    Amúygmeg páncélvédettségben az a legjobb....spéci páncélja 250%-al nagyobb ellenállóságot biztosít,mint az acél !
    A gázturbina tudomásom szerint az egyetlen "gyenge" pontja...,merthogy az hajlamos bekotlani....de ez még az A1-es változat,az A2-ről nemtok semmit :P
    ...Ezek a "független" tesztek meg ilyeneket is néznek,hoyg előállítási költség,meg hasonlók.
    Az meg mind1 a kérdés szempontjából :)
    (de majd úgyis jönnek a hozzáértők,és Lmondják a frankót :)
    Én akkor is a Challanger-re szavazok :)
  • Glpetyus
    Azért elég jól nyomja
    (tudtam,hogy ebből flém lesz :D)

• Sanyix
    Ha az abramst elveri, az nem jelenti azt, hogy az a legjobb tank. Mert az abrams közelse a legjobb tank.
  • MuldR
    A Leopard-2 a vilag legjobb tankja. Tobb fuggetlen tesztben is elverte az Ambramst.

Meg lehet kovezni, es lehet fujjozni, de en akkor is kiiallok ezmellett a velemeny mellett :)

(Arrol nem beszelve, hogy gyonyoru, es amugy is nemet technika rulez) :)
  • Glpetyus
    Jaahh...meg Leopard 2,Leclerc,Ariete,T-98(vagy mi?),Sabra,Olifant,K1....meg még 10 másik :P
  • Seaweed
    Spamkiraly

• Glpetyus
  • Seaweed
    Bar biztos hogy a Merkava 4 es az Abrams is kivalo tank...de majd jon Cifu aztan jol megmondja a "frankot"
  • Seaweed
    Hat akkor kijelenthetjuk nem hogy barmilyen repulo kozul, ami ismert, es rendszerben all meg, a Mig-25/31 a vilagon a leggyorsabb!
  • Glpetyus
    Tudom.
  • Seaweed
    Arra szavaznak en is, vagy T-90-re ERA-val meg ARENA rendszerrel
  • Reaper
    T-12UM1 "Black Eagle"
  • Seaweed
    Ettol fuggetlenul SR-71 mar csak a NASA kotelekben repulhet max meg..(pontos infoim nincsenek, hogy uzemelik e meg, de az biztos hogy a feladatkorebol, azaz a felderito gepkent kivontak a hadrendbol!)
  • Glpetyus
    del pls :)
  • Truck Driver001
    köszi a infot!találtam roluk képet is tök állatok föleg a tank az nagyon bejön :) bár a repülö 1 kicsit csunya nem?van ilyen vadászgépes albumom vagy mi abba ez benne van...de ez nem uj gép vagy igen?mármint hogy régi tipusu...

• Seaweed
    Talan volt..hisz kivontak oket mind a handrendbol, es amugy se VADASZGEP
    (Max a protoipusa az A-12 keszult annak..de azt meg nem rendszeresitettek....)
  • Glpetyus
    Ja tényleg,VADÁSZgépet kérdezett :P
    olvasás rulz
  • Seaweed
    G ero az a nehezsegi ero. A sebeseeget az adot "valami" (targy, pl repulo), adott ido alatt megtett tavolsagaban merjuk. Ami repulesben kilometer per ora, merfold per ora, csomo per ora, vagy mach szamban, azaz a hang sebessegehez viszonyitva.
    Tehat a kerdes hogy melyik a leggyorsabb vadaszgep, ami rendszerben is all, es ismert is, az az orosz Mig-25 es Mig-31.

Tank: Nem a tankok meg mindig a jooreg loveges, gapagyus megoldanal tartanak napjainkban is rendszeresitett ezkoz szinten.
  • Glpetyus
    SR-71 Blacbird a leggyorsabb rendszerbe állított repgép.